drlanbn Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Mysql yerine metin belgelerini veritabani olarak kullanmanin ne gibi dezavantaji olur? Tablolarin arayuzden degistirilebilecegi bir sistem yapmaya calisiyorum. Mesela biri ad soyad diye bi kisim oluşturup oraya veri girecek. Sonrasinda bir de telefon numarasi sutunu ekleyebilecek sekilde bir sistem yapmam lazim. Text dosyalariyla bunu yapabilirim, mysql ile nasil yapilir kafamda oturtamadim. Yardimci olur musunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Okul ödevi/projesi mi yoksa işle alakalı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 isle alakali degildir umarim. en ama en kotu excel ile yapilabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yloibx Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 biri at öteki eşek bile olamaz. arama, düzeltme yaparken sıkıntı çekersin. excell'de yazılabilir mi bilmiyorum ama onun için de belli bir excell bilgisi gerekiyor. database data eklemek, table falan oluşturmak çok da zor değil aslında araştırarak becerebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Excel. OledDb'ye göz at Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Tasinabirlik icinse sqlite isini gorur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
drlanbn Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Biraz denedikten sonra mysql ile kurdum ama aslinda benim asil sorunum verilerin excel tarzi degistirilmesi. Verileri mysql ile inputlarin icine cekiyorum ama 100 veri arasindan yapilan tek bi satir degisiklik icin tek tek veritabaninda karsilastirma yapmak performansi oldurecek. Bunu nasil cozerim? Bu arada soranlar icin is ile alakali degil. Kendimi gelistirme amacli yaptigim bir calisma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 100 satir arasindan tek satir degistirmek performansi dusurecek derken? Ya kafan karismis ya da cok yanlis bi is yapiyosun. Daha detayli anlatirsan yapmak istedigini anlatalim dogrusunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 mysql bilmediğin için mi txt istiyosun , yapmak istediğini net soylersen yardım edilir anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 sqlite. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 "fikret ku$kan" said: early optimization is the root of all evil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Query çekmeyi bilmiyorsun sanırım. Sql query where/update clause diye arat google'da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 mysql workbench den de habersiz olabilir. http://wb.fabforce.eu/wp-content/uploads/Screen-Shot-2013-06-14-at-6.58.22-PM-800x515.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Burada bu kadar yardımcı olabilecek adam var ve şu an senin ne yapmak istediğini açıklamana bakıyorlar ki yol gösterebilelim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2017 bence metin belgesi yerine postgres, redis, elastic search fln stack kur dockerla orchestrate edersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
drlanbn Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Üzgünüm internetim yoktu. Yardim etmek isteyenlere tesekkur ederim. Kisaca soyle anlatayim. Mysqldan verileri cekip inputlara value olarak atiyorum tablonun sonunda da guncelleme dugmesi var. Mesela 100 satir icerisinden farkli satir ve sutunlardaki input degelerini degistirdim diyelim. Guncelle dugmesine basinca tek tek degisiklik var mi diye kontrol ettirip degisiklik olan inputlari guncelliyorum ama veri sayisi yukseldikce islem cok yavaslamaya basliyor. Direk kontrol etmeden guncellesem yine hepsi gereksiz yere guncellenmis olacak. Simdilik her satira buton koyarak cozmeye calistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 degil 100 satirla, onbinlerce satirla yapsan gene yavaslamaz. connectioni kapatip kapatip aciyorsun muhtemelen her satir icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
drlanbn Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 sardalya said: degil 100 satirla, onbinlerce satirla yapsan gene yavaslamaz. connectioni kapatip kapatip aciyorsun muhtemelen her satir icin Daha denemedim ama performanssiz olurmus gibi geliyor. Sanki sihirli bier yontem var benim bilmedigim gibi hissediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Ilk sutun utf8, varchar, 255 char olsa, ceyrek-1kb yer kaplayacak. Ikinci stutunu da buna dahil edip kafadan kayit basina 1kb desen, 1000 kayit icin 1mb data alisverisi yaparsin her submit'de. Ufak bi JS kontrolu eklesen be sadece degisenleri submit etsen, islenicek data miktari 1kb ile 1mb arasinda gidip gelir ki Turkiye'nin rezil baglantilariyla bile hic bisey. Bu browser ile sunucu arasindaki baglanti tabi. Gelelim mysql ile webserver arasina. Cok cok eski bir versiyon kullanmiorsan default'da 16 mb package size var. Ustune tum update'leri tek sorgu ile yapabileceginden tek connection be sorgu ile halledebiliyorsun olayi. Buna gore sorun yasaman pek olasi degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
drlanbn Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Tim said: Ilk sutun utf8, varchar, 255 char olsa, ceyrek-1kb yer kaplayacak. Ikinci stutunu da buna dahil edip kafadan kayit basina 1kb desen, 1000 kayit icin 1mb data alisverisi yaparsin her submit'de. Ufak bi JS kontrolu eklesen be sadece degisenleri submit etsen, islenicek data miktari 1kb ile 1mb arasinda gidip gelir ki Turkiye'nin rezil baglantilariyla bile hic bisey. Bu browser ile sunucu arasindaki baglanti tabi. Gelelim mysql ile webserver arasina. Cok cok eski bir versiyon kullanmiorsan default'da 16 mb package size var. Ustune tum update'leri tek sorgu ile yapabileceginden tek connection be sorgu ile halledebiliyorsun olayi. Buna gore sorun yasaman pek olasi degil. Tesekkur ederim bunu bilmek gercekten icimi rahatlatti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gwiwkes Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Tuor_annare said: bence metin belgesi yerine postgres, redis, elastic search fln stack kur dockerla orchestrate edersin Well played. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 docker da zaten leylek herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 silver bullet sendromuna girmissin sen. kafanda bunun daha hizlisi ve kolay yolu olmali takintisini basa bela dsfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
drlanbn Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Çok fazla kod görünce kotu hissediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 kod sevmiyorsan, query giremiyorsan SQL yukleme bence her firmayi ayri excel dosyasina kaydet formatting yoksa 100x2 satirlik excel dosyasi baya ufak olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar