Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

araba ile ilk kez uzun yola çıkmak

Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

Bayramda arkadaşlarla araba ile İstanbul-Bodrum yapalım diye kararlaştırdık. Yalnız daha önce hiç uzun yola çıkmadım. Tavsiyeleriniz neler. Birde radar noktaları varmı bildiğiniz? Gerçi arkadaşlarım trafik kurallarına uygun gidersek başımıza birşey gelmeyeceğini düşünüyor ama ben biraz karamsarım bu konuda:
[list]
[*]Aktif olarak araba kullanmıyorum. İlk uzun yol deneyimim olacak.
[*]Araba dedemin, Diatsu Cuore.
[*]Arabada benden başka kullanmayı bilen yok, tüm yol bende.
[*]Yolculuğun son 4-5 saati (İzmir-Bodrum arası) gece kullanacağım.
[/list]
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun yolculukta radardan cok uyanik kalmak dert. Hele hele bu sicakta.

Gece daha bi fena. Yer yer hic isik yok o yolda, karsidan tek tuk araba geliyor ve ayni rutin devam edince demigod da olsan beyin kapatiyo kendini bi yerden sonra ayni bos yolu ayni cizgileri izleyince. O yuzden yanindakileri uyutma, uykun gelince ya baskasina ver ya da cek kenara power nap yap 15dk.
Sosyal ağlarda paylaş

son yapılan yolla beraber aslında zor bi yol değil.
ama araba baya patates, bide bayramda çok trafik olucak.

İdoyla gidebildğin kadar git, bandırma seferine yer bulabiliosan hemen al, ızdıraptan kurtul.

şimdi,
alacakaranlıkta uyku bastırır, sürüşün en zor olduğu anlar bu anlar. o saatlerde dinlenmeyle geçirirsen çok güzel. Bide güneş karşıdan çok pis gelir o saatlerde, o yüzden dinlenmene bak.

benzinliklerde satılan kahveler ve burn felan işe yarıyor.
Uyku bastırdığını hissettiğin an dinlenmen gerek çünkü yolda uyuma öyle yavaş gelen bişey değil, bi anda blackout oluyorsun.

Trafik kurallarını ve radarı dert etme abi bu arabayla, 110 görüyormuki bu?

Akhisarda bi şehir içinde 50 60 yapman lazım orda radar olur, onun dışında full 110. Zaten trafik olacak.

İzmirden sonra aydın çine rotası var muğlaa uğramak istersen, ama diğer yol yani izmir söke bodrum yolu daha kısa. Didim sapağını geçtikten sonra bafa gölüyle beraber virajlı ama duble bir yol başlar. Eskiden çok kaza olurdu orda heh, bir sürü 34 plaka görücen zaten.

Bide sabah çıksana? niye geceye kalıyosun?
Önce bursaya geliceksin zırt diye, artık virajlı kısım kalmamış sanırım yalovadan sonraki, otobanla orhangaziye geliyormuşsun direk. Bu güzel.

Bursa balıkesir arası dümdüz zaten, yolda kesin radar var ama hız limiti 110, baktın ki yol çok müsait hıza, hah orda radar var.
Balıkesirin bölgesine girince benzinlik zor bulacaksın. Balıkesire girdiğin yerdeki duble yolda hız limiti 110 değil, daha düşük ve 100% radar var. Orda lokal benzinlikler olacak onlara gir, çünkü TAAAAAAAAAAAAA akhisara kadar falan benzinlik yok abi.

akhisar rampa demek, o rampayı çıkıp inicen bi, mola vermek istersen dağda güzel yerler var reçel falan alırsınız meyve suyu içersiniz(şekere dikkat tabi)

manisa bayırında radar olur, manisada mutlaka otobana gir, girme diyen varsada gir çünkü içersi ışık ışık.
(bursadada gir otobana)

izmirden sonra sökeye kadar otoban zaten
sökede radar var
sökeye gelmeden bi köy var orda saçma bir trafik oluyor(bayramlarda) çok tatsız.

böyle yani overall. Bandırmaya inersen idoyla çok rahat edersin.
Lord_Argos said:

Bayramda arkadaşlarla araba ile İstanbul-Bodrum yapalım diye kararlaştırdık. Yalnız daha önce hiç uzun yola çıkmadım. Tavsiyeleriniz neler. Birde radar noktaları varmı bildiğiniz? Gerçi arkadaşlarım trafik kurallarına uygun gidersek başımıza birşey gelmeyeceğini düşünüyor ama ben biraz karamsarım bu konuda:
[list]
[*]Aktif olarak araba kullanmıyorum. İlk uzun yol deneyimim olacak.
[*]Araba dedemin, Diatsu Cuore.
[*]Arabada benden başka kullanmayı bilen yok, tüm yol bende.
[*]Yolculuğun son 4-5 saati (İzmir-Bodrum arası) gece kullanacağım.
[/list]

EDIT ZATEN IDOYA BINIOMUSSUN
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...