eldar Mesaj tarihi: Nisan 12, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2017 Adreste kim ikametgah ediyorsa o sorumludur, ama dediğin gibi sahte kimlikse tabi zorlaşır savını kanıtlaman.
Xenus Mesaj tarihi: Nisan 14, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2017 https://forum.donanimhaber.com/sahibinden-sahte-kimlik-ile-kargo-da-dolandiricilik-izmir--125464521#125464521 gene bir kargo şirketinin leşliğinden doğan benzer bi dolandırıcılık hikayesi. başlığı görünce aklıma geldi. adam elden ürününü satayım derken dolandırılmış. dolandırıcı sallamasyon tc kimlik no, sadece isim-soyisim ile direk paketi alabiliyor. ben kardeşime bile paket aldırırken kimliğin yanında mı diye soruyorum meğer gerek yokmuş lol
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 demin hayatımda ilk defa dolandırılıyordum. alışveriş yaptığım sitelerden birini patlatmışlar. iş bankasından aradığını söyleyerek konuya giriyor. kredi kartının sana ilk 6 hanesini söylüyor - sizin kartınız mı diye soruyor. major bankaların call center kalitesinden farklı değil konuşan. onayladığında kartından 200 dolarlık yurt dışından işlem yapıldığını söylüyor 7 dk önce, bu işlemi senin yapıp yapmadığını - şüpheli olarak işaretlendiğini ve teyit almak için aradıklarını söylüyor. sende ben yapmadım falan deyince hemen sana yardımcı olmaya çalışıyor işte biz işlemi iptal edeceğiz, bu kartınız kopyalandığı ve çalındığı için iptalini gerçekleştirip, yeni kart göndereceğiz falan diyor. kartın gönderimi için adresini sorarken senin adresini söylüyor (patlattıkları sitedeki teslimat adresin) kayıtlı adresini, doğru mudur diye soruyor. buraya kadar sadece arkadaki sesten şüphelendim. belli ki yüzlerce kişi aynı görüşmeleri yapıyor arkada ve noise cancellation yok gibi ama bu bazen normal call centerlarda da olabiliyor. neyse adresi falan da okledim. ondan sonra ilk 6 hanesini kapatıp kart numaralarını okumamı istedi. tabii ben burada çaktım mevzuyu. neden siz benim kart numaramı ne yapacaksınız sizde zaten kart numaram yok mu. teyit için okumanız gerekiyor falan dedi. bende sizin gördüğünüzü bana okur musunuz falan diye sıkıştırmaya başlayınca çat diye kapattı telefonu. çok fazla kart patlatacaklar böyle. ayık olun.
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 ha bu arada çakamadığım iki durum var: 1) dolar hesabım olduğunu nereden biliyordu 2) video oyunu bağlantısını nasıl kurmuşlar ben hard copy oyun almam ama video oyunu ile related olduğumu biliyorlardı. oyun aldığım bir yer olsa diyeceğim ki major publisher dışında kimseden oyun almadım yıllardır - onlarda da teslimat adresi veya ev adresi olmaz. orası beni aştı.
arcane Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 bingildak said: alışveriş yaptığım sitelerden birini patlatmışlar. iş bankasından aradığını söyleyerek konuya giriyor. ehhh buradan belli degil mi nereden bilgilerine ulastiklari. hangi siteymis bu?
Malibu Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 Oo geçmiş olsun. Büyük oyunu bozmuşsun resmen. Çok kişi buna kanabilir.
bonuSimo Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 artık kart patlatmakta bi işe yaramıyo ki. paraya çevrilmiyo adam akıllı. kart dolandırıcıları ağlıyor her yerde ahaha
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 yok öyle bir şey. 3d secure olmayan sitelerden çatır çatır çalıntı kart ile alışveriş yapıp malları alıyorsun. iş yeri mağdur oluyor, dolandırıcıyı engelleyen bir sistem yok şu an. hangi site bilmiyorum abi.
Malibu Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 3D secure yüzünden de deli müşteri kaybı oluyor ama işte enteresan işler Not authenticated detail=( ) vendorCode= gibi bir şey hata veriyor çoğu zaman. Neden veriyor hala bilemiyorum suç kimde onu da bilemiyorum :) Ama tabii 3D secure olmayınca sıkıntı daha büyük. Hem malı verip hem de para alamamak var.
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 bu fraud mevzundan beri biz full 3d e geçtik öyle çok bi düşüş olmadı ya. haftada 2 falan şikayet geliyor o kadar.
eldar Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2017 Kart numarasını uyuyup veren olur da, o yeter mi ki?
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 9, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2017 Yeter ccv olmadan alışveriş kabul eden bir sürü site var.
senko Mesaj tarihi: Haziran 9, 2017 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2017 geçen de beni iş bankası diye bi yer aradı daha başlarken aynı terane kayıt altına alınıo güvenlik amacı ile, kampanya hakkında bilgi vercez annenizin kızlık soyadını söyler misiniiz dedi? hangi harflerini dedim hepsini dedi hee ok ben bankayı kendim arayıp öğrenirim kampayayı dedim. bilmiyorum belki de gerçekten iş bankasıydı sdf
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 9, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2017 o da çok iyiymiş sadasd
Öne çıkan mesajlar