Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ev alma - uygun projeler

logtrig

Öne çıkan mesajlar

300-400K ya ne kadar peşinat ödeyeceksin ki gerisini kredi ile ödeyebilesin? ayda 2k tl ye ancak 150k kredi çekersin (10 yıl ödeme düşünerek) bu arada geri ödemesi de 250k dan fazla oluyor.
150k peşinatın varsa git küçükşehirden ev alıp kiraya ver istanbulda oturduğun evin kirasına yardımı olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

inşaatta kriz oldu abi zaten. İnsanlar evlerin ucuzlamadığını düşünüyorlar.
Gerçi hala istanbul için kira/satın alma oranları çok yüksek ama bunun sebebi kira fiyatlarının satın alma ile berabaer olarak düşmüş olması.

şimdi mesela görece, çok pahalı olmayan ama pahalı olan bir mekan seçelim, ataşehir.
Atatürk mahallesi olsun
Sahibinden e göre, 4 senelik artış %45 civarında.
2 senelik artışsa %8 civarında.
4 sene öncesi ekim ayında dolar 1.97 civarında
Şimdiki oranıda 3.6 diyelim

%80 lik bir dolar artışı var. Direk kaba hesap, 4 senede evler %35 ucuzlamış demek bu.
Son 2 seneye bakalım.
2015 ekim ayında 2.9 civarıymış dolar
ordada bir %25 lik artış varki, %8 i haydi haydi solluyor.

Kriz geldi, belki daha da ağırlaşacak ama senin paran TL cinsindense ve TL olarak kazanıyorsan bunu yarattıgı dususu hıssedemeyeceksın.
Sosyal ağlarda paylaş

papa "uygun fiyatlı ev" göreceli bir kavram, "uygun fiyatlı evin" kira getirisi ne kadar olacak? total kriz yasanırsa "uygun fiyatlı evin" kiracısı kirayı ödeyebilecek mi? veya satın aldıgın "uygun fiyatlı evin" gercekte uygun olmadıgını krizde elinden cıkarmaya çalışıp, çıkaramazsan mı anlayacaksın?
Sosyal ağlarda paylaş

denalir said:

papa "uygun fiyatlı ev" göreceli bir kavram, "uygun fiyatlı evin" kira getirisi ne kadar olacak? total kriz yasanırsa "uygun fiyatlı evin" kiracısı kirayı ödeyebilecek mi? veya satın aldıgın "uygun fiyatlı evin" gercekte uygun olmadıgını krizde elinden cıkarmaya çalışıp, çıkaramazsan mı anlayacaksın?

doları olanlar ne yapacak, zirvedeyken bozdurup tlye mi dönecek

krizden sonra değeri ortaya çıkıyor zaten evlerin
ben barınma olarak bakıyorum yoksa elden çıkarması kolay bir şey değil (istenilen değerden)
yalnız şu gerçek var, nufus genç evleniyor ve sürekli bir ev ihtyacı doğuyor
kriz zamanında bile böyle bir realite var ülke batmadıkça
Sosyal ağlarda paylaş

200-300K tl peşinin varsa düşünülebilir, ancak o paraya daha iyi bir yatırım yapabilirsin. Aylık ödeyeceğin kredi bedeli 2,5k TL den fazla ise 10 seneden önce kerdiyi de bitiremiyorsan mantıklı değil, zira aynı paraya çok güzel bir semtte baya güzel bir daire kiralayabiliyorsun.
200-300 peşinatı da yatırım yaparsın, hatta küçük şehirde inşaat bile yaparsın.
Sosyal ağlarda paylaş

fresia said:

Auril said:

şu döngüyü başarıyla tamamladım ben ya

2013 de kredi ile aldım, geçen sene 2 katından biraz fazlasına sattım sdf

2 tur daha böyle atarsam benden kralı yok

tebrikler ama yalnızca paranın değeri korunmuş oldu

yanlış, param yoktu

şimdi baya para oldu
Sosyal ağlarda paylaş

Mino said:

https://eksisozluk.com/entry/71456907

https://eksisozluk.com/entry/71457828

Almayın biriktirin döviz / altın gömün. Sonra uyarmadı demeyin.

Şu mesajlardan sonra alın size agıllı ev, alın size bilmem ney diyesim geliyor. İçinizde varsa kusura bakmayın ama 150 bin tl ye yapılan evi 1,5 milyona satmak biraz etik gelmiyor bana hatta bazı yerlerde bildiğin şerefsizlik. O burnundan kıl aldırmayan inşaat şirketlerinin iflas ettiğinide görürüm umarım. Kan emiciler.

Simsiyah akan derenin kenarında saray yapsan ne olur yapmasan ne olur. Tamam orasıda ev ama 500 bin ney lan. Her geçtiğimde nasıl bir enayilik bu diye bakıyorum. Buraya nasıl izin verdi belediye diye bakıyorum. Dere taşsa o sular bahçeye , eve girecek.
Sosyal ağlarda paylaş

genel olarak ev alıp yatırım yapmak saçma.
şu anki ortamda komple saçma.

TR'de gayrimenkulün yatırım olmasının tek sebebi leverage. yani elinde 100k var, krediyi çekip 500k'lık yatırım yapıyorsun, %5 getiri elde edince, anaparana %25 kazandırmış oluyorsun. para parayı çeker mantığını uygulamaya çalışmak yani bu. diğer genele yaygın yatırım araçlarında leverage yok ya da kısıtlı.

menkul piyasalarda teminatlı leverage kültürü gelişmiş olsa kimse yatırım amaçlı ev falan almaz zaten. birisi bana %11'den 10 yıl vadeli ihtiyaç kredisi verse ben ona istediği teminatı vereyim, o paraya evden daha çok para kazandırırım zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

gecelik faiz %15 olan yerde ev almak mantikli degil.

%5 e duserse o faiz evler kapis kapis gider bankada para para getirmiyo diye.

bu kadar basit yani algoritma. ama gotleri yiyo mu faizi asagi cekmeye? tabi ki hayir. zira ulke aninda coker su an. kimseye de ne %17 faizli krediyle ev aldirabilirsiniz ne de bankadan aylik gelen 10 kaadindan vazgecirip 300-400k dolarlara ev satabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...