FromTheHell Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 kasanın içine fiziksel olarak bi şeyler saklıyodum hddlerden birini görmediğini farkettim bi süre sonra pcnin. kablosu mablosu çıkmış bi şeyler olmuş. formatı RAW görünüyo artık. işin kötü kısmı tek arşiv diskim bu. 20 senelik falan fotoğraf arşivi var kişisel. bi program buldum easeUS diye, hem para istiyo hem de 10 saatte %10 falan ilerlemiş dayı. fotoğrafları kurtarmam yeter, testdisk diye bi şey denedim de command prompt açtı ve yetemiyorum şuraya kaydet bulduklarını kısmına. sadece fotoğraf detectleyecek ve ne bileyim 4 gün sürmeyecek bi şeyler arıyorum. pek anlamam olaylardan, fakat sanki disk format dosyaları patlamış da bi şekilde içeriği ezmeden o dosyaları recoverlasam hdd çalışçakmış gibi hissediyorum. ama sadece jpg falan kurtarsam da yeter. ne yapmak lazım pls?ps: aptala anlatır gibi edik: bahsettiğim programda donup kaldığım yer burası, bi de sadece jpegleri saklayabilecek kadar yer var diğer hddlerde. spesifik bi seçim de yapamadım programla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Eğer disk windowsta görünüyor ama format atmanı istiyorsa command promptu admin açıp chkdsk /f x: yapsana (x diskin harfi c,d,e,f gibi) basit problemleri çözüyor chkdsk (uçmuş partition info, soft bad sector vs) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 the type of the file system is RAW CHKDSK is not available for RAW drivers dedi; umutlar su. şu yetemediğim programın arayüzü de varmış. ordan seçtim tek tek image formatları bekliyorum bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 https://html5.litten.com/updated-how-to-fix-external-disk-drive-suddenly-became-raw/ Bu linke de göz atabilirsin test disc için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 diski cikar, linuxtan anliyorsan/anlayan arkadasin varsa su sayfadaki adimlari uygulasin. kurtarilabilecek bir sey kaldiysa kurtarir. https://wiki.archlinux.org/index.php/file_recovery testdisk ve photorec ile onlarca disk kurtarip hayir duasi aldim, garantisi benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 ya çevrem bana geliyo böyle problemlerle ve benim de pek fikrim yok açıkçası. googleım var sadece, linux olayı yatar benim için yani. ad3m attığın linki kurcaladım da s.m.a.r.t. dalgasında patladım daha şimdiden, görmüyo bi yerden bulduğum zamazingo diski. en iyisi gece img recoverye bırakmak gibi geldi pcyi. en kötü ihtimalle de saçı maçı kazıtıp ARTIK GEÇMİŞİM YOK HUEHUE yapçam ghfdg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Dur tahmin edeyim; Seagate değil mi? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 ahaha evet; ama seneler önce kutusunu girişini falan kırıp internala çevirmek zorunda kalmıştım. şimdi el sallaşıyoruz gibi hazır lanet okurken ek soru sorayım kurtarabilecekmişim gibi aleti tahminimce externaldan çevirdiğim için hddye erişirken saniyelik bi donma ve tık sesi duyuyodum senelerdir. sanki kendini o an açıyomuş gibi, o yüzden ne bi program kurdum ne aktif olarak kullanabildim dosya istifi dışında. bi ayarı falan var mı bunun her dk açık kal kankacım gibi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 FromTheHell said: ahaha evet; ama seneler önce kutusunu girişini falan kırıp internala çevirmek zorunda kalmıştım. şimdi el sallaşıyoruz gibi hazır lanet okurken ek soru sorayım kurtarabilecekmişim gibi aleti tahminimce externaldan çevirdiğim için hddye erişirken saniyelik bi donma ve tık sesi duyuyodum senelerdir. sanki kendini o an açıyomuş gibi, o yüzden ne bi program kurdum ne aktif olarak kullanabildim dosya istifi dışında. bi ayarı falan var mı bunun her dk açık kal kankacım gibi? O dedigin cok low level bi hadise.Hddnin firmware ine mudahale edip oradan power saver olayini kaldirman lazim ama tavsiye edilecek bir sey degil.Harici hddlerde power savee alip aleti oyle uyutuyo olmasi normal.WD nin green serisi boyledir mesela. Photorec var bu arada.Onu tavsiye ederim.Testdiskin sayfasinda gorursun.Bide arayuzu olacakti onun.Onunla tara aleti.Ucretsiz olmasinin yaninda gordugum en iyi kurtarma uygulamasi. Testdisk bayaa tehlikeli bu arada.Bence hic kurcalama. Yedekeleme icinde WD nin red serisini tavsiye ederim.Uzun omurlu oluyolar hemde sunucular icin urettikleri bir seri.7/24 acik yillarca kullan ayarinda aletler.Normal hddlere nazaran bir tik daha pahali oluyolar o yuzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 FromTheHell said: kasanın içine fiziksel olarak bi şeyler saklıyodum hddlerden birini görmediğini farkettim bi süre sonra pcnin. kablosu mablosu çıkmış bi şeyler olmuş. formatı RAW görünüyo artık. işin kötü kısmı tek arşiv diskim bu. 20 senelik falan fotoğraf arşivi var kişisel. bi program buldum easeUS diye, hem para istiyo hem de 10 saatte %10 falan ilerlemiş dayı. fotoğrafları kurtarmam yeter, testdisk diye bi şey denedim de command prompt açtı ve yetemiyorum şuraya kaydet bulduklarını kısmına. sadece fotoğraf detectleyecek ve ne bileyim 4 gün sürmeyecek bi şeyler arıyorum. pek anlamam olaylardan, fakat sanki disk format dosyaları patlamış da bi şekilde içeriği ezmeden o dosyaları recoverlasam hdd çalışçakmış gibi hissediyorum. ama sadece jpg falan kurtarsam da yeter. ne yapmak lazım pls?ps: aptala anlatır gibi edik: bahsettiğim programda donup kaldığım yer burası, bi de sadece jpegleri saklayabilecek kadar yer var diğer hddlerde. spesifik bi seçim de yapamadım programla Diskdigger ile tek tek kurtarabiliyorsun dosyalari belea versiyonuyla biraz zahmetli o yuzden Testdisk icinde 2 versiyon olmasi lazim. Biri command prompt digeri windows versiyonu olan. photorecui mi ne calistirman gereken dosyanin adi. 2 yada 3 farkli exe geliyor zaten kurunca dene teker teker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 pulkas said: FromTheHell said: ahaha evet; ama seneler önce kutusunu girişini falan kırıp internala çevirmek zorunda kalmıştım. şimdi el sallaşıyoruz gibi hazır lanet okurken ek soru sorayım kurtarabilecekmişim gibi aleti tahminimce externaldan çevirdiğim için hddye erişirken saniyelik bi donma ve tık sesi duyuyodum senelerdir. sanki kendini o an açıyomuş gibi, o yüzden ne bi program kurdum ne aktif olarak kullanabildim dosya istifi dışında. bi ayarı falan var mı bunun her dk açık kal kankacım gibi? O dedigin cok low level bi hadise.Hddnin firmware ine mudahale edip oradan power saver olayini kaldirman lazim ama tavsiye edilecek bir sey degil.Harici hddlerde power savee alip aleti oyle uyutuyo olmasi normal.WD nin green serisi boyledir mesela. crystaldiskinfo ile kapatılabiliyor illa lazımsa. arada unutuyor ama genellikle kapalı tutmayı başarıyor. birkaç senedir böyle kullandığım bir disk var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavardi Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Kasanın içinde fiziksel olarak birşeyler saklamak ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 malı kasaya saklıyormuş sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavardi Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Oda sıcaklığı değil miydi o ya? Kasa sıcaklığı mıymış :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2018 enstrümanlar kasada ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2019 On 11.05.2018 at 22:46, FromTheHell dedi ki: enstrümanlar kasada ya Bu is noldu? Ayni durumda bi arkadasim var kurtarabildin mi dosyalar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2019 Bi arkadaşım... Pr0nlarını kaybeden arkadaşın acil işi mi çıkmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Kasım 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2019 Ulan yıllar önce başıma gelmisti bu pronlarım yanında baya rare mp3ler flaclar falan gitmişti hüzünlendim lan şimdi olsa kurtarırdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Kasım 14, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2019 @mokoko hala bu topiği açtığım noktadayım, hdd bi dolapta toz içinde çözümü olan varsa alırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Kasım 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2019 (düzenlendi) https://www.partitionwizard.com/partitionmagic/hard-disk-became-raw.html Mintool çevirir diyor ama ilk sonuç aramada denedin mi çeviri mi kesin acaba Kasım 14, 2019 Mal tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar