Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ateş

calimero

Öne çıkan mesajlar

mide hastalıgımdan dolayı bir ara ayda 3-4 defa falan acile gidiyordum.

kartal yavuz selim'de denildigi gibi ateş-tansiyon bakıp kusma terleme var mı tamam serum verelim modunda.

kartal egitim araştırma da daha kan tahlili almadan iş yaptıklarını görmedim. illa gidip kanı alıp 1 saat bekletiyorlar. enfeksiyon şu bu mevzularını eliyorlar. hatta bir kere midem bulanıyor deyince bir de kum var mı diye bakalım dedi adam idrar falan aldı. pendik bölge hastanesi de aynı şekilde.

kısaca doktorunuzu degistirin böyle sallıyorlarsa.
Sosyal ağlarda paylaş

yumy said:

Gitsin abi zaten çocuğu aksırıp tıksırıp ateşi çıkarsa, ne var ki bunda? Neden doktora gitmeyi aşağılık bir eylem gibi lanse ediyorsun inatla :D

aşağılık eylem değil canım tabii ki. ama süper gereksiz bi olay yani. herkes o kafada olursa doktor hasta oranının geleceği noktayı düşünebiliyor musun?
Sosyal ağlarda paylaş

Borastus said:

mide hastalıgımdan dolayı bir ara ayda 3-4 defa falan acile gidiyordum.

kartal yavuz selim'de denildigi gibi ateş-tansiyon bakıp kusma terleme var mı tamam serum verelim modunda.

kartal egitim araştırma da daha kan tahlili almadan iş yaptıklarını görmedim. illa gidip kanı alıp 1 saat bekletiyorlar. enfeksiyon şu bu mevzularını eliyorlar. hatta bir kere midem bulanıyor deyince bir de kum var mı diye bakalım dedi adam idrar falan aldı. pendik bölge hastanesi de aynı şekilde.

kısaca doktorunuzu degistirin böyle sallıyorlarsa.

vauv etkilendim. helal olsun. ben 3 kere serum yiyecek kıvama geldim, kusuryordum ateşim vardı feci bir halsizlik vardı. hepsinde de direk serumu verip gönderdiler hepsi de farklı farklı özel hastane he bi de :D
Sosyal ağlarda paylaş

iyi birsey tabi insanlarin sagliklarini onemsemeleri..

internetin herhalde en ters takla attirdigi mesleklerden biridir tip..gugil reklamlari bile tip sitelerine normalin 4 5 kati fiyatlarla reklam veriyor diyorlardi..

en guzeli ise bu konudan bagimsiz,dogruymus gibi gorunen janjanli bir cumle ile lafa baslayip gerisini kendi itikatina gore sekillendirip dibini uber acik birakmak..genel internet makalecilerinin yazim metodu..

guzel yaz gunlerinin yaklastigi bu gunlerde fit gorunmek elinizde, ahmet abinin keciboynuzu ozu haplari yag yakmanizi kolaylastirip forma girmenizde yardimci rol oynadigi belirtilmekte..

turu yazilarin arasinda belli bir zaman sonra neyin ne oldugu bulaniklasiyor haliyle..
Sosyal ağlarda paylaş

ayy goldum oldu tenkü <3 :D

@aktiftablet boğaz durumuna göre değişiyor ya. günde tek veya 12 saatte bir alıyorum bazen 2-3 gün vs.

imamizer said:

k1nJo said:

augmentin iciyorum ben direk boyle olunca iyi geliyor.

abi bari burdaki insanlar yapmasın şunu. almayın kafanıza göre antibiyotik.

Black-ice said:

ateşin çıkınca neden augmentin içiyorsun arkadaşım ya asdasd

her ateşim olduğunda antibiyotik almıyorum canım o kadar da değil.
OP gibi boğazım şiştiği zaman işte. boğaz yapıyor çünkü ateşi, böyle olunca alıyorum.

ha yine de antibiyotiği doktor kontrolü dışında niye kullanıyon diyebilirsiniz. o kısmı benim biraz kendi sağlığım söz konusu olunca 50 iq ile hareket etmemle alâkalı. bi sıkıntı son raddeye gelmeyince doktora gitmeye üşenirim ben. bir nevi doğal seleksiyon olarak bakılabilir np :D
Sosyal ağlarda paylaş

k1nJo said:

her ateşim olduğunda antibiyotik almıyorum canım o kadar da değil.
OP gibi boğazım şiştiği zaman işte. boğaz yapıyor çünkü ateşi, böyle olunca alıyorum.

bak onu eskiden ben de yapıyodum ama gerçekten gerek yok.
boğazda bi bokluk hissettiğin anda gargaraya başlıyosun, iş büyümeden müdahale edince antibiyotiklik olmadan kurtuluyosun

gargara olarak da oroheks gargara kullanıyorum ben, yıllardır antibiyotik kullanmadım nerdeyse sıradışı durumlar haricinde (yirmilik diş çekimi vs)
Sosyal ağlarda paylaş

Olm sakin ya.

Doktora gittim antibiyotik ağrı kesici e benim talebimle balgam sökücü verdi.

Sadece tahta çubuğu boğazıma sokup baktı. Ha bi de iğne vurdurdu.

Bu kadar yani. O kan tahlili idrar tahlili falan düzelmeyen ya da enfeksiyonun ciddi sıkıntı yaratabilecek durumlarda abi. Hani enfeksiyon mu yoksa altta yatan başka sebep var mı diye önce enfeksiyondan emin oluyorlar. Doğrusu belki herkese yapılmasidir tabi bilmiyorum ama Türkiye de işler böyle yürüyor. Diğer türlü her ateşi olana da tahlil yapsalar baya yoğunluk olabilir sanki.

Ateş konusunda da ateş mutlaka düşürülmesi gereken bişey özellikle 39.5 üstü falan olursa yoksa kalıcı zarar verebiliyor vücuda. Dolayısıyla ateş düşürmek her zaman öncelikli. Dusurdukten sonra da doktora söylüyorsun yani ateşim de vardı panpa onu da hesaba kat diye.

Dolayısıyla dün parol içtim bi tane sonra duş aldim. Ateş 37.5-38 arasına sabitlenince de uyumuşum, antibiyotik falan da almadım. Sabah kalkınca ateşim geçmişti, doktora gittim bu ilaçları verdi iyiyim şimdi.

Herkese çok teşekkürler :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

misal doktorun verdiği ağrı kesici majezik spreymiş.

peptik ülseri olanlar ya da geçirenler kullanmasın yazıyor prospektüsünde. ben tabi denedim iyi gelecek mi diye ve baya iyi geldi ama ülser başlangıcı vardı bende o yüzden gg kullanamayacağım verdiği ilacı. yani prospektüsü okumak da önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Doğrusu belki herkese yapılmasidir tabi bilmiyorum ama Türkiye de işler böyle yürüyor. Diğer türlü her ateşi olana da tahlil yapsalar baya yoğunluk olabilir sanki.

olmaya da bilir sanki. bir kere plazma vermeye gittim üniversite hastanesine, sende soğuk algınlığı var alamayız dediler. bomba gibiyim ne soğuk algınlığı dedim, ertesi sabah bir yattım 3 gün sonra kalktım yataktan. kültür testleri falan uzun sürüyor da kan testleri genelde çabuk.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

misal doktorun verdiği ağrı kesici majezik spreymiş.

peptik ülseri olanlar ya da geçirenler kullanmasın yazıyor prospektüsünde. ben tabi denedim iyi gelecek mi diye ve baya iyi geldi ama ülser başlangıcı vardı bende o yüzden gg kullanamayacağım verdiği ilacı. yani prospektüsü okumak da önemli.

Benim de apranax ford aldiginda bas agrim gecio ama karin agrisindan kivranmaya basliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Parasetamol harici ağrı kesicilerin tok karna içilmesi gerekiyor, kalp hastaları kullanamıyor vs. o açıdan en temizi parol/minoset ve türevleri.

O ateş bu gece de çıkar yüksek ihtimal

Üşütüp 38-39 ateşle antibiyotik ve ateş düşürücü kullanmak yerine acile gitmeyi tercih edenlere de hayatlarında başarılar dilerim. Hastanelerde hemen her zaman antibiyotiğe dayanıklı bakteri salgını oluyor zaten, kapınca bu mesajı hatırlarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

calimero said:

Doğrusu belki herkese yapılmasidir tabi bilmiyorum ama Türkiye de işler böyle yürüyor. Diğer türlü her ateşi olana da tahlil yapsalar baya yoğunluk olabilir sanki.

olmaya da bilir sanki. bir kere plazma vermeye gittim üniversite hastanesine, sende soğuk algınlığı var alamayız dediler. bomba gibiyim ne soğuk algınlığı dedim, ertesi sabah bir yattım 3 gün sonra kalktım yataktan. kültür testleri falan uzun sürüyor da kan testleri genelde çabuk.

Bu ne yahu adamlar sen daha hastalanmadan hastalanacagini mi bildiler anlamadim?
Sosyal ağlarda paylaş

Update geldi

şimdi ilaçları yazan doktor acil doktoruydu malum, majezik sprey bi de nurofen yazmıştı.

neyse, dün değil önceki gün sanırım gece kulağım çılgınlarca ağrımaya başladı, tıkandı falan da, aha dedim kulak da iltihaplandı. baya bi ağrıdı ama böyle 5-6 saat min ben uyuyana kadar. sonra neyse bu sırada uyuyamazken araştırıyorum tabi netten, muhtemel sebepler boğazdaki iltihabın östaki borusu aracılığıyla kulağa gittiği ve orta kulak iltihabı yönünde.

babamda da enfeksiyona açık bi hastalık var, onu da hasta etmeyeyim diye teyzemlerde kalıyodum birkaç gündür. Baktım olacak gibi değil, skerler diye antibiyotiğe başladım. amoklavin diye bi antibiyotik vardı (malum doktor yazmadan artık antibiyotik alamıyorsun eczaneden) araştırdım, boğaz enfeksiyonları check, orta kulak iltihabı check, zaten geniş spektrumlu. belki mideyi silkeleyecekti ama sinirim bozuldu, eyterebea diyerek almaya başladım. aldığımdan 15 dakika içinda boğazımdaki balgamlı yapıyı yok etti sdf. sonra kulağımın ağrısı da yok işte ilacı aldığımdan beri ama o zaten geçici bişey olabilir.

Neyse bugün eve geçtim, baktım bu hastalık geçecek gibi değil çünkü, uzun sürecek gibi en azından. gideyim sorayım bir kbb'ciye en azından elimdeki antibiyotiği ne kadar kullanacağımı söylesin. acil'den sevk alıyoruz normalde. ama tabi ki vermeyeceklerini bildiğim için direkt kbb'ye gittim.

bu kısım hastaneler, doktorlar, ve sağlık çalışanları ile ilgili serzeniş, okumadan geçebilirsiniz ama işte neden hastaneye gitmiyoruz konusunun cevabı niteliğinde

kbb'lerden biri çalışıyordu (saat 2-3 gibiydi gittiğimde, biraz mecburiyetten) hasta çıkarken doktora bir şey danışmak istediğimi söyledim. Sekreteri kapıya çıkıp buyrun bana söyleyin dedi. durumu anlattım kısaca. 4 numarada ferhat bey var gidin o yardımcı olur boşta şu anda dedi. neyse gittim ferhat bey'e. içeride hastası yok, oturuyorlar öyle hemşire ya da sekreter işte içerideki neyse onla muhabbet, sanırım işleri biteli de çok olmamış. durumu anlattım. ne alıyosun antibiyotik dedi. dedim amoklavin. bitene kadar kullan onu dedi. kaç tane var ki kutuda dedim. 10 mu 14 mü ne olması lazım dedi. ulan biz kobay mıyız ak, demedim tabi. sinirim bozuldu ama hadi neyse dedim, tabi çünkü adama randevulu ya da sevkle gitmemişiz. bişey desem ben hatalı çıkacağım. yarın randevu al gel bakarız dedi. hani bilmiyorum ben doktor olsam, büyük konuşmamak lazım tabi ama, böyle mesleki deformasyona uğramam heralde, genç otur bir bakalım derim, hasta hasta 1 gün daha koşturmam. bilmiyosun çünkü gelenin arabası var mı, nereden geliyo, geleceği koşullar hastalığını daha kötü hale getirebilir mi falan düşünürüm. ama tabi bunlar etik sorunlar, kurallara göre adam mesaisini bitirmiş.

ama çıkınca sinirim geçmedi, dedim gidem acile en azından sevk alabilirsem "aha, sevk. şimdi de bakma" diyebileyim. sevk vermezse de direkt gideyim başhekim ya da yardımcısına carlayayım hırsımı alayım diye. neyse gittim acile, doktora göründüm, daha önce gittiğim doktor yoktu, durumu anlattım işte daha önceden buradaki doktor beye görünmüştüm, o şu şu ilaçları yazmıştı. kulağımdaki ağrıyı falan anlattım, dedim ki eğer mümkünse sevk istiyorum. ya sevk yazamıyoruz falan dedi. bunu deyince gayet mantıklı argümanlarla ve sakin bir şekilde tüm sağlık sistemine baştan aşağıya giydirmeye başladım, doktor ama şöyle diyor ama dediği noktadan daha ağır geçiriyorum beni muayene ederken. doktor iyi biri yani ama yapacağı bir şey yok, o yüzden doktora değil, sisteme geçiriyorum arada sistemin içinde olduğu için o da yiyor tabi. neyse muayeneyi bitirdi, ben devam ediyorum. valla söylediklerinin yarısında tamamen haklısın, diğer yarısında da haklısın ama prosedürlerden ötürü yapacak bir şey yok dedi. hani şimdi ben seni sevk etsem yukarıdan arayacak bana neden sevk ettin diyecek dedi. neyse oradan çıktım başhekim yardımcısını ararken hastahaklarına sorayım dedim, hasta haklarında da doktor duruyormuş bir tane görevli, onu bilmiyordum. ben başhekimle görüşücem illa deyince görevliye, bu gocundu, içeriden işte yönlendirdi ama gururuna dokundu. ben bunun doktor olduğunu anladım, iyi madem sizle görüşelim dedim. adamla konuştum durumu anlattım. ya diyo bana siz neden acile geliyosunuz ki, oradakiler pratisyen hekim, sizin kbb'ye görünmeniz lazım diyo. e dedim, kbb'ye gittim bakmadılar. diyo mesai bitmiştir yukarıda kimse yoktur yoksa bakarlardı. dedim yukarıda 2 tane doktor vardı, birinin hastası bitmişti bir tanesi de hastalara bakıyordu. o zaman da, işte mesaisi bitmiştir falana döndü olay. e dedim o zaman napıcam hora getme hora get, hora getme hora get, hani dedim benim kbb'ye muayene olmam gerekiyodu. dedi işte randevu alabilirsiniz, e dedim bak ben randevuyu bekledim, kuvvetle muhtemel o yüzden kulağıma atladı. ya diyo onda da yapabilecek bi şeyimiz yok, işte günde 40 tane hastaya bakıyo da yoruluyo da doktorlar da. e dedim valla herkes yoruluyor da sizin meslek sanki böyle biraz daha kutsal gibi ne dersin, hani hipokrat falan? la adam kapına kadar gelmiş günde 2 hasta fazla baksan ölmezsin yani. (ben böyle düşünüyorum dediğim gibi, benim incilerim dökülmezdi) bu başladı işte vay efendim herkes çalışıyo da biz okulunu okuyoruz da salak salak muhabbetler. la dedim siz okulunu okuyosunuz da geri kalanlar napıyo. e tamam eyv doktorluğu okuması daha zor falan da yani böyle bir saçmalık olabilir mi yani, sen daha fazla okul okudun diye herkes el pençe divan duracak. ayrıca dediğim gibi, insan sağlığı ile ilgileniyosun boru değil. ki zaten dediğim gibi çalışma saatleri vs noktasında değilim ben dedim, sadece etik vs. açıdan konuşuyorum. konu nereden geldi hatırlamıyorum bu bana yok işte ben halkımı seviyorum o yüzden yapıyorum bu mesleği, o yüzden buradayım falan dedi. e dedim hacı bedavaya mı yapıyorsun? ki ayrıca gördüğüm kadarıyla halkından çok meslektaşlarını ve mesleğini seviyorsun halkından daha çok ki bir saattir hasta haklarından sorumlu olan doktor olarak mesleğini ve meslektaşlarını halka karşı savunuyorsun dedim. yandaki kadın (muhtemelen sekreter gibi bir görevi var) lafa girdi, işte bu iş saygısız bir noktaya varacak falan diye (ki en sinir olduğum, ve en çok da sağlık kurumlarında görülen bir durumdur bu, benim yaşadığım kadarıyla). orada sinirlendim, hanımefendi sizin göreviniz nedir acaba dedim, yani biz sanırım saygı çerçevesini belirleyebilecek yaşta ve kapasitedeyiz beyefendiyle dedim. Ve şunun da farkında mısınız bilmiyorum ama, çünkü hasta haklarında olduğumuz için ve hastanelerde sıkça gözlemlediğim için özellikle belirtmek istiyorum dedim, birisiyle bir şekilde tartışırken araya bir diğer kişinin özellikle bir kişiyi savunmak amaçlı girmesi tartışmayı sakinleştirmiyor aksine alevlendiriyor. yani bu belki sizin aranızdaki ilişkiyi kuvvetlendirebilir ve bunun için bu şekilde davranıyor olabilirsiniz ama bu hastalara aşırı negatif bir şekilde yansıyor ve onları tartışmalarda daha agresif bir hale getiriyor dedim. adam da, tabi "biz neciyiz neden illa başhekim?" tavrıyla odaya aldığı için bir şey diyemedi, kafasıyla onayladı falan. kadın da bir şey diyemedi, ama o anlık tabi. o andan itibaren sürekli bir ekleme yapma çabası, sürekli bir doktora arka çıkma çabası. yav he dedik geçtik tabi ona, pozisyonundan dolayı değil ama havan dövücünün hınk deyicisi olduğu için. ha bir de şey çok komikti, işte doktor sürekli ben halkımı sevdiğim onlara borçlu olduğum için buradayım yoksa giderdim falan diyor. ya dedim doktor bey iyi güzel diyorsunuz da benim çevremde bir sürü tıpçı var, yurt dışına gitmek o kadar kolay değil yani, gidemiyor hiçbiri falan dedim. cevap "e biz de yurt dışı işi zor olduğu için burada kaldık zaten", yav dedim tamam, ben bimer mimer yazarım bir yerlere. hasta haklarından bir şey olmayacağını tekrar gösterdiğiniz için de sağolun, işte bu yüzden başhekimi arıyordum ben.

ha bunları neden anlattım, hem biraz günlükümsü hem de hastaneler nasıl yerler nasıl egolar dönüyor falan göstermek için. biliyorum buradan birçok kişi de çıkıp hastalar da şöyle rererö, ama doktor hakları vs vs diye savunacaklar. sakıncası yok, ben yaşadığımı ve hissettiğimi yazdım.

Dipnot: tabi bu yukarıdaki konuşmaların hepsi ultra saygılı bir biçimde geçiyor, burada yazdığım şekliyle değil. haklıyken haksız duruma düşmedim. ha ayrıca ben normal bir şekilde konuşurken hasta haklarıyla, dışarıdaki adam da güvenlik çağırmış asfagah, kardeşim söyledi çıkınca. adamların jungle ya resmen hastane ashfaa.

acildeki bugün gittiğim doktor da akut faranjit teşhisi koymuş. kbb'ci olmadığı için, kişilik olarak ne kadar iyi biri olsa da bu defa güvenmeyeceğim, yarın ya özelde ya da yine devlette bi kbb'ciye gider ilaç yazdırırım, ona başlarım artık. antibiyotik de yarıda kalmış olacak, da bu da böyle olmuş olsun. bendeki semptomlar faranjite hiç benzemiyor çünkü. hele kulak ağrısı öyle faranjit kulak ağrısı değildi yani, diş ağrısı gibi gebertiyordu.

tüm bunlardan sonra da (özellikle spo içinde yazılanlardan sonra) bildiğimi okuyup alacağım antibiyotiği ya da gerekli olan ilaçları ilk günden, yemişim acilini de doktorunu da böyle basit şeyler için. kan testi yaparlar, full check up yaparlar diyen arkadaşlara da selam olsun :p
Sosyal ağlarda paylaş

ya nolcak hacı, biliyorum sakatlığını da en kötü o tür/tip antibiyotiği kullanmayız artık bakteriler bağışıklık kazanırsa. helicobacter pylori yok zaten geçen yıl onu hallettim, geri kalanı kalsa da çok bişey yapmaz başka antibiyotik türüyle hallederiz np.

keşke bırakmasaydım da işte abi durum buyken bu, hani sokarım sağlık sisteminize de diyerek yapıyorum bunu da, hafiften collateral damage yiyerek. orta kulak iltihabıysa bari kötüleşmesin.

Edit: ha tabi acildeki doktor da direkt bunu bırak mideni silkeler ülser geçmişin varsa, ben sana yeni yazdım dedi, o yüzden de bırakıyorum. doktoru dinlesem, onun yazdığı ilaçları alsam yine bırakacaktım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

aldığımdan 15 dakika içinda boğazımdaki balgamlı yapıyı yok etti sdf.

antibiyotiklerin etki etmesi için önce 2-3 doz alman gerekiyor yalnız, kanda belli bir seviyeye gelsin diye. ayrıca 15 dakikada en hızlı ilaç bile midede çözünmez sanırım. iyileşmeden 15 dakika önce ilacı almış olman daha olası sdfds
Sosyal ağlarda paylaş

abi salgin var sanirim.

vucudumda bilmedigim bisi olmuyosa doktora gitmem nefret ederim, hayatimda ilk defa kafama gore augmentin almayayim bu sefer dedim. 5 gun sol bademcik sisti, o indi sonra sag bademcik sisti. 2 gun once noluyo la diye baktim iltihaplanmis bademcikler. buraya kadar olmasini bekledigim ve senede 3 kere basima gelen seyler zaten.

erkek arkadas zoruyla aile hekimine suruklendim -- beta virus bisi bisi dedi kadin. penos verdi penisilinli antibiyotik. ilk tabletten sonra biraz yumusadi bademcikler. dil piercingini falan cikarip attim zaten sonra. deldirdigimden beri surekli bisi oluyo agzima. sag taraf komple inmisti gece hatta. ama sol bademcik... totomdan kan aliyor yani. agzim acik uyuyorum, dede gibi horluyorum yutkunmamak icin. dedim ben 24 saattir 8 saat arayla antibiyotik aliyorum simdiye toparlamam lazimdi.

aynaya bi baktim, sol bademcik kucuk dilime dayanmis ve rengi kopkoyu. baya apse yapmis. gunde iki kere titreme ve ateslenme krizine girince bugun acile gittim, kulaga falan da vuruyor cunku.

bi serum verdiler, acayip rahatlatti beni. o sayede bisiler yiyebildim, dus alabildim. yarin kbb'ye ugramam gerekiyormus, sol bademcik direnlenecek dediler.

bu ara bogazinda sikinti olan dikkat etsin, ne oldugunu bilmeden cayir cayir sicak seyler dayamayin. doktordan nefret ederim, en son gittigimde ameliyata aldilar apar topar. antibiyotik de ilac da sevmem hatta dogal yollarla iyilesiyorum hep. ama bu sefer korkunc durum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de tuhaf bişeyler oldu bu hafta.
İlk önce ateşim çıktı ama salya sümük filan hiçbir şey yok, nezle grip filan değil yani. Sonra çok feci kas ağrısı başladı sırtımda filan. Daha sonra karın ağrısı.
Ne oldu anlamadım, ilk 2 gün kamyon çarpmış gibiydim 3. gün hiçbir şey kalmadı tamamen geçti neredeyse çok hafif halsizlik haricinde.
Böyle bi hastalık var mı, yoksa birbirinden bağımsız minik rahatsızlıklar combo mu yaptı onu düşünüyorum şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...