Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pillars of Eternity II: Deadfire

HellHound

Öne çıkan mesajlar

Intro gerçekten bayık olmuş, skippable olmaması ayrı kötü. Modders will fix it artık ne diyelim. İlk oyunun özetini geçmeye çalışmışlar ama hikayeyi bilmeyen biri için çok kopukluk var sanki, bilmiyorum ilkini hiç oynamadan ikinciye geçenler bi yorum yapsın.

Baldur2nin başlangıcı ilkini bu kadar anlatmaya çalışmadığı için bi nebze daha iyiydi en azından.

Goering said:

normal zorluktayim

Pahhaha normal ne ya bari veteranda falan oynayın hadi potd ek düşmanlar yüzünden combatı uzatıyor.

Ben sanırım beckoner oynayacağım, o chanter sharkboi a 10feetpole la bile dokunmam. Partiye de konsol komutlarıyla subclass verebilirim maksat görmek olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ben ilk oyuna biraz bakmistim 'the wheel' lore'unu az cok biliyorum.

devamini cok oynamadim ve birseyler okumamistim:
mouse ile uzerine gelince ne oldugu yaziyor locationlarin.
baya detayli anlatiyor...

su icin kopukluk olmadi, ama intro'da crash yedim 2 kere o sinir bozdu (save ettirmiyor char. kismina gelmeden)

* nvidia 397.64 yayinladi bugun PoE II optimization da yaziyor bir bakin.
Sosyal ağlarda paylaş

su ana kadar benim gordugum, oyun bence ilk oyundan 2 fersah daha iyi dialoglar olsun, karakterler olsun. 2 cumlelik basit birseyi anlatmak icin 3 sayfa wot yazi gerekmedigini, kimsenin normalde oyle ansiklopedi gibi konusmadigini cozmusler sonunda. Karakterlerde daha bir eglenceli daha bir dashing ilk oyundaki cogu bayik, tek boyutlu bazi tiplere gore.

aralarda ilk oyuna yapilan gondermeler vsde guzel olmus karakterler arasinda :) gule eglene oynuyorum baya ben.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Arkadaşlar gog versyonu da var bilginiz olsun. Yani gogda var. Başka yerlerde var mıdır bilemedim...

http://img.x-drivers.com/logos/256/pirate_bay_logo.png

Deadfire olduğu için bu gemiyle korsanlık yapacağım yanlış anlaşılma olmasın ^__^

ps : Companionlara tüm subclassları seçtiren mod çıkarsa dürtün pls

FGKLDŞJSGJKSDFG
Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

su ana kadar benim gordugum, oyun bence ilk oyundan 2 fersah daha iyi dialoglar olsun, karakterler olsun. 2 cumlelik basit birseyi anlatmak icin 3 sayfa wot yazi gerekmedigini, kimsenin normalde oyle ansiklopedi gibi konusmadigini cozmusler sonunda. Karakterlerde daha bir eglenceli daha bir dashing ilk oyundaki cogu bayik, tek boyutlu bazi tiplere gore.

aralarda ilk oyuna yapilan gondermeler vsde guzel olmus karakterler arasinda :) gule eglene oynuyorum baya ben.

eski oyunun tek vasat yanı diyaloglardı. onu düzelttilerse dediğin gibi efsane bi oyun olur. dün geç indirdim bugün açılışı yapacağım inş.
Sosyal ağlarda paylaş

Oha 2dk millet faydalansın diye dün yaptığım işi anlatayım dedim wot yazmışım. Neyse subclassı olmayan companionlara subclass eklemek isteyen okusun komut momut bişiler yazdım.

Eğer companionlarınıza subclass eklemek istiyorsanız şimdilik modu yok (hatta modderlar zor yapılacak bi iş dediler nedenini bilmiyorum), ama konsol komutlarıyla yapılıyor (achivementlar kapanıyor tabi hile sayıldığı için). Achi falan umrunuzda değilse ve oyunun onca subclassından en azından bi kısmını mercler yerine kendi companionlarınızla denemek istiyorsanız yapılabilir. Dün baya uğraştırdı ama becerdim sonunda, adam gibi guide bulamadım buna.

Öncelikle é" tuşuyla (1in solundaki işte) konsolu açıp Iroll20s yazmak gerekiyor, bu konsol komutlarını açıyor.

Sonra kullanacağınız komut addability, zaten add yazdınız mı çıkıyor addability diye (addxp addmoney falan komutları da var sanırım ama onlarla uğraşmadım hiç). Temelde şöyle bişey

addability Companion_Eder streetfighter_flankedandbloodied

Gördüğünüz gibi komut 3 aşamadan oluşuyor, ilki addability (birleşik yazılacak, uppercase önemli değil). İkincisi hangi karaktere ekleyeceğiniz. Addability diye yazdıktan sonra comp yazıp taba basarsanız sizin için komutu tamamlar, atıyorum partide eder xoti ve aloth var, sırayla Companion_Eder , Companion_Xoti , Companion_Aloth diye otomatik yazar taba bastıkça. Bunu özellikle yazdım çünkü karakter stringlerini görebileceğimiz bi yer bulamadım, ben saatlerce addability Eder addability Edèr addability EDER falan diye spamledim öğrenene kadar, meğer başında companion_ sonunda da (Clone) olması gerekiyormuş.

Üçüncü olarak da ekleyeceğiniz abilityi yazıyorsunuz. Fakat hem bunların string_id lerini görebileceğiniz bi liste yok (bulan yazsın plx), hem de düz mantık değil pek. O yüzden yine tab a başvuruyoruz ve kimi durumlarda 4 ayrı ability eklemek gerekiyor bir subclass için. Onun da nedeni şu:

Innlerde yeni bi hireling yaratırsanız (atıyorum streetfighter olsun) görürsünüz sheette 4 tane class abilitysi var. Bunlardan ilki base streetfighter (bu yalnızca tanımlamak için sanırım), ikincisi flanked ya da bloodiedken sneak atttack damage ı arttırma, üçüncüsü hem flanked hem bloodiedken sneak attack damage arttırma, 4.sü de flanked ya da bloodied değilken recovery düşürme. Yani bi subclass ı eklemek istiyorsanız tek komutla olmuyor, 4 komut birden kullanıp tek tek tüm bonus ve penalty modifierları eklemek lazım. Ha bunun kolayı tabii ki tabı kullanmak. Şöyle ki:

addability Companion_Eder(Clone) street yazıp taba basın, 4 ayrı komut gelecek. Sırayla hepsini ekleyin :

addability Companion_Eder(Clone) streetfighter

addability Companion_Eder(Clone) streetfighter_flankedandbloodied

addability Companion_Eder(Clone) streetfighter_flankedorbloodied

addability Companion_Eder(Clone) streetfighter_notflankedorbloodied

Kimi subclassta böyle 4 tane ayrı ayrı var, kiminde sadece 1-2 tane. Artık tablayıp (bide hireling yaratıp karakter sheetinden bakarak, character plannerda görünmüyor çünkü bunlar) kaç tane olduğuna bakmak lazım. Tonla iş var gibi görünüyor da aslında kolay ya öğrenince.

Bunun kolay yolu da olabilir offical forumlarda sordum modcu bi elemana, varsa onu da yazacağım ve bunca emeğim yüzünden damarlarımı keseceğim asd
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada straight male companion yok oyunda, romance seven kadınlar female karakterim illa lesb mi olmak zorunda demiş ahahah.

Yani arkadaş tamam koyun oyuna ama POLİTİK DURUŞ SERGİLEYECEĞİZ LGBT FRIENDLY diye bu kadar abartmanın sebebi neydi ki lel

said:
"Serafen, the male Orlan pirate, mentions how he desired to have an attractive man share his bunk with him. Aloth, our famously nerdy wizard, meets his old gay lover in a brothel and has an awkward conversation while you watch idly by. The second in command of the pirates guild – who wants you to conspire with her to overthrow the corrupt male who runs it – also asked to sleep with my female monk the first time I met her.

Now it could be that all the characters are designed to be bisexual and can be romanced by either a male or female main character…which while I understand it, I think it cheapens the roleplaying. Fallout 4 did this and I didn’t approve of it there, either.

Of course, it would’ve been nice if they let my female monk at least have a boyfriend. Eder rejected her, Aloth rejected her, and Serafen never even bothered…yet every female PC and NPC were drooling over my bedsheets and begging to be let inside. It left a bad taste in my mouth and held the game back from being the full-fledged RPG experience I wanted it to be.

It was also the same exact problem I had with Dragon Age: Inquisition, only as a male main character. Though at least there, the ugly elf with the bad accent offered herself up once. Not that my hero took her up on it.

It seems every single western CRPG is being written by jaded cat-lady lesbians in their early 30s who absolutely refuse to allow female main characters to procreate out of envy that they themselves cannot do the same. Sort of like Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear, which had every female NPC offering to sleep with my female elf mere minutes from joining, but not a single male even so much as sniffing the air around her.

I know, it’s funny, but it’s also depressingly sad that it has come to this."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...