Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Divinity: Original Sin 2

Cokomantis

Öne çıkan mesajlar

dreagloth said:

adaya gitmeden almıyorsun sprit vision ı

blood bilmem ne adasindan bahsediyorsan
act 3 diye gecen driftwoodun kuzeyindeki adadan bahsediyorsak hemen soyle diyeyim

driftwood square hemen batisindan biraz yukari gidince magisterlar bi bi lizardi asmaya calisiyorlar git onlari patakla ve persuade et. Ordaki lizard malady bahsettigi buyucu. O sonra evine gidiyor takip et beni diyor. O questin sonunda spirit vision geliyor.

bu sirada act 2 de source point en fazla 3 mu oluyor. Bi ton guest yaptim 2 tanesi upgrade etti digerleri etmedi veya bug oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Selamisahin said:

Ben dayanıyorum da 4. tur sonunda Dallis'in yanındaki cloak eleman aşağı inip one shot atıyor Malady'ye. :)

e koruycan abi?

teleport yok mu?

bazi moblar magic armorsuz falan. direk ver elektrigi petrify i

Hallettim ya sonunda. Aerothurage hiç yoktu partimde. Bi' kaç save geri dönüp wizard'a yüzük müzük +2 yaptım. Teleport çok işe yaradı. Sağol.
Sosyal ağlarda paylaş

act 1'i bitirdim, bikaç sorum var "tamamlanmamış" quest'lerle ilgili.

bitmeyen (?) quest'ler

bota binerken "bak bi daha gelemen" dediği için save aldım. "ya tamam kes" deyip act 2'ye geçtim, şu quest'ler "İNSANLARI KADERİNE TERK ETTİN" şeklinde bitmiş.

-call to arms: alexander'ı kestikten sonra gareth'i aramadığım/bulmadım için "we left the reaper's eye without the help of the seekers." diyor. alex'i dövdükten sonra gareth'i bulursak (kavgadan önce yanına 2-3 kişi alıp siz onları oyalarken biz bla bla" diye bi yerlere gitmişti sanırım.

-the imprisoned elf: amyro'ya yardım etmeden kaçtık diyor ama kafesten kurtardım, kör kızla buluşturdum falan. daha nabayım? yeni quest verdiler hatta mainland'deki elflere haber sal diye falan. ne istiyor daha?

-artefacts of the tyrant: tamam 2 parça buldum, benim eksiğim o :P bu başlıktaki spo'da yazıyordur diye tahmin ediyorum, bakarım belki.

-the burning pigs: bi tanesini bless atarak söndürdüm, undead bi lizard geldi. kavga gürültü falan. sonra 2 tanesini daha bless'le söndürdüm. xp geldi, bi tanesi teşekkür etti falan, ben de bitti sandım (ortalıkta 1-2 tane daha yanan domuz olmasına rağmen) ama bitmemiş. ortalıkta da source kalmadı. purging wand'ın 2 şarjı daha var gerçi de üşeniyorum haritanın öbür ucuna koş, shriek'i öldür, geri gel, söndür, sonra bi daha geri koş geri gel falan. yok mu kolayı?

-the eternal worshipper: gratiana mı ne öyle bi elemanın soul jar'ı vardı. bizim withermoore'unkinin olduğu yerde. ben de o odadaki soul jar'ların hepsini kırmıştım yazıktır diye. hideout'ta bu gratiana'nın cesedi duruyordu. yapacak bir şey yok sanırım? var mı?

-withermoore's soul jar: bunu gururuma yediremem işte. bunun soul jar'ını kırmamıştım. adam ölür belki diye. aldıktan sonra quest'i vereyim (turn in) diye gittim yanına, ölmüş. ok babs deyip kırdım jar'ı. sırası böyle mi oldu tam emin değilim de journal'daki son entry "yardım etmeden kaçtık bla bla." ondan bi önceki entry de "we destroyed lord withermoore's soul jar, freeing his soul." ee, daha ne?

-the purged dragon: bunu da gururuma yediremiyorum. zincirini kırdım, cadısını kestim, wand'ını verdim, teşekkür etti, back down or die durumundayken got your back bro falan dedi, UÇTU GİTTİ SONRA. ama log'da "we left fort joy behind us, and slane as well. he'll have to save himself" yazıyor. BİR DRAGON'U BUNDAN DAHA FAZLA NASIL KURTARABİLİRİM? DELİRTMEYİN BENİ.

Sosyal ağlarda paylaş

flaming pigs

ya aynen öyleymiş. sanctuary'ye gönderdim de havuza girince ölüyor? önceden amadia'nın heykeliyle konuşmuştum. main'im sebille, bloodlust'ım bitmezse falan gibi hafiften karanlık şeyleri seçmiştim. kan bulutu oluşmuştu havuzun üzerinde.

o kanları temizledim, suda beklediği yeri bless'liyorum falan ama fayda etmedi :( tekrar konuşturmuyor da. yok mu shrine'ı tekrar kutsamanın falan bi yolu?

Sosyal ağlarda paylaş

Cokomantis said:

act 1'i bitirdim, bikaç sorum var "tamamlanmamış" quest'lerle ilgili.

biten quest'ler :D

bota binerken "bak bi daha gelemen" dediği için save aldım. "ya tamam kes" deyip act 2'ye geçtim, şu quest'ler "İNSANLARI KADERİNE TERK ETTİN" şeklinde bitmiş.

-call to arms: alexander'ı kestikten sonra gareth'i aramadığım/bulmadım için "we left the reaper's eye without the help of the seekers." diyor. alex'i dövdükten sonra gareth'i bulursak (kavgadan önce yanına 2-3 kişi alıp siz onları oyalarken biz bla bla" diye bi yerlere gitmişti sanırım.

bunda yapacagin bisi yok, teknede karsina cikiyo zaten

-the imprisoned elf: amyro'ya yardım etmeden kaçtık diyor ama kafesten kurtardım, kör kızla buluşturdum falan. daha nabayım? yeni quest verdiler hatta mainland'deki elflere haber sal diye falan. ne istiyor daha?

bu bugli sanirim cunku oyle kaliyo ya da ileride adamin koyunu bulucaz

-artefacts of the tyrant: tamam 2 parça buldum, benim eksiğim o :P bu başlıktaki spo'da yazıyordur diye tahmin ediyorum, bakarım belki.

toplam 5 parca var, biri mazede, biri source likidinin oldugu vaultta, biri fortun icindeki phylacterylerin oldugu bolumde, biri deniz kiyisindaki elektrikli towerda, biri de seekerlarin koyunun disindaki kayigin oradaki cavede

-the burning pigs: bi tanesini bless atarak söndürdüm, undead bi lizard geldi. kavga gürültü falan. sonra 2 tanesini daha bless'le söndürdüm. xp geldi, bi tanesi teşekkür etti falan, ben de bitti sandım (ortalıkta 1-2 tane daha yanan domuz olmasına rağmen) ama bitmemiş. ortalıkta da source kalmadı. purging wand'ın 2 şarjı daha var gerçi de üşeniyorum haritanın öbür ucuna koş, shriek'i öldür, geri gel, söndür, sonra bi daha geri koş geri gel falan. yok mu kolayı?

vaulttan cek biraz daha? vault da gareth i kurtardigin yerin alt katinda, o pigleri holyfirela kurtardiktan sonra bi tanesi dragona inen yola geliyo, ona amandiaya git diyosun, sonra amandianin onunde diz cokup tovbe diliyosun ve domuza bless li suya gelmesini soyluyosun

-the eternal worshipper: gratiana mı ne öyle bi elemanın soul jar'ı vardı. bizim withermoore'unkinin olduğu yerde. ben de o odadaki soul jar'ların hepsini kırmıştım yazıktır diye. hideout'ta bu gratiana'nın cesedi duruyordu. yapacak bir şey yok sanırım? var mı?

gratiana amandia anitinin yaninda, ona veriyosun iste? anit da seekerlarin oldugu yerde

-withermoore's soul jar: bunu gururuma yediremem işte. bunun soul jar'ını kırmamıştım. adam ölür belki diye. aldıktan sonra quest'i vereyim (turn in) diye gittim yanına, ölmüş. ok babs deyip kırdım jar'ı. sırası böyle mi oldu tam emin değilim de journal'daki son entry "yardım etmeden kaçtık bla bla." ondan bi önceki entry de "we destroyed lord withermoore's soul jar, freeing his soul." ee, daha ne?

buu bugli kalmis heralde sende

-the purged dragon: bunu da gururuma yediremiyorum. zincirini kırdım, cadısını kestim, wand'ını verdim, teşekkür etti, back down or die durumundayken got your back bro falan dedi, UÇTU GİTTİ SONRA. ama log'da "we left fort joy behind us, and slane as well. he'll have to save himself" yazıyor. BİR DRAGON'U BUNDAN DAHA FAZLA NASIL KURTARABİLİRİM? DELİRTMEYİN BENİ.

bu da buglu kalmis cunku iskenderle savasmadan once sen purgelamadan o yikip geciyo butun tepegozleri

Sosyal ağlarda paylaş

quest log kötü de pek işin olmuyor orayla zaten okuya okuya ilerliyorsan oyunda. oyunun dili pillars of eternity vs kadar ağır değil neyse ki, akıp gidiyor. act 2'nin yarısındayım şu an, daha açıp bakmadım journal'e.

quest'i bitirince active quest kısmında closed olarak gözüküyor, 1 kere açıp baktığında tamamlanmış quest kısmına atıyor sonra. questlerin fail olma durumu yok anladığım kadarıyla, yarım bırakmışsan bile oyun bunu tercih olarak görüp questi o şekilde tamamladığını varsayıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Barların biri weight diğeri value gösteriyor, thief skilli arttıkça pickpocket leyebileceğin weight & value artıyor (skill başı ~%40 value)

Shifte bastığın zaman görüş alanına girersen (koyu kırmızı) pickpocket iptal oluyor , ve tekrar aynı npc yi aynı karakterle pickpocket leyemiyorsun.

Npc eğer biriyle konuşmuyorsa veya diğer karakterle konuşmayı iptal edersen pickpocket lendikten sonra npc 10 saniye etrafı koloçan edip en yakındaki karakterini sorguluyor, sen mi çaldın çantandakini göster diye. Bu durumda ya çalan karakteri unchain edip kaçırabilir, masum karakterinin çantasını gösterebilirsin, ya da daha kolayı çalıp tüm party ni waypointin birine ışınlayabilirsin.

Extra tip: Etrafta izleyen sayısı olan bir yerde , etrafı smoke la görüş alanlarını kısıtlayıp hızlıca soyabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

onlari anladim abi. optimal sartlarda basarisizligi ne yaratiyor onu cozmeye calisiyorum. detection triggerlayan nedir onu merak ettim. benim thievery ile hedefin nesini check ediyor falan. ekmek calarken ocean's eleven donuyor.

smoke guzel taktikmis.

abi max calabilecegin agirliga kadar caliyosun ve hicbir sey trigger etmiyo.

su olabiliyo diyelim ki bi karakter lafa tutmadi karsidakini. sen de arkadan yavas yavas inventory e bakarak caliyosun. bisi caldim 15 saniye sonra adam i am robbed diyebiliyo sen hala cantayi gezinirken. elini cabuk tutacan.
Sosyal ağlarda paylaş

bir şey çaldıktan sonra her türlü 10-15 sn sonra geri dönüyor npc sana benim mallar sende mi diye. thievery level ile alakası yok. bir şekilde dodgelayacaksın npcyi.

ayrıca chameleon cloak'ta iyi, hem duration'ı bittiğinde npc sight'ında olsan bile sneak'in bozulmuyor.

son olarak patch notları:

https://steamcommunity.com/games/435150/announcements/detail/1477601466704282818
Sosyal ağlarda paylaş

thievery 1 verip bir daha dokunmazsan ilerde tek bir legendary item bile calamazsin degeri astigi icin, ama tabii elinde +thievery itemlari tutup, pickpocket'dan once onlari giyip (ayni sey bartering icinde gecerli) baya bir boost ile milleti temizlemek en iyisi

ayrica thievery ve genel olarak shoplar icin bir nokta: her npc'nin inventory'deki itemlarin tipleri set, ama statlari sen ilk o inventory'i actiginda (bartering yada pickpocket) belirli oluyor. Dolayisiyla save scum ile isine yaramayacak itemlari rerolllayip isine gelen duzgun item hacilama/satin alma ihtimali var. Ayrica her shop lvl aldiginda refreshleniyor.

bu arada crafting ekraninda craft edilecek seyin statlerinin ne oldugunu gorememek nasil gozden kacmis
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...