Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akım korumalı çoklu priz

tiLi

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Schneider'ın 101x34mm kablo kanalını aldım ve yaklaşık 1 metrelik bir parça kestim. Yine Schneider'dan çocuk korumalı 16A kapasiteli priz modüllerinden alıp 3+3+3+3 şeklinde 12 tane priz yerleştirdim. Priz gruplarının arasına 3-4cm mesafe koydum ki iri adaptörler yüzünden yan taraftaki priz ölmesin. Prizler arasındaki köprüleri de 2,5mm² silikonlu kablo ile yaptım. Uzatmasını da yine 2,5mm² silikonlu kablo ile yaptım. Kablolar 25A akımı çok rahat güvenle taşıyabiliyor. Zaten duvardaki prizi de sigorta kutusunda ayırmıştım, 16A sigorta takılı.

TV grubunun orada kullanıyorum bunu; TV, soundbar, Digitürk, modem, switch, router, NAS, bluray player, dect telefon, apple tv, printer ve 5 çıkışlı USB şarj aleti buna takılı :) Aslında NAS, router, switch, modem ve TV araya konan UPS üstünden besleniyor. TV sadece akım korumadan yararlanıyor ama. Diğerleri UPS'in arkasında.

Ben çözümü böyle buldum :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

abi o kablo kanaline entegre edilen prizler var. modul seklinde. siva ustu degil de kablo kanalina geciyo gibi dusun. ustteki kataloga bakmadim ama orada vardir kesin.

siva ustu U kanal o da , evde cok cirkin dutabilir de. en iyisi duvari hiltileyip boyle 4 lu grup proz yerlestirmek. sonra ince alci siva boyasini yapip devam etmek. ya da varolan prizin yanini kirip yine 4lu yerlestirebilirsin.

para overkill yapmis biraz. hic gerek yok o kadar fantaziye sdfg
Sosyal ağlarda paylaş

ben bunlardan kullanıyorum

http://www.hepsiburada.com/powercube-original-akim-korumali-5-li-kup-priz-coklayici-p-HRMEDPR1100?magaza=%C4%B0nfeta&wt_gl=cpc.nelk.6822.yapi-market-pla&gclid=CjwKCAjwgvfOBRB7EiwAeP7ehl2gTKS6btTnM_OHm9-XMs4p_lw3rpDavTmCvGulYW3HaBXwPjZQuBoCZ20QAvD_BwE
Sosyal ağlarda paylaş

siva ustunu normal duvar tipi prizden farkini soylemek icin demistim, kanal zaten siva alti olamaz sdfg.

para'nin evi, yanyana 12 priz dusunun, aralari da biraz daha aciklik olsun :)

https://www.mepcontent.eu/Content/Images/Article/f6/33/c5/f633c5c83bb7409ead6af05a0cb1f909.png
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Hayir. S-Link alacagina fise catal sok yani. Onlardan ne aldiysam sorunlu cikti. Bir tanesi yandi hatta. Allah'tan gozumun onunde oldu da zarar gormedim. Takili adopterler yandi sadece, TV'ye bir sey olmadi.

Bir tanesi de carpti hafifce, attim dogal olarak.

Bu ikisinden baska da kullanmadim.

AMA, ALMA!!!
Sosyal ağlarda paylaş

ben de baktim da basliga..

powercube ler icin les kalite 1 seneye bozuluyor diyorlar..-amazon

slinkler keza vatanda surda burada ozenle kakalamaya calistiklari urunler oldugu icin guven vermiyor..saticilar illa ki slink al valla bak tadindalar..

phillis iyi gibi..beni esas endiselendiren belli degerleri yazmiyor oluslari ohm vs gibi bir cok akim korumali ? cihaz..

bu arada farkli mecradan bakarsak..kardes akim korumali bitbit lar bir anlam ifade etmez voltaj regulatoru alin diyorlar..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...