Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2017-2018 Sezonu Genel Tartışma

valequenta

Öne çıkan mesajlar

arda gelecek, gs'ı ezikleyecek, florya'da kulübün sahibiymiş gibi dolaşacak bi şekle girecek. xelçuk'u 11'e sokmaya çalışacak. daha oradan xelçuk'u niye oynatmıyorsunuz diye mesaj atmıştı hıyar. 18m'lik ndiaye yedek oturacak falan off. sponsor firma nef'in patronu bjkli falan herhalde asdfg

ama fener'de para olsa, adamlar arda'yı alabilse, olay farklı olur. bu tepkilerden sonra kin gütüp, orada hayvan gibi kasardı ama tipik türk insanı işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Sneijder'in gonderilmesi yapilan en dogru hamleydi bir kere, Sneijder su an Nice'te takima giremiyor teneke baglayip yollayacaklar. Son iki senedir kayiplari oynuyordu, yilda 5m euro kilciksiz aliyordu su forumda 100 tane mesajim vardir kesin gonderilmeli diye. Super oldu. Hatta iddaa ediyorum Drogba-Sneijder maceralarina girmek yerine efsane oynayan 2012 takiminin uzerine birseyler insa edilebilseydi (veya o gecis yapilabilseydi) o takim hem bu kadar hizli dusmez hem de daha uzun sure domine edebilirdi. Neyse orasi gecmis.

Arda'nin ise GS'ye gelisi bunun tersi sacma bir hamle olur.
Gs belli bir puanla ilk devreyi lider kapatip Arda gelirse ve sampiyonluk giderse Arda ulkeden kacmak zorunda kalir.
Eger Arda gelip sampiyonluk gelirse pay yine Arda'ya kalmaz (medya/basin disinda) hatta Arda'ya ragmen sampiyon olduk bile soylenebilir.
Bu acidan Arda'nin gelmesi icin mantikli bir sebep yok, kendisi icin hic yok, GS icinse alternatifi rahat bulunabilecek seviyede su an.
Hani Arda'yi sadece futbolcu olarak degerlendiriyorum. Diger seylere girersek eksiler artilara yuz basiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Sneijder'in gonderilmesi yapilan en dogru hamleydi bir kere, Sneijder su an Nice'te takima giremiyor teneke baglayip yollayacaklar. Son iki senedir kayiplari oynuyordu, yilda 5m euro kilciksiz aliyordu su forumda 100 tane mesajim vardir kesin gonderilmeli diye. Super oldu. Hatta iddaa ediyorum Drogba-Sneijder maceralarina girmek yerine efsane oynayan 2012 takiminin uzerine birseyler insa edilebilseydi (veya o gecis yapilabilseydi) o takim hem bu kadar hizli dusmez hem de daha uzun sure domine edebilirdi. Neyse orasi gecmis.

Arda'nin ise GS'ye gelisi bunun tersi sacma bir hamle olur.
Gs belli bir puanla ilk devreyi lider kapatip Arda gelirse ve sampiyonluk giderse Arda ulkeden kacmak zorunda kalir.
Eger Arda gelip sampiyonluk gelirse pay yine Arda'ya kalmaz (medya/basin disinda) hatta Arda'ya ragmen sampiyon olduk bile soylenebilir.
Bu acidan Arda'nin gelmesi icin mantikli bir sebep yok, kendisi icin hic yok, GS icinse alternatifi rahat bulunabilecek seviyede su an.
Hani Arda'yi sadece futbolcu olarak degerlendiriyorum. Diger seylere girersek eksiler artilara yuz basiyor.

bilmiyorum abi. sneijder'a mobbing yaptıklarından adam gibi çalışamadı sezon başı falan. tudor ve yönetim adamı sildi işte. nice'de patladı falan denildi, ama geçen bi maçını izledim klas işler yapıyordu gayet. bence abartılıyor o haberler. bi de kadro yenilendi bence bu kadar güçlü bi kadroda sneijder/alex vari 10 numara adamlar lazım lider özellikli. belhanda yerine sneijder'ın ölüsü bile daha iyi olurdu bu sene. seneye de adam akıllı bi 10 numara alırdık. belhanda mental yönden çok zayıf malesef. adamın sırıtmamasının nedeni fernando, ndiaye ve gomis'in yaptığı pres ve omurganın bu sağlamlığı. belhanda'da pres oyununa katkı yapıyormuş falan hikaye bence.

bide sözleşmesi fesih falan edilmedi bence, 5m'i bi şekilde cebine koyup gönderdiler. oradan bi kar falan yok yani. yoksa TR'de bi kulübe gidersen 7.5 milyon ödeme gibi bi madde koyduramazlardı fesih anlaşmasına.
Sosyal ağlarda paylaş

daha önce de dedim. selçuk'da gönderilseydi, sneijder'in gönderilmesini anlayabilirdim. maddi açıdan tabi.

3.5 milyon euro alarak yan gelip yatan bir selçuk var. yani sneijder para için gönderilmedi, kalabilirdi. zaten belhanda'da az çok aynı maliyete sahip.

geçen sene takım o kadar kötüydü ki tolga'nın bu seneki performansından anlayabiliyoruz durumu. bu yüzden kurban sneijder olamaz. o zaman muslera'ya kadar herkesin gönderilmesi gerekirdi.

bence sneijder kalsaydı bu takımda çılgın atardı. her şeye rağmen asist kralıydı giderken.

fernando,ndiaye,mariano, gomis gibi adamlarla oynamasını görmek isterdim reyisin. oynardı da. en azından bu sezon şans verilmeliydi. bu sezonki durumuna göre gönderilmeliydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Sneijder gibi adamlari yonetmek Selcuk'u yonetmekten zor bir kere. Bunun etkisi var. Paradan bagimsiz Selcuk'u yedek oturtabiliyorsun ama Sneijder'i oturtamiyorsun. Kaldi ki pozisyonlari ayni degil. Sneijder'in antrenman bile yapmadigi soyleniyordu dogru durust ama hadi bunlar medya goygoyu olsun..

Belhanda mental olarak zayif dogru ama daha caliskan bir oyuncu. Adam gibi bir hocanin elinde mesela SG gibi adamin elinde tas gibi topcu olur. Sneijder'i kimse idare edemez bu saatten sonra.

Hep diyorum takimlari yenileyeceksin. 3-4 yaz her sene Melo ile ugrastik be abi. Bu sirada adam da yaslaniyor eski performansi kalmiyor, bir adam 3 sezon iyi oynadi diye 4.'nun garantisi yoktur futbolda. Bizde ise gecmise dayali anlamsiz bir vefa var. Profesyonel isin tersi olmali sporda. Normal iste tecrubeyle artarsa maasin, burada belli yerden sonra otomatik dusmek zorunda.

Bu Alex olayinda da var da ben cok o topa girmeyeyim. Gonderilis sekli yanlis olabilir ama yuruyemeyecek hale gelene kadar kalmak zorunda degil efsane bile olsa bir futbolcu. Yedek oturtamiyorsun, abi gibi takil diyemiyorsun, ona gore taktik yapiyorsun. Giggs 39 yasinda oynuyordu ama kendine iyi baktigi icin, belli seyleri hala yapabildigi icin. Yoksa Casillas da futbolu birakmadan gonderildi, Raul da. Oynamak istiyorsan gidersin baska takima, bu senin efsaneligini zedelemez. Raul her zaman RM efsanesidir gibi.

O yuzden konuya donersek bu takimlar yenileyeceksin. 2 sene sampiyon mu oldun, eskilere bye bye. Ust duzey isini yapan insanlara degil tabii ki, ama belli yerden sonra ayni performansi vermeyen adama o kadar para baglamanin anlami yok. O yuzden ben Sneijder yerine Belhanda yi daha tercih ederim. Belhanda kotu de olabilir, ama bu Sneijder in gonderilmesi gerektigi durumundan bagimsiz. En basit hesapla 5 milyon euro'ya 2 tane adam denersin. Sneijder 10 macta bir mac oynayacak diye de takim kurmazsin. Bu tamamen performans ile alakali kisilikten bagimsiz. Cunku bizde Sneijder kalsaydi bak sunlari yapardi deniyor ama Sneijder'in iki senedir dokuldugunu de degistirmiyor bu.

Takim kotuydu argumani diyorsan da GS'den ayrildiktan sonra futbolcu ne yapmis ona bakmak lazim. Melo gitti diye olay oldu - Inter'de kotuydu Palmeiras da her gun kavga ediyor. Bizdeki performansi efsaneydi, parasini kazandi helal oldu, gorevini yapti bitti.
Sneijder Nice'e gittiginden beri kotu. Ben de takip ettim bir kac maci ilk alinan o oldu zaten. Eski temposu cabuklugu filan zaten yok. Kendine bakmiyor belli. Hani adam senden sonra gider efsane top oynar dersin ki ne yanlis hamle. Halbuki boyle birsey yok.

Zamaninda Ergun, H Unsal futbolu birakmamak icin direndiler, Anadolu kluplerinde 6 ay oynadiktan sonra biraktilar. Sabri mesela GS seviyesinde degildi artik (ne zamandi ki) ama Goztepe seviyesinde olabilir, gonderirsin.

Sneijder oldugu surece katkisini vermistir, parasini almistir. Ama adam dususteyken ayni parayi vermenin, diretmenin bir alemi yok. Kontratlarin anlamsiz olmasi ile ilgili hep yaziyoruz zaten. Yasi ilerleyen adamlara anlamsiz maaslar baglamak - Drogba + Sneijder gibi sana 1 sene heves getirirken 3 sene husran getiriyor maalesef. Cok basit bu islerin finansi aslinda.

Ozellikle spor gibi hizli degisen islerde belli adamlari kasarlamadan yollamakta sakinca yok, 3-4 senede bir ciddi degisimler gecirmeli zaten klupler. Onun disindaki demirbaslar zaten karakterleri ve profesyonellikleriyle demirbas oluyorlar. Sneijder Inter seviyesinden dusunce GS'ye geldi, GS seviyesinde bile olmadigi icin Nice'te de oynayamiyor. Keza Melo.
Sosyal ağlarda paylaş

Sneijder'i yedek bırakmak zor değil, sadece bizim kulüpler beceriksiz. Yoksa Allahın Nice'i bile yedek bırakıyor adamı istediği gibi.

Selçuk'u de yedek bırakmak anca bu sene mümkün oldu, o da korkunç bir taraftar tepkisi sayesinde rüzgar tersine dönünce. Yoksa tam geçen sezon sonuna kadar Selçuk'u yedek bırakmak mümkün değildi pek.

Ha bir de kötü dediğiniz adamın geçen sezon relet oynayan GS'deki istatistikleri de ortada. Yeri geldi ön libero bile oynadı adam.

Bu arada prensip olarak iş yapmayan isimli oyuncuların gönderilmesine itirazım yok da Alex o konuda çok yanlış bir örnek. Adam en genç ve diri döneminde bile koşmuyor, depar atmıyor, ikili mücadeleye girmiyordu. Alex için hız ve güç gibi yaşa bağlı etkenler pek önemli değil. Adam teknikle ve pasörlükle sergiliyodu efsane performansını. Haliyle adamın yaşlanmasının pek performansa etkisi yoktu. Hagi mesela yaşlandığını daha fazla belli etmişti sonlara doğru. Bi de Casillas çok ekstrem bi örnek ya. Adam Mourinho'yla falan da kavga etti onun da çok etkisi var ama bi anda düştü performansı, Buffon'la falan kıyaslanırken saçma sapan goller yemeye başladı, Victor Valdez gibi bir şey oldu, son baktığımda hala yiyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

sotto o kadar yazmışsın bir kere selçuk neden gönderilmedi dememişsin

melo'da kiralık olayının suyunu çıkartmasak 1-2 sezon daha aynı performans oynardı
o kadar tatile rağmen adam sonradan gelip form tutuyordu

snijder de selçuk oynayacak diye harcandı, hatta takım komple harcandı
yine 2 sezon rahat çıkartırdı
Sosyal ağlarda paylaş

geçen seneki hucüm hattında bi sıkıntı yoktu zaten. orta saha ve savunmanın da güçlenmesiyle ayağa kalktık. yoksa geçen seneki podolski, sneijder, bruma'lı hücum hattı bu senekinden zayıf falan değildi. hatta bu seneki gibi bi adam sırtlamıyordu bizi, bu adamlar golleri paylaşıyordu.

takım komple değiştiği için "değişim" oldu güçlendi deniliyor ama xelçuk efendinin kesilmesi en başlıca etmen, orta sahanın geçirgenliği bitti. ndiaye, fernando savunmada da büyük katkı veriyor. top hem daha çok rakip sahada kalıyor, hem de her gelen top da tehlike/gol olmuyor. ki geçen sezon en çok gol atan 2.takımdık rezalet halimizle.

melo'nun da, sneijder'inde gönderilmesi hataydı, eğer yerlerine daha iyisini alamıyorsan. yaştan bağımsız değişmesi gereken çok şey varken bunlara sarmak saçmaydı. o sene melo gidip yerine fernando gibi bi adam gelseydi. kimse ses etmezdi. birlo, tolga falan alındı yerine. oldu artık umarım belhanda beni yanıltır ne diyim. bu arada sotto'ya hıncal uluç title'ı verilsin bence :P
Sosyal ağlarda paylaş

Galatasaray'ın geçen seneki kadrosu çok kötü değildi. JOR yerine Terim usulü bir TD ile girilse daha farklı olabilirdi ama Tudor'un sisteminde herkesin defansa yardıma gelmesi herkesin pres yapması bekleniyor.

Uç forvetteki Eren'e Gomis upgrade'i dışında isim bazında bence hücum geçen seneden daha alt. Podolski-Bruma-Sneijder ile Belhanda-Feghouli-Tolga/Gary kıyaslarsan kariyer ve yetenek anlamında geçen sene ağır basar. Ama işte Tudor'un istediği oyunu bu adamlarla oynayabiliyoruz ve takım sahanın her yerinde basıyor, dikine oynuyor. Bir de tabii Fernando-Badou ilavesi de önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

gs'nin geçen seneye göre en büyük artısı mariano. hücuma çok çıktığı maçlarda inanılmaz fark yaratıyor. keza geriye hapsedildiği, önde basıldığı maçlarda(ts-antalya-fb vsvs) gs neredeyse şut bile çekemiyor. muhtemelen ibb maçında da aynı sıkıntı oluşacak, tudor buna çözüm üretemezse işi çok zor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun bu işte. Galatasaray'ın belli bir üst teknik seviyesi ve pres gücü var; ama hücum taktiği anlamında rakip kendine yakın kalitede ise tıkanıyor. Bu sezon kazandığımız tüm maçlarda (Bursa maçının ilk yarısı hariç) rakibi ezdik oyun anlamında. Ama tüm puan kayıplarımızda da pozisyona dahi giremedik. Başa baş oynayıp puan kaybedersin, üzülürsün yok yani. Özellikle de Antalya ve Fenerbahçe'ye puan kaybetmedik 1 puan aldık resmen oyun itibari ile. Kadro büyük maçlarda prangalı gibi oynuyor, Prandelli dönemi gibi bu konuda
Sosyal ağlarda paylaş

Yok katilmiyorum hicbirinize sdfs. Maalesef performanslardan cok isimlere takiliyorsunuz. Sneijder'in istatistikleri dediginiz sey aslinda GS'nin fark attigi 2-3 macla sisen istatistikler. Yoksa 34 haftalik lig performansinda dokuluyordu. Takim da dokuluyordu.

Yine tekrarliyorum gonderilen oyuncunun "hata" olmus olabilmesi icin bizden sonra ne yaptigina bakmak gerekir. Melo Gs'den sonra top oynadi mi? Hayir. Sneijder oynayabiliyor mu? Hayir. Demek ki o maasla gonderilmeleri dogruymus ki kimse bir daha o paralari vermemis, onlarda o performansa yaklasamamislar. Olaya maas/performans gozuyle bakmadigimiz surece klupler kendine gelemez. Bizde ise isim>hersey maalesef.

Sneijder diyor mu ki ben iki sene oncesi kadar iyi oynamiyorum 5milyon yerine 2.5'a okeyim diye? Hayir. Peki ben klup olarak niye hala ayni performansi veremeyen adam icin ayni parayi veriyorum, veya yeni kontrat veriyorum?

Futbolda uzun vadeli basari istiyorsan takim iyi giderken de gerekli yenilemeyi yapacaksin. Besiktas neden sizce Atiba'nin yerine adam ariyor su an? Cunku ne kadar uber oynarsa oynasin onumuzdeki iki sene icerisinde su anki performansina yaklasamayacagini biliyorda ondan.

Sneijder dediginiz adamin takimda garip bir agirligi vardi soz geciremiyordun, medya ve taraftar baskisi buna dahil. Bana gore su yonetimin yaptigi en dogru hamlelerden biri olmustur ki takim su an takir takir oynuyor, eksik Sneijder mi degil.

Alex de bir gun elbet gonderilecekti Fener'den. Futbolcularin maasli calisan oldugunu ve zamani gelince gonderilmeleri gerektigini unutuyoruz herseyde oldugu gibi fazla duygusal bakiyoruz olaya. Raul niye gitti Real Madrid'den? Casillas niye gitti? Lampard niye gitti? Bu adamlar futbolu orada birakmadilar ama vakti gelmisti demek ki. Bunu gorebilmek zor degil.
Yani Alex icin Fener yeni kontrat mi verseydi? Veya hocasi oynatmayinca trip atinca klup oyuncunun yaninda mi olmalidir?
Yedek kalmayacak oyuncuyla ugrasilmaz. Sneijder bunun en guzel orneklerinden.

Hagi gibi bir adam gelir 35 yasinda antrenmana ilk girendir, son cikandir bayrak adamin olur. Totti/Gerrard/Giggs bayrak adamin olur. Bunlar individual case'ler. Her case'i kendi icinde degerlendirmek lazim. Bu adamlar o kluplerde sadece "vefa" icin maas almadilar. Demek ki islerini iyi yaptilar, Hasan Sas gibi sakatlaninca gobek baglamadilar. Profesyonel olarak isini ust duzey yapan her oyuncu zaten kolay kolay gonderilmez. Ama is once futbolcunun kendisinde bitiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Fatih Terim de istemiyordu ki Sneijder'i. Zaten su an modern futbolda Sneijder gibi adamlarin yeri de cok fazla yok. O zaman oyle bir firsat dogdu yonetim de getirdi. Aslinda o takimin ihtiyaci Sneijder degildi zaten on numarayla oynamiyordu takim Arda da gittikten sonra.
O kral top oynayan 2012 takimi gerekli yenilemeyi yapamadi ama kalitesiyle 2 sene daha goturdu. FT transferi beceremiyor zaten o apayri. Ama o takim - o ilk sene yapilan nokta transferler gibi - transferlere girisseydi Sneijder vs yerine daha uzun sureli kalici basari elde edebilirdi.

Gelen para cat cut Sneijder + Drogba'ya gitti. Zaten gelen basari maks CL ceyrek finali olacakken, bunlar hic mantikli hamleler degil. Daha akilli yonetilmekten bahsediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

BulletRide said:

Galatasaray'ın geçen seneki kadrosu çok kötü değildi. JOR yerine Terim usulü bir TD ile girilse daha farklı olabilirdi ama Tudor'un sisteminde herkesin defansa yardıma gelmesi herkesin pres yapması bekleniyor.

Uç forvetteki Eren'e Gomis upgrade'i dışında isim bazında bence hücum geçen seneden daha alt. Podolski-Bruma-Sneijder ile Belhanda-Feghouli-Tolga/Gary kıyaslarsan kariyer ve yetenek anlamında geçen sene ağır basar. Ama işte Tudor'un istediği oyunu bu adamlarla oynayabiliyoruz ve takım sahanın her yerinde basıyor, dikine oynuyor. Bir de tabii Fernando-Badou ilavesi de önemli.

Zaten sikinti hep isim olarak degerlendirmemizde. Benim katilmadigim gorus bu. Sneijder>Belhanda bana hicbir anlam ifade etmiyor acikcasi. Podolski topsuz oyunda dokulen bir adam. Finishing'i disinda hic bir ozelligi yok mesela. Sadece ismi var diye Poldi>Garry mi derim? Maas/performans? Kesinlikle hayir. Su an Garry Poldi nin yapamadigi herseyi yapiyor mesela. Yapamadiklari icinse baska adamlar var. Kaldi ki bu sene finishing'i bir tik daha iyi bence.

Bruma zaten ust seviye ama bencil bir oyuncu, iyi para satildi. Onu yapabildigin surece sikinti yok. Feghouli ise daha cok gosteremedi kendini ama gosterecektir diye umuyorum.

Yani 35'lik Poldi + Sneijder'in sirf ismi var diye hucum atti daha iyi demek degil. Bu sene takim daha cok gol atip daha az gol yemis. Futbolcular zaten sistem icerisinde biryere gelirler. Sirf isimle olacaksa zaten TD'ye gerek yok ciksinlar oynasinlar.

O zaman hep ayni yere geliyoruz, bizim 5m'luk Sneijderlere mi ihtiyacimiz var yoksa TD ile birlikte yukselecek daha genc/ac topculara mi ihtiyacimiz var. O zaman gonderilmelerinde bir yanlis goremiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

MrLevie said:

Şu anki takımının teknik direktörünün açıklaması var, ben 4-4-2 oynuyorum, bu adamı kullanmam, tüme mi sığdırayım sneijderi ben diye.

bence şu anki takımından yorum yapmak biraz saçma oluyor.

haber

bu arada şu an eksik baya sniejder. belhanda sorumluluğu kaldıramıyor şu an.

O zaman hatalı teknik direktör kendisi. Ya kadroya göre taktik kurarsın, ya da taktiğe göre transfer yaparsın. Hem taktiğe uymayan adam transfer ediyosun, hem de kurduğun kadroya göre yapmıyosun taktiği.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

O zaman hatalı teknik direktör kendisi. Ya kadroya göre taktik kurarsın, ya da taktiğe göre transfer yaparsın. Hem taktiğe uymayan adam transfer ediyosun, hem de kurduğun kadroya göre yapmıyosun taktiği.

Orası öyle ya, ben onu Sneijder'in form düşüklüğüne istinaden yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...