Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek maması önerisi - ya da besleme.


sinera

Öne çıkan mesajlar

Abi annemleri ziraat ettim. Bir sahiplendirme sitesinden rottweiler sahiplenmiş. Dişi cana yakın bir şey. Fakat dikkatimi çeken şey, köpeğe ne versek doymuyor.2 tas köpek maması yanında yarım tepsi börek yedi hala yiyecek bir şeyler arıyordu.Haliyle durum canımı sıktı. Migrostan falan kiloluk mamalardan alınıyor sanırım, yeteri kadar doyurucu olmama ihtimali var gibi geldi.

Diğer yandan yine sahiplenilmiş chow-chow var. Onda mamayla böyle bir sorun yaşamadık gayet doyuyor.

Önereceğiniz bir mama var mı daha doyurucu hissetmesini sağlayacak? Ben mamanın yanında yal denilen yulaf lapası mama yapıp vermeyi düşünüyorum.Ufak bir not olarak ta sahiplenmeden önce çok aç kalmış dedi kardeşim. Psikolojik olmasından ötürü böyle bir durum oluşmuş olabilir mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yavru ise acana mama tavsiye ederim, en iyisi diyorlar. büyürken en iyisinden yesin eşşolu. biraz tuzlu fiyatı ama gittigidiyor ve n11'de yine hallice daha iyi fiyatlara bulabilirsiniz. orijen bu arada daha da proteinli ama onun fiyat daha da uçuk

öle migrostan falan mama almayın ama, yazıktır günahtır... en en pahalı mamayı bile alsan (büyük 11-17 kiloluk falan), ayda 100 lira civarına geliyor beslenme maliyeti, sahipleniyorsanız ben bu köpeğe bakacam diyorsanız 100 lirayı da gözden çıkarın...

onun dışında N&D güzel. bu üçünden şaşmayın derim. hill's, purina falan filan için çok iyi şeyler okumadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

köpek obursa yapacak birşey yok, bazıları gereğinden fazla oluyor tabi.
bizimki de öyleydi, KFC 30 lu kanat kovasını tek başına yemişti (wc deyken indirmiş mideye itoğlu). sonrasında aç kaldığım için şu iğrenç superfresh pizzalarından yapayım dedim iki tane, hayvan karşımda salya akıta akıta, ağlaya ağlaya durdu beni izledi yerken. hala yiyecek yani ki salya akıtma kısmı abartı dğeil, epey halı falan battı yani o şekilde salya akıttı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arcanayı deneyelim bi. Ciddi ciddi abi 2 tas mamanın üstüne suratıma bakıyordu hala. Tepside gelmişim diye yapılmış börek vardı, hepsini yedi it. Üstüne mide fesatı geçirmesin diye bir şey vermedim artık.Hayır bide ıspanaklı, verdim içime oturdu sonra.

Diğerinde sıkıntı yok, o memnun 1 tasını yiyor çok ilgisini çekmezse burun kıvırıyor, ama roth maşallah öğütücü gibi. Meyve falan versen bütün yutuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fiziksel olarak doymaması ile ilgisi yok ya. aç gözlülük tamamen. benimki de böyle yiyor işte, gören de 3 gündür yemek vermedim sanacak:

http://www.youtube.com/watch?v=Gh7K3RbB79I

sakın fazla mama vermeyin. Acana aldığında da üstünde kilosuna göre ne kadar vermen gerektiği falan yazar, ona göre verin. fazla verirseniz dobi olur sonra. o da ayrı kötü

bazı türler aç gözlü oluyor, veya tür olmasa bile köpeğin kendisi karakteri gereği aç gözlü olabiliyor. ben bizzat yaşıyorum şunu her gün. Yukardaki gibi yiyor, 5 dakka sonra sokağa çıkarıyorum, kaldırımdaki kedi mamalarını 20 metre öteden koklayıp oraya doğru çekmeye çalışıyor beni hala.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sdfsdf börek verilir mi be hayvana hahaha. Adam akıllı mama alın üstünde ya da veterinerin önerdiği miktarda günlük olarak mamasını verin.

Hatta rott'larda kalça çıkığı çıkma riski çok fazla oluyor. O yüzden yüksek kalsiumlu falan mama vermek gerekiyor(mamasına yumurta kabuğunu öğütüp koyuyordum). Ayrıca veterinere gidip röntgen falan çektirin, kalça çıkığı olma riski varsa ona göre diyet ve gerekli takviyeleri alın. Son olarak bebeklik evresindeyken merdiven falan indirip çıkarmayın ya da yüksek yerlerden atlatmayın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
rot obur bir hayvan ya, baştan önlemini almazsan obez bir kopeğin olabilir

çuvalla mama koy çatlayana kadar yer şerefsiz
benm dana da ufakken böyleydi sonra eğitimle falan geçtik önüne

market maması vermeyin, besleyiciliği sıfır, bol bok olarak döner size

acana ekunoba hills bunlar tr de bulabileceğin iyi mamalar, 2-3 yaşına kadar et- tavuk boynu( çok ucuz ve bayılıyorlar) tavuk ciğer vs verebilirsin. gelişim önemli
haftada en az 1 kere yoğurt ver, kalsiyum kemik gelişimi vs, ağzı yüzü bembeyaz oluyo yiycem diye çok seviyorlar

bol bol koştur, yak enerjiyi kasa çevirsin, evde mal gibi oturmasın hayvan yoksa eve zarar verir

rott baba köpektir, asildir. kökleri baya eskiye gider
canayakındır çocuklarla arası iyidir vs vs

iyi bakarsanız 10-15 sene sizin en iyi dostunuz arkadaşınız kardeşiniz olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla köpekten köpeğe değişiyo o.

Bak mesela benim büyük olanı elinle besleyemiyosun. Yemek görür görmez oturur moda giriyo. Ama elindeki yemeği yere bırakana kadar hamle falan yapmıyor.

Gelgelelim küçük olanı, köpek değil canavar. Hiç bir şekilde eğitime cevap vermiyor. 4 ay geçti gram ilerleme yok. Bişeyler yediğini görsün çıldırıyor ipnetor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yazık valla ya hayvanı her yemekte şebek etmek.. ha yemek verirken yeni şeyler öğretirsin motivasyon olur hayvana da ayrı konu ama pati ver otur falan daha 3 aylıkken öğrettiğin şeyleri bilmem kaç yaşında hala yemek verirken yaptırmak direk kendi egonu boost'lamaktan başka bişi diil bence.
he bana neye bitch please demişsin onu da anlamadım ya neyse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...