Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hyunda i20

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Suark said:

70k ya symbol olabilirde 67k ya octavia var abi
ve evet devlet araba almasın insanlar diye böyle yapıyorlar

ulan bari 2. araçtan itibaren yap, lüks arabaya yap.

e almayın abi? kullan 2010 model octavia yı bi 10 sene?

olm avrupada halkın bindiği arabaları görsen sen de o sikik belediye başkanıyla aynı cumleyi kurarsın. millet 2001 suzuki alto larla swiftlerle takılıyo.

1000 euro falan bunların fiyatı.
Mesaj tarihi:
tamamda işte asgari bişiler istiyorsun,
mesela şimdiki bütçeme uyan araçlar 2008 model falan geneli,
hani baktığım kriter
güvenli olsun,benzinli olsun,yokuşta ölmesin,sorun çıkarmasın bagajı olsun, uzun yolda 120 yi geçince rüzgardan şerit değiştirmesin

al bak bunları üst üste koyunca çok daralıyor alacak araba listesi
alto dediğin araba ncapten bile geçememiş, buna çolugu cocugumu bindiricem?

http://www.euroncap.com/tr/results/suzuki/alto/11064

şu an 45k ya çıkabilirsen 2. el güzel arabalar var, ama 40 35 dediğin anda iş çok değişiyor maalesef tr de.
Mesaj tarihi:
ncap 3 yıldız
bagajı yok
uzun yolda cok rahat savrulur yanından kamyon gecınce

100 lira para vermem ben buna bırak 1000euro yu

arka koltuga bile oturtamazsın anne babayı eşi dostu

ne işe yarıyor hakketen bu araç benim motor daha kullanışlı
Mesaj tarihi:
Esh said:

Suark said:

70k ya symbol olabilirde 67k ya octavia var abi
ve evet devlet araba almasın insanlar diye böyle yapıyorlar

ulan bari 2. araçtan itibaren yap, lüks arabaya yap.

e almayın abi? kullan 2010 model octavia yı bi 10 sene?

olm avrupada halkın bindiği arabaları görsen sen de o sikik belediye başkanıyla aynı cumleyi kurarsın. millet 2001 suzuki alto larla swiftlerle takılıyo.

1000 euro falan bunların fiyatı.

Çünkü araba EU'da bir beyaz eşya, pc vs gibi.
2. el değeri yok gibi birşey. 10k'ya sıfır araba alınan yerde kimse gidip 2 bin Euro'ya binilmiş araba almaz. Haliyle Arabayı alan da suyunu çıkarana kadar kullanıyor.

Benim çevremde tanıdığım bir enişte var, adamda efsane kasa Corolla vardı, 18-19 sene bindi rahmetli olunca sattılar. Onun dışında herkes kasa değişmeden sat abi değerini yemesin kafasında. Gerçekten de öyle 5-6 yaşından sonra arabanın 2. el değeri daha sert inmeye başlıyor.
Mesaj tarihi:
2001 yazmışım da yanlış olmuş 2007-8 falan yacaktım sdfg

abi sıfır araba dediğin şey anlamlı mı anlamsız mı onu senin şartların belirler. ama kimse burada "abi değer kaybetmesin satalım 3 senede" diye araba almıyo.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
yedek parça, bakım, yakıt, kasko, vergi vurgu bunların farkını da sen ödersin asdafdsa en ufak bi tamponu yamultsan bmw için fazladan 2-3 bin lira ödersin en az
Mesaj tarihi:
ginaly said:

misal araba için 50k ayırıp da, sıfır kia, hynudai falan alanları anlamıyorum.
50kya al bi eski bmw, merso, volvo.

sıfırı kaç para lan bu hyundaiların

45k ya jetta alabiliosun abi 2. el

de benim bütçe 40k ve altı heh. Baya selektif olmak gerekiyor.
Gerçi eninde sonunda ya japon alıcam ya alman.
Mesaj tarihi:
smyrnas said:

i20 yerine kardeşi kia rio tercih ederim. süspansiyon sistemi çok sert ama yol tutuş ve iç mekan rahatlıgı c sınıfı otomobil hissi veriyor.

+1. Rio nun yeni kasası geliyor. Eskisi de iç mekan olarak gayet güzeldi. Zaten adamlar avrupalı tüketici için kia'yı güzel, amerikalı ve asyalı tüketici için de hyundai yi bilerek çirkin üretiyor. Ben Rio'yu bayagı begenmiştim. Antalya'dan kiralayıp 1 hafta sahilden geze geze İstanbul'a geldim o araçla, yol tutuş şasi falan bayagı tatmin etti. Doluluğu da aynı şekilde. i20 kullanmadım. Ama amortisör kalitesi farklı değilse farklı bir sonuç çıkacağını sanmam, altyapı aynı sonuçta.

Şu an kullandığım fiesta'yla kıyaslanmayacak kadar iyi bence.
Mesaj tarihi:
Rio 2. el olarak çok zayıftı çelik motor filo saldıktan sonra 2.el de canavar gibi oldu. Rionun tek kötü yanı yukarıda yazdıgım gibi sert süspansiyona sahip olması. Bunun dışında doluluk falan süper araç.
  • Yeni Oluştur...