Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ingilizce pratik

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sesli bir sekilde ingilizce konusmak icin kullandiginiz bi program vs.var mi? appler var telefon icin ama baya tuzlu geldi, discordda vs. yiginla muhabbet kanali var oyle bir seye mi yamansam veya bi oyuna baslayip yabanci guildle takilip oyle mi prtaik yapsam?

sizin fikirleriniz neler?
Mesaj tarihi:
gramer bilgim vs. baya iyi zaten devamli ingilizce mail, rapor vs. ugrasiyorum ama toplantida konusurken adamlar anadili gibi hizli konusuyor ben takila takila konusuyorum. amacim akici konusmak.
Mesaj tarihi:
kaliteli podcast paylaşım topici vardı sanki buralarda bir yerde yanlış mı hatırlıyorum ?

yoksa bu topici o hale getirebiliriz, böyle iş yaparken arkada dinlemelik ing podcastler varsa güzel atın buraya, hani rocket science anlatmasın haliyle kafayı %100 vermeyeceğimiz için
Mesaj tarihi:
butun dizi filmleri altyazisiz izliyorum zaten, youtubeda da takip ettigim kanallarin 90%i ingilizce. bana konusacak yer lazim.
Mesaj tarihi:
ingilizce kitap oku. aksanını dizi,film falan izleyerek düzeltebilirsin. lisanda asıl önemli olan kafanda dili kendi diline çevirmeden okuduğun dilde hazmedebilmek ve o dilde düşünebilmek.

bunun için de dediğim gibi kitap.
Mesaj tarihi:
oldun said:

valla ben pubgde duo oyuna giriyom.Bayaa kavga da ediyon yanindaki ile ingilizce bayaa köylü ingilizcesi oluyo ama hem oyun oynuyon hem konusuyon.

yo fuckin nigga give me that scope you bitch
Mesaj tarihi:
Kendi kendine sesli konus. Rastgele bir topic belirle giris gelisme sonuc seklinde anlat.

Yazdigin raporlari falan sesli olarak oku surekli.

Ya da yasadigin yerde ingilizce konusma grubu bul, onlarla takil.
Mesaj tarihi:
"Dinleme" konusunu hallettiğini iddia ediyorsan o zaman tek eksiğin cesaret.

Çünkü kulağının öğrenmiş olup da konuşamadığı bir dil bilmiyorum ben. "Taklit" etmek buradan geliyor. Dil duyup, öğrenip taklit ettiğimiz kelimeler bütünü çünkü.

Benim bir çok arkadaşımın yaptığı şuydu; couchsurfing gruplarına üye olup ayda 1-2 buluşmalarına gitti. Sonra orda filtre bir ortam oluştu 4-5 kişilik gruplara bölündüler. Haftada bir buluşmaya başladılar. Ordan aldı yürüdü.
Mesaj tarihi:
Celtics said:

oldun said:

valla ben pubgde duo oyuna giriyom.Bayaa kavga da ediyon yanindaki ile ingilizce bayaa köylü ingilizcesi oluyo ama hem oyun oynuyon hem konusuyon.

yo fuckin nigga give me that scope you bitch
Euda oynuyom Rus gelirse sikinti yoksa fena degil bence. Kuzey avrupa ülkelerindeki bayaa yardim severler hatta yattin mi kosa kosa geliyorlar.
Mesaj tarihi:
_Rave said:

ingilizce kitap oku. aksanını dizi,film falan izleyerek düzeltebilirsin. lisanda asıl önemli olan kafanda dili kendi diline çevirmeden okuduğun dilde hazmedebilmek ve o dilde düşünebilmek.

bunun için de dediğim gibi kitap.

bu kadar da haklı olabilen bi adamdı...
  • Yeni Oluştur...