Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En iyi humus tarifi


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Çocukluğum Antakya'da geçti, haliyle Humus deyince aradığım bir lezzet var.
Antakya dışındaki şehirlerde humusu hiç sevemedim. Ortası çukur yapılır, biraz yağ dökülür, sumak, turşu veya çam fıstığı gibi şeylerle süslenir.
Şöyle bir görüntüsü olur mesela:

https://hataycenter.com/wp-content/uploads/2015/06/soguk-mezeler-hummus.jpg

Ama diğer şehirlerde yediğim humus hep tatsız şeyler oldu. Sanırım Humus unu alıp su koyup öyle humus yapıyorlar. Kıvamı bile tutmuyor.
Tadı kötü olunca, yeni bir moda başlamış. Hangi lokantaya gitsem, kızartıp üstüne pastırma koyup gönderiyorlar. İyice tatsız yapıyor benim açımdan.
O da şöyle bişi:

http://www.lezzetci.com/tarifler/large/pastirmali-humus.jpg

Evde yapmak için uygun bir tarif aradım. İnternette karşıma çıkan humus tarifleri, cips batırmalık dip sos tarifi şeklinde olduğundan, avokadolu alakasız şeylerle karşılaştım hep.
Birkaç fena olmayan tarif var, ama en çok içime sinen şu oldu benim:

https://www.youtube.com/watch?v=gBUk01cDHFE

Bir süredir bu tarifi kullanıyorum, yapması da kolay, tadı da iyi. Dışarıda verilen humuslardan kat kat iyi. Tahin ve nohutu evde yapmak da mümkün, ama şart değil.

Eğer benim gibi kıvam konusunda takıntılı birisiyseniz, bu tarifi öneririm.

Yok eğer "abicim bildiğin humus işte, ne tantana yapıyorsun" diye düşünen varsa, pas geçebilir bu dediklerimi.
Mesaj tarihi:
abi ne güzel yazmışsın ne var bunda. standart tutorial başlığı yani. artık sende otokontrol olmuş sonuna laf sokarlarsa diye disclaimer atmışsın. o kısım da konuyu otomatik olarak bone başlığı yapmış paradoks olmuş.


Yok eğer "abicim bildiğin humus işte, ne tantana yapıyorsun" diye düşünen varsa, pas geçebilir bu dediklerimi. Cezamız neyse çekeriz, eğer bildiklerimizi söylemek suçsa bu yükü erefle taşırız. Bir umuttur yaşamak!



sonuç: humus ftw
Mesaj tarihi:
ben tutolara fln karsi degilim de, yemek fa$istligi yapanlar cok yeto. yok humus konserve nohuttan olur mu, yok nohut 2 gun bekletilme den ha$lanir mi, kozyatagi sarimsagindan olmazsa olmaz illaki oraninkinden olacak seklinde abuk sabuk takintilarda gelenler bilo'dur.

humusu ben cok sarimsakli ve zeytinyagli severim mesela, tahini az olacak, bunun en iyisi yoktur da, alternatifleri vardir iste.
Mesaj tarihi:
al tortillayi, kes pizza dilimi seklinde, istersen direkt, istersen ustune zeytinyagi, kekik ve istedigin baharat karisimini sur.

8-10 dakika 220 derecede firinla, ciktiktan bi 2-3 dakika sonra kitir kitir oluyo zaten. yaninda humus dipping ve bira. uh.
  • 2 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...