Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xenon far hakkında


heroLion

Öne çıkan mesajlar

Merhaba değerli arkadaşlar.

Dün Skoda octavia marka aracımın farlarından biri yanmadı ve araç uyarı verdi. Bugün sabah çalıştırdığımda sorunlu olan far diğerinden geç ve soluk olarak yandı. servisi aradım far ampülü için 735₺ fiyat çıkardı. farın içini açıp baktığımda Philips xenstart d3s 35w yazdığını gördüm. internette 200₺ civarı satılıyor.
sorum şu; bunun voltajı kelvini vs nasıl anlaşılıyor, ve farklı bir ampül ile uyumlu mudur? diğer yandan dışarıda yaptırsam başıma daha büyük işler açılma ihtimali var mıdır?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Net bir bilgim yok ama arabanın farı bozuldu diye servise giden duymadım.

Aracın garanti kapsamında değil diye anlıyorum, öteki türlü garantiden çözmeleri gerekirdi.

İşinin ehli ve iyi referansları olan bir Özel Skoda servisinde / ustasında değiştirebilirsin diye düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yalniz giden ampul mu yoksa starteri mi onu bilmen lazim. Eger o kutu bozukduysa tek degismiyo diye cift fiyatini yazmislardir.

Eger ampul bozuksa sag-sol birlikte degistir renk farki olmasin. Mumkunse sicak tonlar al (4700-6500k falan) yagmurda siste bi miktar daha avantaj saglar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dunyanin en kolay seyi ya starter ampul falan degistirmek. Hersey soketli, kes bic yok. Ben benim bi eski arabada once fari degistirdim sonra icindeki ampulu xenona dondurdum kes bic yapip sonra da bi tane ariza lambasi sondurucu direnc attim fazina . Kolay isler far mar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cevaplardan ötürü çok teşekkürler... Gelinen son noktada problemin ampulden kaynaklandığından emin olduk. Xenon deyince çok sofistike bir şey düşünmüştüm, o kadar da değilmiş. servis halen ₺735'de ısrarcı lakin aynı ürünü ₺350'ye buldum. Birkaç yerde bu değişimi iki ampule de yapmazsam renk farkı olur deniyor siz ne dersiniz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...