Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa'dan Futbol [17/18]

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

bi lig takip ediceksem ligin bütününün kalitesi ve mücadelesi önemli abi benim için.
onun haricinde asıl avrupa kupalarında takip ediyorum tuttuğum takımları.

beşiktaş için de aynısı geçerli, ligde beşiktaş'ın maçlarını da oturup izlemiyorum. özetlerine bakıyorum arada.
Sosyal ağlarda paylaş

BulletRide said:

TheGreatWall said:

Kloop kazansın çok istiyorum kupayı ama Madrid gerçekten çok üst düzey bi takım. Orta saha ve defans oyuncularının oyuna katkısı çok fazla ve belki de kadro olarak dünyanın en iyisi hepsi kendi bölgesinde.
İlerde de Ronaldo gibi bi saçmalık olunca dominasyon kaçınılmaz oluyor.

Real çok güçlü değil çok ters takım abi. Bizim Terim'in eskiden oynattığı asimetrik 4-4-2'si gibi(10 gömlek üstünde) kaotik, herkese ters gelen, sahanın her noktasında sanki daha fazla oyuncu ile oynuyorlarmış gibi takılan, merkez orta saha ağırlıklı değişik bir takım şu an.Çok güçlü takım mesela Ronaldinho'lu, Eto'o'lu Barça idi. Ne bileyim Giggs'li, Ronaldo'lu, Scholes'lu Manu idi ya da Los Galacticos kadroları. Forveti Benzema, kalecisi Navas falan olan takım kendi bölgesinde en iyi oyunculara sahip takım diye anılamaz, Vazquez bek oynadı son Bayern maçında. Bench olarak da Asensio bu kadar gelişmese yine çok über değiller.

Ronaldo'yu ayırıyorum, Kroos-Ramos-Marcelo dışında mevkisinde en iyi tartışmasına da giremezsin hiçbir oyuncuları için.

Abi yazmadan okusana.
Defans ve orta saha için dedim kendi bölgelerinin belki en iyisi diye. Belkiyi de kavga çıkmasın diye yazdım asdf.
Bi tane bile madrid maçı izlesen direk anlıyosun orta sahanın ve defansın Madrid için ne kadar önemli olduğunu. Ramos tartışmasız oyuna en çok defansif-ofansif katkı yapan cb dünyada. Ona yaklaşabilen tek oyuncu Boateng. Ramosun oyunu geriden görüşü ve kuruşu, pozisyon bilgisi ve teke tekte müdaheleleri muhteşem. Fb-Bjk ve Gomis olmasa Gs de st oynar adam zaten. O kadar teknik ve ayağına hakim bir adam. Sağ bekte sağ kanatları oynamış falan diyosun ama as bekleri sakat yada cezalıydı yanlış hatırlamıyosam.

Carvalhala gelince, takıma ofansif katkısı çok yüksek. Kanatlara kanat oyuncusu gibi açılıp oyunu çok kaliteli bir şekilde sete döndürebilir. Sürekli bindirme yapıp, kontra gelince aynı hızda geri dönebilir. Çok kaliteli bir ayağı var, pas oyununa çok yatkın ve fiziksel olarak çok üst düzey. Pozisyon bilgisi kusursuz, ben pozisyon hatası yaptığını pek hatırlamıyorum. Defansif müdahaleleri yeterli. Kaliteli bir bekte olması gereken tek eksisi belki boyu. Carvalhalden hangi sağ bek tartışmasız daha iyi dünyada çok merak ediyorum?
Varane dünyanın en iyi cb si değil ama çok hızlı ve teknik. Ayrıca kapı gibi. En iyisi derken Ramosu düşünüyordum zaten ama Varane de çok etkili bir cb.

Marcelo-Kross-Modrici sende kabul etmişsin zaten. Casemiro da aynı şekilde hem çok teknik, hem hızlı hemde defansif olarak çok etkili. İyi bir kesici ve kestiği topları iyi kullanıyor. Ekstra olarakta saçma sapan uzaktan şutlar çekebiliyor. Belki burada bir tek Casemiro en iyisi olmayabilir pozisyonunda ama Madridin oyununa katkı sağlıyor.

Orta saha rotasyonunun içinde sayabileceğimiz Asensio-Isco dünyanın en iyi orta saha rotasyonu tartışmasız. Isconun gol vuruşu olsa mesela Messiden tek farkı sağ ayaklı olması. Tabi abartıyorum biraz ama inanılmaz bir top tekniği var. Gerçekten top ayağına yapışıyor. Bi maçını bile izlediysen konuşmaya gerek yok zaten. Bir Kross kadar oyun kurucu özelliği olmasa da şu anda Barca-Bayern hariç gittiği her takımda net orta sahanın yıldızı olur. Asensio bir kaç pozisyonda oynayabilen bir wonderkid. Çok üst düzey beklentisi var zaten herkesin onunla ilgili. Hani burada Madridin orta saha - defans kadrosuyla ilgili neye itiraz ettiğini anlayamadım. Yanlış anladıysan eğer, defans ve orta sahadan bahsediyorum, kaleci ve ileri pozisyonlardan bahsetmiyorum. Ronaldo dünyanın en iyisi ama Bale-Benzema artık gitmeliler bence. Bale in yerine Salah gelebilir mesela.

PS.
Geleceğin Modricinden bahsetmeyi unutmuşum.
Kovacic-Asensio-Isco adamların orta saha yedekleri ve orta sahalarında ne var diyosun. Asdf. Sinirlerim bozuldu.
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:

Bana da çok komik geliyor yabancı takımlara bizim demek ya
bu tamamen aranda bag kurabilmek ile alakalı bir sey. Ben galatasarayı 5-6 yasından beri tutuyorsam, barca'yı da pep guardiola'nın luis enrique'nin oynadıgı zamanlardan beri tutuyorum (yaklasık 9-10 yaslarımdan beri). Neden tuttugumu bilmiyorum belki fifa 97de luis enrique ile orta sahadan orta acıp ronaldo ile rovesata gol atmak keyifli geliyordu o yuzden tutuyorum. Ama Barca macı izlerken de Galatasaray macı izler gibi heyecanlanıyorum, sinirleniyorum ve seviniyorum. Her hafta macını yakalamaya calısıyorum, kacırırsam ozetini izliyorum.

Bana cok dogal geliyor bunun garipsenmesini de belki o yuzden anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

98 Dünya Kupası'ndan aklımda hayal meyal kalan iki şey var. Biri final maçı (ki hayatım boyunca 90 dakika izlediğim ilk maç olabilir, yaş 8) diğeri de Owen'ın yarattığı sükse.

Bu kadar imkanın olmadığı, sana ne kadar verilirse o kadar alabildiğin ve öğrenebildiğin bir dönemden beri Owen sayesinde Liverpool ile tanıştım ben. O vakitlerden beri de tutuyorum, destekliyorum.

Şu forumda Liverpool ile ilgili en eski postları atan adamda olabilirim, az dalga geçilmedik seneye şampiyonuz diye diye KASJDHAKSJDHA

Benimseme olayı işte cidden, benim için hayatımın minimum 15 senelik bir döneminde yakın takibi var Liverpool'un. BJK kadar önem verdiğim ve takip ettiğim, bilgim olan bir takım. Biz demek doğal o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

haydee

uefa'nın sitesinde CL kazananı liverpool gösterilmiş bugün sdfs https://www.rousingthekop.com/2018/05/04/bizarre-leak-on-uefa-website-says-liverpool-have-won-the-champions-league/

biliyosunuz, daha yarı final kuraları çekilmeden 1 gün önce roma'nın sitesi rövanş maçı biletlerini internette satışa çıkarmıştı.
üstüne bi de bu geldi :D

bi de çeyrek final kuraları çekilmeden 2 gün önce şöyle bi resim paylaşmış uefa
eşleşecek takımların oyuncuları simetrik olarak yerleştirilmiş falan filan.
https://pbs.twimg.com/media/DaiVofvW4AEwVJU.jpg

sonra aynısını yarı finale kalan takımlar belli olunca da yapmışlar sanırım
https://pbs.twimg.com/media/DaiVofzW0AAG9pb.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Nabil Fekir > Liverpool

70 milyon euro deniyor.

Allahsızlar, kitaplarsız, hayinlar, vatansızlar...

Adam geçtiğimiz sezon kontratı elinde geldi, 1 sezonda bu parayı kazandıracak olursa... Haberler doğruysa diyelim tabii ki, Fekir doğru da bonservis miktarı.

Parası olana bile ekstrem bi miktar şu ya, tamam Fekir çok iyi adamda 70 etmez.

edit:

Sözleşme olayını Rachid Ghezzal ile karıştırmışım askdjfhkdsjh sök bayrakları sök sök sök. içime sinmedi yanlış hatırlıyorum galiba dedim kendi kendime bakınca görüdm.

gerisinde halen hem fikirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...