Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cenk ve Erdem - Müebbet Muhabbet

Xenus

Öne çıkan mesajlar

Black-ice said:

ben de güzel dünyanın herkesin özgürce düşünebildiği ve yaşayabildiği bir ortamda gerçekleşeceğini düşünüyorum zaten. ve dinler de tam olarak buna karşı gelmeye çalışıyor. dediğinle tezat oluşturuyorsun kendi kendine.

project ediyorsun. https://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_projection

said:

eğer dinlere hoşgörü gösterip onları "özgür düşünce" olarak görür ve fantazik güzel dünya ütopyana almak gibi bir hata yaparsan, bir gün o ütopik dünyanda şeriat baskın olursa kadınların düşük varlık olduğu, nisa suresine uygun olarak gerektiğinde hafifçe dayak yediği, insanların taşlandığı kırbaçlandığı hırsızlık yapınca mahkemeye çıkmak yerine sağ ellerinin kesildiği yaşanmaz bir gezegenin oluşmasına da yol açabilirsin bir ihtimal.

kadınların erkeklerden belli kabiliyetler açısından aşağı olduğu sadece bir realite, kuranın özellikle vurguladığı bir mevzu değil. koca dayağına izin var. karı ve koca ilişkisinin durumu kocanın kadını bu şekilde cezalandırmasını kaldırabilecek bir ilişki olmalı bana göre de. tarih ve mantığın, yararını gözler önüne serdiği karı-koca ilişkisini zedelemiş olursun bütün insanlık geleneği ve metinlerini unutup 21.yy'ın kadını kocasıyla beraber yaşadığı evde koca bir bubble içerisinde tutmaya gayret eden aptal ve temelsiz ahlak anlayışını bütün insanların üzerine yüklersen. "HİÇ BİR SURETTE KADINA EL KALKMAZ, KALKAMAZ!" diye her gün erkeği azarlayarak mı sindireceksin hayatta ve evinin içinde izzet ve sükunet arayan erkeği.

temelsiz bir ahlak anlayışını sadece yaşadığınız dönemde revaçta diye herkesin üzerine yüklemenin aptalca olduğunu az da olsa anlatabildim sanıyorum. yapılan şey sadece üstelemek ve azarlamak.. böyle olması gerekiyor çünkü modern ahlak bir temele sahip değil.

taşlama kitapta geçmiyor, sopa cezası olduğu doğru.

hırsızlığın cezası kaç sene hapis ise onun yerine elin kesilmesi söz konusu ve elbette her barbar olmayan toplumda olduğu gibi bir değerlendirmeye bağlı cezalar. hukuk ve müeyyide kavramlarını karıştırdın sanıyorum.
said:

"kadına el kalkmaz, kaldırılması teklif dahi edilemez!"
"hırsızlığa hapis dışında ceza düşlemek ahlaksızcadır."
"insanlar işleyen geleneklerini takip ederek veya kendileri bularak kabullendiği dinlerini, ahlak anlayışlarını sürdürmek isterlerse onlar aşağılık bir duruma sokmuşlardır kendilerini ve düzeltilmeleri gerekir."
"ben özgür düşünceliyim ve kesinlikle bir dinim yok"

yukarıdaki alıntıda bir çelişki görmüyorsan epey patolojik bir ideolojiyi sahiplenmişsin demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

clownbaby said:

Black-ice said:

ben de güzel dünyanın herkesin özgürce düşünebildiği ve yaşayabildiği bir ortamda gerçekleşeceğini düşünüyorum zaten. ve dinler de tam olarak buna karşı gelmeye çalışıyor. dediğinle tezat oluşturuyorsun kendi kendine.

oha böyle bişey mi varmış, direk rte. DİREK.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

ama düşüncesi ilgilendiriyor gobazlığından ötürü direk senin hayatına etki ediyorlar
o yüzden senin söylediğin boş bi cümle

Fistan burda benim soylemek istedigimi soylemis.

Erdem Uygan'i cok iyi tanidigimi iddia edemem ama kendisi her ne kadar ateistler ile iyi anlastigini soylese de tasidigi kibir sozlerinden okunabiliyor. Kendi dusuncelerini guvenli buldugu icin "Kuran allahin kitabi midir" diye sorular soruyor ama kendi dusuncesi olmayan tasavvuf akimina gidip sapkin diyor.

Mesela neymis, "ben bir iste iyiyim" diyen insan allaha sirk kosarmis. Niye? Cunku her seyin en iyisini allah bilir, sen allaha meydan okuysmazsin. E yobaz derim ben de o zaman bu insana.

Erdem Uygan beni rahatsiz edecek birsey yapmiyor. Dedigim gibi, kendisi ayarindaki bir muslumani tatli su muslumanina tercih ederim. Bu onun cikardigi islere bakisimin degismeyecegi anlamina gelmiyor. Sarkilarini sevdigim birinin tayyip sevdalisi oldugunu ogrensem benim o sarkilara bakis acimin degismemesi mumkun degildir mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

WOT INCOMING

bir ilerleme kaydedemiyoruz seninle. sürekli aynı şeyi söylediğinin farkında mısın? hayır ben de sürekli aynı şeyi söylüyorum. ama aynı şeye aynı şeyle cevap veriyorsun sanki.

Öncelikle şu: dinlere inanan insanlara hoşgörüsüz davranmıyorum. Onları dünyaya zarar vermekte olan olan bir kuruma zararsız bireyler olarak olsalar bile bağlı oldukları için eleştiriyorum. Onlara olan sevgim, hareketlerine ve inançlarının boyutuna göre tabi ki değişir. Eğer Erdem bilimleri reddedecek kadar ileri gitmiş bir inanansa mesela ben ona hoşgörüsüz davranmayacağım.
Ama erdem örneğinde, eğer öyleyse bile buna kulağımı kapayıp onu sevmeye devam etmek gibi bir kendini kandırma yoluna gidiyorum o da ayrı.

Ben şöyle bir tahminde bulunacağım. Senin bu tepkin tamamen konunun din olmasıyla alakalı. Yani din gibi toplumun iliğine işlemiş bir konuya bu kadar karşı olmamı kaldıramıyorsun. Düşünsene babannene bile karşıyım!
Ama aynı şey başka bir konuda senin de başına gelebilirdi.

Çok sevdiğin birisi nesli tükenen hayvanlardan yapılan postları giymekten vazgeçemeyen biri olsa ne yapardın mesela? Onu da "bireysel olarak" değerlendirip tamam hayvanları sen öldürmüyorsun ama hayvanların ölümüne sebep olan bu kuruma çok küçük de olsa dolaylı olarak destek veriyorsun demez miydin? Sanki o kürkü almasa hayvanları öldürmeyecekler? Ama ya hepsini ikna edebilsen?
Ya da ne olurdu biliyor musun? O kadar hassas olmadığın biri konuysa hayvanseverlik çok da takmazdın. Giy der geçerdin. Peki düzgünce hayvanları savunan bir PETA üyesi gelip ona bununla ilgili konuşsa mesela eğer böyle devam ederse 2 sene sonra bu hayvanların nesli tükenecek dese onu vazgeçirmeye çalışsa, neden insanların hayatına karışıyorsun, insanların düşüncelerine, kürk giyme haklarına saygılı olmuyorsun der miydin? Bence demezdin. Peki bana neden diyorsun? Benim petalıdan ne farkım var?

Peta'lı o arkadaşını aşağılık olarak görürse tabi ki derim diyeceğini duyar gibiyim. Lütfen böyle bişey deme artık. Ben hiçbir zaman dine inananlara kötü davranıyorum fln demedim bak üçyüzüncü kere söylüyorum.

Ben de diyorum ki eğer islama inananlar artarsa, dünyanın çoğunluğu islama yönelirse şeriat heryere hakim olacak. Gelin vazgeçin. Evet bu 2 yılda olmayacak, görmeyeceğiz, olacağı da kesin değil ama bu tehlike var mı var? Çünkü dinin amacı bu. Bütün insanlığa yayılması.
Sen de inan ya da inanma, şeriat'ın gelmesini istemezsin. Ama islam=şeriattır. Bunun ulaşacağı nihai nokta budur amacı da budur. Şeriat da hiçbir zaman insanların bireysel olarak sahip oldukları birşey olamaz. Şeriat topluluğu kontrol eder.

Petalıdan farkım petalı beş kişiyi ikna ederse bir hayvanı otomatikman kurtarabilir. Ama ben beş kişiyi dinden vazgeçirsem bile o kadar büyük bir etki oluşturamam.
Ama bu bu konuda tepki göstermeme karşı gelmen için bu geçerli bir sebep değil.

Hayvan muhabbetinin aynısının çok çok daha büyük ölçeklisi olarak din'i ortaya koyunca ben, senin bütün dengelerin şaşırıyor. Babannem de namaz kılıyor benim!! diyorsun. Bireysel olarak değerlendiriyorum diyorsun, bireysellikten şeriata giden topluluğun arası çok açık ve bizim göremeyeceğiz zaman ölçeklerinde olduğu için bunu ayrı tutuyorsun. Ama ben tutmuyorum. Burada ayrılıyoruz.

Din denen olgunun can damarı topluluğudur. Allah'ın emri bile dinin yayılması üzerinedir. Çünkü din sadece inananları olduğunda varlığını korur. Bu yüzden çok farklı bir ölçekte de olsa da babannen, benim babaannem, en yakın arkadaşlarımdan biri olan engin, islam'ın varlığını korumasına destek veren güçlerin 1.57 milyarda üçüne denk geliyor. Ben de bu yüzden bu konuda hassas ve tepkili biri olarak bunu kendime bir ödev bildim ve her öğrenmeye açık, bilgiye kapalı olmayan insanla bu konuyu konuşurum. Konuşmayacak seviyede inanan, yobaz olmayan başkalarına zararı olmayan insanları ise öyle kabul ederim. Şeriata kasan daha alt tabakalara da kafam girsin zaten ki herkesin girecektir o ayrı.

KillJoy said:

Black-ice said:

dini inanç denilen şey bir tür özgür düşünce biçimi değildir. tam tersine değiştirilemez dogmaların insanlara işlenmesidir ve bahsettiğin özgür dünyada ona malesef yer olamaz.

Bir düşünceyi bu şekilde kısıtlamak tamamen faşistliktir.

john lennon gibi; imagine there is no religion demekte problem yok ama senin gibi dinin bu dünyada yeri yok demekte problem var.

Tenekeadam said:

Dinin özgür düşünce sisteminde yeri yok diyor adam. Çarpıtma.

Bir daha okudum, öyle demeye çalışmış da olabilir. Daha açık ifade etsin kendini.

Özgür düşünce denilen şey bireysel araştırmalar sonucu, hiçbir otorite ya da dogmaya bağlı olmayan düşünce demektir. Tamamen mantık kuralları ve bilimsel çalışmalara bağlıdır. Din özgür düşünce olabilecek en son şeydir. Bu konuda fazla tartışacak birşey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

yorum nasıl yapılır açısından bir örnek, tam alakalı değil ama yine iş görür, ayrıca formül kitabı veya anayasa kitabı gibi bakmamak lazım, bütün olarak düşünmek lazım

https://www.youtube.com/watch?v=Lysglh_FkvU

veya bu,
https://www.youtube.com/watch?v=aTsMQOuccyg

veya veya

https://www.youtube.com/watch?v=QqH6g4wY9Cc

Sosyal ağlarda paylaş

clownbaby said:

kadınların erkeklerden belli kabiliyetler açısından aşağı olduğu sadece bir realite, kuranın özellikle vurguladığı bir mevzu değil. koca dayağına izin var. karı ve koca ilişkisinin durumu kocanın kadını bu şekilde cezalandırmasını kaldırabilecek bir ilişki olmalı bana göre de. tarih ve mantığın, yararını gözler önüne serdiği karı-koca ilişkisini zedelemiş olursun bütün insanlık geleneği ve metinlerini unutup 21.yy'ın kadını kocasıyla beraber yaşadığı evde koca bir bubble içerisinde tutmaya gayret eden aptal ve temelsiz ahlak anlayışını bütün insanların üzerine yüklersen. "HİÇ BİR SURETTE KADINA EL KALKMAZ, KALKAMAZ!" diye her gün erkeği azarlayarak mı sindireceksin hayatta ve evinin içinde izzet ve sükunet arayan erkeği.

temelsiz bir ahlak anlayışını sadece yaşadığınız dönemde revaçta diye herkesin üzerine yüklemenin aptalca olduğunu az da olsa anlatabildim sanıyorum. yapılan şey sadece üstelemek ve azarlamak.. böyle olması gerekiyor çünkü modern ahlak bir temele sahip değil.

Bullshit.
Psychological projectiona referans vermeyi biliyorsun ama gelip de self fulfilling prophecyleri kanunmus gibi onumuze surmeyi de biliyorsun.

Kadinlarin erkeklerden daha asagi olmalari doganin bir kanunu degil, dogal secilim farkli islese ortalama kadin ortalama erkekten guclu de olabilir. Senin atalarin kadinlara toplumda rol bicerlen kendi islerine nasil geldiyse oyle davranmis, insan nesli de oyle evrilmis. O adam mi karar veriyor doganin kanununa? Bizim gozlemlerimiz ve cikarimlarimiz degil de atalarinin ruhlari mi biliyor en dogrusunu?

Ortalama erkegin ustun taraflari senin ortalama bir kadindan asagi olmadigin anlamina gelmiyor ayrica. Hele ki bu tur uydurma karsilastirmalara siginiyorsan.

Birsey dogal diye illa Kuran'da yazmasi mi gerekiyor? Dini bir kitapta kadinin hangi kosul altinda dovulecegini, kafirin hangi kosullar altinda oldurulebilecegini, ganimete nasil konulacagini yaziyorsan bu davranislari kisitlamis degil, tesvik etmis oluyorsun. Kendi akliyla karar veremeyen, dogmatik bir kitaba fixlenip kalmis, 1500 yil sonra bile Islam'da kadin nasil dovulur diye kara kara dusunen beyinsiz bir kitleden oteye de gidemiyor medeniyetin.
Sosyal ağlarda paylaş

clownbaby said:

Wat? Ben mi yanlis anliyorum acaba diye 2-3 defa okudum ama farkli bir sonuca ulasamadim. Ahlak anlayisi falan ne abi? Evinin icinde izzet ve sukunet arayan erkek karisini dovmeli mi? Kadin toplumun bir bireyi. Bireye uygulanan siddetin cezasi var yasalarca. Dinde bunun aksinin iddia edilmesi yasalari ve medeni bir sekilde bir arada yasamayi gerektiren toplumsal kurallari geriye itemez itmemeli.

Hayir birde temelsiz bir ahlak anlayisi dedigin seyi, dinden aldigin kadin dovulebilir metni ile temellendirilmis geride kalmis sacma sapan bir ahlak anlayisiyla elestiriyorsun. Akil fikir diliyorum ve yanlis anlamis olmayi umuyorum.

Ayrica di gormesin bu yazdigini.
Sosyal ağlarda paylaş

okumayı bilmiyorsan kitabı yazan ne yapsın,

kuranı referans alacak bir çiftin müslüman olduğunu farz ederiz. ve müslüman ise, bir müslümanın öncelikle taşıması gereken özellikler ve takip etmesi gereken farz ve sünnetler neticesinde, erkeğin "karımı hangi şartlar altında dövebilirim acaba?" diye fikir yürütmeyi bırak bunu düşünmüyor bile olması gerekir, keza kadınında kendini böyle bir duruma düşürmüyor olması gerekir...

bütün bunlar sağlanmadıktan sonra -tabir maruz görülsün, dramatize etmek için böyle yazdım- itin götünde olan ve özel durumları anlatan ayetler ile hareket etmek, hatta bunları bile baypas edip hadisle yürümek dinen, en azından bizim savunduğumuz dinen, hoş bir durum değildir.

diğer taraftan, kendine inanmayanlar diyenlerin, devamlı bu "hoş olmayan durumu" refere ederek argüman sunmaları ise yorumsuz buluyorum
Sosyal ağlarda paylaş

clownbaby said:

tebrikler. google'dan psikoanaliz yapmayı öğrenmişsin.

düşüncelerin cevap vermeye tenezzül bile edilemeyecek kadar yanlış.
biraz da kötü bir dilbilgin var ki cümlelerin hem tam anlaşılmıyor hem de farklı yerlere çekilmeye çok açık. ama neyse ki konumuz islam olduğu için zaten dediklerin daha cümlelerin başından kendi kendine çürüdüğü için beni zorlayacağını sanmıyorum.

said:
koca dayağına izin var.

bitti.

bunun öncesi,sonrası 21. yüzyılı, geleneği veya metni yoktur.
evet, karısını döven adamları bu şekilde sindireceğim. başka yolu yok zaten. varsa o şekilde sindirelim. bunun yanlış olduğunu düşünebilirsin ama bu sosyolojik başka bir konuya girer ve yeri burası değildir.

sen alt metinde aslında sadece islam güzellemesi yapmaya buraya geldiğin için üşenmeyip bu cevabı veriyorum. ben hiçbir zaman içerisinde kadınların dövülmesine izin veren bir metne saygı göstermeyeceğim bu metne saygı gösterenlerin de, sadece onların özgürce istedikleri şeye saygı gösterme haklarına saygı göstereceğim ve bunu-onları- değiştirmek için de elimden gelen herşeyi yapacağım.

günümüz ahlak anlayışına temelsiz diyebilecek özgüveni nereden bulabildiğini gerçekten merak ediyorum. üstelik sırf günümüz değil herhangi bir ahlak anlayışı hakkında konuşabilmek bile bu kadar zorken. fakat işte wikipedya üzerinden psikolojik analiz yapabildiğin bir dönemde bu tarz kendini beğenmişlikler artık normal karşılanıyor ne yapacaksın. ah hele bir de bir kısa nietzsche kitabı okuduysan...

gerçi ben de şimdi hiç utanmadan senin paticik profilinden, yüksek eğitimle orta şiddette bir dinibütünlüğü harmanladığını anlayabildiğimi iddia edeceğim.
en basitinden "ateist bir kişinin dinibütün kişilere olan bakış açısı, tavırları ve davranışları" konusuna "yalnız eli öyle hemen kesmiyorlar önce bir soruyorlarmış öyle kesiyorlarmış akıllı ol din hakkında konuşurken" diye girmenden belli.

neyse yazdıkların konudan bağımsız olduğu için bu kadar cevap yeterli diye düşünüyorum. zaten bu ilk paragrafı sana yazdıran zihin yapına karşı sana bir paragraftan fazla yazdığım için bile kendini şanslı hissetmelisin.
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

sakin olun reca ediyorum, kişiselleştirmeyin mevzuyu. benim bakıma muhtaç, sakat, felçli ve kel bir cüce olmam ileri sürdüğüm fikre zarar verecek değil.

ganimet, kölelik, erkeğin kadından daha yoğun bir varlık olması hayatın gerçekleri. sınırlar ve düzenlemeler geliyor sadece bu gerçeklere.

kuran benim inandığım ve buyruklarını uygulamaya çalıştığım bir kitap. onun içeriğine dair kesin bilgiye dayanmayan bir yadırgama olmuş. onu düzeltip bir kaç görüşümü de ekledim, bu kadar. doğal olan her şeyin kuranda yazacağını iddia falan etmedim. saçmalamayın lütfen.
hakaretlerinizi görmezden geleceğim ve bir dahaki sefere daha güzel cümleler kurmanızı umacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sakiniz hocam sikinti yok. Sen bir garipsin sadece, yazdigindan cikanlar buradaki insanlarin kaldiracagi turden seyler degil. Belki yanlis anlattin bilmiyorum, ama zaten kadina dayagin normal gerekli olan yapi, kadinin erkek siddetinden korundugu yapinin ise temelsiz bir ahlaki yapi oldugunu dusunuyorsan burada kimse seninle tartismaz zaten. Hakaret falan da etmez, ne diye ugrasalim yani. Kendi capinda takilirsin iste ama ciddiye alinmazsin. Ve bunun musluman olmanla bir ilgisi olmadigini dusunuyorum, zira bu topicteki diger muslumanlara oyle davranilmayacaktir. Senin kendi kisiliginle ilgili bir sorun olsa olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

cicibeybe said:

clownbaby said:

Wat? Ben mi yanlis anliyorum acaba diye 2-3 defa okudum ama farkli bir sonuca ulasamadim. Ahlak anlayisi falan ne abi? Evinin icinde izzet ve sukunet arayan erkek karisini dovmeli mi? Kadin toplumun bir bireyi. Bireye uygulanan siddetin cezasi var yasalarca. Dinde bunun aksinin iddia edilmesi yasalari ve medeni bir sekilde bir arada yasamayi gerektiren toplumsal kurallari geriye itemez itmemeli.

Hayir birde temelsiz bir ahlak anlayisi dedigin seyi, dinden aldigin kadin dovulebilir metni ile temellendirilmis geride kalmis sacma sapan bir ahlak anlayisiyla elestiriyorsun. Akil fikir diliyorum ve yanlis anlamis olmayi umuyorum.

Ayrica di gormesin bu yazdigini.

sana saçma gelen bana gelmiyor. bunda anlamayacak ne var?
karısını dövmüş biri değilim ve dövmek için can da atmıyorum. benim için sorun teşkil eden bir yuva kuran iki eşin arasındaki özel ilişkinin yok sayılıp karı-koca arasındaki anlaşmazlıklara herhangi iki insanın arasındaki anlaşmazlık gibi bakılması. semavi dinlerde kadın erkeğe belli konularda itaatkar olmakla yükümlüdür. kadın itaatkar olmamakta direttiğinde erkeğin iyi bir yönetici gibi öncelikle öğüt vermesi ardından hafif bir yaptırım uygulaması ve itaatsizlik devam ederse şiddete başvurması önerilmiştir kuranda. bu kadar. eski kilise evlilik yeminlerini incelersen belki daha az havada kalır söylediklerim.

eğer siz seküler bir evlilik gerçekleştiriyorsanız ve bu evliliği yürüttüğünüz değerler başka ise ne ala. istediğiniz şekilde devam ettirebilirsiniz evliliğinizi.

lakin siz evliliği tarihsel veya inanca dayalı değerlerle bağlı kalarak yaşayan bir çifti azarlamaya yeltenirseniz yanlış bir iş yapmış olursunuz. ben muktedir değilim üzerinizde sadece kendimi ve fikirlerimi savunmaya çalışıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

clownbaby said:

bir yuva kuran iki eşin arasındaki özel ilişkinin yok sayılıp karı-koca arasındaki anlaşmazlıklara herhangi iki insanın arasındaki anlaşmazlık gibi bakılması. semavi dinlerde kadın erkeğe belli konularda itaatkar olmakla yükümlüdür. kadın itaatkar olmamakta direttiğinde erkeğin iyi bir yönetici gibi öncelikle öğüt vermesi ardından hafif bir yaptırım uygulaması ve itaatsizlik devam ederse şiddete başvurması önerilmiştir kuranda.

nigger please
Sosyal ağlarda paylaş

ohooooooooooooooooooooooooo

Yok zaten azarlanmakla yetinilmiyor yada yetinilmemesi gerekiyor en azindan. Kadin sikayet ettiginde sekuler ulkemde sekuler hakimler tarafindan kocaya gerekli ceza veriliyor. Biraz daha medeni ulkelerde sonuclari gayet ciddi olabiliyor ki olmasi gereken de bu zaten. He tabi sana kalsa musluman bir ciftin kadini dayak yediginde polisi arasa polis ve mahkemeler mudahil olmamali. Kadin dayak yemek istemiyorsa muslumanliktan ciksin, oteki turlu default yonetici erkek cunku.

Gercekten apayriymissin ya, ogrendigimiz iyi oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

cicibeybe said:

He tabi sana kalsa musluman bir ciftin kadini dayak yediginde polisi arasa polis ve mahkemeler mudahil olmamali. Kadin dayak yemek istemiyorsa muslumanliktan ciksin, oteki turlu default yonetici erkek cunku.

öyle bir şey yok. kadın zulme uğradığını düşünüyorsa istediği tedbiri alabilir.
işten gelip kakılmışı döven itilmiş tipini aklamaya çalışmıyorum. kadın haksız yere dövülebilir ve bu durumda erkek hatalıdır. kadının ve toplumun diğer üyelerinin erkeğe iyi bir yöneticinin yapacağı gibi öğüt vermesi ardından erkeğe...

senin hatan, karikatür bir müslüman tipini kafanda oynatarak daldan dala atlatman.
Sosyal ağlarda paylaş

clownbaby said:

Nigger_of_the_sand said:

sakin olun reca ediyorum, kişiselleştirmeyin mevzuyu. benim bakıma muhtaç, sakat, felçli ve kel bir cüce olmam ileri sürdüğüm fikre zarar verecek değil.

ganimet, kölelik, erkeğin kadından daha yoğun bir varlık olması hayatın gerçekleri. sınırlar ve düzenlemeler geliyor sadece bu gerçeklere.

kuran benim inandığım ve buyruklarını uygulamaya çalıştığım bir kitap. onun içeriğine dair kesin bilgiye dayanmayan bir yadırgama olmuş. onu düzeltip bir kaç görüşümü de ekledim, bu kadar. doğal olan her şeyin kuranda yazacağını iddia falan etmedim. saçmalamayın lütfen.
hakaretlerinizi görmezden geleceğim ve bir dahaki sefere daha güzel cümleler kurmanızı umacağım.

Hayatin gercekleri falan degil, sen (yahut bu iddiayi savunanlar) gidip bu davranislari sergiledikleri icin gerceklik kazanmis oluyor. Kadinlari hayattan dislamayinca, insanlari somurmeyinxe, hirsizlik yapmayip cinayetbislemeyince boyle bir gerceklik olmuyor.

Hayati boyunca kole olmus birine felsefi bir soru sordugunda cevap alamayip sonra "bak gordun mu bu adam ne kadar aptal, kolelikten baska is yapmamasi lazim" diyerek koleligi mesrulastiramazsin mesela. Cunku o adamin aptal ve cahil olmasinin sebebi kole olmasidir zaten ve bu argumana da self fulfilling prophecy denir.

Sen halihazirda var olan esitsizligi ve adaletsizligi kanun yaparsan o andan itibaren bu sorunlarin var olma sebebi dogal denge degil, sensindir. Ortadan kalkacagi varsa da senin yuzunden kalkamiyor cunku o andan sonra. Islam da budur iste.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...