kasırga derken insanları sikici kasırga manasında sordum ben
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
Hurricane Irma
abi iyi ki bir yavas yavas ilerliyor demisim :)
Bu arada cidden yavas ilerliyor 15-20mph arasinda hizi, ama ruzgar hizi 185mph civarinda tabi o ayri konu :/
Beklenildigi gibi karayi vurursa cok buyuk zarar bekleniyor, dogu yakasindaki tanidiklarimin hemen hepsi kuzeye kactilar. Yarin gelecek veriler gore ben de gidip gitmeme karar alacagim.
Bu arada cidden yavas ilerliyor 15-20mph arasinda hizi, ama ruzgar hizi 185mph civarinda tabi o ayri konu :/
Beklenildigi gibi karayi vurursa cok buyuk zarar bekleniyor, dogu yakasindaki tanidiklarimin hemen hepsi kuzeye kactilar. Yarin gelecek veriler gore ben de gidip gitmeme karar alacagim.
Bisey de amerikayi vursun valla hic umrumda degil
Sozum meclisten disari
Sozum meclisten disari
olm neden bu kafa ya?
abi daha 10 gun once Harvey vurdu :)
adamlar bizim bütçenin yarısını her yıl kasırga hasarını onarmaya harcıyor
yanlis biliyosun o zaman. abd'nin bati yakasi da acik deniz/okyanus ama kasirga gorulmuyor.
meksikadaki 8.1 depremde yellowstone'u tetiklesin ucundan, Apocalypse tam olsun madem olacaksa
Büyük denizlerin heryerinde olmuyor tabi ki. Sıcaklık faktöründen dolayı ekvator cevresinde goruluyor iste. Bu kadar buyuk ve yıkıcı kasırgaların olusmasının en buyuk etkisi denizlerin genis yuzey alanı. Enerjisini absorb edecek land mass olmayınca devasa boyutlara cikiyor iste.
yanlis biliyosun o zaman. abd'nin bati yakasi da acik deniz/okyanus ama kasirga gorulmuyor.
meksikadaki depremden sonra uzakdoguda tsunami gorulebilir- sumatradaki depremden sonra siliyi vurmustu - dalgalar ilerliyor baya enerjisini kaybetmeden cok acayip
https://i.redd.it/pa6xtwhjqokz.jpg
THY ek sefer yapıp orada kalanların bir kısmını getirdi. Annemler şanslı döndüler bugün ama çoğu kişi kalmış. Şehri boşaltmışlar hep. Oteller kabul etmiyormuş kimseyi.
babam taşınmıştı 2 yıl önce floridaya
bugun konuştum kuzey carolina'ya kaçmışlar evi bırakıp
çocuk kedi köpek vs arabaya atlayıp gitmişler
bugun konuştum kuzey carolina'ya kaçmışlar evi bırakıp
çocuk kedi köpek vs arabaya atlayıp gitmişler
Baban hiç internete girmiyor mu? Florida man diye aratsaymış keşke taşınmadan.
bu kasirgalarin olusma enlemi var, belli tropik enlemlerde olusuyor ve dunyanin donusuyle korolois kuvveti yardimiyla amerikanin dogu kiyisina vuruyor, avrupaya veya kanadaya tasinaacak kadar kuzeye cikmiyor. He dersen, sirf atlantikte mi olusuyor, niye pasifikte olusup, bati kiyisini vurmuyor amerikanin,,,onu bilmiyorum :)
sadece amerikada vs olmasının bir nedeni var mı bu manyak kasırgaların?
avrupada felan niye olmuyor mesela?
dediğiniz bu mu? buysa okuyup kültürleneyim.
https://en.wikipedia.org/wiki/Coriolis_force
https://en.wikipedia.org/wiki/Coriolis_force
aynen bu.
irma mazlumun ahını
o değil de twister'dan beri şöyle kasırga konulu film gelmedi. geldiyse de ben bilmiyorum. hep depremli felaketler geldi.
Selam arkadaslar;
Dun aksam miami'den donduk ailecek. 10 kisilik arkadas grubumuz ile miami beach e tarile gitmistik,pazar gunu aksam donecektik fakat thy nin persembe gunune ek sefer koymasi ile ve biraz sansimiz biraz da isi siki tutmamiz sayesinde yuzyilin afetinden kacabildik. Miami deki psikoloji ve yasananlar inanilmazdi. Insalarin gozlerindeki korku ve caresizlige bizzat sahit olduk. Heleki havalaninda overbook yuzunden ucaga aliayan,biletini erkene cekemeyen kisilerin sanki bilinmezi beklemeleri inanilmazdi. Hepsinin siginaara giderkenki caresizligi cok uzucuydu gercekten. Daha detayli anlatacagim orada olanlari fakat bizim de psikolojimiz iyi degil ,savastan cikmis gibiyiz. Ozellikle 2.5 yasindaki oglumun yanimizda olmasi ve onun gelecegi icin yasadigim endise ve korku beni cok sarsti. Deprem filan yine biranda geliyor ve olay gerceklestikten sonra cozum ariyorsun ,fakat kasirgada bu olacak olayi bekleyerek yasak gercekten cok farkli birsey.. Allah orada kalanlara yardim etsin.
Dun aksam miami'den donduk ailecek. 10 kisilik arkadas grubumuz ile miami beach e tarile gitmistik,pazar gunu aksam donecektik fakat thy nin persembe gunune ek sefer koymasi ile ve biraz sansimiz biraz da isi siki tutmamiz sayesinde yuzyilin afetinden kacabildik. Miami deki psikoloji ve yasananlar inanilmazdi. Insalarin gozlerindeki korku ve caresizlige bizzat sahit olduk. Heleki havalaninda overbook yuzunden ucaga aliayan,biletini erkene cekemeyen kisilerin sanki bilinmezi beklemeleri inanilmazdi. Hepsinin siginaara giderkenki caresizligi cok uzucuydu gercekten. Daha detayli anlatacagim orada olanlari fakat bizim de psikolojimiz iyi degil ,savastan cikmis gibiyiz. Ozellikle 2.5 yasindaki oglumun yanimizda olmasi ve onun gelecegi icin yasadigim endise ve korku beni cok sarsti. Deprem filan yine biranda geliyor ve olay gerceklestikten sonra cozum ariyorsun ,fakat kasirgada bu olacak olayi bekleyerek yasak gercekten cok farkli birsey.. Allah orada kalanlara yardim etsin.
Öne çıkan mesajlar