Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yıl olmuş 2018

yloibx

Öne çıkan mesajlar

Attigi mesajlarin yuzde 70-80'i filan futbol bolumu olan biri olarak iki kelam edeyim..

Ben sorunu futbolda degil, insanin birseylerde kimlik arama ihtiyacinda goruyorum. Bana gore futbol konusmanin, politika konusmaktan veya size herhangi bir kimlik veren birseyi tartismaktan farki yok.

Futbola sadece spor olarak bakarsaniz eger, bugun neden dunyanin en populer sporu oldugunu gorebilmek zor degil. Futbol bugun neredeyse tum fiziksel durumlarda olan insanlarin yapabildigi bir spor. Yani demek istedigim, dunyanin en iyi oyuncusunun 1.60 da 1.90 da olabildigi, diger sporlara gore baslangicta herhangi bir ozel fizik gerektirmeyen bir spor. Bugun dunya toplumunun bircogunun profesyonel olarak basketbol, voleybol vs oynamasi cok zor bir durum. Bunun uzerine bir de isin ekonomik boyutlari girince elbette futbol ulasilmasi ve sevilmesi en kolay spor. O yuzden birinci olayi ulasilabilirlik.

O yuzden sadece spor olarak bakildiginda elbetteki futbol tartismak gayet guzel birsey, insanin deger verdigi birsey uzerine vakit para enerji harcamasinda elbette bir sikinti yok..

Burada sikinti olan bunun bir kimlik, aidiyatlik olgusuna donustugundeki durum. Yoksa elbetteki bir futbol maci icin kimsenin kendini parcalamasina gerek yok, bakildiginda bu gayet sacma bir durum, ama bu herhangi bir spor icin gecerli olabilirdi. Bugun Amerika'da en baba adamlar bile oturup kolej basketbolu izliyorlar saatlerce ama elbetteki farklari bunu bir spor olarak algilayip ona gore hareket etmeleri, bundan bir kimlik cikarmamalari, takimi kaybedince kisillestirmemeleri, birisi laf soylediginde defansif konuma gecip agresiflesmemeleri.

Tum bu yazdiklarim politika icinde gecerli mesela. Ama burada sorun o ugraslarin kendisinde degil, maalesef onunla ilgilenen insanlarda.
Kaldi ki burada forumda her ne kadar birbirimize takilsak da belli bir seviyedeyiz ve kendimizi eliyoruz. Eninde sonunda toplanip bulussak kimsenin birbirine saldiracak hali de yok...

Hatta bircok platforma gore bizi diger zevklerimizden dolayi bulusturan bu platformda futbol konusmak internet ortaminda belki de bu isi en seviyeli sekilde yapabilecegimiz yerlerden biri..
Sosyal ağlarda paylaş

futbol ile siyaseti ayni duzeye cekmek facia ya. modern yurttasin siyasetle ilgilenmesi gereklidir oy hakki varsa, siyaset toplum nezlinde konusulmaz ise cok ciddi bir sorun vardir

ama tuhafta degil cunki siyasetede takim tutar gibi yaklasiyor bu ulkede insanalar, partilerin omur boyu desteklenciek olusumlar olmadigini kavriyamadiklarindan kendi siyasal gorusu sicsa bile inada bindiriyor, secim sonrasi nasi caktik zuahha diye korna dortlatip tur atiyor filan. dunyanin en beceriksiz muhalefet partileri nede olsa secmen garanti diye her turlu malligi yapmaya ozgurce devam ediyor vs vs

toplum kanserli, egitim seviyesi dusuk olunca aidiyet uzerinden yuruyor is. kendisine birey olarak hicbirsey katamamis oldugu gercegi ile yuzlesemediginden boyle abuk subuk isler ile vakit geciriyor iste
Sosyal ağlarda paylaş

siyaset benim gözümde bir grup profesyönel yalancı ve safsatacının yaptığı bir eylem.

Şu dünyada 2 saat tayyip veya kılıçdar dinleyeceğime gider 2 saat futbol izlerim. Hatta boş duvara bakarım.

Arada bu liderlerin konuşamlarına denk geliyorum da, asıl onlar facia.
Sosyal ağlarda paylaş

siyaset liderlerden ibaret degilki? sakat yaklasim tam olarak bu iste. toplusan hayatin duzene sokulmasidir.

anayasadan haberin yoksa, yasal haklarinla ilgilenmiyorsan oy vermeyede hakkin yoktur. yasama faaliyetleri ile ilgili bilg isahibi olup fikir koymak demokrasinin geregidir. STK kismina girmiyorum bile, sivil toplum olmadan demokrasi olmaz. herhangi bi vakif calismalarina katilmayan, oturdugu cemiyetin durumu konusunda fikir sahibi olmiyan insanlar siyasi surecten dislanip hor gorulmeye mahkumdur bu yuzden

banane yoksa hangi partinin basina kim gelmis, iste takim tutma kafasida ayni. moden demokrasilerde insanlar umursamiyor bile partinin basina x gelmis y gitmis, parti programina ve gecmis donemki yasama faaliyetlerine bakiliyor.

halkin beynini futbol. survivor ve komplo dizileri ile komple bosalt ondan sonra demokratik katilim bekle. takim tutar gibi parti tutar iste, kilicdar geldi, divan toplandi, tuzuk degisiyor takim super olcak, parti meclisine x geldi y gitti c yi istemezuk oh oh

turk halkinin potansiyeli bu kadar iste, her 100 senede bir niteliksiz tek adam rejimlerine tam olarak bu yuzden revert ediyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...