Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Excel yardım vol.56143

DareJedi

Öne çıkan mesajlar

Ayrı bir sheet'e minik bir tablo yap, bir sütunda alt alta 1,2,3,4,5 değerler yazsın yan sütununda da karşılıkları (iyi, kötü, çok iyi, vs.) Vlookup ile çektirirsin ilk değerlendirme sheetinde. Yeni açtığın sheet'i de saklarsın göze batmaz.
Hatta data validation ile list yaparsın listeden seçilir değerler.
Sosyal ağlarda paylaş

1 Zayıf
2 Geçer
3 Orta
4 İyi
5 Çok İyi

A1den B5 e böyle bi tablon olsun. C sütununda notlar, D sütununda da notların yazılı karşılığında şu formül olacak

=İNDİS($A$1:$B$5;KAÇINCI(C1;$A$1:$A$5;0);2)

Formül şöyle: Önce kaçıncı çalışır. C1 hücresindeki notun a1 - a5 arasında kaçıncı satırda olduğunu bulur, sonra a1:b5 matrisinde o satır ve 2. sütünu yazar. $ işaretleri formül kaydırdığında o değerler kaymasın diye, fark ettiysen C1 in önünde yok çünkü onun aşağı indikçe değişmesini istiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Peki bi soru da ben sorayım.

Bi matris var verileri otomatik geliyor. Misal

axedice ginaly di
a f j
e h k
g i l

Bunlara dynamic name range tanımlayıp diğer sayfalarda data validationda kullanıyorum güzel güzel. Yalnız yeni başlıklar ve yeni datalar eklendiğinde otomatik olarak yeni bi name range oluşturmak mümkün mü? Atıyorum

axedice ginaly di bingildak
a f j g
e h k o
g i l t

Bold yazdıklarım yeni oluştu, name managera manuel olarak girmeden bu yeni bilgilerle "bingildak" diye yeni bi range oluşturmak ve bingildak altındaki verileri g , o ve t ye göre valide etmek mümkün mü?

Sıkıntı bingildak başlığının önceden oluşacağının bilmememden kaynaklanıyor. Yeni kullanıcı gelecek onu biliyorum da adını tahmin edemediğim için name range de yapamıyorum (=liste!c1 falan denedim ordan isim çekmiyor). VBAsiz yapmaya çalışıyorum ama zor gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Offsetle de isim olmadı, isim bölümü hiç bi formül kabul etmiyor.

Sonra baktım tabloda başlık bölümü var, ILUVATAR AŞKINA dedim bu işimi çözer. Tabloyu seçtim yaptım, hoop başlık bölümündeki formülleri kaldırıyorum onları metne çeviriyorum dedi excel. E dinamik matris olmazsa ne işime yaradı o benim =((

Sanırım tablo kullanıp başlıklara paste value yapan ufak bi makro ile çözeceğim olayı.

ps: bingilcim tanrılar öyle istedi sanırım, bilinçli yapmadım (:D
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Bu üstteki makrosuz olmuyormuş bu arada, vazgeçtim haliyle.

Şimdiii büyük bi tablo var yıllık özet çeken, bide bunun yanında aylık paylaşım yapan bi dağılım var. Atıyorum

Yiyiciler 2016 Döner Tüketimi (kg) Ocak Şubat Mart Nisan
axedice 18 2 1 2 2 ...
goldbären 258 12 14 9 13 ...
ginaly 12 1 1 1 1 ...
bingildak 16 2 1 1 2 ...
.
.
.

diye gidiyor yan sayfadan sumproductsla çeken. Bunun yıllık kümülatif tarafı gayet güzel çalışıyordu 1000 kadar satırla da aylık dağılımı da işin içine katınca 12.000 formül daha hesaplamaya çalışıyor ve alttoplamları falan verirken baya yavaşlıyor.

Şimdi bu tabloda yalnızca aylık dağılımların olduğu tarafın formüllerini geçici olarak iptal etmenin bi yöntemi var mıdır? Gugıl amca derdime derman olamadı.
Sosyal ağlarda paylaş

aylık formülleri filtreleyebilio musun? kopyala onları, sonra filtreyi kaldır, sağ tık paste values de.

Tabi formülü kaybedicen ama temiz çözüm.
axedice said:

Bu üstteki makrosuz olmuyormuş bu arada, vazgeçtim haliyle.

Şimdiii büyük bi tablo var yıllık özet çeken, bide bunun yanında aylık paylaşım yapan bi dağılım var. Atıyorum

Yiyiciler 2016 Döner Tüketimi (kg) Ocak Şubat Mart Nisan
axedice 18 2 1 2 2 ...
goldbären 258 12 14 9 13 ...
ginaly 12 1 1 1 1 ...
bingildak 16 2 1 1 2 ...
.
.
.

diye gidiyor yan sayfadan sumproductsla çeken. Bunun yıllık kümülatif tarafı gayet güzel çalışıyordu 1000 kadar satırla da aylık dağılımı da işin içine katınca 12.000 formül daha hesaplamaya çalışıyor ve alttoplamları falan verirken baya yavaşlıyor.

Şimdi bu tabloda yalnızca aylık dağılımların olduğu tarafın formüllerini geçici olarak iptal etmenin bi yöntemi var mıdır? Gugıl amca derdime derman olamadı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...