Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 Selamlar, Roma Tarihi ile ilgili kaynak arıyorum. Doğu Roma pek ilgimi çekmiyor açıkçası.Şu kitabı okudum, çerezlik ama hoş anekdotlar içeriyordu Şimdi de şunu okuyorum Bunlardan sonra Catilina Söylevleri, Titus Livius'un Roma Tarihi ile devam etmeyi düşünüyorum. Kindle'da da Stephen Dando-Collins'in Legions of Rome kitabı var. Önereceğiniz başka kitap, site hatta müze var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 roma tarihi benim de ilgimi çekiyor, bu topic güzel olur olgunlaşınca :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 Eski Roma bir başlangıç kitabı olarak baya bir iyiydi. Ayrıca BBC tarafından belgeselleştirilmişti diye hatırlıyorum. http://www.kitapyurdu.com/kitap/eski-roma--bir-imparatorlugun-yukselisi-ve-cokusu/279608.html&filter_name=Eski%20Roma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 Bu kitaba da denk geliyorum hep, bir dahaki denk gelişimde alayım bunu da hatta verdim siparişi şimdi. Teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 roma tarihinin hastasıyım , özellikle türkiye'de olmamız bize biraz şans bu konuda gidip gebze'de hannibal'ın mezarını yahut arkeoloji müzesinde sikkeleri,yüzleri görme imkanımızın olması hele ankaraya yolun düşerse arkeoloji müzesi fln ooof ateş ediyor roma eseri dolu resmen memleket klasikleri okumayı denedin mi? edward gibbon - theodor mommsen , çok baba adamlar ,bazı görüşleri günümüzde artık kabul görmüyor ama kitapları edebi olarak çok güçlü, ,ve kendilerinden sonra gelen tarihçileri ne kadar etkilediklerini, bir "narative" oluşturduklarını düşündüm ben okurken , maşallah kitapları kitap değil tuğla gibi ama al dursun,sıkılınca göz atarsın hele gibbon'un acayip bi dili var , okurken kafama 18.yy aydınlanma hareketi lazeri iniyor gibi hissediyorum, adamın sıkı sıkıya bağlı olduğu ve kitaba yansıttığı bir dünya görüşü var ve kilisye,dinlere,ona buna giydiriyor,tepeden bakıyor adeta yazarken,wikiquote'u tek başına hikaye http://www.wiki-zero.com/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvVGhlX0hpc3Rvcnlfb2ZfdGhlX0RlY2xpbmVfYW5kX0ZhbGxfb2ZfdGhlX1JvbWFuX0VtcGlyZQ onun dışında birincil kaynaklar benim hoşuma gitti, livy,plutarch,appian,polybius şimdi bunlar tabi "tarih" değil,kimileri propaganda,kimileri yarı masal,ama aralarda tarih gizli,zaten o masallar da dönemin ürünü diyip öyle okuman lazım en rahat önereceğim ;plutarch'ın paralel yaşamları,okuması ve bulması kolay. bu saydıklarımın hiç biri roma tarihini hiç bilmeyen,ilgilenmeyen kimseler için değil ama bi yandan modern basımları takip edip bi yandan bu "eski" lere göz atınca,daha değerli oluyor bence ayrıca podcast önericem mike duncan's history of rome ilk 5-10 bölüm ses kalitesi çok tırt ama giderek acayip bi prodiksyon oluyor,istanbul gezisi yaptılar bi ara tanıştık güzel bi abimiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 türkçe kaynak için ek yapayım, fazla okumadım kütüphanede duruyor ama genel olarak iyi bir kitap zaten sudan ucuz https://emagaza-ttk.ayk.gov.tr/1027-roma_tarihi_i_cilt__cumhuriyet_menselerden_akdeniz_havzasinda_hakimiyet_kurulmasina_kadar-yayini.html tabi bu genel olarak geçiyor olayların üzerinden Plutarkhos roma karakterlerini anlattığı paralel yaşamlar serisi olabilir osprey serisinin roma dönemlerini kapsayan kitapları yine iyidir. genel olarak askeri tarih üzerinden gidiyor ama arka planı da oludukça iyi veriyor. benim hoşuma gidiyor, okuyup okuyabileceğimiz bütün kaynakları sentezleyerek ortaya en doğru olabilecek bilgileri, güzel görsel ve eşsiz canlandırmalar ile sunuyorlar. türkçeye roma ile ilgili sadece doğru roma ve bizans orduları ile ilgili olanları çevrildi https://www.iskultur.com.tr/kitap/tarih/osprey-askeri-tarih şimdilik aklıma gelen bunlar Biyografi olarak şunlar çevrilmiş https://www.iskultur.com.tr/buyuk-konstantin.aspx https://www.iskultur.com.tr/caesar.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2018 begin troll dikili'de vardi roma dondurmacisi efsaneydi ya, hele korneti off mis. rollback troll Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 23, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2018 Yukarıda DogMeat yazmış Mike Duncan'ın Histoery of Rome podcasti de cidden çok iyi. Çok ilerleyemedim iş güç derken (çalışırken dinliyordum ama zorlamaya başladı hem iş hem podcast, hala hayatımda nerede podcast dinlenir çözemedim) ama merakı olanlar kaçırmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 23, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2018 podcast uzun yolda arabayla olabiliyor abi.. bu arada osprey askeri serileri ile unlu ..yani romanin seferleri lejyonlari vs konusunda evet.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mart 23, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2018 history of rome upvotelayip gidiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Mart 23, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2018 Tarquin okuyup kurttan emen ikizleri görünce lan bunlar Türk demediysen yeterince milliyetçi değilsin demektir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 23, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2018 onlara türk dersek otomatik olarak troyalılar da türk oluyor :) bu arada konu ile alakalı değil ama aklıma geldi, troyanın ileri bir hitit karakolu/şeyri olduğu iddiası var, açıkçası bana mantıklı geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Mart 26, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2018 Türkçe olarak başlangıç için; Bülent İplikçioğlu'nun - Hellen Ve Roma Tarihinin Anahatları Oğuz tekin'in - Eski Yunan ve Roma Tarihine Giriş Halil Demircioğlu - Roma Tarihi I. Cilt: CUMHURİYET (Menşe`lerden Akdeniz Havzasında Hakimiyet Kurulmasına Kadar) (Feamer Link vermiş) Oktay Akşit - Roma İmparatorluk Tarihi Stephen Michell - Geç Roma İmparatorluğu Tarihi M.S. 284-641 (TTK tarafından çevirisi yayınlanmış.) Tavsiye ederim. Hillary J. Delighton'un - Antik Roma yaşantısında bir gün çok sade, eğlenceli ve güzel bir eser. Ersin Doğer'in - Roma Heykeltraşlığı bir ders kitabı olarak hazırlanmış derli toplu bir eser,tavsiye ederim. Ancak Roma'yı algılayabilmek için Antik Hellen dünyasını da bilmek gerekiyor. Öbür türlü nedir ne değildir kafada oturtmak zor olur çünkü dinden, tapınak ve sivil mimariden, heykeltraşlığa, felsefeden, politikaya, Roma toplumunda antik yunan etkisi çok yoğundur. İyi - kötü tarih bilgisine sahip olduktan sonra yazarlara geçilebilir. Caesar'in İç Savaş ve Galya Savaşı kitaplarını Furkan Akderin Türkçeye çevirmişti okunabilir. Titus Livius - Roma Tarihi yine önemlidir. Vergilius'un Aeneas'ı Roma İmparatorluk destanıdır. Okunması gerekir. Gaius Suetonius Tranquillus - 12 Caesar'ın Yaşamı önemli bir eser TTK'dan ucuza satın alınabilir. Augustus'un Ankara Anıtı imparatorluk propagandası için incelenmeye değer bir kitaptır. Tacitus'un - Germania Halklarının Kökeni ve Yerleşim Yeri Plutharkhos'un Paralel Yaşamlar Serisi, Genç Plinius'un Anadolu Mektupları daha detaya inmek için incelenebilir. Tabii Seneca ve Cicero çevirileri de var ama genel ağırlıkları felsefe üzerine oldukları için sıkabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 26, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2018 Titus Livius'un Roma Tarihi'nin ilk cildini bulamıyorum bir türlü. Kindle'da var oradan okurum en kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Vitruvius - Mimarlık Üzerine kitabı da çevrilmiş http://www.kitapyurdu.com/kitap/mimarlik-uzerine-bez-cilt/419859.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Mart 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2018 Direkt Roma tarihi olmasa bile Roma'nın yıkılışından hemen sonrasına barbarların gözünden bakan, Barbarların Avrupası diye bir kitap var. Şu an baya ucuza bulunabiliyor. Roma yıkılınca Franklar o toprakları nasıl idare etti, yerel latin halkla Germenler nasıl birlikle yönetildi, ilk derebeyler nasıl ortaya çıktı vs. hepsini anlatıyor. İtalya'da Lombardların devlet sistemini, ülkeyi nasıl yönettiklerinden de bahsediyor. Ağır bir kitap ama çok güzel. link Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2018 Halil Demircioğlu'nun Roma Tarihi kitabının ikinci cildi var mı? Seriyi beraber alayım diyorum ama hiçbir yerde bulamadım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2018 yok galiba ben görmedim https://www.nadirkitap.com/roma-tarihi-1-ve-2-cilt-tam-takim-halil-demircioglu-kitap4313789.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 13, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2019 Roma Tarihi konusunda bir sürü kaynak edindim, hatta bu süreç içerisinde gaza gelip tekrar sınava girip tarih okumaya karar verdim. İkinci öğretime gireceğim. 4 yılda bitirme gibi bir zorunluluğum yok zaten. 40 yaşında da mezun olabilirim, sorun değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Ocak 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2019 Mike Duncan'ın roma tarihi podcast'i çok iyi tavsiye ederim. https://thehistoryofrome.typepad.com/ google podcast'te de bulunabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Ocak 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2019 conn iggulden'in emperor serisini de tavsiye ederim. tarih-kurgu ama çok iyidir. sezar'ı anlatıyor. https://www.goodreads.com/series/44444-emperor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Ocak 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2019 Apis said: Halil Demircioğlu'nun Roma Tarihi kitabının ikinci cildi var mı? Seriyi beraber alayım diyorum ama hiçbir yerde bulamadım? https://www.eskikitaplarim.com/ şuraya üye ol talep yap, biri illaki pdf-epub gönderiyor eğer basımı yoksa. ben burdan neler buldum neler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2019 "Max Damage" said: Direkt Roma tarihi olmasa bile Roma'nın yıkılışından hemen sonrasına barbarların gözünden bakan, Barbarların Avrupası diye bir kitap var. Şu an baya ucuza bulunabiliyor. Roma yıkılınca Franklar o toprakları nasıl idare etti, yerel latin halkla Germenler nasıl birlikle yönetildi, ilk derebeyler nasıl ortaya çıktı vs. hepsini anlatıyor. İtalya'da Lombardların devlet sistemini, ülkeyi nasıl yönettiklerinden de bahsediyor. Ağır bir kitap ama çok güzel. link abi bugun suna bakmak istedim, kutuphane de 5 farkli dilde var ama ingilizce yoktu kutuphaneci kadin da ilginc dedi, neyse tubingen de bulduk, ordan gelcek saliya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2019 al sali oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Ocak 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2019 Peki Edward Gibbon'un muhteşem serisi tümüyle Türkçe'ye çevrildi mi acaba? Bir yerlerde tüm ciltler çevrilmedi diye okuduğumu hatırlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar