Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika 2018 Diversity Visa

Sleeep

Öne çıkan mesajlar

ha green card ha vatandaslik sonucta isves norves e gitmiyorsun ole sosyal yardim alayim dogurdukca devlet 300 500 atsin tadinda..bildigin amerikan ruyasi paran yoksa ol..hani orada da kimse a hos geldin kardes buyur sirket senin modunda degil.diplomalar da les denklik icin mesela benim neredeyse bastan okumam filan lazim tibbi..ben gidip ne yapacagim oraya disci asistanligi filan mi yapayim..
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Bana bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazandınız demişler. Ama kesin değilmiş yine eleme yapacaklarmış. Herkese hayırlısı arkadaşlar.

vauvs. baya iyi. evet bi eleme oluyo. yani eleme derken 1000 kişi gidiyo 100'ünü seçiyorlar gibi bi durum yok.
ne kadar kolay kabul ediyorlar bilmiyorum ama tahminimce görüşmede amerikayı bombalıcam falan demezsen verirler heralde.

tabii bi de zaman alan bi süreç diye biliyorum, öle çat diye vermiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi ulke kotasi varsa ki sanirim var belli ulkelerden fazla belli ulkelerden az aliyorlar onun 3 kati kadar eleman cagiriyorlar.almayi planladiklari 1000 numara ise 3000 numara cagiriliyor...gidersen ailenle gidiyorsun..yani 1000 numara almayi planliyorlarsa 1000 aile gidiyor atiyorum 3 kisi ise aile 3 000 kisi girmis oluyor..

o numarayi girdiginde -elciligin sayfasina giriyordun sanirim sana belli bir gune randevu veriyorlar girip elcilikte gorusme yapiyorsun muhtemelen seni degerlendiriyorlar..oncesinde zaten -elcilige girmeden guvenlik sorusturmasindan gecmis oluyorsun.

genellikle anca doluyor zaten kota..cok super elemeleri gerekmiyor deniyordu..

sabo- green cardla gidersen min altinda veremiyorlar avantajin o..ole bir dusunceleri varsa zaten direkt ise almiyorlar..yerine mexican calisiyor ..
Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

senko said:

Otomasyonu daha pahali sanirim, yoksa yapilirdi diye dusunuyorum :)

biraz biraz var zaten touch screen kiosk siparis makinalari var birkac yerde, ama daha yeni bisi, tutarsa yayginlasir iste.

harbi amsterdamda gördüydüm onu. ibret almıştım. ekrana tıklıyosun, kartı takıyosun, arkana yaslanıyosun
Sosyal ağlarda paylaş

abi cogu basvuru aracili gerceklesiyor ..cogu inanmiyor..ciktiktan sonra aracilardan, tekrar para isteyen var..mesela bizim basvuruyu da hanim internet ustunden bir araci firmaya yapmis es kaza onlar da durust cikip harbiden basvurmus..para kopartmaya calistilar bizden de ..hadi ya..inanmiyoruz cektik..cok cok ugrastiktan sonra kabul kodunu bizimle paylastilar elcilikten teyid edebildik..

hani hayal kurarken iyi de..hadi dediginde yapmasi cok zor.benim mesela 80 yasinda babam var..gocup gitsem bakacak kimsemiz yok..burada iyi kotu saglik guvencem var..isim maasim vs var..orada bir hic olarak gideceksin..su anda burun kivirdigin saglik guvencesini elde edebilmek icin dunyanin parasini bayilman gerekecek..es kaza guvencesiz basina bir is gelse amerikada hayatin kayar hastane faturasi sarsar..50 farkli eyalet 50 farkli kanun demek..gittigin an min vage sin..ole diploma denklik vs unut..buradaki kagitlarin orada hicbir degeri olmayacak..

daha cok var..sayayim mi..
Sosyal ağlarda paylaş

Artariel said:

Norak said:

senko said:

Otomasyonu daha pahali sanirim, yoksa yapilirdi diye dusunuyorum :)

biraz biraz var zaten touch screen kiosk siparis makinalari var birkac yerde, ama daha yeni bisi, tutarsa yayginlasir iste.

harbi amsterdamda gördüydüm onu. ibret almıştım. ekrana tıklıyosun, kartı takıyosun, arkana yaslanıyosun

ABD'de de bi eyalette min wage arttırılması sonucu McDonads sipariş alan ekibi komple kovup bunlardan döşemişti diye haber vardı geçenlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

Iyi durumda olan zaten gider diye birsey yok ya. H1B kolay alinabilen vize degil, top MBA yapmims adamlara bile cikmayaibiliyor/sadece sirketin sponsor olmasi da yeterli degil.

Ama dendigi gibi minimum salary requirement i 200bin dolara cekerlerse zaten IT sektorundeki hintli/cinli nufus baya darbe yiyeyecek cunku kotayi dolduruyo ipneler:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...