Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa Ligi Top 8 | Lyon - Beşiktaş | 13 Nisan 2017 22.05

Llama

Öne çıkan mesajlar

abi gol yemedik stoper hatasından belki ama çok fazla pozisyon verdik, gol atamamaları mucizeydi ya. hata yapmadı görünüyorlar ama topa korkudan müdahale edemediler resmen. ilk golde tosiç sıçtı gerçi adama uzaklaştırdı topu direkt. ikincide de üç kişinin arasına düşen topu uzaklaştıramadılar maalesef.

mitroviç'in oynayarak iyi olacağına ben de katılıyorum ancak uefa çeyrek finalinde oynayarak değil. ligde full oynasın tek laf etmem ama avrupa'da şl tecrübeli bir stoper olacak takımda mutlaka ve bu maçlarda o oynayacak. hatta bu adamı seneye dm olarak kullansak daha iyi atiba ile dönüşümlü zira marcelo ile aynı özellikte adamlar ve ikisi birden iyi bir tandem olmuyor. marcelo da kesilemez.

marcelo zaten piyangodan çıktı bize onu saymıyorum artık. adam lyon ceza alanında cenk'ten çok topla buluştu ve en fazla şutu o çekti maçta. kaç tane de gollük pozisyonu kesti defansta. orta saha kalitesinde de ayağı var. şl standardında bir stoper sayarım onu rahatlıkla mesela, tr liginde hiç bir stopere de değişmem şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

diyorsunuz da mesela ilk yarı lyon'un topla oynama üstünlüğü bjk'den yüksek olmasına rağmen kaleye çekebildiği tek bir şut vardı.

oyun üstünlüğü artık 2010'ların başındaki gibi topla çok oynadığın zamanlarda sağlanmıyor. rakibin gol yollarını kapatıp, istemediği şeyleri yapmaya zorlamak ve boşa efor sarf etmesine yol açmak oyunu kontrol altında tutmak olarak kabul edilebilir.

simeone yıllardır bunu yaparak atletico'ya 4 senede 2 final yaşattı şl'de, rakipler hep topla çok oynayıp daha çok şut çekti ama artık çaresizlikten deneme şutları vs olduğundan etkisiz işler vs. oluyordu.

ilk yarı lyon'un bala göte ya da kendi hatamızdan arkaya kaçırmadığımız sürece vs. atamayacaklarını biliyorduk çünkü üstlük bjk'deydi.

ikinci yarı önce mitrovic'in çıkması sonra oğuzhan'ın çıkması ortada tolisso'yu falan rahatlatınca bütün formasyon değişti ve ondan sonra iş değişti.

lyon'un ikinci yarı bjk kalesine 7 şutu isabet etmiş yanlış hatırlamıyorsam. bunların 6'si mesela mitrovic'in çıktığı dakikadan sonrasına denk geliyor. totalde topla oynama artmış lyon'un vs... gider de gider.

dün bjk oyuncu değişikliklerine kadar hiçbir şekilde ezilmedi aksine tur sisteminde ne gerekiyorsa onu oynadı, kusursuza yakın oynadı. onu devam ettiremediği için ezildi ve bu hale düştü.

edit:

Gerçi bu tip savunma bazlı oyun bayağı yıpratıyor takımı, bjkde mesela 75 sonrası efor vs. çok düşmüştü ki normal. atletico, juventus gibi bu tarz oynayan takımlarda 2 maç çıkaracak kondisyon antremanlarına giriyorlar çoğu şeyden daha fazla.

savunma çünkü her zaman hücumdan daha çok yorar. ama sonuca da her zaman o götürür.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun yanında dün Schalke'ye karşı oynayan ve 2-0 kazanan Ajax'ın kadrosu şu;

http://i.imgur.com/XoWaws0.jpg

Sağ açıktaki Justin Kluivert'ın 70+ oynadığı 5. maç bu sezon mesela.

Bu maçlarda oynatmayıp nasıl adam geliştirmeyi düşünüyorsunuz ki? TSL de adam mı gelişir?

Mitrovic adam olacaksa asıl bu tip maçlarda daha çok süre tanınmalı, aynı şeyi Atınç içinde sezon başından beri diyorum. Bu adamların var olan kalitelerini 8-9 maçta bir kilit görev vererek kullanmalarını beklemek saçmalık, gelişimin doğasına tamamen ters.
Sosyal ağlarda paylaş

Stringray said:

mitroviç'in oynayarak iyi olacağına ben de katılıyorum ancak uefa çeyrek finalinde oynayarak değil. ligde full oynasın tek laf etmem ama avrupa'da şl tecrübeli bir stoper olacak takımda mutlaka ve bu maçlarda o oynayacak.

Öncelikle lig daha önemli. ŞG de zaten önceliğimiz lig diyo, ki dğru yapıyo. Lig de şampiyonluk şansı varken öncelik lig olmalı her zaman.

İkincisi zor maçlarda oynayarak gelişir futbolcular, stoper ikilisi zaten değişmeden oynamalı. Bu sene tosic-marcelo iyi başladı. Seneye Mitro-Marcelo bşalanıp o şekilde devam edilebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

lig ve şl dinamikleri çok farklı, olay önem sırası değil. şl'ye yavaş ve tecrübesiz stoperle çıkılmaz patlarsın direkt. türkiye'de forvetler kağnı gibi oynuyor stoperler geniş geniş savunuyor, şl maçına çıkınca far görmüş tavşan gibi kalıyorlar.

marcelo mitroviç tandemi olmaz, ikisi hemen hemen aynı tip oyuncular. marcelo yanına çok hızlı, dikkatli, arkaya atılan topları toplayabilen, gerektiğinde sol beki de savunabilecek, ayağı çok iyi pas yapan ve mümkünse sol ayaklı bir adam lazım. tosiç / ersan'ın iki üç gömlek üstü yani. şg neden tosiç'i oynatıyor sanıyorsunuz orada?
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

ahahaha konuğa 15k mı? 3k bilet ayrılmış beşiktaş'a legit. geri kalan lyon tribünlerinden alınmış hep. bile bile lades şu, ceza gelirse hiç ağlamayın yani.

yunanistanda çıktı mı ?
ceza geldi mi ?

bu olay içinde ceza gelmicek rahat olun gelse idi bugün gelir idi ş
Sosyal ağlarda paylaş

Stringray said:

lig ve şl dinamikleri çok farklı, olay önem sırası değil. şl'ye yavaş ve tecrübesiz stoperle çıkılmaz patlarsın direkt. türkiye'de forvetler kağnı gibi oynuyor stoperler geniş geniş savunuyor, şl maçına çıkınca far görmüş tavşan gibi kalıyorlar.

marcelo mitroviç tandemi olmaz, ikisi hemen hemen aynı tip oyuncular. marcelo yanına çok hızlı, dikkatli, arkaya atılan topları toplayabilen, gerektiğinde sol beki de savunabilecek, ayağı çok iyi pas yapan ve mümkünse sol ayaklı bir adam lazım. tosiç / ersan'ın iki üç gömlek üstü yani. şg neden tosiç'i oynatıyor sanıyorsunuz orada?

Mitro niye alındı? O paraya genç oyuncu aldılarsa oynatıp biraz parlatıp satacaklar. Başka mantıgı yok. Aynı paraya skrtel i almadılar mesela
Sosyal ağlarda paylaş

Stringray said:

skrtel 3,5-4m alıyor abi yıllık, mitroviç 1,2m.
bjk forvet hariç böyle bir para vermiyor oyuncularına. defans dörtlüsü 1,7-1,8m'a oynuyor maksimum.

o da dogru ama hırvatistan liginin genç stoperine 4.5m bonservis veriyosan ya onu oynatıp gelştirip parlatıp daha yüksege satmak için yapıyosundur ya da aptalca para saçıyosundur.
Sosyal ağlarda paylaş

pedro 2 gömlek düşüktü hem bonservis hem maaşı, ben her zaman da çöp dedim kendisine sdfss. bunun potansiyeli daha yüksek en azından. 2-3 sene sonra marcelo seviyesine erişir gibi o tipte bir defans zaten.

oynamasına karşı değilim ben ama adamı sezon arası getirip 5 maçta 1 oynatıp sonra tutup el çeyrek finaline koyunca olmuyor ne verim alırsın ne piyasası artar.
Sosyal ağlarda paylaş

niye kabul ediyorsun önceden 10%'luk payı

DarKRideR said:

Anca oturabildim PC'ye, maç önü deseler 2-1 skor kabul ederdim de 2 dakika 2 rezil golle yenilmek cidden saçma sapan oldu, koydu.

Tur %90 gitti. Sağlık olsun.

ŞG ilk yarı harika taktik düzen koydu ortaya bu arada, özellikle oyun aksayınca başlangıçta Mitrovic'i ortaya alıp Adriano çekip Lyon'u kitlemesi vs. harbi usta işiydi de ikinci yarı yaptıkları da yine rezaletti.

ŞG şu takıntılarından vazgeçip, Talisca veya cenk'ten birini çıkarıp Necip'i ya da Tolgay'ı oyuna alsaydı her şekilde yine oyun üstünlüğü devam ederdi.

Lyon'un tüm olayı hücumcularından ziyade Tolisso'ymuş bu arada net gözüktü. Sadece onu kitleyerek Lacazette yarı yarıya ortadan kaldırıldı resmen, Valbuena bayağı zorladı ama Ghazzal ile birlikte iyi direndi takım onlara da özellikle Adriano çok iyi savunma yaptı.

Yenilmeyecek takım değillermiş doğru oynayınca işte harbi onu gördük ama işimiz çok zor.

1-1 turu getirirdi, 2-1 %90 götürdü. Lyon deplasmanda hep kötü gözüküyor ama her şekilde 1 golü var. dün ilk 45-50 dakikalık oyunun bir tık daha iyisini yapıp daha az pozisyon verirsek ve golü bulursak tabii ki geçeriz de bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi o kararın mantığı

sen git beşiktaş kontrolü dışında türklere bilet sat, hiçbir önlem alma, sonra da olay çıkınca beşiktaşa gereğinden ağır ceza ver.

Ceza verilicektir elbet, ama uzun süredir sahasında seyircisiz oynama cezası bile almamış takıma, olağanüstü şartlarda gerçekleşen deplasman maçından ertelemeli de olsa men cezası veriyosan, olayın başka boyutları vardır. (bkz tayyip vs merkel)
Sosyal ağlarda paylaş

lyon taraftarları istanbul'da sıkıntı çıkarsa, onlar monaco'luydu biz değildik mi diyecekler. onun bir kontrol mekanizması yok. baya organize bir şekilde beşiktaş'lı kılığında yüzlerce kişi girmesi lazım. bireysel olarak yapılabilecek şeyler değil.
Sosyal ağlarda paylaş

lyon maçındaki olaylar da beşiktaş klübü kontrolünde giden taraftar yüzünden olsa versin cezayı o zaman.

kontrolsüz şekilde fransızların beceriksizliği ile satılan biletler ve sonrasında alınmayan önlemler yüzünden olmuş olaydan verşyolar bu cezayı.

şaka yapmışlardır demek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

öyle saçma kararla kurtulamaz uefa neyse ki orası türkiye değil
kk gibi ezik durmazsa yönetim ve uefa'daki tr temsilcisi, iyi de bir pr ve avukatla bu cezayı suratlarına çarparsın. şu olaylarda iki takıma da aynı cezayı verdik kime desen götüyle güler
bundan bağımsız yurtdışı deplasmana taraftar götürülmesin zaten pek gerek yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...