Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iOS 11

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
benim geçen sene aldığım ipad'in anasını ağlattı. resmen televizyondan alınan 39.99tl'lik çift simli telefonlar gibi çalışıyor alet. şarj ölü yazılım bok gibi bildiğin aleti kullanamıyorum artık.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Benim Air 2 hala tam performans. Bir yıl oldu benim de. 2 sene garantisi, go go go. Düz Air ise ama Air 2 iki kat daha güçşü. Ondan olabilir.
Mesaj tarihi:
abi 10 ile 11 arasında baya fark var. hemde çok..

iphone7 den bahsediorm. update yapmayan arkadaşımın telefonunu inceledim dün, alet akıyormuş. 11de bi sıkıntı var. karşılaştırınca emin oldum.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
iOS 11 ile iPad tum ofis islerimi yaptigim makine oldu bu arada. Slide over, split screen ve yeni dock ile tum islerimi goruyorum.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5199917/Apple-admits-DOES-deliberately-slow-older-iPhones.html

Apple'in ne kadar oc oldugunu itiraf etmis. Underclocking yapiyorlar ve savunma olarakta , eski teefonlarda batar uzun gitsin diye yaptik ekieki diye bir savunma yapmislar.
Mesaj tarihi:
şimdi öncelikle sadece apple yapmıyor bunu hepsi yapıyor, nasıl çalıştığını sistemin anlamak adına bu haberlerin çıkmasına sevindim.

yeni ios çıkardıklarında muhtemelen bi önceki model için kodlara şöyle ekliolar iphone7'nin batarya performansı %80'in altına düştüğinde %20 underclock yap
%50 altına düştüğünde %50 underclock yap şeklinde.

eğer bunu yapmazsa telefon yavaşlamıcak ama önce %10şarjı varken kapanacak, sonra %30 şarjı varken aniden kapanacak. Bilmiyorum hangisi doğru bir hamle olurdu? Apple'ın burda yaptığı en büyük pislik update etmeye sürekli pushlaması bence

en azından direk seneye göre değil de bataryaya göre underclock etmelerine sevindim ben açıkçası en azından batarya değiştirip kurtulabilirsin belki. Önceden her yeni ios upgrade'i direk telefonları yavaşlatıyor sanıyordum.

sonuç olarak apple'ın telefona daha yüksek piller koyması belki performans adına da iyi bi çözüm olabilirdi. Bilmiorm siz apple olsanız ne yapardınız?
Mesaj tarihi:
sanki benim sifir telefonum 50%'de kapanmiyordu ya komedi telefonu korumak icinmis

evet hepimiz biliyoruz ki iphone sarjlari cooooook uzun dayaniyor androidlere gore demek bu yavaslama sayesindeymis :D

bu kadar acik acik yapacaklarini dusunmuyordum ama VW'den sonra sasirmamak lazim demek ki..
Mesaj tarihi:
Masticore said:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5199917/Apple-admits-DOES-deliberately-slow-older-iPhones.html

Apple'in ne kadar oc oldugunu itiraf etmis. Underclocking yapiyorlar ve savunma olarakta , eski teefonlarda batar uzun gitsin diye yaptik ekieki diye bir savunma yapmislar.

Oha harbi OÇ luğu.
Mesaj tarihi:
Ikinci el piyasayi baltaladi en çok ya. Ip 7 alacaksin gercekten 7 gibi mi calisiyor yoksa 6s gibi mi şüpheli.

Sdn incelemesinde 1400mhz olan işlemciyi, pil durumu %60 olduğu icin 600mhz ye indirmiş. Iki katindan fazla bir işlemci gücünü kirpmis
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Apple aslında işlemciyi sürekli olarak yavaşlatmıyormuş. Ömrü dolan bataryaların telefonu kapatmasını önlemek amacıyla yoğun çalıştığı zamanlarda düşürüyormuş. Mesela işlemci hızını ölçmek için yaptıkları test Apple'ın yoğun kullanım sırasında bataryaya giden gücü düşürmek için tasarladığı yaklaşıma uyduğunda işlemci hızları test sonucunda düşük çıkıyor. Normal kullanım sırasında kolay fark edilmeyecek bir durum belki oyunlarda yavaşlama olabilir tabii 8-)

Şurada güzel açıklamışlar: Apple addresses why people are saying their iPhones with older batteries are running ‘slower’
Mesaj tarihi:
Ortaya cıkmadan acıklasalarmış , değişmeyen bataryayı ilk yapan firma apple. Geçiçeksin bunları abi.

Her ios'un ilk versiyonu yeni cıkan telefon hariç hepsini felç ediyor. Yeni telefon satmak için ,telefonunun eskidiğini bilinç altına yerleştirmek adına bilinçli yapıldıgını düşünüyorum. En azından sürekli güncelle diye uyarı vermese eski telefonlarda yine eyw.
Mesaj tarihi:
orc_lord said:

Apple aslında işlemciyi sürekli olarak yavaşlatmıyormuş. Ömrü dolan bataryaların telefonu kapatmasını önlemek amacıyla yoğun çalıştığı zamanlarda düşürüyormuş. Mesela işlemci hızını ölçmek için yaptıkları test Apple'ın yoğun kullanım sırasında bataryaya giden gücü düşürmek için tasarladığı yaklaşıma uyduğunda işlemci hızları test sonucunda düşük çıkıyor. Normal kullanım sırasında kolay fark edilmeyecek bir durum belki oyunlarda yavaşlama olabilir tabii 8-)

Şurada güzel açıklamışlar: Apple addresses why people are saying their iPhones with older batteries are running ‘slower’

https://i.hizliresim.com/d7ya7X.jpg
  • Yeni Oluştur...