Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MTV'ye %40 zam

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
neutrino said:

Yeni arabanin vergisi neden daha yuksek, mantigi ne bunun? Eski araba cevreyi daha cok kirletir, daha cok risk olusturur trafikte aslinda.

yeni araç kullanacak kadar zenginsen bize de ver.

yok 10 yıllık araca binecek kadar gariban akpli isen sana çok geçirmeyelim.
Mesaj tarihi:
neutrino said:

mokoko said:

http://i.filmot.org/ZtqqHmT.jpg

hayırlı olsun

Yeni arabanin vergisi neden daha yuksek, mantigi ne bunun? Eski araba cevreyi daha cok kirletir, daha cok risk olusturur trafikte aslinda.

Eaki arabanin ikinci el degeri degisken abi, yani aha budur diye bi fiyat yok. O yuzden eskiye donuk yapamazsin. Ha yaparsin ama bu sefer ikinci el arabayi alan 5 liraya aldim der, kayitdisi ekonomiye can verirsin. Ayni noterdeki ev fiyatlari gibi.

Herneyse bi uygulamaya koysunlar bakalim sdfg
Mesaj tarihi:
abi yüzlerce yandaş ve gavur kurumdan vergi silinirken gereksiz 3. köprü parası falan cebimizden ödenirken sadece kulüpleri hedef göstermiş, mv harcaması azaltılsın zaten herkesin dilindeki goygoy. bir şey olmaz.
Mesaj tarihi:
bence savunma sanayi'ne gidicek diyolar da, külliyen yalan gibi geliyo, ülkeyi en boktan haline sokmadan önce ne var ne yok cebimize atalım öyle gidelim demek için yapılan son hamleler bence.
Mesaj tarihi:
said:
"örneğin bu sene 500 tl mtv ödemiş bir vatandaşımız, aslında bu da iki taksitte ödeniyor, 250 250 ödeniyor, gelecek sene hiçbir müdahale yapmamış olsaydık bile 575 lira olacaktı.

dolayısıyla yaklaşık olarak 2 takside bölecek olursak yine yaklaşık 32,5 lira filan fazla ödeyecekti 2 taksitle. şimdi biz ne yaptık burada bir yasal düzenleme yaptık ve yeni bir tarife ürettik.

dedik ki kanuni tarife budur. burada da doğru bir oran ifade ediyorum. bu oranı ifade etmem lazım. vatandaşa yanlış bilgi verecek halim yok.
diyoruz ki mtv’de yeni bir tarife ürettik. bu tarifeye göre rakamlar bunlardır.

o rakamlarla önceki rakamları kıyasladığımızda bir artış oranı çıkıyor. bu sene 500 lira ödedi gelecek sene 575 lira ödeyecekti, şimdi vatandaşımıza diyoruz ki 700 lira öde…"
Mesaj tarihi:
seneye de 700 ödüyordun diyoruz ki 1000 öde hesap kitap kolay olsun der.

ahahah. 575 ödüyordun 700 öde.

TAMAM.

yalnız enflasyon bazlı konuşma olsa 'tek hanelere' indirdik diyecek adam burada ki 'ekstra' zammı şirin göstermek için enflasyonu 15% baz almış. fail içinde fail bir açıklama. truman show.
Mesaj tarihi:
Esh said:

neyini anlamadin abi fiyatina gore alacaklar.

eski araclarda yok o uygulama sanirim. 2018de alinan sifir aracin vergisi fiyata gore degisken olacak

Şu an mtv yi motor hacmine göre ödüyoruz. şu an 5 yaşında 1,3 motor sıfırını 40 bine aldığımız bir araba ile 5 yaşında 1,3 motor sıfırını 80 bine aldığımız arabaların mtv sini nasıl ayıracaklar aynı mtv almayacaklarsa ?
Mesaj tarihi:
niye benim ozurlum benim talihsiz yavrum neden ferrarilere binemiyormus..onceki lamporjinisini asenaya satip yeni maybachiyla selfie cektiremiyormus..

filan diye zevzekce yazilar yazacaktim da..3 5 kurus gelir oluyordu onlara da be..bir tatile filan cikiyorlardi ailecek ..belkide ne bileyim..
Mesaj tarihi:
because, bizim millete böyle bir imtiyaz verdiğin zaman bokunu çıkartıyorlar

hatta hızını alamıyor, aile içinde tartışma çıkıyor, "sen alacan arabayı, ben alacam arabaşı, hasbam asiyeye baka benim baktığım karının arabası ile nasıl hava atıyore"

falan filan, anadolu çok fena!
Mesaj tarihi:
Feamer said:

engelli vesilesi ile alınacak araçları 70k tl ile sınırlayacaklarmış

70k vergisiz haliyse yine alabiliyosun kral araba.

Hani siz engellisiniz, tek gozlu kral olmaz denmeye calisilmissa bilemicem
Mesaj tarihi:
Esh said:

Feamer said:

engelli vesilesi ile alınacak araçları 70k tl ile sınırlayacaklarmış

70k vergisiz haliyse yine alabiliyosun kral araba.

Hani siz engellisiniz, tek gozlu kral olmaz denmeye calisilmissa bilemicem

engellilerin isine cok yarayan luks sayilabilecek b serileri bile vergisiz 80bin tl.

bir de bu 70 bin nasil duzenlenecek? kura endeksli degil muhtemelen. enflasyonla bile artsa her sene daha kotu araba alabilecek engelliler demektir.
  • Yeni Oluştur...