Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

VM ile download sistemi?

df

Öne çıkan mesajlar

Başlığa ne yazayım bilemedim =)

Bölgemde fiber altyapısı olmadığından ve çok fazla oyun vs indirdiğimden çok sıkıntı yaşamaya başladım. şimdi aklımda eve ikinci bir adsl hattı alıp download ile günlük kullandığım hattı ayırmak istiyorum ama ikinci pc ile uğraşmak istemiyorum. 3mb'ye düşmüş internetle normalde ayda 400-500gb bile indirebilirsin paralelde çalışınca.

mevcut pc'de interneti kablo ile kullanıyorum ve bir adet usb wireless adaptörüm mevcut. vm ile arkada ikinci bir os kurup wireless aleti ona tanıtıp ikinci modemden ona wireless bağlantı kurmak istiyorum ve ana os'ta kablo ile asıl hatla yavaşlamadan takılmak istiyorum.

şimdi sistemimde çift monitor, 3-4 hdd var. 16gb ram ve 6700k işlemci var. vm için 1hdd, 2gb ram ve 1 core cpu atasam download için yeterli. ana sistem de çok sıkıntıya düşmez gibi.

asıl soruma gelecek olursak hattı vs almadan önce herhangi bir teknik engel ile karşılaşır mıyım onu öğrenmek istedim. çok fazla vm ile uğraşmadım o yüzden limitlerini bilemiyorum. öncelikle usb'den wireless adaptörü görmesinde bir engel var mı? bir de 1 hdd'yi ona atadığımda ana sistemle de o hdd ye erişmeye devam edebilir miyim? yani inen dosyayı oradan kullanabilir miyim yoksa bir şekilde taşımam mı gerekir?

aklıma gelmeyen başka sıkıntılar var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.draytektr.com/index.cfm?fuseaction=objects2.detail_product&pid=1126&sid=1120

soyle bi router isini gorebilir sanal makinasiz.2 internetin modemlerini bridge moda alip buna bagliyosun.bunuda ethernette bagliyosun.1 ethernet yeter mi yoksa 2 tane ethernet karti lazim olur mu emin degilim.

akabinde iceride su uygulama su portla su ip adresiyle su interneti kullansin digerleri otekini kullansin gibi bi ayar cekebiliyo olman lazim bu aletlerde.

almadan once adamlari arayip kafandaki kurulumu anlatirsan yardimci olurlar diye dusunuyorum.

tabi 1 adet 8mbit sinirsiz 130 lira.yukardaki kurulumdan cok daha ucuza gelir.downloadlari 3mbitle sinirlayip kullanmakta diger bi cozum.
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl olsa ikinci hat çekecen, benim tavsiyem 2 nci bilgisayar al. 24 saat çalışsın.

VM tahmin etmediğim zorluklar çıkarabilir. Ayrıca ana sisteme bir şey olursa , tüm downloadların kesilir.

Benim tavsiye şunlardan birini al, kullan gitsin. madem sırf download yapacan .

https://www.sahibinden.com/bilgisayar-masaustu-modeller?a75304=1140988&sorting=price_asc

Özellikle MSİ wind baya uygun bu işe.

Veya HP nin çıkma banka bilgisayarları vardır, bazılarında RAM ve HDD yoktur, kendin bulursun. Diğerlerinde vardır.

Bunun gibi.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-hp-5750-1000-adet-49-tl-266651418/detay

Bunun gibilerinde vardır:
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-hp-dc7700-bilgisayar-temiz-firma-garantili-360780210/detay

Windows yükle veya linux kur. Kullan gitsin downloada.
Sosyal ağlarda paylaş

sanal makina isi arka planda dusundugun gibi olmayabilir performans acisindan.

ote yandan sanal makina hadisesi icin sunada bakabilirsin.

videolar

7 kullanici https://www.youtube.com/watch?v=LXOaCkbt4lI

suda 2 kullanici icin https://www.youtube.com/watch?v=LuJYMCbIbPk

videolarda kullandigi yazilim https://lime-technology.com/what-is-unraid/
Sosyal ağlarda paylaş

Silphatos said:

8mbit sınırsız var, 2x3mbit parasından ucuz. tplink modemlerdeki bw control ile de istediğin ip'ye istediğin dl/up kotası koyabiliyosun. 5mbit'iyle download yaparken kalan insanlar nete girip video izleyip oyun vs oynayabiliyolar.

ilk onu denedim superonline 16mb 75gb taahhütü daha fazla para verecek olmama rağmen 8mbit sınırsıza fln çevirmiyor. 1 yıl daha taahhüt var ve 400 tl bozma bedeli istiyor. o da kalan 1 yılın 6 ay'ı ediyor.yalandan 6 ay verip hiç kullanmayacağıma 1 yıllık verip kullanırım. o arada da paralelde bu dediğimi yaparım. baktım pek sağlıklı olmadı 1 yıl sonunda birini iptal ederim diyorum.

dizi izleyeyim güncel oyunlarım update yapsın vs diyince bile ayın 10 u gibi bitiyor ve 3mbit ile kanser oluyorum. yani her türlü bi aksiyon alacağım. 400 ü direkt çöpe atana kadar böyle bir şey deneyip tecrübe edinmiş olmak daha iyi gibi geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Quo-Vadis said:

pulkas said:

vm en uygun bütçeli çözüm. (bedava =P) istediğim verimi alamadığım takdirde sizin önerileri inceleyip bakarım. hatta ikinci hattı da açmadan bi kurar teli modem yapar denerim gibi wireless adaptör ile =)

ve o sırada ana makinenin oyun performansına fln olumsuz etki olacak mı onu gözlerim. ram fazla zaten oradan olmaz da cpu core adama belki olumsuz etkiler.
Sosyal ağlarda paylaş

vmware ve hyper-v kurdum ikisini de denemek için. ikisinin de kendine has güzellikleri var. ikisinde de farklı network ile interneti ayırma başarılı bir şekilde oluyor. mobile hotspot ile test edebildim iki internet olayını. adsl hattı açılınca çalışmaya hazır bekliyor.

16gb ram in 2gb'sini 8gb vram'in 1gb'sini ve işlemci de 1 core max izin verince benim sisteme hiç yük bindirmedi. oyun vs ne 16ram limitine ne 8vram limitine erişmiyor zaten. bunları açmama rağmen.

tek sıkıntı dosya transferinde bi taraf wireless üzerinden attığı için 50gb yarım saat sürüyor. ethernet kart alsam ikinci network için vm-host transferi hızlanır mı sizce?

teknik olarak bi tane host partition'u network drive olarak tanıtırsam ağdan host'a da download ettirebilirim ama bi network sıkıntısında erişim gidip download mal olabilir gibi düşündüm. o yüzden kendi sanal drive'ı içine indirip inince transfer etmek daha sağlam bi yöntem.

ssd external üzerinden taşısam bu sefer de storage yönetiminden bi onda bi onda offline yapmam gerekecek daha üşenilecek şey. ikisi aynı anda aktif kullanamıyor.

tekrar asıl soruma gelecek olursam iki ethernet üzerinden erişim bi ethernet bi wireless e göre çok farkeder mi yoksa network transferi olduğu sürece her türlü bi yavaşlık olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

tool kurulu sürükle bırak ile atıyorum zaten ama teknik olarak network üzerinden gitmiyor mu? onun da biri wireless dongle. 50gb tam olarak 24 dk'da gitti. normalde hdd'ler arasında kopyaladığımda 10-15dk'da gidiyor. %50 bi yavaşlama var. çok dert değil işte de ethenet ile daha hızlı olacaksa 20-30 liralık şey için 2 kat beklemeyeyim dedim =) olmazsa da fena değil bu şekilde.

ben vm'de sanal hdd yarattığını ve dışarıya erişemediğini bilmiyodum planım direkt host hdd'lerini gösterip steam'se steam folderimi, origin'se origin folderimi gösteririm hiç taşımam diyordum. o hayalle başlayıp bu duruma gelince bari hızdan kurtarayım dedim =)
Sosyal ağlarda paylaş

df said:

Silphatos said:

8mbit sınırsız var, 2x3mbit parasından ucuz. tplink modemlerdeki bw control ile de istediğin ip'ye istediğin dl/up kotası koyabiliyosun. 5mbit'iyle download yaparken kalan insanlar nete girip video izleyip oyun vs oynayabiliyolar.

ilk onu denedim superonline 16mb 75gb taahhütü daha fazla para verecek olmama rağmen 8mbit sınırsıza fln çevirmiyor. 1 yıl daha taahhüt var ve 400 tl bozma bedeli istiyor. o da kalan 1 yılın 6 ay'ı ediyor.yalandan 6 ay verip hiç kullanmayacağıma 1 yıllık verip kullanırım. o arada da paralelde bu dediğimi yaparım. baktım pek sağlıklı olmadı 1 yıl sonunda birini iptal ederim diyorum.

dizi izleyeyim güncel oyunlarım update yapsın vs diyince bile ayın 10 u gibi bitiyor ve 3mbit ile kanser oluyorum. yani her türlü bi aksiyon alacağım. 400 ü direkt çöpe atana kadar böyle bir şey deneyip tecrübe edinmiş olmak daha iyi gibi geldi.

Bilgin olsun ISP veya başka bir şirket henüz kullanmadığın bir ay için taahhüt farkı isteyemez. Bırakıyorum dediğinde o zamana kadar verdikleri indirimi geri isteyebilirler, daha vermedikleri indirimi isteyemezler.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok zaten önceki ayların farkı o kadar ediyor. Memlekette hiçbir kuruma denetleme yokki eskiden taahhütsüz 60 a aldığımız paketleri sözde 100 lira yapmışlar taahhütle yine 60 a veriyorlar. Sonra yok 200 lira kurulum alırım onu alırım bunu alırım bi bakıyosun taahhüt yapmazsan 6 ayda toplam 2 yıllık parayı istiyor. Seve seve taahhüt yapıyosun. Bu kurumlara bu enflasyon oranı varken bu zammı yaptıranları güzelce öpmek lazım da işte yeni türkiye gerçeği.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
bugün yeni internet açıldı. tam istediğim gibi oldu ayarlarım. vm de torrent yardırırken internette rahat rahat takılıyorum. download interneti koparsa ana internete erişemiyor ama ana internet koparsa download internetine erişiyor. yani ana internetin de backup'ı olmuş oldu. iki farklı iss ile.

en yüksek kalitede indirmeye başladım dizilerimi. normalde x264 e boyun eğmiştim =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Raspberry Pi al diyecektim ama cozmussun.

Bunu alip, bir harici HDD takip, uzerine Sonarr ve CouchPotato kurup, bir de Plex server kurarak cok guzel halledebilirsin. Sonarr tum istedigin dizileri ve animeleri otomatik indirir, CouchPotato da filmler icin aynisini yapar. Plex'den de normal Netflix'den izler gibi rahatlikla izleyebilirsin. Usenet filan cok daha performansli olur ayrica torrent'ten ama ayni setup torrent ile de calisir.
Sosyal ağlarda paylaş

inceleyeyim biraz söylediklerini. vm için de 1 ay test edeyim ana sistemi ne kadar etkileyecek fln diye. performans sorunu olmazsa aynı pc'de yönetip sürükle bırak ile dosya transferi en kolay çözüm gibi.

dahili 4tb hdd var zaten. verdiğim ram vs de zaten en yüklendiğimde bile boşta kalandan düşük çok etkilemeyecek gibi. sıkıntı olursa diğer çözümleri incelerim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...