Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çomaristanda son zamanlarda artan hayvan sevgisinin kökünün insanlara duyulan nefret olması

Vicissitude

Öne çıkan mesajlar

bu olay insanlara duyulan nefretten kaynaklı değil. sevme/sevilme ihtiyaçlarını insanlarla gideremedikleri için hayvanlara yöneliyorlar.

aramızda psikolog varsa daha doğru cevaplar verebilir sanırım.

benim garibime giden nokta şu: hayvanlara karşı çok duyarlıyken insanlara karşı bu kadar duyarlı değiliz. mesela yolda çaresiz bir kedi gördüğümüzde onu alıp veterinere götürmeyi isterken çaresiz bir insana herhangi bir yardımda bulunma isteği oluşmuyor. insanlar konuşurken hep "ya şurda hasta bi kedi gördüm çok kötü oldum canım sıkıldı" gibi cümleler kuruyor ama hiçbirinin ağzından "şurda şöyle birini gördüm, içim acıdı" demiyor. en azından ben duymadım şu ana kadar.
bunun sebebi belki de başta söylediğim sevme/sevilme ihtiyacının insanlarla giderilememesinden dolayı onlara karşı oluşturulan bir savunma mekanizmasıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kedi direk Charm Person atıyor zaten. Kediden nefret eden, kedili eve zor giren babam kız kardeşim evine kedi getirince, kendisi de kediyle biraz zaman geçirmek zorunda kalınca kedi sever çıktı hemen. Gidip bir iran buldu, beslemeye başladı kendisi de.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Kedi direk Charm Person atıyor zaten. Kediden nefret eden, kedili eve zor giren babam kız kardeşim evine kedi getirince, kendisi de kediyle biraz zaman geçirmek zorunda kalınca kedi sever çıktı hemen. Gidip bir iran buldu, beslemeye başladı kendisi de.

Eşim de kedi görünce zıplardı. Yolda görse yolunu değiştirirdi. Sonra bir yaralı/hasta sarman yavruyu merhametimizden eve aldık. Dünya masraf yaptık hastanede yatırdık ağırladık, iyileşti tosun gibi oldu.

Eşim sarılıp sarılıp öpüyor. İkinci kediyi istedi bir kedi daha aldık. Gözlerime inanamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sardalya said:

veterinere gotursen bir pence darbesiyle gozunu cikarabilme ihtimali var.

İşin kötüsü eğer pençeyi atar gözünü tutturursa, yakınlarda özel hastane değil de Ege Üni. Hastanesi gibi bir yer varsa adamı sırada bekletiyolar.

Bak aklıma getirdin azıcık daha küfredeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...