DiabloTyrael Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Ernesto "Che" Guevara 1928-1967 Arjantin'de burjuva bir ailede dünyaya gelen ve doktor olan Guevara, Meksika'da Fidel Castro ile tanıştı ve 1956'da onunla birlikte Küba'da devrimci bir gerilla kurulması için çalıştı. Castro'nun zaferinden sonra, Küba'nın sanayi bakanı oldu. Küba devrimini Amerikan empreyalizmine karşı bir devrim modeli olarak tanıtan Guevara, gizlice Afrika'daki ve 1965'te Bolivya'daki gerilla savaşlarına katıldı. Bolivya'da bir taşra gerillası kurmayı denedi, ama başaramadı. 9 Ekim 1967'de bir pusuda yaralandı, CIA'in adamları yönetimindeki baskıcı Bolivya güçleri tarafından yakalandı ve idam edildi. Guevara'nın devrimci eylemi ve ölümünün anısı, onu bir "devrim şehidi" olarak gören Latin Amerika'nın yoksul halkları arasında hâlâ canlıdır. Küba'ya, devrimci mücadeleye ayrılmış çok sayıda kitap (La guerra de guerrillas, 1961) ve ölümüyle aniden kesilen bir Bolivya Günlüğü yazmıştır. "Che" takma adı, İspanyolca'nın Arjantin aksanıyla telaffuz edilişinden gelmektedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 "Bir, iki, üç, daha çok Vietnam yaratmak..." Kaybettikleri yaşamlar ve yaşadıkları büyük tragedyalarla, gündelik yaşamdaki kahramanlıklarıyla, emperyalizme vurdukları ısrarlı ve şiddetli darbelerle, gezegenin yüzeyinde iki, üç, daha çok Vietnam çiçek açsaydı, nasıl da yakın ve aydınlık bir geleceğe bakabilirdik! O zaman emperyalizm dünyadaki halkların büyüyen nefretiyle girişilen saldırılar karşısında, tüm güçlerini dağıtmak zorunda kalırdı. [...] Eylemimiz tümüyle empreyalizme karşı bir savaş çığlığı ve insanlığın büyük düşmanı ABD'ye karşı tüm halkların birleşmesi için bir çağrıdır. Ölümün bizi nerede yakalayacağının bir önemi yok; hoş gelir, yeter ki savaş çığlığımız duyulsun, düşen silahlarımızı avuçlamak için başka bir el uzansın ve başka insanlar makinalı tüfeklerin çatırtısı altında ve yeni savaş ve zafer çığlıkları arasında bize ağıtlar yakmak için ayağa kalksın. Che Guevara'nın yazdığı son metnin son bölümü, 1967 başları, Obras completas (Buenos Aires, 1968)(TahtaBacak adlı paticik üye kullancımızın isteği üzerine açılmıştır)[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar---Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!---Türk Olmak---Vatan[Bu mesaj Tarih_hastasi tarafından 04 Şubat 2005 19:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Che, 1961'de "Devrimin İnşası" için bir çalışma tugayına gönüllü olarak katılır. Havana'da Seksiyon Marti işçileri için konut yapımında kürek ve el arabasıyla, bir manifaktür işletmesinde; şeker çuvalları taşırken; bir mukavva fabrikasında. Bir günlük inşa çalışmasının ardından Che çalışma karnesi imzalıyor. İsim hanesinde sadece "Che" sözcüğünün bulunduğu çalışma karnesi 8/9/63 tarihini taşımaktadır, ücret hanesine ise 3,15 peso kaydı düşülmüştür. Bu dönemde Che, Küba Sanayi Bakanı'ydı. Çok sevgili devlet büyüklerimize duyurulur Apo isimli korkak ile karsilastidiginiz adam, hayalleri uğruna her şeyini feda eden, devlet bakanlığından ayrılıp dünyayı amerikan hegomonyasından kurtarmak için canını ortaya koyan kişi.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 hmm, bizim kuvayı milliyeciler de tirtstar o zaman senin gözünde?[signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 analar babalar kardeşler ölür derken kim öldürüo onuda merak ettim.ve evet kuavi milliiye hakkında ne düşünüosun? peki M.K Atatürk ve silah arkadaşlarının yaptığı neydi?sonuçta savaşmak istemiyen,mandaya sömürgeye razı milyonalrca insan vardı o sırada anadoluda ve isntabulda,ama o ordular topları silah top tüfek topları savaş actı analar babalar çocuklar öldü. eee?[signature][hline]Kapansın camiler açılsın meyhaneler İçin dostlarım benim için için için... THEMAHMUT, 06 Şubat 2005 22:30 tarihinde demiş ki: SİPASTİKİSİN LANSEN [Bu mesaj DoGMeaT tarafından 06 Şubat 2005 22:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 beyler dusman isgaliyle bazi seyleri karsilastiriyor musunuz yoksa karistiriyor musunuz ? abd emperyalizmine karsi mi savasacaksin . o zaman bazi seylerin "zamanla" gerceklesmesi gerektigini kabul edeceksin . doktor musun ? o zaman gider fakultede hoca olursun . gencleri egitirsin bazi seyleri acik acik konusamazsanda alt yapi olusturursun . senden sonraki ve senden sonraki . ortada dava varsa herkes elinden geleni yapar . bu boyle devam eder ve sonunda sen gormesen bile dava kazanilir . bu kadar . oyle ulkeden memnun olmayip daha cikilmaz . dusman isgali varsa ele basiniz ben olacam soz . cikaracam sizi daga :D[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 oturduğun yerden "doğru yolu" görmek kolaydır. olayların içinde olduğunda farklı düşünebilirsin.[signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 iide huncum farkındaysan o zamnda osmanlı devletine karşı ayaklanıolardı bizimkiler ee bizimkilerinki canda onlarınki patlıcanmı?[signature][hline]Kapansın camiler açılsın meyhaneler İçin dostlarım benim için için için... THEMAHMUT, 06 Şubat 2005 22:30 tarihinde demiş ki: SİPASTİKİSİN LANSEN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 su baskenti dusman isgalindeki osmanli mi ? dusmana olumune saldiracaksin defolup gidene kadar olay bu . bu fikre aykiri bir sey soylemiyorum ki ben . istanbul hukumeti direnise devam deseydi haklisin . bugun bile bilemedigimiz nedenlerden oturu istanbul hukumeti isgal guclerine her turlu kolayligi gostermisti . eger istanbul direnise devam edecek olsa sence ataturk ankarada baska bir hukumet kurar miydi ?[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 istanbul hükümeti her yenilmis devlet gibi baris anlasmasi imzaladi. Her yenilmis devlet gibi ordusunu terhiz ettirdi. Diplomasidir bu. Yenildikten sonra anlasma imzalarsin oturursun. Uluslararasi hukuga bagli kalirsin. Hem ayrica, oturdugun evin penceresinde her sabah uyandiginda düsman kurvazörleri görüyorsan, disarda kapinin önünde düsman askerleri nöbet tutuyorsa nereye direniyorsun? Tamam ben istanbul hükümetini de çok savunmuyorum ama, birini yüceltmek için birini tamamen yermenin bi anlami yok bence[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OneWayStreet Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 bazi idolojiler ugruna halklarinin bu hale gelmesi pek de güsel bişi degil ha bi solcu arkadaşa sorsan halk mutludur yillik gelirleri ne kadar 500 dolar fln mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 bu konudaki zilyon tane mesajı silen admin benimle temasa geçebilir mi[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Masallah güzelce temizlenmis[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 bu nedir? konuya bir girdim şok oldum! konudaki tüm mesajarı anında kaldırdım. hiç beklemediğim isimlerden, hiç beklemedigim yorumlar gelmiş. bu konu asıl olduda apo denilen aşagılık itin tartışabildiği bir alan hale geldi? niçin hiç kimse bizi bu konuda uyarmadı? apo gibi bir o***c***yi nası olurda adam yerine koyarsınız? eline 3 kuruş para tutuşturulup, git güneydoguda kan dök diye "uzaktan kumanda ile kurulan" biri hakkında bu forumlara hiçbir yazı yazılmamalı! adam olsa, tutuklandıgında adam gibi davranmasını bilirdi. utuklandıgında ben aslında türkleri severim diyecek kadar aşalık biridir. oradan bellidir ne bok oldugu. ayrıca en yakın arkadaslarının şuanlarda çıkardıgı kitapları takip ederseniz, kendine kadın teröristlerden harem kuran, mücadele ile veya sempati duydugunuz herhangi bir kavram ile ilgisi dahi olmayan, bok herifin tekidir. bunlar yetmezmiş gibi, uluslararası baskı yüzünden, suanda hapishanede "beslemek" zorunda kaldıgımız başbelasıdır. hayatı boyunca asalak olduğundan, şuanda da asalak olarak hayatına devam etmektedir. diğer tüm konuların dışında, bu konuda aşırı derece hassas ve aşırı derece dar görüşlüyüm. halkları birbirine kırdıran, insanlıktan nasibini almamış bu çocuk katillerine "sıfır tolerans" ile yaklaşmak gerek. kandırdıkları insanlar dağlarda anlamsız bir hiç ugruna ölürken, yada bir diger insanın hayatına son verirken, bu tür yaşaması gereksiz objeler, kendilerine ait villalarda göbek büyüterek yaşarlar. tarih bu tür fırsat çıkarcıları ile doludur. insanoglunun en iğrenç, en aşağılık tabakalarıdır. bu tür insanlar, gördügünüz, adını duydugunuz her an ve yerde yaptıklarının ve kendilerinin lanetlenmesi gereken, adının dahi anılmaması gereken kişilerdir. çok zorunda kalınırsa adının tükürürcesine telafüz edilmesi gerekir. apo pkk gibi acılan konular, yazılan yazılar anında site yöneticilerine ulaştırılması gerekiyor. bu forumlara yazı yazmak için uymanız gereken bir kaç şarttan biri, ülkenizi ve halkınızı seviyor olmak koşuludur. üstü kapalı bir şekilde üye sözleşmesinde de geçen bu duruma muhalefet kesinlikle edilmemelidir. tüm üyelerimizden ricamız, bu tür ana kurallarımıza ters düşen çatlak seslerin, görüldü an site genel yöneticilerine mümkün olduğunda çabuk haber edilmesidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 evet temizlendiği çok iyi olmuş bu konunun, zira o mesajları görmek bile berbat bir duyguydu, her ikisinede saygı duyduğum insanların birbirleriyle böylesine kavga etmeleri...neyse.ama hepsininde silinmesi gerekmezdi diye düşünüyorum, zira che'nin quotelenmiş açıklaması çok ilginçti.görülmesi daha iyi olabilirdi...[signature][hline]Starcraft bölümünde din tartışılırsa... kermit_frog, 11 Ocak 2005 23:40 tarihinde demiş ki: Hydra ateistmiş ben öyle duydum[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 terörist başını savunmak gibi bir niyetim olmadı, olamaz da.. türkiye'de onun savunulmasının adeta moda yapılmaya çalışıldığı dönemleri bile hatırlıyorum anlı şanlı, best-seller yazarlarımız tarafından, sanırım sadece teröre karşı olan mücadelede yakınlarını yitirmiş insanlar benden daha çok nefret edebilir.. alakalı tüm mesajlar gösterimden kalktığı için bunu yazma gereği hissettim sonradan yanlış fikirlerin doğmaması için, evvelki mesajlarımda da yanlış anlaşılacak bir nokta kalmaması için özen gösterdim ama konunun hassasiyeti nedeniyle mümkündür bunun olması..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Tshirtleri iyi satıuyor iyi kazanılır üstünden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 gereksiz polemik yaratmadan adam gibi tartışamadığımızı görmek üzücü. Karakedi,bir admin olarak uygunsuz kaçabilecek şekilde davransa da hak verebiliyorum, sonuçta mesela insan evini soyan bir hırsız hakkında "evet ama toplumsal sorunlar,geçim sıkıntısı onu bu yola itti" gibi bir tartışmaya giremez,duygusal davranabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Demon_of_Hell Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 ben en başından beri forumda siyasete karşıyım ama oluyor artık eskiden olmazdı =) Çünkü her kesimden üyemiz var ve hiç bir zaman düzeyli bir tartışma olacağını bilemezsiniz.Çünkü insanlar farklı görüşleri savunuyorlar biri beyaz der diğeri ak der kavga çıkar. Benim düşümcem siyasete girilmemesi. Bu arada bu konuyu başından beri okudum kimse *** ' yu koruyacak bi mesaj atmamıştır.[signature][hline]Yeşilaycı Pati Beer help ugly people have sex since 1862 Ufacık minicik üye olursanız büyüyecek =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 said: huun, 06 Şubat 2005 22:57 tarihinde demiş ki: beyler dusman isgaliyle bazi seyleri karsilastiriyor musunuz yoksa karistiriyor musunuz ? abd emperyalizmine karsi mi savasacaksin . o zaman bazi seylerin "zamanla" gerceklesmesi gerektigini kabul edeceksin . doktor musun ? o zaman gider fakultede hoca olursun . gencleri egitirsin bazi seyleri acik acik konusamazsanda alt yapi olusturursun . senden sonraki ve senden sonraki . ortada dava varsa herkes elinden geleni yapar . bu boyle devam eder ve sonunda sen gormesen bile dava kazanilir . bu kadar . oyle ulkeden memnun olmayip daha cikilmaz . dusman isgali varsa ele basiniz ben olacam soz . cikaracam sizi daga :D Evet kesinlikle sen fark etmeden dünyada herkez tümüyle sağ duyulu komplexsiz ve humanist olduğunda dava kazanılır, umarım 100k nincı torunumun torunu görürü bunu. Ayrıca Che yaralanana kadar eline silah almamıştır.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 niye yaralaninca ciplak elle savasamayacagini mi anladi ? eheh o degilde kafam karisti bu mesajlar gitmisti nerden geldi geri .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 said: Cuce, 09 Şubat 2005 01:46 tarihinde demiş ki: Ayrıca Che yaralanana kadar eline silah almamıştır. gerçekten?hmm.[signature][hline]Kapansın camiler açılsın meyhaneler İçin dostlarım benim için için için... THEMAHMUT, 06 Şubat 2005 22:30 tarihinde demiş ki: SİPASTİKİSİN LANSEN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_ Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 Bakın Che kötü birisi asla deiğldir hatta devrim yaparken olabildiğince az kan dökün" diye emir bile vermiştir....[signature][hline]Spectator, 20 Temmuz 2003 15:00 tarihinde demiş ki: ben yaptırmadım ama acımıyo. İşte Ben!!! asdasd, 01 Şubat 2005 13:17 tarihinde demiş ki: merkez : Ananın Yerinde kavga ihbarı var Ekip intikal etsin ekip : anlaşıldı merkez, Ananın yerine ekibimle seyir halindeyiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 adeta bir melek eheh kan dokulmus mu ? devlet yanlisi - isteyerek istemeyrek - koyleri basip sadece ikna yontemi uyguladilar di mi ?[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeNseii Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 ulan che ile dalga geçiceğinize halinize ağlayın beee...öle boktan bi ülkede yaşıyporuzkii biri kalkıpta yanlışa yanlış diyemiyor..che,silah arkadaşları ve bu uğurda ölen bir çok insan sırf özgür halklar için savaşmışlardır...konuları biraz ciddiye alıp yorum yaparsanız umarım daha iyi sonuçlar doğacaktır...[signature][hline]HIYARIM HIYARSIN HIYAR HIYARIZ HIYARSINIZ HIYARLAR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar