Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mekanik Klavye yapimi

Sanguin

Öne çıkan mesajlar

PCB'sini üretmiyorsun tabi Xaero, kasasını, switch'lerini, PCB'sini, controller'ını, diyotlarını alıp birleştiriyorsun.

İstediğin gibi modifiye edebiliyorsun tabi herşeyi alıp kendin lehimleyip montajlayınca da toplamda ya aynı fiyata ya da daha pahalıya geliyor, bir de üstüne saatle lehim yapman gerekiyor.

Ben şunu aldım mesela 90$'a MX Blackli, gayet memnunum. Aynı satıcıda PCB, plate vs. de bulabilirsin. Satın almadan mesaj atarsan istediğin fiyatı yazıyor kutusuna gümrükte sorun çıkmaması açısından.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

PCB'sini üretmiyorsun tabi Xaero, kasasını, switch'lerini, PCB'sini, controller'ını, diyotlarını alıp birleştiriyorsun.

İstediğin gibi modifiye edebiliyorsun tabi herşeyi alıp kendin lehimleyip montajlayınca da toplamda ya aynı fiyata ya da daha pahalıya geliyor, bir de üstüne saatle lehim yapman gerekiyor.

Ben şunu aldım mesela 90$'a MX Blackli, gayet memnunum. Aynı satıcıda PCB, plate vs. de bulabilirsin. Satın almadan mesaj atarsan istediğin fiyatı yazıyor kutusuna gümrükte sorun çıkmaması açısından.

Ayri ayri parcalarin fiyatlari kontrol etmedim ama daha pahaliya geliyorsa ugrasmanin pek manasi yok.

Eski keyboardlaridaki switchleri soksen en az 20 USD ucuza gelir herhalde..
Sosyal ağlarda paylaş

https://olkb.com/planck/ massdropta bayaa indirimdeydi bi ara.

switchleri kendin alacaksan eger sadece switchler essek yukuyle para.alibaba dan falan astari yuzunu geciyo.

anca turkiyede seri uretime gecip zilyon tane klavye basacaksan fiyatlar ideale indirgeniyo.ucuz mekanik klavyeler bu yuzden uzerindeki switchlerin toplam maliyetinden cok daha ucuza mal oluyo.ote yandan orada da kargo parasi baska bi dert olabilir.

kullanacagin switche karar verdikten sonra iyi bi kasa ve pcbyle uzun sure kullanirsin zaten.ha illa custom olsun derdin varsa da keycaplere bakicaksin.klavye kadar pahali oluyo bazi setler ama kendime ozgu olacak omur boyu kullanacam diye dusununce belki tek seferlik goz onune alinabilir bir masraf gibi duruyo.

---------------------------------------------------

ornek olmasi acisindan ben boyle bi harcama yapacak olsam su yolu tercih ederdim.

http://www.keyboardco.com/keyboard/superior-gold-contact-click-action-keyboard-black.asp (klavyenin layoutu UK.Turkce Q kullanmak icin uygun.F de olur heralde.)

355try + kargo(77try) = 432 try(kargo dahil) gumruklu

http://www.wasdkeyboards.com/index.php/products/keycap-set/105-key-iso-cherry-mx-keycap-set.html
50$+35$kargo = 314 try (kargo dahil google currency)(gumruk sinirinin altinda 75euro icin.sinir 30euro olursa 376 try.)

http://www.keyboardco.com/keyboard/uk-filco-ninja-majestouch-2-nkr-tactile-action-keyboard.asp
Filco Ninja Majestouch-2(UK layout trq esdeger) icin

566 try + kargo(77 try) = 643 try (gumruklu)

+ wasd(314 try) = 957 try

keycap icin su anda gumruk vergisi gorunmuyo.50 dolar oldugu icin.30 euro sinirina inerse(indi mi?) o da vergilenecek.

kurlarin alayini google currency([£,$] kac try) kullanarak cevirdim.posta bakildigi zamana gore kurun degisecegi garantidir.

Bu ecnebilerde UK disi trq uyumlu layout baska ne var acaba?Almanlarinki sanirim uyuyo.EU layout diye generic bisi var galiba bide o da uyuyo gibi.

Turkce Q kullanmaya alismis bir kimsenin US layout kullanmamasini tavsiye ediyorum.

Turkiyede satilan mekanik klavyeler daha cok oyunculari hedef alacak sekilde uretilmis.yurtdisindan klavye soylemek fiyatlara (WASDsiz) bakilirsa hem kalite acisindan hemde kullanim zengiligi olarak memleket tarifesine gore bayaa avantajli duruyo.

Blue switch'i oyun klavyesi icin tavsiye etmiyorum.Ote yandan yazi yazmak icin kendinden tesvikli muazzam bir hissi var.

oyun + yazi(tez odev...) seklinde dusunulecekse brownlar ideal.

redlerin hissiyatini pek begenmedim.(teshir klavye ustunde denedim.yanimda bilgisayarim vardi takip baktim.biraz kaliteli bir rubberdome hissi var gibi.o tactile feedback olmamasi acikcasi hissiyat olarak bayaa fark ettiriyo.o yuzden brown ve blue benim kullanimima daha uygun.brownlarda hafif bi feedback var.)

Klavye almadan once esinizden dostunuzdan ve teshirlerden mumkun oldugu kadar cok farkli switch tipi deneyin.en az 3.[blue, brown, {red, black}] seklinde ve sonra hangi switchli klavyeden alacaginiza karar verin.

gateron ve kailh switchler hakkinda pek bi bilgim yok.cherry mxlerden sapmama taraftariyim.yillarin argesi ve uzun sure denenmislik burada etmen.diger switchler saniyorum daha gunumuz argesi.testleri ve kullanim omurleri acisindan uzun vadede nasil sonuc verirler o da ayri bi mevzu.oturup arastirmadim acikcasi.bilinirlilik ve yayginlik acisindan cherry mx switchler tek tercihim su anda.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

yapilmisini satin alin

daha kolay.

Elbette daha kolay ama astari yuzunden pahaliya gelmeyecekse ve parcalari da ayri ayri alabiliyorken denenebilir diye dusundumdu. Hatta hobi bile olabilir di ama gorduk ki astari yuzunden pahaliya geliyormus :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...

abi düzgün bi tenkeyless bulamadım ucuza ya.

%75 lik bişi istiyorum %60 lık olanda f tuşları yok =/

ajazz ak33 diye bişi buldum ama switchlerinden emin değilim. cherry black in cakmasını yapmışlar. Kullananlar "fena değil" diye yorum atmış. ama aşırı subjektif bişi.

bu alet aliexpresste 37 euro kargo dahil. boynum 17" laptoptan overwatch oynarken megriyle sniper görmeye çalışmaktan içine çöktüğü için monitor+klavye alıp bi şekil yarı-desktop grade bi hale gelmek istiyorum.

varsa 50-60 dolara kadar mekanik tkl board önerisi olan, bi el atsın.

Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

gamerın hipsterlığı da böyle bir şey herhalde asdas

yok lan tkl klavye gayet güzel bişi.

ama cidden hipster olanlar 150 200 dolar falan. napıyoruz abi diye sorgulatıyo insanı.

en son 250 liraya blacwidow alırken kendimi sorgulamıştım bi, şimdi o widow 750 lira mk.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

abi düzgün bi tenkeyless bulamadım ucuza ya.
......
varsa 50-60 dolara kadar mekanik tkl board önerisi olan, bi el atsın.

http://redragonusa.com/product-category/keyboard/

Kumara ve USAS modellerine bak. Amazonda satılıyor her modeli.

Kumaranın 3 çeşidi var- ışıksız , tek renk ışıklı ve RGB ışıklı.

USAS 2 çeşit - tek renk şıklı ve RGB ışıklı.

Outemu Switch kullanıyorlar, baya iyi switchler, Çin nin kalitesi.

Hatta RGB Usas Türkiyede n11 de bulunuyor. Fiyatı da 319 tl. Ama satıcı nedir, ne değildir bilmiyorum..

http://urun.n11.com/klavye/redragon-wired-gaming-mechanical-rgb-keyboard-usas-74676-P162333581
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...