Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mysql yerine metin belgesi kullanmak

drlanbn

Öne çıkan mesajlar

Mysql yerine metin belgelerini veritabani olarak kullanmanin ne gibi dezavantaji olur?

Tablolarin arayuzden degistirilebilecegi bir sistem yapmaya calisiyorum. Mesela biri ad soyad diye bi kisim oluşturup oraya veri girecek. Sonrasinda bir de telefon numarasi sutunu ekleyebilecek sekilde bir sistem yapmam lazim. Text dosyalariyla bunu yapabilirim, mysql ile nasil yapilir kafamda oturtamadim. Yardimci olur musunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz denedikten sonra mysql ile kurdum ama aslinda benim asil sorunum verilerin excel tarzi degistirilmesi. Verileri mysql ile inputlarin icine cekiyorum ama 100 veri arasindan yapilan tek bi satir degisiklik icin tek tek veritabaninda karsilastirma yapmak performansi oldurecek. Bunu nasil cozerim?

Bu arada soranlar icin is ile alakali degil.
Kendimi gelistirme amacli yaptigim bir calisma.
Sosyal ağlarda paylaş

Üzgünüm internetim yoktu. Yardim etmek isteyenlere tesekkur ederim. Kisaca soyle anlatayim. Mysqldan verileri cekip inputlara value olarak atiyorum tablonun sonunda da guncelleme dugmesi var. Mesela 100 satir icerisinden farkli satir ve sutunlardaki input degelerini degistirdim diyelim. Guncelle dugmesine basinca tek tek degisiklik var mi diye kontrol ettirip degisiklik olan inputlari guncelliyorum ama veri sayisi yukseldikce islem cok yavaslamaya basliyor. Direk kontrol etmeden guncellesem yine hepsi gereksiz yere guncellenmis olacak.
Simdilik her satira buton koyarak cozmeye calistim.

Sosyal ağlarda paylaş

Ilk sutun utf8, varchar, 255 char olsa, ceyrek-1kb yer kaplayacak. Ikinci stutunu da buna dahil edip kafadan kayit basina 1kb desen, 1000 kayit icin 1mb data alisverisi yaparsin her submit'de. Ufak bi JS kontrolu eklesen be sadece degisenleri submit etsen, islenicek data miktari 1kb ile 1mb arasinda gidip gelir ki Turkiye'nin rezil baglantilariyla bile hic bisey. Bu browser ile sunucu arasindaki baglanti tabi.

Gelelim mysql ile webserver arasina. Cok cok eski bir versiyon kullanmiorsan default'da 16 mb package size var. Ustune tum update'leri tek sorgu ile yapabileceginden tek connection be sorgu ile halledebiliyorsun olayi.

Buna gore sorun yasaman pek olasi degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Tim said:

Ilk sutun utf8, varchar, 255 char olsa, ceyrek-1kb yer kaplayacak. Ikinci stutunu da buna dahil edip kafadan kayit basina 1kb desen, 1000 kayit icin 1mb data alisverisi yaparsin her submit'de. Ufak bi JS kontrolu eklesen be sadece degisenleri submit etsen, islenicek data miktari 1kb ile 1mb arasinda gidip gelir ki Turkiye'nin rezil baglantilariyla bile hic bisey. Bu browser ile sunucu arasindaki baglanti tabi.

Gelelim mysql ile webserver arasina. Cok cok eski bir versiyon kullanmiorsan default'da 16 mb package size var. Ustune tum update'leri tek sorgu ile yapabileceginden tek connection be sorgu ile halledebiliyorsun olayi.

Buna gore sorun yasaman pek olasi degil.

Tesekkur ederim bunu bilmek gercekten icimi rahatlatti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...