Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ekim 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2017 Heves ettim yapmaya kalktim. Nasil yaptim bilmiyorum ama fermantasyon cok hizli gerceklesti, surekli kopurerek siseden cikmaya basladi boza ve hic bitmedi bu kopurme, en son sisenin 3'te biri kadar sivi hala kopurerek tasmayi basariyordu. 1 litreye nerdeyse 1 bardak seker koymustum, 2 saat icinde yedi bitirdi bakteri sekeri, ben boyle is gormedim. Hayir ben sarap yapmaya calisirken neredeydi acaba bu bakteriler. Tadina baktim, alkol tadi da almadim. E sekeri yiyip neye cevirdi bunlar, o kadar kopuk nerden geldi anlamadim. Bilenler varsa puf noktalarini paylasabilirler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2017 Nigger_of_the_sand said: E sekeri yiyip neye cevirdi bunlar, o kadar kopuk nerden geldi anlamadim. laktik asit? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2017 bonzai okudum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Ekim 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2017 anadolulular boza ne demeye başlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2017 https://www.youtube.com/watch?v=VT0VUawq7KI ben de diyom bu meret niye bu kadar pahali sdfsdf lan kadin bitirene kadar 4 altin gundonumu oldu evde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2017 applev0dka said: bonzai okudum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ekim 10, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2017 ShadowFury said: Nigger_of_the_sand said: E sekeri yiyip neye cevirdi bunlar, o kadar kopuk nerden geldi anlamadim. laktik asit? Haklisin aptalligima gelmis orasi. Yas maya kullanmistim zaten, nedense alkol olmayacagini akil edemedim. Bi dahakine sarap mayasi deniycem, belki fermantasyon daha yavas olur ve de bu kadar gaz ve kopuk meydana gelmez. Fermente olmadan da boza tadina benzer bi tad yakalamayi basardim ama daha gercekci olsun diye mayalansin istedim, heba oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Ekim 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2017 reyou said: https://www.youtube.com/watch?v=VT0VUawq7KI ben de diyom bu meret niye bu kadar pahali sdfsdf lan kadin bitirene kadar 4 altin gundonumu oldu evde. bira mayasını pert etti apla, kaynar şeye attı mayayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2017 ılığa atsa yanardağ gibi olmaz mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyv Mesaj tarihi: Kasım 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2017 2 gun once basladim. Bugun baya oturmus efsane oldu. Pek icime sinmedi internetteki tarifler.(ozellikle su yukaridaki vidyo baya soguttu bozadan. Ekmek ne abi...) Bende kafama gore yaptim ama oldu ^^ Sadece bulgur ve azicik pirinc kullandim. Suzup sogumasini bekledikten sonra kuru mayayi iki kasik sekerle eritip karistirdim. Mayalanma sirasinda kontrol ettim arada karistirdim falan. Yaklasik 1 gun kadar bekledim mayalanmasini. Sonra istedigim miktarda sekerini ekledim 1 kasik vanilya da koydum karistirdim. Bu sekilde de biraz buzdolabinda dinlendi. Sonuc cogzel <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smyrnas Mesaj tarihi: Kasım 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2017 valla boza değilde evde rakı yapmayı deneyeceğim. etil alkol 40-45TL kaliteli 250cc lik anason aroması da 20-25TL civarı. 2 LT çıkıyormuş. dışarda 100 lük rakı 120TL emenike :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyv Mesaj tarihi: Kasım 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2017 2 gun olayi baya yalanmis. 4 gun simdi mantikli geldi cunku hala kabariyor boza. siselere doldurmustum bi baktim buzdolabinin ici rezil olmus. Bulguru mayaladiktan sonra 4 gun bekleyin, arada kontrol edip karistirin. Yapim asamasi suzme islemi haricinde baya basit aslinda. Sonrasinda beklemek lazim 4-5 gun =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2017 Marketten aldigindan farki ne oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyv Mesaj tarihi: Kasım 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2017 icinde bir suru katki maddesi vardir markettekinin. Kendin yaptigin zaman sekerini kendine gore ayarliyorsun taze taze tuketiyorsun. hem ben marketten alamiyorum gurbetciyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Kasım 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2017 Ben de niyetlenmiştim bir ara. Hatta %4 falan alkollendirsem mi falan diyordum vaz geçtim sonra. Şimdi gene gaza geldim bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2017 %4 kesmez seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2017 canım boza istedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Bu basligi actiktan sonra 4-5 kere daha denedim. Kuru maya, yas maya, bira mayasi; hepsinde de fermentasyon esnasinda tarif edemeyecegim, cok igrenc bir tat cikti. O tadi hakkaten tarif edemiyorum zira yedigimiz hicbirseyde olan, dogal bir tat degil. Bazi Litvanya biralarindaki o igrenc after tastein cok daha yogunlastirilmis hali. Artik hijyen yuzunden falan da diyemiyorum, baya dikkat ettim hijyene yani ev kadini yapiyosa benim de yapabilmem gerekirdi. Ama olmadi bir turlu, bilmiyorum artik. Farkli olarak ben gercekten daridan yapiyorum, acaba o mu bozuluyo. Belkide bulgur tarifini aynen dariya uyguladigim icindir, belki dariyla yaparken farkli bisey yapmak gerekiyodur bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 eski tarife yeni malzeme getirme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Iyi de boza esas daridan yapilir zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 dğorudur, hiç bir fikrim yok. zaten hiç sevmem bozayı da, o kadar sevmem ki para versen düşünürüm içsem mi diye. sen de sevme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar