Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hurricane Irma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Aha batiya kayiyor.
Bugun biraz daha batiya kaydi.
Az biraz daha kaydi diye diye kasirganin vurmasina 1 gun kala sonunda butun modeller bizi vuracagina karar verdi.

Butun bati kiyisi direk olarak etkilenecek gibi gozukuyor. Umarim bize ulasana kadar biraz etkisini kaybeder diye bekliyoruz.
Mesaj tarihi:
suBzer0 said:

Selam arkadaslar;

Dun aksam miami'den donduk ailecek. 10 kisilik arkadas grubumuz ile miami beach e tarile gitmistik,pazar gunu aksam donecektik fakat thy nin persembe gunune ek sefer koymasi ile ve biraz sansimiz biraz da isi siki tutmamiz sayesinde yuzyilin afetinden kacabildik. Miami deki psikoloji ve yasananlar inanilmazdi. Insalarin gozlerindeki korku ve caresizlige bizzat sahit olduk. Heleki havalaninda overbook yuzunden ucaga aliayan,biletini erkene cekemeyen kisilerin sanki bilinmezi beklemeleri inanilmazdi. Hepsinin siginaara giderkenki caresizligi cok uzucuydu gercekten. Daha detayli anlatacagim orada olanlari fakat bizim de psikolojimiz iyi degil ,savastan cikmis gibiyiz. Ozellikle 2.5 yasindaki oglumun yanimizda olmasi ve onun gelecegi icin yasadigim endise ve korku beni cok sarsti. Deprem filan yine biranda geliyor ve olay gerceklestikten sonra cozum ariyorsun ,fakat kasirgada bu olacak olayi bekleyerek yasak gercekten cok farkli birsey.. Allah orada kalanlara yardim etsin.

gecmis olsun, kasirga bekleme asamasi zaten cok sarsici bir deneyim, ben bile her gun acip haberleri noldu acaba diye bakiyorum, simdi sanirim batiya kaymis.
Hava alani calisanlarinin sakin kalip kalmadigini merak ediyorum ben boyle bir durumda, ya da kendilerinin de biran once sehri terketme icine girmemelerini.
Mesaj tarihi:
Abi yuzyilin afeti falan degil abartmayin.

Amerikan medyasi bu tarz olaylari cok buyutuyor bu bir. Ikincisi amerikan halki can guvenligine asiri onem veriyor ve hayatlari boyunca guvende olduklari icin bu tarz riskler cok sarsiyor psikolojilerini.

Turkiye'de yagan normal saganak yagis icin burada thunderstorm alert geliyor mesela telefonuna, disarda durma, pencereden uzak dur vs diye.
Mesaj tarihi:
neutrino said:

Turkiye'de yagan normal saganak yagis icin burada thunderstorm alert geliyor mesela telefonuna, disarda durma, pencereden uzak dur vs diye.

ahaha su dogru :) istemsiz olarak yagmur gorunce eve kacar oldum burda.
Mesaj tarihi:
Orlandodayim su an marketlerde su yok butun miami buraya kacti bu gece yada sabah burayi vurucak bakalim nolucak kuvetleri suyla doldurduk camasirlar yikandi araclar kapali otoparklara cekildi gerci turkiyede 99 depremi gormus adamlariz bunlar bize koymaz gibi gibi
Mesaj tarihi:
youtubeda bir suru canli yayin yapan var floridadan disardan catidan balkondan vs, birkac saate ruzgardan ucup gitmeyen kameralardan hd izlenebilir asd
Mesaj tarihi:
Sabah kalkıp bugünün yeni modelini görünce bütün evi uyandırıp apar topar yola çıktık. 12 saat sonunda atlantaya ulaştık. Benim evi yuvarlak içine almış ırma sagolsun
Mesaj tarihi:
Hoşgörüsü ile ünlü bir dine mensup çomar sürüsü yine twitterda bir olup Irma'ya maruz kalanlara küfür etmekle ve beter olmalarını dilemekle meşgul. Allahın gazabıymış. Neyse ki çoğu cahil yüzde elliye mensup bu insanlar İngilizce bilmiyor.
Mesaj tarihi:
lord_gorthaur said:

tsunami alameti olabilir o.
Dalga gelmeden once denizde sular cekiliyor.

Degil, storm surge denen bisey bu. Firtinanin altindaki basinc cok dusuk oldugu icin oradaki sular yukseliyor, yukselen sular da civardaki yerlerden geliyor haliyle.
Mesaj tarihi:
Xaero said:

Hoşgörüsü ile ünlü bir dine mensup çomar sürüsü yine twitterda bir olup Irma'ya maruz kalanlara küfür etmekle ve beter olmalarını dilemekle meşgul. Allahın gazabıymış. Neyse ki çoğu cahil yüzde elliye mensup bu insanlar İngilizce bilmiyor.

https://i.imgur.com/qZku3CD.jpg
  • Yeni Oluştur...