Black-ice Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 bu konuda yardım lazım ama birşeyler öğrenmek gerçekten çok zor. o yüzden buradan belki bilen eden, zamanında başvurmuş olan vardır sorayım dedim. durumum şöyle; mart 2016 kuruluşlu bi serbest meslek işyerim var. homeoffice götürüyordum ama artık büro tutmam gerekiyor. bu yüzden de parasal destek için kosgebe başvurayım dedim. ama ofisi önceden açıverdiğim için kosgeb'in yeni kurulan işlere verdiği hibeden yararlanamıyorum. başka destekler varmış ama nasıl ve nedirler anlayamadım ve bulamadım da. telefonla aradığımda siteden bakın falan dediler, bir de telefonları haftada 2 gün açık o yüzden tekrar arayana kadar buradan da sorayım dedim. yani kısaca sorum; şirketi önceden açmışlar için desteklerden haberi olan var mı? bir tanıdığım KOBİGEL denen birşeyi araştırmamı söyledi. ama ondan da birşey anlamadım. bir de çakallık sorum var; şimdi ben bu şirketi kapatıp yeni şirket açsam sıfırdan kosgeb yeni iş hibesi alamaz mıyım? :) teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 arkadaşım geri dönüşümsüz karısı üzerinden 50bini kaptı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 KOSGEB hakkında özel bilgim yok ama düz mantık: zaten belli bir seviyeye gelmiş ve ofissiz dönemeyecek kadar büyümüş işi sunmak başka, kağıt üstünde tutup tutmayacağı belli olmayan işle sıfırdan başvurup kabul beklemek başka. Çakallığı değerlendirirken onu da göz önüne al. Aynı sektörde firma kapatıp 15 gün sonra yeni açtığını da elbet görüp anlayabilirler tabii, bu sefer direkt ban yersin. Zaten açıp döndürmüşsün işi, kazıklamayıver olmuyorsa da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Aynen ben de o yüzden sordum zaten. Hani sonuçta sırf bunun için kapatıp-açtığım belli oradan ban yerim diye. Ama şöyle birşey de var. Ofis kendini falan döndürmüyor geliri de çok az. Piyasaya girmek ve işlere teklif verebilmek için açtım 2 kere fatura kestim 1,5 senede genelde hep fason yaptım işleri. Yani böyle ortada kağıt üzerinde gelirli ve oturmuş bir iş yok ama yine de risk sanırım açıkçası benim de kapatasım fln yok zaten de merak ettim sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borlach Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 çakallığı düşünürken şirketi kapatma masraflarını da hesap ettin mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Şahıs şirketini kapatmanın pek bir masrafı yok, 500 TL tutmaz. Limitedse ayrı da şahıs anladım anlatımdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Ben kapatırken sadece vergi borcumu ödemiştim gerisini muhasebeci halletmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 abi hiçbirşeyi düşünmedim işte soruyorum. yani sonuçta insanın ilk aklına bu gelmiyor mu düşününce. sonuçta kapatsam hiçbirşey farketmez 20bin tl havadan para alabileceksem neden kapatmayayım ki? dünyanın en minör çakallığı olsa gerek. çakallık bile değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 kurs gibi bişey var once ona gideceksin kosgeb basvurusu için orda nedir ne değildir ogreniyorsun şimdi kimse kesin bişey diyebileceğini sanmıyorum ama şirketin açık ya da yeni açacağın farketmez yaptıgın harcamaları geriye donuk faturası varsa onları destek ciktiktan sonra belli bi kısmını oduyor atıyorum 100bin liranın 50bin lirasını gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 şimdi öncelikle bildiğim şey, hibe verse bile, faturaladığın şeyden hibe alabiliyosun, zaten bi giderin yoksa hibe de alman mantıksız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 abi faturalayacak çok şey var hibe alabilirsem. çizim programı 20bin falan zaten, bilgisayar, printer, ofis masası. sırf programı ödese yeter bana zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 KOBİGEL dönemsel çağrı şeklinde oluyor diye biliyorum. Şuan bir tane var 20 Ekim'e kadar, ama imalata yönelik. Mail adresini ver bana özelden, sana bir sunum atayım orada anlatıyor şuanki desteği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 ne 20kmış yahu? tabi karşılasa yine bilgisayar vs derken kâr kârdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Ofisi açılmış, senelerdir iş yapan firmalar da KOSGEB desteklerinden faydalanabilir. Burada senelik yaptığın ciro önemli. 2016 için 40m TL'ydi sanırım. Öncelikli olarak yakınlarındaki KOSGEB merkezine başvurman gerekiyor, resmi evrakların listesi sitelerinde var. KOBİ beyannamesi falan dolduruyorsun. Başvurunu tamamladıktan sonra sana KOSGEB yazılımını açıyorlar. Burada başvurabileceğin onlarca destek var. Promosyon malzemelerinden tut, kullandığın yazılımlara, katıldığın fuarlardan tut, özel proje desteklerine kadar. Her biri için ayrı ayrı yazılım üzerinden başvuru yapıyorsun. Başvurun kabul olursa, satın aldığın her neyse faturası, vb. evraklarını sunuyorsun ve sana belli bir oran üzerinden destek parası veriyorlar. Firma kaydını oluşturmak önemli, ben her iki firmamız için Kağıthane KOSGEB'e gidiyorum mesela. http://destek.kosgeb.gov.tr/Default.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Black-ice said: abi hiçbirşeyi düşünmedim işte soruyorum. yani sonuçta insanın ilk aklına bu gelmiyor mu düşününce. sonuçta kapatsam hiçbirşey farketmez 20bin tl havadan para alabileceksem neden kapatmayayım ki? dünyanın en minör çakallığı olsa gerek. çakallık bile değil. Gangren'in verdiği linkte 4. madde: "Yeni Girişimci Desteğinden yararlanabilmeniz için başvuru tarihi itibari ile son bir yıl içerisinde aynı faaliyet konusuna sahip bir işletmenizin olmaması, başka bir işletmede %50’den fazla ortaklığınızın bulunmaması ve işletmenizi kurduktan sonra işinizin başında olmanız gerekmektedir." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Yakın bir arkadaşım bu işte. Firmalara komisyon karşılığı danışmanlık yapıyor, Kosgeb ve Tübitak destek ve hibesi alıyor, meslek olarak kosgeb-tübitak projeleri yazıp kabul ettiriyor. Sektöre, yeniliğe, işe, arge kapsamına vb göre çok farklı türleri var. Projenin nasıl sunulduğu çok önemli. Çok beklenmedik projelere bile destek alınabiliyor iyi bir sunum ve hedefi iyi göstermek anlatmakla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Gangren said: Ofisi açılmış, senelerdir iş yapan firmalar da KOSGEB desteklerinden faydalanabilir. Burada senelik yaptığın ciro önemli. 2016 için 40m TL'ydi sanırım. Öncelikli olarak yakınlarındaki KOSGEB merkezine başvurman gerekiyor, resmi evrakların listesi sitelerinde var. KOBİ beyannamesi falan dolduruyorsun. Başvurunu tamamladıktan sonra sana KOSGEB yazılımını açıyorlar. Burada başvurabileceğin onlarca destek var. Promosyon malzemelerinden tut, kullandığın yazılımlara, katıldığın fuarlardan tut, özel proje desteklerine kadar. Her biri için ayrı ayrı yazılım üzerinden başvuru yapıyorsun. Başvurun kabul olursa, satın aldığın her neyse faturası, vb. evraklarını sunuyorsun ve sana belli bir oran üzerinden destek parası veriyorlar. Firma kaydını oluşturmak önemli, ben her iki firmamız için Kağıthane KOSGEB'e gidiyorum mesela. http://destek.kosgeb.gov.tr/Default.aspx sağol gangren. bu şimdi izmirdeki kosgeb şubelerini buldum. onlarla iletişim kurayım o zaman. peki bu attığın linkteki başvuru nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Baggio said: Black-ice said: abi hiçbirşeyi düşünmedim işte soruyorum. yani sonuçta insanın ilk aklına bu gelmiyor mu düşününce. sonuçta kapatsam hiçbirşey farketmez 20bin tl havadan para alabileceksem neden kapatmayayım ki? dünyanın en minör çakallığı olsa gerek. çakallık bile değil. Gangren'in verdiği linkte 4. madde: "Yeni Girişimci Desteğinden yararlanabilmeniz için başvuru tarihi itibari ile son bir yıl içerisinde aynı faaliyet konusuna sahip bir işletmenizin olmaması, başka bir işletmede %50’den fazla ortaklığınızın bulunmaması ve işletmenizi kurduktan sonra işinizin başında olmanız gerekmektedir." Kapatırsam 1 sene beklemem lazım yani en az. Tamam iyi oldu bunun kesinleştiği içimde kalmaz artık. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Konuyu okumadim da adamin babacum. Babacum'u bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 babacum mostors muydu neydi nerde o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 seppukuladi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonuSimo Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Llama said: arkadaşım geri dönüşümsüz karısı üzerinden 50bini kaptı geri dönüşümsüz karı nerden bulabiliriz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2017 Black-ice said: Gangren said: http://destek.kosgeb.gov.tr/Default.aspx sağol gangren. bu şimdi izmirdeki kosgeb şubelerini buldum. onlarla iletişim kurayım o zaman. peki bu attığın linkteki başvuru nedir? Sanırım, o site üzerinden ilk başvuruyu yapıp, doldurman gereken beyannameyi (ve diğer evrakları) elden KOSGEB merkezine götürüyordun, ilk başvuru için. Sonrasında sistemi açıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thraine_Numeheru Mesaj tarihi: Ekim 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2017 istanbulda kosgeb işi çok zor , küçük şehirlerde daha kolay. bir arkadaşım tanıtım desteği altında "numune" broşür katalog bastırıp 15bin tl aldı hibe.Zaten girişimci desteği alamıyorsun şirket üzerindeyken kapatip farkli bir iş koluna girersen ancak. hali hazırda kalifiye eleman desteği alabilirsin , eleman calistirirsin verdiğin maaşı kosgebden geri alırsın. fuar tanıtım veya lojistik desteği var , marka tescil , patent vs bunların hepsini alabiliyorsun bir yıl içerisinde belgelendirirsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thraine_Numeheru Mesaj tarihi: Ekim 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2017 bide proje bazlı destekler var , güzel hibeler veriyorlar elle tutulur proje sunarsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar