Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ryzen 2nd Gen.

Goering

Öne çıkan mesajlar

3.00-3.10-3.20'den birini kullanabilirsin.

Daha yenilere yeni nesil işlemciye geçmiyorsan gerek yok.

Boot süresi kısalsın istiyorsan UEFI boot yapabilirsin, benim cihaz düz SSD'yle toplam 35 sn'de falan cold bootluyor memory training'i 1 kere faillayıp mesela. Faillamazsa işte 27-30 sn civarı falan sürüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Fast boot falan kapalıyken tabi bunlar da ilk nesil BIOS'larda fast boot açmak sıkıntı yaratabiliyor lakin windovz update sonrası memory OC patlıyabiliyor boot esnasında. Bir daha girip düzeltmek gerekebiiliyor.

Yeni nesil BIOS'larda(yeni işlemciler için yazılan yeni AGESA'yı içeren) memory training fail pek yaşanmıyor, onlar daha hızlı açılıyor olabilir. Tabi memory training sıkıntısı yok bunlarda ama RAM OC stabilitesi de daha düşük gene, o açıdan ilk nesil işlemciyle yeni BIOS'lara hiç bulaşmayın. Bir de bazı anakart üreticilerinin ilk iterasyonlarında tür tür bug da mevcut gene.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlar hep Microsoft'la AMD'nin işi yav, ben napıyım. Windows update sonrası restart üzerine memory oc patlayıp BIOS'a bootladığında ben de şaşırıyorum yani.

Sistem sorunsuz çalışıyor mu çalışıyor.

Ha Intel sistemde de mesela Windows'un Spectre/Meltdown fix'i manual indirdiğinde bootloop'a girip çalışmayı bırakabiliyor sistem.

Son dönem bütün cihazlarda hep driver sıkıntıları baş gösterdi piyasaya çok seri şekilde sürekli yeni donanım çıktığı için. Anakart üreticileri BIOS, Microsoft da update yetiştiremiyor veya kritik hatalarla çıkarıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...