Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

paticik çomaristan olmuş

Celtics

Öne çıkan mesajlar

Futboldan bir örnek vereyim. Burada nispeten düzgün insanlar var diyoruz, dönen tartışmaların kısırlığı ortada.

Ama mesela Galatasaray'ın stad sorununa ilişkin şöyle bir "take"e denk geldim twitter'da ve çok hoşuma gitti:

https://twitter.com/unsaly/status/719624427323961345

Konu önemli değil örnek olsun diye verdim ama işte bu bakış açısına kafa yoran ve tartışan 10 kişi varsa ABİ NEGREDO SOLDADODAN İYİ FİKRET BAŞKANIM BE diye kafa s.ken 1000 kişi var. (bu arada bence de Negredo, Soldado'dan iyi ama meseleyi anladınız siz) Benim demek istediğim insanlar kendilerini sıradanlığa ve o anki akıma kaptırmaya o kadar hevesli ki, bir durup biraz düşünüp bakış açısı kazanmaya bile vakti yokmuş gibi davranıyor. Zekası belli seviyede olan adam da zekasına hakaret edip vasat tartışmalarda boğuluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Banlanan adam spoiler verip o spoilerları tag içinde yazmadığı için banlandı. Dendiği gibi Lannisterlar Kraldır olm Jaime'ye laf eden karşısında beni bulur gibi bir tartışma yokki. Hani hepimiz başlık açıp laf eden adamı linç etmeye çalışırmışız gibi kendimizi savunuyoruz tadında anlaşılmasın. Futbol konusu ayrı, orada apple gelip yazı yazınca ben de gidip trigger olup yazıyorum mesela ama adam banlandı, topic belki 1 hafta güncellenmedi. Benim 32 senelik arkadaşım galatasaraylı, ben fenerbahçeliyim, stada gidince herkes küfür ediyor ama yanyanayken dostuz. Bunun ayrımını yapamayan adamlar 3 5 çıkar, fanatiklik derecesinde olan da çıkar, valequenta mesela, onla da gülüyoruz eğleniyoruz, zaten her ay mütemadiyen banlanıyor :D.
Sosyal ağlarda paylaş

yekeyeke said:

Banlanan adam spoiler verip o spoilerları tag içinde yazmadığı için banlandı.

Doğru ama eksik. Aslında %30 spoilerı verdiği için, %70 verdikten sonra kuru bir özür bile dilemek yerine iki haneli EQ/IQ örneği sergileyip saygısızlığını arttırdığı için banlandı. Şimdi de buralarda kültürlü görünmeye kasıyor. "Tahsil cehaleti alır, eşşeklik baki kalır" diye boşuna dememişler.

http://www.alestavira.com/shop/images/pr_01_479_max.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

yekeyeke said:

Jahrein vs Unlost olayına dönmesin ya, çok yüklenmeyin birbirinize en nihayetinde Paticik forumun adi, daha sakin olunabilir bence :D

Olayı bilmiyorum da bir Google ettim, laf dalaşı sanırım. Yaptığı hareketi 10 kişi yanlış, 0 kişi doğru bulduğu halde, hatta benden daha ağır konuşanlar olduğu halde, vasatın üzerinde bulduğu esprisiyle elinde tuzluk sağa sola koşan kendisi, benim bireysel bir olayım yok. Tanımam etmem, düz bir adam.

Bazı insanlar olgunluk göstermek ve özeleştiri yapmak yerine yanlışlarının peşinden koşmaya devam ediyor, yeterince koşarsa doğruya dönüşeceğini düşünüyor. Banlanmasına varan olaylar zincirinin ilk halkasını ben ortaya attığım için de azıcık içinde kalmış herhalde ki her alakasız topikte minik bir sataşma göndermekten geri kalmıyor evlatçığım.
Sosyal ağlarda paylaş

Futbol bölümünde fanatiklikle ciddiye alıp yazan 7-8 kişi var, onlar da ara ara birbirlerini tetikleyip kavga çıkartıyor. Bundan dolayı seviye çok düşebiliyor, "ağlama ağlama ehi ehi" muhabbetine dönebiliyor. Yine de 3-4 sene öncesine göre çok daha iyi durumda. Bi 8-9 kişi de geyiğine yazan var, onlar zaten muhabbetini yapıp çıkıyor, standart pati seviyesinde. 2-3 tane de bu işi hakikaten hobi haline getirmiş takip eden, uzun uzun analiz yazan var, onlar zaten genelde fanatik muhabbete çok dahil olmuyorlar, hatta direkt olarak taunt alsalar bile resistliyorlar. Bölümün ara ara güncel mesajları işgal etmesi de ya işte anormal skorlu maç, ya derbi maçı ya da transfer açıklamalarında anlık oluyor.

GoT topiğinde ya da genel olarak Vizyon bölümünde istemeden tagsız spoiler verip millet tepki gösterince "pardon spo olduğunu düşünmedim" diye editleyen kaç tane üye oldu, bildiğim kadarıyla bir tanesi dahi ceza almadı. Söz konusu cezanın sebebi tagsız spo kullanımı değil yani. Hadi nostalji yapıyoruz hazır topikte nostaljik bir tanımla geleyim "lamer" tavra daha fazla taviz verilmedi. Ha bu tavır da yeni değil, yıllardır belli adreslerden ergen ergen mesajlar vardı o başlıkta, bu topikte de aynı şekilde sürüyor, ama özellikle spoilera da sıçraması sınırı aştı işte. Yoksa zaten gerçekten belli bir seviyeye gelmiş adam beş dakkada bir durup durup "Ben kaliteliyim, diğerleri düşük ehe ehe" diye spam yapıp kendini kanıtlama ihtiyacı hissetmez, ya da onaylanma ihtiyacını gidermek için "böyle 2-3 kişi daha var" diye yancı çekme çabasına girmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Vicissitude said:

axedice said:

Black-ice said:

ben yeni izledim diziyi komple 1 ayda topiğe de geçen ilk kez girdim çok komiğime gitti hiç beklemiyordum böyle teoriler tahminler fln. hiç öyle bir dizi olarak düşünmemiştim yani o açıdan.

Kitapta çok fazla foreshadowing var, baya katmanlı şekilde anlatıyor hikayeyi sebep sonuç örgülerini çok iyi kuruyor, üstüne red herringlerle yanıltmalar da gelince acaba şimdi ne olacak merakı ve heyecanıyla okuyorsun. Dizide de bomba ters köşe olayları ilk sezonlarda güzel yansıtıp benzer bi atmosfer yakalamışlardı, kestirmeden gitmek adına kitabın yarısını çöpe attıklarında dizideki ipuçlarından kitap tahmin etmek ayrı bi keyif veriyor şimdi.

Ha bu bahsettiğim olaylar tabi analitik bir zekan varsa ve sebep sonuç ilişkisi kurabilecek kadar evrim basamaklarında ilerleyebildiysen geçerli. Değilse keyif almayabilirsin bişi diyemem

meheheheheh

kültürsüz amerikan gençleri için yazılan fantezi kitabını fazla detaylı ve karmaşık bulup daha da kültürsüz amerikan gençleri için daha da basit hale getiren bir diziyi anatilik zeka ve evrime bağlamak. çilekli topkek. john buzmuş, daenerys ateşmiş karşim. buz ve ateşin dansı karşim.

https://68.media.tumblr.com/2b311b85a3ee515c3523c9d58051fe6c/tumblr_n1bg2bz67R1r0m2gio1_r3_500.gif

tabi oynayamadım, oynasa daha güzel olacak
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

Celtics said:

2- Tartışmalar çok sığ. Herkes hurra diye üstüne çullanınca dizi için birbiriyle kavga eden fanatikçe saçma kavgalar var. ...

bunun dizi ile falan alakası yok yalnız, paticik ile alakalı

dana22 said:

bunun paticikle alakasi yok ..kisiler ile alakali..

Bunun hiçbir şey ile alakası yok, çünkü böyle bir şey yok. Spoiler yüzünden deseniz neyse de teori yüzünden kavga döndüğünü 1 kere bile görmedim. En kötü "hehe olur mu len öyle şey" denilip geçilmiştir. Bir de arada baltazar'ın çok saçma tahminlere hardcore giydirmesi olurdu arada ama kavga çıkmadı hiç asdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...