Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de restoranların zevksiz olması sorunu


pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

BabacumMostors said:

...
ha bir de komik bir örnek, 2009'un temmuzu, kadının biri girdi otele "burada neden 5 yıldızlı tesis yok? ne biçim yer burası?" diye girdi bir şey diyemedik baktık çyle sonra kadın "gazetede okudumda gelim çok övdüler ama habuzlu tesis neden yok?" yine bir şey diyemedik keza abla bozcaadayı gazetede okumuş gaza gelip atlamış arabaya...


bozcaadaya gidip de havuzlu tesis aramak ayrı bir efsaneymiş, yukarıda maddelere ayırdığım tiplere iyi bir örnek, tesis varsa havuz olması dogması.

sonuç ne oluyor? bu tipler fazla olunca bozcaada gibi bir yere havuzlu tesis yapmayan iş yapamaz hala geliyor, sonra güzelim deniz orada dururken millet havuza gidiyor ve bu yüzden havuzlu tesis pisliklerini denize akıtıyor ondan sonra milor gibi biri çıkıp neden böyle diye yazı yazıyor bu denklemde nedeni basit, müşteri daima haklıdır ama bu "havuzcu" tipi döve döve denize dökerek terbiye etmek lazım çünkü iş bu boyutta artık müşteri-firma ilişkisinin sınırlarını geçiyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Yazıya katılıyorum ama şey hariç

Küçük kağıt peçeteler > Hayvan gibi bir boka yaramayan keten peçete


keten peçete getiren yerde zaten kağıt peçeteye gerek duymuyorsun, yada çatal bışak kullanma konusunda biraz daha çözen göstermek gerekiyor

ayrıca keten peçeteyle de elini ağzını sileibliyorsun o yüzden "ipek" değil "keten" peçete veriliyor

tabii şunu da belirtmek gerekiyor ki fazla yağlı yemek sunan ilketmelerde keten peçete olmaz keza bu müesseseler fazla yağlı yemek sunmaz. kaldı ki "gurme" yemekler çok yağlı olmaz

hani kebap yemeyi severim de kebapçıdan keten peçete beklemek kebapçıya ayıp amk, o ayrı çtekisi ayrı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu inanilmaz derail etmissiniz de, Turkiye'de yavas yemek kulturu yok zaten. O yuzden fine-dining'den bahsedilmesi bile basli basina komik.

Fine-dining'e en yakin sey tostla ayrani es zamanli bitirmek memlekette.

Ote yandan Vedat Milor her zamanki gibi hakli, ulkede en cok ve dusunmeden pra harcayan kitle yeni "insaat" zenginleri oldugu icin mekan kaliteleri de Ali Agaoglu tier ne yazikki. Yapacak, dusunecek pek bir sey yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Konuyu inanilmaz derail etmissiniz de, Turkiye'de yavas yemek kulturu yok zaten. O yuzden fine-dining'den bahsedilmesi bile basli basina komik.

Fine-dining'e en yakin sey tostla ayrani es zamanli bitirmek memlekette.

Ote yandan Vedat Milor her zamanki gibi hakli, ulkede en cok ve dusunmeden pra harcayan kitle yeni "insaat" zenginleri oldugu icin mekan kaliteleri de Ali Agaoglu tier ne yazikki. Yapacak, dusunecek pek bir sey yok.
Rakı balık var daha ne fine dining olacak? İlla fransız şarabı mı içmek lazım fine dining için? Çeşit çeşit mezesi var, ara çayı var, balığı var tatlısı var kahvesi var. Daha ne????!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslinda adam soyleyememis ama sarap icme kulturu olmayan memleketlerde fine dining de olmaz.

Sarabin ortaya cikisi anadolu, 356 cesit uzumun 312si sarap yapilabiliyor ama gel gor ki islamdan sonra komple silinip atilan kultur.

Raki da turk degil zaten komple balkan ve dogu avrupa, bizde tutmus olmasi ilginc
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere bir garsonla tartışmıştım çok komikti. Adama diyorum şundan alayım, abi ben ayarlıcam sana diyor gidip başka şey getiriyor. Kuzu şiş alayım diyorum, pirzola getiriyor falan. En sonunda isyan ettim adama, abi rica etsem ne istiyorsam onu getirir misin artık ? Deyince küstü, başka garson yolladı.

Tam bir fine dining garsonu ama değil mi :) İnsiyatif alıyor adam..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sarap fabrikada degil burjuva ve derebeyi satolarinda uretilen bir konsept esasen. Hani biz o noktayi atliyor oldugumuz gibi islamda alkol yasak abi. Merdivenalti ermeni uretimini geciyorum ama su an bildigimiz butun firmalar cumhuriyet donemi sarapcilari.

Avrupaya bakiyosun 1500den kalma baglar bahceler. Lan bizden geldi size uzum demeye yuzun yok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...