fresia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 işyeri 40 saatten 45 saate çıkartıyor haftalık çalışma süresini yeni sözleşme yapılıyormuş imzalamayıp kovulursam işe iade davası açabilir miyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 ortam kötü günde 1 saat için işinden olma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 hukuksal durumu soruyorum işe iade alabileceksem bir kaç ay tatil yaparım işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 senede 260 saat. yani 10 gün. çok. gerçi ben de haftada 55 saat çalışıyomuşum. meh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 ne saçma işler ya, sanki çalışma süresini arttırınca verimlilik artıyor. uzun vadeyi kimse düşünmüyor. gerçek hayatın düz hesap olmadığını anlamayan iş verenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 insanlar ne güzel 40 saat falan çalışıyor ya razzRaziel said: ne saçma işler ya, sanki çalışma süresini arttırınca verimlilik artıyor. uzun vadeyi kimse düşünmüyor. gerçek hayatın düz hesap olmadığını anlamayan iş verenler. çalışanlar işten kaçmayıp günde 2-3 saatlerini başka şeylere harcamasalar aslında mesailer artmaz. tabi köle taciri işverenleri tenzih ediyorum. o ibnelere ne kadar mesai soksan azdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 haftasoununu kitleyecekler sözleşmeyi imzalamayabilirsin, sana tazminatını verip gönderirler. İşe iade açıp kazanabilirsinde. O yüzden güzelce anlaşırlar, (ciddi bi şirketse tabi) al şu 5 maaşı diyebilirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Walla biz de iş az, vakit geçmiyor iş yerinde Rahatlık batıyor yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Suark said: haftasoununu kitleyecekler sözleşmeyi imzalamayabilirsin, sana tazminatını verip gönderirler. İşe iade açıp kazanabilirsinde. O yüzden güzelce anlaşırlar, (ciddi bi şirketse tabi) al şu 5 maaşı diyebilirler Anlaşmak istemezsem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Belki de çalışan azaltmak istiyorlar, böyle bir şey yaparsak bazıları kendiliğinden çıkar diye düşündüler. Ben bu konunun hukuki uygulamasını bilmemekle birlikte mantık yürüterek eğer çalışma saatleri arttığı için işten çıkmak istersen sana tazminatını vermek zorunda olduklarını düşünüyorum. Bu durumda işe iade olmaması lazım çünkü işveren seni işten çıkarmıyor, sen yeni çalışma koşullarını beğenmediğin için istifa ediyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 imzalamazsan kovulmuş olmazsın ki..kendi isteğiyle işinden ayrılmış olursun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Mevcut sözleşme var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 dana22 said: imzalamazsan kovulmuş olmazsın ki..kendi isteğiyle işinden ayrılmış olursun.. Ya bu neyin kafası? Herhangi birini kovmak istediklerinde, Bizim firmamızda artık siz bize para ödeyeceksiniz çalışmak için diye sözleşme sunsunlar o zaman. İmzalamazsa kendi ayrılmış olur. Ne güzel. Tabi ki abartıp saçma sapan şeyler yazıyorum bu arada. Ama kafalarına göre artık böyle böyle diyememeleri lazım mantıken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 45 saat yasal sınırın içinde olduğundan sorun olacağını zannetmiyorum. Kaynak popom ama olmaz heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Önceki sözleşmesinde saat ve maaş yazıyorsa ve sözleşmenin süresi bitmeden ise çok da mantıklı gelmedi bana? Günde 1 saat belki çok değil ama belki çalışanlardan biri için aşırı kritik o 1 saat? Freelance çalışıyor belki mesela, işlerini yetiştiremeyecek falan? Veya annesi hasta işten çıkıp direk yanına gidiyor ona bakıyor falan. Veya kursa gidiyor iş çıkışı vs vs vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 is saatleri degisikligi, calisma kosullarinda degisiklik demektir.. degisikligi kabul etmezsen ve yine de o degisiklik gecerli olur ve sen istifa edersen kidem tazminatini %100 hakedersin.. ise iade davasi da acabilirsin ama sirket bu degisikligin gecerli bir sebebe dayandigini ispat ederse, davayi kaybedersin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Muhtemelen çalışan çıkarıcaklar, saatleri ondan yükseltiyorlar. Değişikliği kabul etsen de etmesen de işsiz kalabilirsin gibi geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Spyro'nun dediği doğru Çalışma koşullarında esaslı değişiklik olur. said: “işveren, iş sözleşmesiyle veya iş sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir. Bu şekle uygun olarak yapılmayan ve işçi tarafından altı işgünü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamaz. İşçi değişiklik önerisini bu süre içinde kabul etmezse, işveren değişikliğin geçerli bir nedene dayandığını veya fesih için başka bir geçerli nedenin bulunduğunu yazılı olarak açıklamak ve bildirim süresine uymak suretiyle İş sözleşmesini feshedebilir. İşçi bu durumda 17 ila 21. madde hükümlerine göre dava açabilir. Kıdem tazminatını alırsın böyle bir durumda - İşe iade davasını kazanabilme garantisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 güzel açıklanmış dava açısından benim lehime olan hususlar -fazla bir saat için maaş artışı yapmıyorlar -yıl içinde mesaiye 1 defa kaldık yani mesai artışını gerektirecek bir koşul yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 kabul etmek zorunda değilsin. yazılı kabul edersen işveren haklı konuma geçer. bu değişikliği kabul etmediğin için işten çıkarılırsan işveren haksız fesih yapmış olur. tazminatlarına hak kazanırsın. işe iade koşulları mevcutsa (kıdem, şirketin büyüklüğü vs.) kazanma ihtimalin de çok yüksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 benim amacım mevcut sözleşmemle işe iade davasını kazanmak yoksa tazminat alıp işsiz kalmak işime yaramaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 o zaman hic girme bu yola.. sirket seni geri almak zorunda degil.. davayi kaybetse bile 4-8 maas verir, almaz ise.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 işe iade davasını kazanıp karar kesinleştiğinde davalı şirket seni işe çağırırsa ve bu çağrıya uymaz isen boşta kalma süresi 4 ay net ücret ve 4 ay brüt ücret işe iade tazminatına hak kazanamadığını unutma. işe iade davasını yerel mahkemede kazanman bir şey ifade etmiyor işverene başvurabilmen için kesinleşme aranıyor. en az 1 sene yerel mahkeme üzerine istinaf mahkemesi (3-6 ay arası min) artı yargıtay süreci (6-12 ay arası min) demek. planlarını bu süreleri göz önüne alarak yap derim kanunda şu kadar sürede yargılama biter şu kadar sürede yargıtay karar verir dediğine bakmayın o süreler gerçekle bağdaşmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fresia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Spyro said: o zaman hic girme bu yola.. sirket seni geri almak zorunda degil.. davayi kaybetse bile 4-8 maas verir, almaz ise.. benim okuduğum da bu şekilde @moonfall: yargıtayda uygun görülse bile işe almak zorunda değil? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2018 işe almak zorunda değil. kesinleşen karar için her halükarda eski işverenine başvuruyorsun. bu durumda işverenin iki seçeneği var. seni işine geri kabul edebilir. veya işe kabul etmez ve bahsettiğim tazminatı öder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar