-Bonesoul- Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Sam said: ilk mesaj hariç hiçbirşey okumamışsın o halde linkteki. daha devam edersen aşağıda o adam "ne istediniz de çalışmadı haaa" diye sorunca deste deste örnek veriliyor, suspus, hiçbir cevabı yok. ilk seferinde de göz atmıştım ama sen diyince tekrar gözden geçirdim. sanırsam gözden kaçıyorum. neymiş abi o deste deste örnekler? muhbabetin çoğunluğu webextension üzerine orada ya da ben mi yanılıyorum? ki defalarca, API blocklarını geliştireceklerini setin bu kadar kısıtlı kalmayacağını belirtmişler. Evet addonların direk olarak UI müdahalesi yapamayacak ama kalan kısımlar için API'yi genişleteceğiz diyorlar. Sam said: 1 hafta sonra hala "sırf şu add-on" diye gelmeyin lütfen, yüz kere yazdım yukarıda. abi şurada kelime oyunu yapıyorsun, istedğin yere çekiyorsun. "bir addonun çalışmıyor diye" aşağı yukarı "kullandığın addonlar çalışmıyor diye" demek. kimse kalkıp zaten oo firefox 57 her addonu çalıştırıyor çok kral demiyor şurada tam tersine evet webextension kısıtlı API set ama bir browserı sırf çalıştırdığı addonlara göre boktan / boktan değil olarak nitelendirmek saçma diyoruz. hızdan konuştuk, yeni multi-core kullanabilen css engine'i stylusdan konuştuk, adamların nasıl daha iyi bir browser yapabilelim diye yeni bir dil ve etrafında koskoca bir ekosistem oluşturduğundan konuşuk. yine bütün engine'i rust-lang ile tekrardan yazmaya başladıklarından bahsettik hani birçok şey söylendi quantum hakkında. ama senin quantum boktan argümanın sadece addonlar üzerine kurulu. insanlar da kalkıp add-on çalışmıyor diye niye boktan olsun diye cevap verince, yetersiz, aciz oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Beklenen gün gelmiş, direkt geçtim. Akıyor valla süper olmuş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Güzel olmuş sevdim ben. Sadece videoları vs. full screen yaparken fade in,fade out efekti koymuşlar. Onu config sayfasından kapatabilirsiniz, rahatsız olan varsa tabi. about:config full-screen-api.transition-duration enter ve leave değerini 0 yapmak yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 sam quicksand gibidir yazdilardi diger topicde de inanmamistim =< 'addonlari kirdiniz' argumani mantikli ama standardizasyon, performans etc. gibi artilar varken bu trade-off'u dogru bulmayip 'bok ettiler' demek uzucu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 neutrino said: Benim bir sorum var yeni versiyonla ilgili; browseri kapatip actiktan sonra youtube'u yeni arayuzle aciyor. Tekrar eski versiyona dondurmem gerekiyor manuel olarak her seferinde. Bu youtube'la mi ilgili yoksa firefox yuzunden mi oluyor? Guncelledikten sonra basladi. Bu arkada kalmasin ya, bilen varsa bi yol gostersin youtubedan soguyacagim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Lancelion said: sam quicksand gibidir yazdilardi diger topicde de inanmamistim =< 'addonlari kirdiniz' argumani mantikli ama standardizasyon, performans etc. gibi artilar varken bu trade-off'u dogru bulmayip 'bok ettiler' demek uzucu. ki yeni webextensionla adamlar şunu vaad ediyor; 1) universal extensionlar, aşağı yukarı tek code-base ile bütün standart browserlarda çalışabilecekler. 2) block api sayesinde major upgradelerde, extensionlar bu kadar kolay kırılmayacak. ee tabi bunun sonucunda eskisi gibi flexible olmayacak bir api anlamına geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 -Crawler- said: Güzel olmuş sevdim ben. Sadece videoları vs. full screen yaparken fade in,fade out efekti koymuşlar. Onu config sayfasından kapatabilirsiniz, rahatsız olan varsa tabi. about:config full-screen-api.transition-duration enter ve leave değerini 0 yapmak yeterli. Ben bunu arıyorudm ya eyw 200 200'dü değerler direk tek 0 koydum, oldu sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 0 yapınca da görsel bug oluyor. niye böyle aptal bişi koymuslar ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Ben beğendim ya chromedan buna geçicem galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 bombilo said: ilk seferinde de göz atmıştım ama sen diyince tekrar gözden geçirdim. sanırsam gözden kaçıyorum. neymiş abi o deste deste örnekler? muhbabetin çoğunluğu webextension üzerine orada ya da ben mi yanılıyorum? ki defalarca, API blocklarını geliştireceklerini setin bu kadar kısıtlı kalmayacağını belirtmişler. Evet addonların direk olarak UI müdahalesi yapamayacak ama kalan kısımlar için API'yi genişleteceğiz diyorlar. said: TylerDMozillaMozilla Employee 7 points 5 months ago What add-ons are you using that you will lose ability to use with 57? And you're sure that's the only reason Firefox is better than Chrome? permalinkembedsaveparentreportgive goldreply [–]TimVdEyndeFirefox 21 points 5 months ago Basically anything changing the user interface or touching anything low-level. I know we have userChrome.css, but it is really a lot less user friendly than using an add-on (mainly: I need to manually find bugs and update my style, instead of being able to lift on a community effort by installing an auto-updating add-on). Examples are pretty well-known by now: Classic Theme Restorer, Tab Mix Plus, Status-4-Evar, Tab Groups, FindBar Tweak, Configuration Mania, Stylish (for UI tweaks without having to restart)... And those are only the add-ons I have installed. There's also DownThemAll!, FEBE, Download Statusbar, etc. And thinking about it, I wonder if add-ons like U2F Support are still possible with WebExtensions? (Note: I'm not OP, and chances are slim that I stop using Firefox, and I definitely won't jump to Chrome. But a WebExtension only Firefox is going to hurt me and many people I know really hard.) esas sohbet burda, adam soruyor, cevap yapışıyor ve adam buna tek bir cevap bile veremiyor. çünkü diyecek birşeyi yok. said: TylerDMozillaMozilla Employee 34 points 5 months ago We are adding lots of blocks :) But we can never add enough blocks to match the giant open sandbox that existed before so there will always be unhappy people bu da başka bir dialogdaki blok muhabbetiniz, ayrı birine yönelik bu da. said: abi şurada kelime oyunu yapıyorsun, istedğin yere çekiyorsun. "bir addonun çalışmıyor diye" aşağı yukarı "kullandığın addonlar çalışmıyor diye" demek. kimse kalkıp zaten oo firefox 57 her addonu çalıştırıyor çok kral demiyor şurada tam tersine evet webextension kısıtlı API set ama bir browserı sırf çalıştırdığı addonlara göre boktan / boktan değil olarak nitelendirmek saçma diyoruz. hızdan konuştuk, yeni multi-core kullanabilen css engine'i stylusdan konuştuk, adamların nasıl daha iyi bir browser yapabilelim diye yeni bir dil ve etrafında koskoca bir ekosistem oluşturduğundan konuşuk. yine bütün engine'i rust-lang ile tekrardan yazmaya başladıklarından bahsettik hani birçok şey söylendi quantum hakkında. ama senin quantum boktan argümanın sadece addonlar üzerine kurulu. insanlar da kalkıp add-on çalışmıyor diye niye boktan olsun diye cevap verince, yetersiz, aciz oluyor. bir browser sırf addonlarının kabiliyeti nedeniyle 10+ yıldır kullanılıyorsa, bu feature'u kırmak evet boktan olmasına yetiyor. "endüstrideki tek suv olan nissan qashqai'nizi aldık, ferrariye çevirdik, artık 500kms yapabileceksiniz ama off-road kullanamayacaksınız, neden memnun değilsiniz" demek gibi birşey bu. piyasada var zaten racing car, başka suv yok. otoyolda sürecek araba lazımdıysa vardı bu, off-road sürülebilen tek arabayı alıp onu da otoyola mahkum ettiler. ve hala anlamıyorsunuz neden eleştirildiğini. benim ihtiyacıma göre edge, safari ve chrome da boktan, yoksa chrome kullanıyor olurdum. anlı şanlı, pazar payı büyük browserlar ya da ultra hızlı olmaları onları kullanmam için sebep değil. size olabilir, bana değil. algılayın artık şu farkı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Lancelion said: sam quicksand gibidir yazdilardi diger topicde de inanmamistim =< 'addonlari kirdiniz' argumani mantikli ama standardizasyon, performans etc. gibi artilar varken bu trade-off'u dogru bulmayip 'bok ettiler' demek uzucu. tek satır argüman sunamadan, en baştan direkt kişisel saldırıya muhtaç kalmak da bayağı acınacak bir durum. standardizasyon, performans filan bunlar apple'ın, google'ın savları, bu mentalitenin layık olduğu şey paid mods, walled gardens, microtransaction dlc. şirketlerin size layık gördüğü küplerin içinde güle güle oturun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 ornegin uzerinden gidersek, daha cok SUV degil de 97 sahin'i modifiye edip uzay gemisine cevirdikten sonra neden bunu artik uretmiyorlar, nasil tofas sahin uretmeyi birakir diye uzulmek gibi olmus XUL addonlara uzulmek... geri gelir addonlar da, tek tepki ceken o olsun da. open-source proje sonucta, isteyen olduktan sonra yolu bulunur. edit: abi arguman zaten bombilo yazmis yeterince, daha teknik argumanlara girmemize de gerek yok zaten =) birileri eski firefox'u da forklar, devam eder belki desteklemeye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 bombilo said: ki yeni webextensionla adamlar şunu vaad ediyor; 1) universal extensionlar, aşağı yukarı tek code-base ile bütün standart browserlarda çalışabilecekler. 2) block api sayesinde major upgradelerde, extensionlar bu kadar kolay kırılmayacak. ee tabi bunun sonucunda eskisi gibi flexible olmayacak bir api anlamına geliyor. 1- chrome'un yetersiz, zayıf addonlarını istesem zaten chrome'un kendisi var. bu "windows'ta artık ios shovelware oyunlarını da oynayabileceksiniz, bunun bedeli olarak sadece windows store kullanabilirsiniz artık, başka da windows yok" direktman. 2- hepsini bir kerede tümden kırınca zaten addon authorların önemli kısmı pes etti, kırılacak birşey kalmadı. ms bütün windows programlarını uwp app'lere çevirip de bu forum ağlama duvarına dönünce, bu mesajların hepsini yapıştıracağım oraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Lancelion said: ornegin uzerinden gidersek, daha cok SUV degil de 97 sahin'i modifiye edip uzay gemisine cevirdikten sonra neden bunu artik uretmiyorlar, nasil tofas sahin uretmeyi birakir diye uzulmek gibi olmus XUL addonlara uzulmek... geri gelir addonlar da, tek tepki ceken o olsun da. open-source proje sonucta, isteyen olduktan sonra yolu bulunur. örnek o değil, senin kendi kafandan uydurduğun bir strawman. çünkü senin uydurma örneğine göre tofaş şahin rallilere katılabilirken ferrari quantum köy yoluna saptığı gibi rotu kırılır. aynı işlevde addonlar gelmeyecek, desteksiz sallamayın şöyle. okuyun biraz. oturun xenus'un linkini baştan sona okuyun, bilen adamlar detayıyla yazmış addonlarla alakalı sorunları. aynı şeyleri burada "gözümden kaçmış" diyenlere yapıştıracak değilim tek tek. patladı gitti ff zaten, bunun kavgasını vererek düzelecek de değil artık şu saatten sonra. p.s: ff57 bok gibi. sinirlendiysem de kusuruma bakmayın, zaten bir tane customize edilebilen net browsing imkanımız vardı, onun da içine sıçıldı. üstüne insanların gelip "yaa sıçtılar ama artık hem sıcak hem de kuru değil neyini beğenmiyorsun" demesi, "idrar içermesi kötü olduğunu göstermez" demesi filan çıldırtıyor 5-6 sayfadan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Sam said: otoyolda sürecek araba lazımdıysa vardı bu, off-road sürülebilen tek arabayı alıp onu da otoyola mahkum ettiler. ve hala anlamıyorsunuz neden eleştirildiğini. benim ihtiyacıma göre edge, safari ve chrome da boktan, yoksa chrome kullanıyor olurdum. anlı şanlı, pazar payı büyük browserlar ya da ultra hızlı olmaları onları kullanmam için sebep değil. size olabilir, bana değil. algılayın artık şu farkı. bir şirketin de kısıtlı sayıda off-road müşterisi yerine artık binek segmentin hepsine yönelik araç üretmeye başlaması çok da şaşılacak bir durum olmasa gerek. hele hele genel kesime hitap eden bu araç kendi segmentinde kalan rakiplerini daha ilk günden performans anlamında baya baya ayırıyorken, boktanlıktan ziyade övgü hak ediyor diye düşünüyorum ben. ha evet kullanıcı olarak senin bakış açından hayal kırıklığı olabilir. bütün browserlarında extensionlar kullanan bir kullanıcı olarak benim açımdan ise gayet başarılı. olmazsa olmaz extensionlarım yok. mozilla burada bir trade-off'a gitmiş, sırf extensibility ve add-on desteği için kullanan kısıtlı kitle versus pazarın kalanı. @Lancelion var abi zaten bi dünya 97 şahin pardon firefox fork :D https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Web_browsers_based_on_Firefox Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 "app kullanan milyarlar vs exe kullanan milyonlar"ı sebep göstererek pc'yi büyük form faktör smartphone'a çevirdikleri gün aynen bu mesajını alıntılayıp koyarım artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 https://www.youtube.com/watch?v=J2b9of7Xeqc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 said: Comments are disabled for this video. mozilla gerçekten de çok güveniyor quantum'a, bütün videolar böyle. https://www.reddit.com/r/firefox/comments/7cweqt/are_you_going_back_to_before_quantum/ said: TylerDMozillaMozilla Employee 3 points 3 hours ago Note, you should never downgrade to an older version. Not only are you missing out on performance / stability / new web tech, you are now vulnerable to all the security bugs fixed in 57 and that have been publicly announced: https://www.mozilla.org/en-US/security/advisories/mfsa2017-24/ alın bu da sizin "blok" adamınızın bugünkü mesajı, insanları korkutarak yıldırmaya çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Sam said: "app kullanan milyarlar vs exe kullanan milyonlar"ı sebep göstererek pc'yi büyük form faktör smartphone'a çevirdikleri gün aynen bu mesajını alıntılayıp koyarım artık. Microsoft'un bugüne kadar yaptığı tek iyi şey backward compability olduğu için böyle birşey olmaz, sıkıntı yok. MS'in böyle birşey yapması kendi ayağına sıkmak olur, desktop space'de pazar payını ciddi azaltır, sonuçta batar. Mozilla ise burada pazar payını arttırıyor. Yani taban tabana zıt bu örnekler. Sam said: insanları korkutarak yıldırmaya çalışıyor. ee abi adam link vermiş işte fixledikleri critical security vulnerabilitylere; https://www.mozilla.org/en-US/security/advisories/mfsa2017-24/ abi ya adamların vuln. fixlemesi bile suç oldu ahahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 ok olunca görüşürüz. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1TFcEXMcKrwoIAECIVyBU0GPoSmRqZ7A0VBvqeKYVSww/htmlview şu link de "addonlar gelir yahu", "sırf bir addon" diyenlere kapak olsun. "win7'ye dönmeyin, reklamlı start barı olan win10 yükleyin artık win7 güvenli değil" demekle aynı şey. neyse benden bu kadar, güle güle kullanın, elinizde paralansın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 mozilla foundation nonprofit, firefox da opensource bir proje, kaygilarin yersiz bence. ayrica iki sayfa once koydum ayni spreadsheeti kendi argumanimi destekler sekilde, heralde ters kalktin yataktan bugun bu kadar ofkeyi anlamlandiramiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 evet dur bakayım ne koyabiliyormuşum. "won't be ported Necessary APIs are unavailable." böyle uzayıp gidiyor, listenin yarısından fazlası böyle. öfkelenmemek elde değil "bu yemeği yapabilmek için domates lazım" dedikçe "patates var neyine yetmiyor" diyorsunuz, üstüne gelip "sam şöyle böyle demişlerdi de inanmamıştım" filan. evliya olsa çatlar yani. siz hız diyorsunuz, ben kontrolsüz güç, güç değildir diyorum. neyse cidden uğraşamayacağım daha fazla, yeter. güle güle iyi günlerde kullanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 2 mesajdır gidemedin, hadi yallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 istersem giderim, istersem gitmem, ağası mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 abi baya başlıkta sadece saldırmak ve ne olursa olsun haklı çıkmak için varsın. bence bırak hem sen hem biz rahat edelim mantığı yok çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar