Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartımı yaktım.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Nasıl oldu bilmiyorum ama becerdim. 4 gün önce harddiski değiştirdim içini elektrik süpürgesi ile temizledim ve Windows 10 kurdum. 4 gündür de sıkıntısız kullanıyordum. 1 saattir BDO oynuyordum ki ekran karardı kokular ve duman geldi kasadan. Baktım ekran kartı leş gibi kokuyor =(. GTX 780e denk kart bulmak çok zor ve yenileri çok pahalı. Ne yapıcam bilmiyorum. Eyyorlamam bu kadar.
Mesaj tarihi:
Elektrik süpürgesini PC'den uzak tutun, ürettiği statik elektrikle PC'nizi öldürebilir.

Ha 4 gün sonra ekran kartının yanması bu yüzdendir demiyorum, yüksek ihtimal thermal paste veya GPU üzerindeki başka bir komponent ömrünü tamamlamış olabilir lakin 780 5 senelik kart falan.
Mesaj tarihi:
kaşıntım var.

kartını yakan arkadaşa geçmiş olsun. bir süre başka harcamalarını kısıp, amazondan falan ucuz yollu bir kart kovalamaya çalış. veya parası birikene kadar başka bir hobiye falan zaman ayırıp kendini geliştirebilirsin, belli mi olur belki fırsattır : P
Mesaj tarihi:
Elektrik süpürgesiyle tozu adam gibi çekmek nozzle'ını baya yaklaştırmak, hatta içinde gezdirmek gerekiyor kasanın, bu da statik elektrik yüklüyor komponentlere.

Kıytırık el kompresörünü yarım metre öteden 30 sn tutsan toz kalmıyor kasada.
  • Yeni Oluştur...