Bone Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 Çocukluğum Antakya'da geçti, haliyle Humus deyince aradığım bir lezzet var. Antakya dışındaki şehirlerde humusu hiç sevemedim. Ortası çukur yapılır, biraz yağ dökülür, sumak, turşu veya çam fıstığı gibi şeylerle süslenir. Şöyle bir görüntüsü olur mesela: https://hataycenter.com/wp-content/uploads/2015/06/soguk-mezeler-hummus.jpg Ama diğer şehirlerde yediğim humus hep tatsız şeyler oldu. Sanırım Humus unu alıp su koyup öyle humus yapıyorlar. Kıvamı bile tutmuyor. Tadı kötü olunca, yeni bir moda başlamış. Hangi lokantaya gitsem, kızartıp üstüne pastırma koyup gönderiyorlar. İyice tatsız yapıyor benim açımdan. O da şöyle bişi: http://www.lezzetci.com/tarifler/large/pastirmali-humus.jpg Evde yapmak için uygun bir tarif aradım. İnternette karşıma çıkan humus tarifleri, cips batırmalık dip sos tarifi şeklinde olduğundan, avokadolu alakasız şeylerle karşılaştım hep. Birkaç fena olmayan tarif var, ama en çok içime sinen şu oldu benim: https://www.youtube.com/watch?v=gBUk01cDHFE Bir süredir bu tarifi kullanıyorum, yapması da kolay, tadı da iyi. Dışarıda verilen humuslardan kat kat iyi. Tahin ve nohutu evde yapmak da mümkün, ama şart değil. Eğer benim gibi kıvam konusunda takıntılı birisiyseniz, bu tarifi öneririm. Yok eğer "abicim bildiğin humus işte, ne tantana yapıyorsun" diye düşünen varsa, pas geçebilir bu dediklerimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 humus zaten dipping sos ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 Hummus is life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 Humus # falafel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 Yine bir Bone başlığı..Hımpppsss Falafel e drail olur mu? diyecektim..Olmuş zaten auhuha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 abi ne güzel yazmışsın ne var bunda. standart tutorial başlığı yani. artık sende otokontrol olmuş sonuna laf sokarlarsa diye disclaimer atmışsın. o kısım da konuyu otomatik olarak bone başlığı yapmış paradoks olmuş. Yok eğer "abicim bildiğin humus işte, ne tantana yapıyorsun" diye düşünen varsa, pas geçebilir bu dediklerimi. Cezamız neyse çekeriz, eğer bildiklerimizi söylemek suçsa bu yükü erefle taşırız. Bir umuttur yaşamak! sonuç: humus ftw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 ben tutolara fln karsi degilim de, yemek fa$istligi yapanlar cok yeto. yok humus konserve nohuttan olur mu, yok nohut 2 gun bekletilme den ha$lanir mi, kozyatagi sarimsagindan olmazsa olmaz illaki oraninkinden olacak seklinde abuk sabuk takintilarda gelenler bilo'dur. humusu ben cok sarimsakli ve zeytinyagli severim mesela, tahini az olacak, bunun en iyisi yoktur da, alternatifleri vardir iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 rakısız yenmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 yenir yenir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2018 ya bırak kim yiyecek humusu yapıp sofraya getiricek de zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 al tortillayi, kes pizza dilimi seklinde, istersen direkt, istersen ustune zeytinyagi, kekik ve istedigin baharat karisimini sur. 8-10 dakika 220 derecede firinla, ciktiktan bi 2-3 dakika sonra kitir kitir oluyo zaten. yaninda humus dipping ve bira. uh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 fritözde kızartınca en iyi oluyor dip yapmak için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 E bu humus tarifinde nohutun zarını soymamışlar ki. Öyle humus mu olur meh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Humus tarifini ingilizce aratıp elin amerikalisindan izlediğin için olmuştur o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 gavurcaya ne gerek var cidden, sanki guacamole yapiyoruz =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 https://www.youtube.com/watch?v=ZrNoymQhqHc al burda arapçası var ne diyo sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 ne diyecek nohutun kabugunu soy diyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Humus cok mu turk lan ahah. Arapcasina bakaydi o zaman sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Denmis gerci bakmamisim lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 10, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2020 bu versiyonu çok ilginçmiş, Lübnan'a gidip tadamasak da en azından evde denemek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 10, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2020 tekrar nohut katmasi bozdu olayi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 10, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2020 yoo bozmadi anktakya humus u bu sekilde zaten yillardir oyle yedik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 10, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2020 Yarın avakado atın içine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Kasım 10, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2020 Avakado yu seviyorum ama her yemegin icine katilmasindan bikkinlik geldi. Hummus ta az miktarda sarimsak iyi gider ama tercih meselesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 10, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2020 Yağ için katıyorum tad için değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar