Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ryzen 2nd Gen.

Goering

Öne çıkan mesajlar

ya olm dert fazla para verip gereksiz yere sıvı soğutma almış olmak olsun nolacak. öyle bi konuştu ki eş ben K olmayan 8700 serisinde böyle üretim hatası falan var zannettim. zaten overclock tarzı olaylara giren biri değilim casual kullanıcıym ben.

yıl 1999. o zamanlarki en büyük problemimiz bilgisayarımız 15 saatte açılması ve helikopter gibi ses çıkarması. sıvı soğutma diye bişey duyduk aklımı yitirdim. SIFIR SES bilgisayar düşünsene çalışmıyor sanki tuşa basıyorsun boş kutu gibi. geceleri rüyamda bunu görüyordum.

işte o zamandan kalma bir aşktı benimki. tabi öyle değilmiş ama olsun içimde kalmıştı. dedim ki 250 tlye heatsink alıcağıma sıvı soğutma alayım 300tlye amk. o da hayvan gibi ses çıkardı 3 gün uğraştım neyse halloldu sonra asdas
Sosyal ağlarda paylaş

Sıvı soğutmanın iş yapması için düzgün pompa lazım. Bu kıytırık CLC'lerdeki 60 L/h pompalardan cacık olmuyor.

Güze AIO'larda(Be Quiet! Silent Loop, Swiftech H220-X vb.) 300-600 L/h pompa oluyor, fill port vs. onlar bir nebze daha geçerli lakin temizlenebiliyor ve yeniden doldurulabiliyor. Hatta hortumları bile değiştirilebiliyor.

Custom looplarda kullanılan standalone pompalar 1000-1500 L/h'ı buluyor, en düzgünleri onlar tabi.

Kötü pompalı, yıllar geçtikçe içindeki sıvı seviyesi buharlaşmadan dolayı azalacak ve türlü türlü sorun çıkaracak olan CLC'lere para verip 3-5 sene sonra çöpe atmaktansa 50$'a kral air cooler var yani, al 10-20 sene kullan. Standardizasyon olduğu için artık yeni soketlere düzenli destek veriyor düzgün/köklü firmalar.
Sosyal ağlarda paylaş

Alakası yok ama güncel konu diye burdan sorayım.

Battfield 1 tarzı fps lerde flight joystick olarak ne önerirsiniz. Biraz baktım saitek felan bahalı. Logitech extreem 3d pro işimizi görür mü ?

Kampamyali diye ucuza ryzen 1600 almıştım, keşke x olanı olsaydım, deyip amd ye selam da cakayim.
Sosyal ağlarda paylaş

8700 overclocklanmıyor benim bildiğim, locked CPU. Intel'in son kilidi baya sertti :)

BF'de hiç joystick kullanmadığım için yorum yapamıyorum ama joystick olarak Logitech Extreme 3D Pro alma, çok çabuk bozuluyor.
Thrustmaster T16000M ucuza alabileceğin en kaliteli joystick. Bir üst segmentte getirtebilirsen VKB Gladiator Mk.II var.
Devamında da en üst segmentte Virpil ve VKB joystickleri var gene hep.
Logitech Saitek'i aldıktan sonra onların dizaynlarındaki hataları da tekrardan giderip piyasaya sürdü, onlarda gene iş yapabilir ama daha çok yeni değişiklikler, çok detaylı yorum yok onlar hakkında.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada hb indirim yapmış tam benim de parça almam gerekiyordu acil

intel'i satıyorum :D

https://www.hepsiburada.com/msi-b350m-pro-vd-plus-ddr4-3200-oc-amd-soket-am4-matx-anakart-p-HBV000008GUD7?magaza=Hepsiburada
https://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-5-1600-3-60ghz-3-40ghz-16mb-cache-soket-am4-islemci-pm-HB000004QBTX

nassı?
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.hepsiburada.com/msi-b350-gaming-pro-carbon-am4-amd-ryzen-ddr4-3200-mhz-o-c-usb-3-1-rgb-atx-anakart-p-HBV000005K0CE?magaza=Hepsiburada

Şu B350 Pro Carbon'u falan al bari. Bunun Ehternet ve Audio top tier, VRM'ler de hexcore falan çalıştırmaya uygun pek hexcore OC'una gelmese de. MSI'in BIOS support kötü gerçi ama ilk nesille sıkıntı yaratmaz.

Anakarta az daha para veririm diyorsan X370 Strix-F veya X370 Taichi alabilirsin.

1600'ün fiyatı gayet iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...