Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa'dan Futbol [17/18]

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

başakşehir'in yaptığı net vizyonsuzluk tabi de benim baya hoşuma gitti beşiktaş maçını avrupa maçından önde görmeleri. abdullah avcı'ya da hak veriyorum türk futbol tarihinin en büyük başarılarından birini (henüz ekim ayında) gerçekleştiren takımı yenmek istiyor. adam bu tarz maçlarda kendini gösterecek ki gs-fb'nin başına geçebilsin. hatırlayın geçen sene tudor karabükle bjk'yi yendi diye apar topar gs'nin başına getirilmişti.
Sosyal ağlarda paylaş

isteyen istediği yere istediği kadro ile çıkar abi size ne asdfads

yani ekonomik açıdan bakacaksan mesela avrupa'da puan kazanmak yerine avrupa'ya gitmek her zaman çok daha mantıklı ve iyi bir hedef türk takımları için.

sezonluk plan doğrultusunda bu gerekiyorsa çıkma ihtimalinin çok zora girdiği bir grubu pas geçip ligdeki önemli rakiplerinden birine karşı tam çıkıp 3 puan kovalamak her zaman daha mantıklı.

yaptıklarında saçmalık yok.

üç büyükler olarak beğenmediğimiz o AL parası başakşehir gibi takımlar için büyük nimet mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

ne alaka? avrupa'da puan kazanmak yerine avrupa'ya gitmek her zaman çok daha mantıklı ise neden avrupa'ya gidiyorlar? mecbur oldukları içinse bu işte bir sorun yok mu?

çıkma ihtimali zor dediğin grupta 2 maç oynanmıştı daha ve iki galibiyet alan felan da yoktu. bu maçı kazansa 7-6-5 idi puanlar mesela. diğer üç takımın toplam değeri başakşehir kadar değildir bu arada.

avcı'yı korumak için saçmalamışsın da bu adam zaten yıllardır türkiye'deki büyük maçlara kastırıp anadolu takımlarına puan kaybediyordu. iki senedir paralanıp kadro kalitesini artırınca üst sıralara oynamaya başladı. tek derdi ahmet çakar, erman toroğlu akşam tv'de aferin desin yani.
Sosyal ağlarda paylaş

beşiktaş ne alaka, benim bu konuyla ilgili yazdıklarımda tek kelime beşiktaş var mı? durumun vizyonsuzluğundan bahsediyorum. yaptırım olmasını elbette beklemiyorum başakşehir'e ama tff'nin görevlerinden birisi de türk futbolunu yurtdışında da temsil etmek olduğuna göre normal şartlarda olmalı.

bu sene inanılmaz bir seviye düşüklüğü var futbol bölümünde ya cımbızla seçmişler gibi cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

Stringray said:

ne alaka? avrupa'da puan kazanmak yerine avrupa'ya gitmek her zaman çok daha mantıklı ise neden avrupa'ya gidiyorlar?

Yazdık zaten üstteki postta tekrar sormaya gerek yoktu da;

Avrupa Ligi'nde gruplara kalan takım ekstradan minimum 3 milyon euroya yakın para alıyor garanti olarak, gruptan çıkarsa minimum bedel 4 milyona çıkıyor. Misal detayları bilmiyorum ama Osmanlı geçen sezon Avrupa kupalarında Fener ile aynı turda elenmesine rağmen 7 milyon aldığını açıkladı ki eleme turlarından verilen para kesin. Fener 4.750 mi ne almıştı.

AL bir vitrin, kaybetsen de parlatmak istediğin oyuncuları birkaç maç gösterip doğru yerlere satarsan ekstra 3 milyon euro ile birlikte onun dönüşü sana 5-6 milyonlara kadar çıkabilir senede.

Yani evet, ligde şampiyonluk ümidi olmayan bir takım için tekrar Avrupa kupalarına gitmek en mantıklı yol. Bu uğurda kadrosunu dinlendirmek gayet mantıklı.

Ligi dördüncü bitiren takım galibiyet primleriyle birlikte 15 milyon euro civarında para alıyor, ayak bastı falan dahil. Senin, benim takımım boş beleş paralar saçıyor diye şu rakamları küçümsüyorsunuz ya cidden gülüyorum.

Bazen harbi hiç önünüze bakmadan konuşuyorsunuz. Boş yapıyorsunuz millet haklı size çıkışmak da asdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

Yani bir üstteki postumu ŞL'ye uyarlarsak rakamlar tabii 5-6 katına çıkıyor. ŞL'ye gitmenin önemi, ŞL'de puan toplamaktan daha önemli olmalı bir Türk takımı için mesela.

Zaten sen istikrarlı bir şekilde katılıyorsan ve o gelire de sahipsen otomatik olarak kalitende birkaç tık yukarı çıkıyor ve devamlılığı sağlıyorsun.

bkz. 3 senedir BJK işte. Gelirler ortada.

Bu sene şampiyon olamazsak ŞL'ye katılım ihtimali %70 falan düşer bu seneki gibi şanslı bir playoff torbası olmazsa. ŞL'ye katılamadığın zaman öyle bir düşecek ki gelirin sonra çıkıp dersiniz "AL'Yİ SİKTİR EDİN ŞL GİTMEMİZ GEREK ŞL" diye.

Herkesin önüne yiyeceği kadar koymak gerekiyor. Ne üstü, ne azı adamı doyurur. O hesabı yaparken de hayalperest olmamak gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

ekonomik açıdan diyip 3m ile başlayıp 15m'a kadar çıkmışsın, güvenilir olduğunu sanmıyorum o rakamların o başka mesele de doğru bile olsa bu yazdıkların ortadaki vizyonsuzluğu gidermiyor. üç büyükler hiçbir takım avrupa'da asla işe yaramayacak mı yani, bu mudur? o zaman hiç kasmasınlar 3 büyükler birer takım daha koysun lige onlar gitsin avrupa kupalarına.

bir de vitrin demişsin kim vitrin yapıyor yedek kadrodaki 30+ yaşındaki veteran türkler mi? asıl vitrin yapacaksa düzgün kadro çıkarması gerekiyor zaten.

bahsettiğin devamlılığın da para ile pek ilgisi yok, bjk iki senedir para kazandı diye 3'te 3 yapmadı bu sene. iyi bir hocan varsa, avrupa'da başarılı olup kendinden söz ettirirsen düzgün transfer yapabiliyorsun ve karşına gelen ona göre temkinli oynuyor. o kadar yıl avrupa'da bir şeyler yapmaya çalıştığı için bugün takım iyi oynuyor yani, türkiye'de yatsalardı para kazansan bile bir şey yapamayacaktın.
Sosyal ağlarda paylaş

Stringray said:

ekonomik açıdan diyip 3m ile başlayıp 15m'a kadar çıkmışsın, güvenilir olduğunu sanmıyorum o rakamların o başka mesele de doğru bile olsa bu yazdıkların ortadaki vizyonsuzluğu gidermiyor.

abi bence sen okumayı bilmiyorsun, rakamlar güvensiz değil asdfads

3 milyon civarı AL'den alıyor, ligden dördüncü takımın aldığından örnek verdim ki bu TSL'de (Türkiye süper Ligi, şuan Spor Toto Süper Ligi) 15 milyon euro dedim ortalama başarı primleriyle birlikte.

Yani basit bir hesapla ligi 4. bitirip, Avrupa'ya gidip 3-4 puan toplayan bir takım kafadan şu kadar para kazanıyor.

15 + 3 = 18 Milyon Euro

Yani bu çok kemik ve basit bir hesap.

Yani kemik gelirine ekstra %20 demek oluyor bu, stadından milyonlarca TL kazanan bir takım değilsen muazzam büyük bir para.

FM'den dolayı ufak geliyor diyeceğim, FM'de bile büyük para yani. Garip asdfads
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca şunu tekrar koyayım buraya.
her takımın bu puanı maksimum yükseltme görevi en azından etik olarak vardır.

o yüzden adam gibi kadrosunu çıkarıp oynayacak avcı efendi.

bir de ligin daha 8. haftası yani 30. felan da değil.

said:
kesinlikle yaptırımı olması lazım bunun tff tarafından

belçika ile aramızda 4-5 ülke puanı var, avrupa'da kalan takımları anderlecht ve zulte waregem.

anderlecht ilk 3 şl maçında 10 gol yedi 0 puan.
diğeri uefa'da 3 maçta 8 gol yemiş 1 puan.

bizde 4 takım uefa'ya gitti toplam 10 küsür maç oynadılar alınan toplam puan 3 felan galiba. böyle rezillik olabilir mi ya.

bir de belediye'den aktarılan paralarla adebayor'ların, elia'ların, çaçaira'ların, clichy'lerin paralarının ödendiği takım bu herifleri zahmet edip almanya'ya götürmüyor, hoffenheim'a uefa'daki ilk galibiyetini hediye ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Stringray said:

ekonomik açıdan diyip 3m ile başlayıp 15m'a kadar çıkmışsın, güvenilir olduğunu sanmıyorum o rakamların o başka mesele de doğru bile olsa bu yazdıkların ortadaki vizyonsuzluğu gidermiyor.

abi bence sen okumayı bilmiyorsun, rakamlar güvensiz değil asdfads

3 milyon civarı AL'den alıyor, ligden dördüncü takımın aldığından örnek verdim ki bu TSL'de (Türkiye süper Ligi, şuan Spor Toto Süper Ligi) 15 milyon euro dedim ortalama başarı primleriyle birlikte.

Yani basit bir hesapla ligi 4. bitirip, Avrupa'ya gidip 3-4 puan toplayan bir takım kafadan şu kadar para kazanıyor.

15 + 3 = 18 Milyon Euro

Yani bu çok kemik ve basit bir hesap.

Yani kemik gelirine ekstra %20 demek oluyor bu, stadından milyonlarca TL kazanan bir takım değilsen muazzam büyük bir para.

FM'den dolayı ufak geliyor diyeceğim, FM'de bile büyük para yani. Garip asdfads

yine gidip 1 cümleye wall of text yazıp işine gelmeyen kısımları geçmişsin.

oysa ki doğru olsa bile diyerek bunu yapacağını öngörüp metnin gerisini yazmışım, değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Stringray said:

bir de vitrin demişsin kim vitrin yapıyor yedek kadrodaki 30+ yaşındaki veteran türkler mi? asıl vitrin yapacaksa düzgün kadro çıkarması gerekiyor zaten.

Bir maç üzerinden konuşmak yersiz, geçen sene Cengiz ŞL oynamadı da 15'e gitti. Zaten Başakşehir üzerinden değil Bajic misal AL performansından sonra TR'ye izlemeye geldiler ve aldıalr götürdüler. Daha böyle çok adam sayarsın. Saydırtma yani, onun dışında 30 yaşındaki adamda gayet scout edilip alınır.

Vitrinde gözüksün diye koyduğun adamı illa 5-10 milyona satmak zorunda değilsin. Bazen kontrattan bile kurtulmak istediğinde ve bir yerlerde alıcı aradığında şu maçtaki performansını koysan atıyorum argüman olabiliyor vs...

Stringray said:

bahsettiğin devamlılığın da para ile pek ilgisi yok, bjk iki senedir para kazandı diye 3'te 3 yapmadı bu sene. iyi bir hocan varsa, avrupa'da başarılı olup kendinden söz ettirirsen düzgün transfer yapabiliyorsun ve karşına gelen ona göre temkinli oynuyor. o kadar yıl avrupa'da bir şeyler yapmaya çalıştığı için bugün takım iyi oynuyor yani, türkiye'de yatsalardı para kazansan bile bir şey yapamayacaktın.

Dış etkenler, hoca faktörü, oyuncu faktörü hepsi bi yana paran yoksa transfer yapamazsın.

O zaman menemen takımından buralara vaybeee ayaklarını da bırakması gerek BJK taraftarının. Paran yoksa adam getiremezsin.

Paran yoksa Pepe'ye senede 4 milyon euro veremezsin. Paran yoksa Babel'e bile verdiğin 2.5 milyon euroyu veremezsin.

BJK'nin kadrosundaki oyunculara verdiği ortalama maaş 40 milyonu geçiyor.

ŞL'den 3/3 yaparak aldığımız para şuana kadar 40 milyon euro, tek temsilci olduğumuz için.

Ligden geçen sezon aldığımız total para zaten 40 milyon euro.

Yani kafadan ŞL'ye gidemezsen oyuncularının paralarını lig geliri ile ödemen gerek anlamına geliyor bu, GS gibi tarla satmadıktan sonra da her şeyi ucu ucuna hesaplayıp istediğin adamı alamıyorsun; takımın alternatifsiz ruhsuz bir şeye dönüyor küçülmek istemezsen de bkz Fener.

Rakamlar ortada yani, para yoksa hiçbir bok değilsin artık bu düzende. Devamlılık istiyorsan o para hesaplarını yapacaksın, ayağını ona göre uzatıp yorgan altında tutacaksın. Tutmuyorsan öyle bir kaçar ki tekrar ona buna sövmeye başlarsınız bizi engelliyorlar diye 2 senedir gs ve fb'lilerde olduğu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Stringray said:

ne alaka? avrupa'da puan kazanmak yerine avrupa'ya gitmek her zaman çok daha mantıklı ise neden avrupa'ya gidiyorlar?

Yazdık zaten üstteki postta tekrar sormaya gerek yoktu da;

Avrupa Ligi'nde gruplara kalan takım ekstradan minimum 3 milyon euroya yakın para alıyor garanti olarak, gruptan çıkarsa minimum bedel 4 milyona çıkıyor. Misal detayları bilmiyorum ama Osmanlı geçen sezon Avrupa kupalarında Fener ile aynı turda elenmesine rağmen 7 milyon aldığını açıkladı ki eleme turlarından verilen para kesin. Fener 4.750 mi ne almıştı.

AL bir vitrin, kaybetsen de parlatmak istediğin oyuncuları birkaç maç gösterip doğru yerlere satarsan ekstra 3 milyon euro ile birlikte onun dönüşü sana 5-6 milyonlara kadar çıkabilir senede.

Yani evet, ligde şampiyonluk ümidi olmayan bir takım için tekrar Avrupa kupalarına gitmek en mantıklı yol. Bu uğurda kadrosunu dinlendirmek gayet mantıklı.

Ligi dördüncü bitiren takım galibiyet primleriyle birlikte 15 milyon euro civarında para alıyor, ayak bastı falan dahil. Senin, benim takımım boş beleş paralar saçıyor diye şu rakamları küçümsüyorsunuz ya cidden gülüyorum.

Bazen harbi hiç önünüze bakmadan konuşuyorsunuz. Boş yapıyorsunuz millet haklı size çıkışmak da asdfsdf
dark iyi hos diyorsun dediklerin dogru adamlar her sene ilk 4 oynamak istiyor olabilirler ama lig 34 mac basaksehir sene sonunda muhtemelen burdan alacagi yada alamayacagi +-3 puan yuzunden avrupa ligine katilmadan olmicak. Avrupa ligi grubu sadece 6 mac. O oyuncu parlatma para kazanma mantiklarinin neresinde 3 macta bir puan toplama yardimci olacak bu dediklerine.Her sene katilsin 2 puan alsin gelsin cok degerlenir oyunculari.

Bu arada size ne kisma katilmiyorum. Deneyip avrupada basaramayan takima bisey demem ama resmen yenilmek icin gidersen.Sadece kendine degil Ülkeyenin futboluna kasten zarar vermek oluyor.Mesela leicester city de yapsaydi aynini ozmn adamlar SL ne yapabiliyorsa yapti ama ligden dusuyorlardi nerdeyse beceremeyiz zaten deyip full yedeklerle ciksa ingiliz medyasi sümük gibi yapistirirdi onlari.Belki dicen bir suru ingiliz takimi yedege yakin kadrolarla cikiyorlar AL maclarina adam onu elenmek icin degil buraya bu da yeter amk diye cikiyo. Ya ne konusuyoz dayak yemeye cikan boksör mü olur alla seversen
Sosyal ağlarda paylaş

Stringray said:

gerisinin de şu yazdığınla alakası yok da ayrı postta yazıyordum zaten, neyse asfddsfdsa Bu büründüğünüz kafa yapısı yüzünden BJK kısa vadede başarısızlığa mahkum.

Üretmeden sürekli harcamaya ve harcadıklarında da limit aşımı yapmaya başladı bile kulüp. ŞL geliri olmadan öyle bir girecek ki eldeki en değerli 2-3 parça kaçıp gittiğinde dımdızlak kalacak takım.

O zaman tekrar konuşuruz para işlerinin önemini yapacak bir şey yok. Genelde 1-2 sene içinde bu konularda haklı çıkmaktan bıktım da yapacak bir şey yok, anlamak istemiyor özellikle bu forum genelindeki kitlenin %90'ı falan.

Çünkü temelde BJK taraftarı değil, genel olarak baktığında kulübünü körü körüne desteklemeye o kadar kaptırmış oluyorsunuz ki çoğu gerçeği ki TR'de temel gerçek PARA'dır bu konuda, hep es geçiyorsunuz ya da kabullenmek istemiyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

oldun said:

Bu arada size ne kisma katilmiyorum. Deneyip avrupada basaramayan takima bisey demem ama resmen yenilmek icin gidersen.Sadece kendine degil Ülkeyenin futboluna kasten zarar vermek oluyor.Mesela leicester city de yapsaydi aynini ozmn adamlar SL ne yapabiliyorsa yapti ama ligden dusuyorlardi nerdeyse beceremeyiz zaten deyip full yedeklerle ciksa ingiliz medyasi sümük gibi yapistirirdi onlari.Belki dicen bir suru ingiliz takimi yedege yakin kadrolarla cikiyorlar AL maclarina adam onu elenmek icin degil buraya bu da yeter amk diye cikiyo. Ya ne konusuyoz dayak yemeye cikan boksör mü olur alla seversen

Bu konuda ben de genel kesime katılıyorum abi, çünkü her fırsatta TR futbolu için, futbolun geleceği için tatavası yapan adamlar öyle ya da böyle çıkıp oynayacaklar orada.

Ha oynamak istemiyorsan, belirli bir sistem takip ediyorum ok falan dersen de çıkıp o şovu yapmayacaksın. Mesela çıkıp Avcı ya da Göksel bir daha Türk futbolu için rerörerö yaparsa her zaman önlerine bu maç koyulacak. Bu konuda rezalettir.

Bu arada BJK'yi yenerek aldığın 3 puan hem üst sıra ile farkını azaltır hem de rakibin kötü günler geçirirken olası bir rüzgarda bir basamak daha yükselmeni sağlabilir.

BJK puan kaybederse mesela ivmeyi ciddi götürür, 4 maç üst üste puan kaybedip şampiyon olma şansını bayağı bayağı düşürür ki bu da Başakşehir'in üst sıraya tırmanma şansını arttırır.

Ayrıca vitrin olayından bahsetmeye gerek yok.

Yani Başakşehir'in bu planları 30+ maçta ne kadar tutar tabii orası tartışılır, bence tutmaz ama AL hedefini tamamlanmış olarak kabul ediyorsa Başakşehir; ligde üstte yazdığım gibi bir plan yapılması gayet doğal ve mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

size ne'si felan apayrı saçmalık zaten.
leicester örneği güzel mesela gayet ki orası epl. tr'de böyle giderse lig birincisi bile şl elemesi oynayacak belki.

burada bjk gs fb mal gibi avrupa'da kasacak, bunların açtığı kontenjanla başakşehir ayak bastı parasını alıp anasının liginde kral olacak ha? yok öyle yağma çıkıp adam gibi oynayacaklar toplarını. gerekirse tff müdahale edecek.

avcı da bu vizyonsuzluğuya asla üç büyüklerden birinin başına geçemeyeceğini garantiledi ona da hayırlı olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

çok talihsiz bi pozisyon olmuş ya o sadsddsdsadsa. bence de pek mantıklı değil ya video hakem. belki sadece top çizgiyi geçti mi geçmedi mi tarzı pozisyonlar için işe yarar. gerisi için çok büyük kaos ve soru işareti.

bir de bu uygulama gelirse bizim hakemler adamın bacağı kopsa bile penaltı vermez nasılsa video hakem var diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Yikmalari haksiz oldugu gercegini degistirmiyor ki. Pozisyonu devam ettirip donup bakmak gayet dogru hareket, penalti olunca zaten obur pozisyonun hakki yenmis olmuyor - obur pozisyonun olmamis olmasi gerekiyor.

Bunu cikip ornek diye gosterirlerse kimse sesini acamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...