Esh Mesaj tarihi: Eylül 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2017 playstationladir o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Eylül 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2017 AMD'nin HEDT CPU'ları(TR) Intel'in son çıkan serisinden açık ara iyi şu an. Gaming için de parayı akıllı harcamayı düşünüyorsanız gene 1600/1600x daha iyi seçim 7700k'ya göre lakin aradaki fiyat farkına RAM/high-end mobo/bir üst seviye ekran kartı alınabiliyor. Hani Intel'in tek alınabilir CPU'ları en alt seviye Pentium Gxxxx şu an ta ki enthusiast tier 8 serisi çıkana kadar önümüzdeki aylarda. O pazar payı değerleri de büyük alman retailer'ı Mindfactory.de'nin satışları. Ryzenler peynir ekmek gibi gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Bu aralar benim de PC toplama planım var. Uzun zamandır PC toplamadığımdan özellikle işlemci konusunda kararsızım. Ryzen'e F/P açısından kaydım. Ancak burada 1600 mü 1600x mi 1700 mü hangisini almak lazım? Ekran kartı olarak GTX1070 düşünüyorum. Şimdi oyunlarda işlemci tarafında bottleneck yaşamak istemiyorum. Esasen 1600Xde karar kılmıştım ama sanırım içinden fan çıkmıyormuş. Fana da ekstra yatırım yapasım yok. Hali ile 1600 ile 1600x arasında 300-400 TL oynayacak gibi görünüyor. Aradaki farka değer mi görüşlerinizi merak ettim. Bir de anakart tavsiyesi alabilirim. Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pordakal Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Ryzen anakart alirken dikkat et. Malum cok fazla olmadi cikali sorunlu anakartlara denk gelme. Iyice bi google'in altindan gir ustunden cik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 R5 1600 Asus Strix B350-F G.skill Trident Z/Trident Z RGB/Flare X 3200C14 RAM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 1600X'e gerek yok diyorsun yani Bright? Seni yetkili belledim malum Ryzen çıktığından beri baya kurcalıyorsun bu seriyi :) Bir de anakart olarak http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-ab350-gaming-3-amd-b350-soket-am4-ryzen-ddr4-3200-o-c-mhz-anakart.html önermişti bir arkadaş. OC açısından daha rahat olur diyerek ama sanırım zaten 1600X'den vazgeçince ez OC olayı yalan oluyor değil mi? OC konusunda baya bilgisizim kusura bakma saçma bir soru/düşünce ise. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 1600'le 1600X'in OC performansı arasındaki fark tamamen şans meselesi. Genel olarak 1600X garanti 4.0GHz gibi de 1600 de muhtemelen 3.9'dan aşağıda kalmaz. Benim 1600X temiz 4.0 yapıyor mesela da insancıl voltajla 4.1'e çıkmıyor. 1600 iyi seçim ama RAM'de ucuza kaçma, çok başın ağrır. 3200C14 kit al kesinlikle. Overclock yapacaksan en çok üzerinde çalışılmış BIOS Asus'un Crosshair da diğer modellere de onun BIOS'undaki özellikler muhtemelen ya eklenmiştir ya eklenecektir. B350 Strix-F'i beğendim ben, Intel Audio/Lan, en uygun bütçe seçim tahminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Şahsi düşüncem XFR pek anlamı yok.XFR de ufaktan Biraz daha otomatik Overclok yapiyor başka da bir numarası yok. R5 1600 herşeye yeterli bir işlemci.Bir de wraith soğutucusu var, 1600x te yok. R5 1600 e Overclok yapsan zaten 1600x performansına ulaşır. Edik: La ben yazarken millet cevap vermiş zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 3.9 nasil yapıyorsunuz bana da anlatsanıza ya. 3.5 ten yukarı cikmiyor. ratio yu 3.8 yapıp resetliyorum 3.5 a donuyor tekrar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 sen acaba güç planı olarak dengeli falanmı işaretledin abi, bende 1600 var ocsuz 3700 çıkıyo boost ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Bright said: İkisi de kötü bence de ya 4k para bağlayıp i5 almamak lazım,gaming laptoplar var güzel ekran kartlı bunun kadar olmasa bile iyi yani bu paralara var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Nekro said: 3.9 nasil yapıyorsunuz bana da anlatsanıza ya. 3.5 ten yukarı cikmiyor. ratio yu 3.8 yapıp resetliyorum 3.5 a donuyor tekrar. Anakart, CPU, fanın ne olduğu hakkında biraz bilgi versen :) Bir de kaç volt veriyor anakart vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 1600x alalı 3 ay olacak evde yatıyor :D mobo ve ram almam lazım. Black fridayde alırım sanırım :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Nekro said: 3.9 nasil yapıyorsunuz bana da anlatsanıza ya. 3.5 ten yukarı cikmiyor. ratio yu 3.8 yapıp resetliyorum 3.5 a donuyor tekrar. Kardeş naptın evde i5 2500k var 4.5 ghzde çalışıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Bright said: Nekro said: 3.9 nasil yapıyorsunuz bana da anlatsanıza ya. 3.5 ten yukarı cikmiyor. ratio yu 3.8 yapıp resetliyorum 3.5 a donuyor tekrar. Anakart, CPU, fanın ne olduğu hakkında biraz bilgi versen :) Bir de kaç volt veriyor anakart vs. r5 1600 iste cpu. anakart b350m-a prime. stock sogutucu var ustunde. İlk basta docp profili yapıp ram timinglerini kopyaladım. sonra Auto yaptım OC tuner i vs. cpu core ratio u degistirip reset atıyorum geri donuyor ayarlar. 3.6 falan da olmuyor. downclock etmeye calissam o da olmayacak muhtemelen. cpu volt u 1.350 de auto ayarlı biosta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 oh oldu. offset mode diye bir secenek varmış onu yaptım 3.8 gosteriyor su an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Çok abi bu voltaj, auto'yla olmaz bu işler 1.35'e çek voltajı, 3.9'la başla, soğutma iyiyse 1.4'e kadar çıkabilirsin de 1.375'i çok geçme derim VSoC'u da 1.1'e al RAM timing'lerini de ne kopyaladın bilemiyorum de onları da stock'a al, önce işlemci overclock'unu yap sonra RAM'e girersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 b350m-a prime anakartın da fiyatı uygunmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Bright gskill mart ayında "At the moment, we can only recommend Flare X and FORTIS series for the AMD Ryzen platform." demiş. Bir değişiklik var mı o işte ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 abi bu 1.4 e peak oluyor arada ss alırken ona denk gelmis. onun disinda 0.5-1.38 arası geziyor normal mi boyle olması ? cpu-z den okuyorum degerleri bu arada. dedigin gibi 1.35 a alayım bakayım autodan nolacak. sıcaklık 60 dereceyi gecmiyor bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 samaella said: Bright gskill mart ayında "At the moment, we can only recommend Flare X and FORTIS series for the AMD Ryzen platform." demiş. Bir değişiklik var mı o işte ? Fortis/Flare X'leri daha fazla kar payıyla satıyorlar ondandır dsfsd bir fark yok yoksa RAM'lerde 3200C14 her türlü B-die Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 intel'in yeni seri CPU'ları ne zaman çıkacaktı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Önümüzdeki ayın 5'inde olması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2017 O zaman bekleyelim madem ya Destiny için kuracağım da PC bahaneyle iyi birşey olsun diyordum. Saol yine de verdiğin bilgiler için. Gelecek ay hortlatır veya başka topicte sorarım sorularımı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar