Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de restoranların zevksiz olması sorunu


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
fresia said:

http://www.vedatmilor.com/wp-content/uploads/2014/07/1404172800-b170db9cdd83b67e04301cea2307f7db.jpg

fetöcü çıktılar,kapandı, kalite hep aynıydı


neresi burası?
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

...
ha bir de komik bir örnek, 2009'un temmuzu, kadının biri girdi otele "burada neden 5 yıldızlı tesis yok? ne biçim yer burası?" diye girdi bir şey diyemedik baktık çyle sonra kadın "gazetede okudumda gelim çok övdüler ama habuzlu tesis neden yok?" yine bir şey diyemedik keza abla bozcaadayı gazetede okumuş gaza gelip atlamış arabaya...


bozcaadaya gidip de havuzlu tesis aramak ayrı bir efsaneymiş, yukarıda maddelere ayırdığım tiplere iyi bir örnek, tesis varsa havuz olması dogması.

sonuç ne oluyor? bu tipler fazla olunca bozcaada gibi bir yere havuzlu tesis yapmayan iş yapamaz hala geliyor, sonra güzelim deniz orada dururken millet havuza gidiyor ve bu yüzden havuzlu tesis pisliklerini denize akıtıyor ondan sonra milor gibi biri çıkıp neden böyle diye yazı yazıyor bu denklemde nedeni basit, müşteri daima haklıdır ama bu "havuzcu" tipi döve döve denize dökerek terbiye etmek lazım çünkü iş bu boyutta artık müşteri-firma ilişkisinin sınırlarını geçiyor
Mesaj tarihi:
abi pecete olsun da

bazi yerler getirmiyor bir de istemeden. lan hamburger yiyecez elimiz yuzumuz baticak belli ki
getir 2-3 tane iste.
zaten hamburgere vermisim 40tl daha neyin pesindesin
Mesaj tarihi:
quixef said:

Yazıya katılıyorum ama şey hariç

Küçük kağıt peçeteler > Hayvan gibi bir boka yaramayan keten peçete


keten peçete getiren yerde zaten kağıt peçeteye gerek duymuyorsun, yada çatal bışak kullanma konusunda biraz daha çözen göstermek gerekiyor

ayrıca keten peçeteyle de elini ağzını sileibliyorsun o yüzden "ipek" değil "keten" peçete veriliyor

tabii şunu da belirtmek gerekiyor ki fazla yağlı yemek sunan ilketmelerde keten peçete olmaz keza bu müesseseler fazla yağlı yemek sunmaz. kaldı ki "gurme" yemekler çok yağlı olmaz

hani kebap yemeyi severim de kebapçıdan keten peçete beklemek kebapçıya ayıp amk, o ayrı çtekisi ayrı
Mesaj tarihi:
Konuyu inanilmaz derail etmissiniz de, Turkiye'de yavas yemek kulturu yok zaten. O yuzden fine-dining'den bahsedilmesi bile basli basina komik.

Fine-dining'e en yakin sey tostla ayrani es zamanli bitirmek memlekette.

Ote yandan Vedat Milor her zamanki gibi hakli, ulkede en cok ve dusunmeden pra harcayan kitle yeni "insaat" zenginleri oldugu icin mekan kaliteleri de Ali Agaoglu tier ne yazikki. Yapacak, dusunecek pek bir sey yok.
Mesaj tarihi:
Esh neden babacığının sana oyun oyna diye kurduğu otelle paticik.com adlı internet sitesinde hava atıyorsun?

Şaka lan şaka, ailenin parası varsa ve paylaşmak istiyorsa kullanacaksın tabi kime ne.

Ama sen yine de böyle artistlik yapma itici duruyor.
Mesaj tarihi:
deadwoll said:

Konuyu inanilmaz derail etmissiniz de, Turkiye'de yavas yemek kulturu yok zaten. O yuzden fine-dining'den bahsedilmesi bile basli basina komik.

Fine-dining'e en yakin sey tostla ayrani es zamanli bitirmek memlekette.

Ote yandan Vedat Milor her zamanki gibi hakli, ulkede en cok ve dusunmeden pra harcayan kitle yeni "insaat" zenginleri oldugu icin mekan kaliteleri de Ali Agaoglu tier ne yazikki. Yapacak, dusunecek pek bir sey yok.
Rakı balık var daha ne fine dining olacak? İlla fransız şarabı mı içmek lazım fine dining için? Çeşit çeşit mezesi var, ara çayı var, balığı var tatlısı var kahvesi var. Daha ne????!!!
Mesaj tarihi:
Abi raki balik var da, onu da beceremiyor halkimiz cogu zaman. Balikla once karnini doyurmanin pesinde oluyor millet. Bir de fine-dining denen sey daha bir atmosferik iste muziginden masa duzenine, servisine, garsonuna kadar. Bizim kulturumuze ters.
Mesaj tarihi:
Aslinda adam soyleyememis ama sarap icme kulturu olmayan memleketlerde fine dining de olmaz.

Sarabin ortaya cikisi anadolu, 356 cesit uzumun 312si sarap yapilabiliyor ama gel gor ki islamdan sonra komple silinip atilan kultur.

Raki da turk degil zaten komple balkan ve dogu avrupa, bizde tutmus olmasi ilginc
Mesaj tarihi:
Bir kere bir garsonla tartışmıştım çok komikti. Adama diyorum şundan alayım, abi ben ayarlıcam sana diyor gidip başka şey getiriyor. Kuzu şiş alayım diyorum, pirzola getiriyor falan. En sonunda isyan ettim adama, abi rica etsem ne istiyorsam onu getirir misin artık ? Deyince küstü, başka garson yolladı.

Tam bir fine dining garsonu ama değil mi :) İnsiyatif alıyor adam..
Mesaj tarihi:
Bu arada sevilen in mi kutman in mi ne vedat milor serisi cikmisti bi ara. Aman aman , fiyata gore o kadar osuruktu ki o saraplar 2 sene sonra kaldirdilar piyasadan sanirim.
Mesaj tarihi:
Yanlış biliyorsun şarabı silip atan islam değil, yeni cumhuriyet. Şarap ustalarının hepsi ecnebiydi, gittiler türkler çöktü tesislere bir bok beceremedi bir çoğu. En azından ege bölgesinde böyle.
Mesaj tarihi:
Abi sarap fabrikada degil burjuva ve derebeyi satolarinda uretilen bir konsept esasen. Hani biz o noktayi atliyor oldugumuz gibi islamda alkol yasak abi. Merdivenalti ermeni uretimini geciyorum ama su an bildigimiz butun firmalar cumhuriyet donemi sarapcilari.

Avrupaya bakiyosun 1500den kalma baglar bahceler. Lan bizden geldi size uzum demeye yuzun yok
Mesaj tarihi:
Kaldi ki kimin lafiydi "mezeyi ermeniden, eti kurtten, hamuru turkte yiyeceksin" gbi bisi vardi.

Bi ara kurtulusta bi ermeni mezeci vardi ben kucukken giderdik. Cocuk halimle o mezelerin tadi hala damagimdadir
×
×
  • Yeni Oluştur...