Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

istifa etme

Seele

Öne çıkan mesajlar

Senelerdir calistigim firmadan cikma karari aldim. Yeni ise imza attim.
Su an ki is yerimde cok mutsuzum ayrica IT firmasi olmasina ragmen
kendini gelistrememis bir firma (bir cok öneri sunsamda reddedildi patron sirketi bir yere kadar)
Aslinda anlatsam baya baya drama cikar, göz yaslari sel olur.

Neyse istifa konusunda tecrübe sifir. nasil yapsam bilemiyorum kavga dövüs olmadan son bir ayimi gecirip diger ise gecmek istiyorum. Kafamda ki plan bu cuma saat 16:00 'da istifayi verme ve 17:00'da paydos. üstüne bir ay calisma zamani var. Son bir ayimda agzimdan burnumdan getirmez umarim.

off acayip gerildim ya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Esh said:

samaella said:

senelerdir çalışıp 1 ay mı ihbar süresi?

onu kontrat belirliyo sanirim.

1.5 ay da oluyo 2 ay da oluyo.

Turkiye'de kanun belirliyor, sozlesme ile azaltilabiliyor sadece. Almanya bilmem tabii. 2 hafta-2 ay arasi degisiyor ne kadar calistigina bagli olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

eski işten ayrılmadan yenisine nası imza attın?

is sözlesmemde 1 ay yaziyor. hatta yeni is yerine iki ay demistim onada ok demislerdi (is degistirme olayi baya hizli gelisti bu kadar hizli is bulacagimi düsünmüyordum o nedenle eski sözlesmeyi okumamistim).

ayrica yeni is bulmadan nasil istifa edeyim sokakta kalirim.

yillik iznim hic yok hatta nenem öldügü icin trye gelmistim iznim yoktu maastan kesti. yillik cirosu 500K euro olan firmadan 200 Milyon Euro olan ve iki senedir yillin en iyi is vereni secilen bir yere geciyorum. bakalim kivirmaya calisicam.
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

senko said:

eski işten ayrılmadan yenisine nası imza attın?

is sözlesmemde 1 ay yaziyor. hatta yeni is yerine iki ay demistim onada ok demislerdi (is degistirme olayi baya hizli gelisti bu kadar hizli is bulacagimi düsünmüyordum o nedenle eski sözlesmeyi okumamistim).

ayrica yeni is bulmadan nasil istifa edeyim sokakta kalirim.

yillik iznim hic yok hatta nenem öldügü icin trye gelmistim iznim yoktu maastan kesti. yillik cirosu 500K euro olan firmadan 200 Milyon Euro olan ve iki senedir yillin en iyi is vereni secilen bir yere geciyorum. bakalim kivirmaya calisicam.

demek istediğim, eskisi ile anlaşmadan yenisine nası imza attındı aslında.
ne bileyim eski şirketine dersin ben ay başı çıkış yapıcam diye cuma atıyorum, diğerine de sözleşmeyi pzt'den başlıyacak şekilde yapılandıralım dersin normalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Bathory said:

Kontrata göre degil eger Türkiye'de çalışıyosan.

6 aya kadar 2 hafta
6 ay - 1,5 yıl arası 4 hafta
1,5 - 3 yıl arası 6 hafta
3 yıl+ 8 hafta

Tabi ihbar süresince günlük 2 saatlik iş arama iznin var. Onu düşebiliyorsun ihbar süresinden.

ben 5 seneden fazla isci oldugum icin eger patron beni atsaydi 2 ay calistirmak zorundaydi (benim magdur olmamam icin)
5 ile 8 yil 2 ay isveren icin. almanya kanunlari tabi bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer postları okumadım
6 senede 4-5 kere istifa etmiş biri olarak bu konuda pek tecrübem var.

Kimse sana mobbing yapmaz bu sürede, sen normal işte nasılsan öyle çalışmaya devam et. Handover sürecini ypabildiğin kadar hızlandır.
Zaten ayrılıyorsun, seni sevmeyen tarafın hoşuna gider bu, sana iyi bile davranabilirler.

Sana "neden ayrılıyorsun" diye soracaklar. Dürüst olmana gerek yok.
Pazarlık yapıcaklar, para için gidiyorsan para arttıracaklar. Burdaki olay seni kazanmak değil, patron/müdürün kazanma egosu. Bugüne kadar düzelmediyse bundan sonrada düzelmez, hiç taviz vermeyecekmiş gibi konuş.

Sana engel olabileceklerini düşünüyorsan, yalan söyle.
Memlekete gidiorm, sektörü bırakıorm vs vs. Kimseye zararı yok bunların.

1 kere engellendiğim için tecrübeliyim, artık her seferinde sektörü bırakıyorum diyorum heh.
Net ol, ikircikli olma. Kararımı verdim gidiyorum efekti verirsen, çok rahat çok tatlış bir son ay geçirirsin.
Kimseeylede kavga etme, elinden yardımı yapıyormuş gibi yap.
Seele said:

Senelerdir calistigim firmadan cikma karari aldim. Yeni ise imza attim.
Su an ki is yerimde cok mutsuzum ayrica IT firmasi olmasina ragmen
kendini gelistrememis bir firma (bir cok öneri sunsamda reddedildi patron sirketi bir yere kadar)
Aslinda anlatsam baya baya drama cikar, göz yaslari sel olur.

Neyse istifa konusunda tecrübe sifir. nasil yapsam bilemiyorum kavga dövüs olmadan son bir ayimi gecirip diger ise gecmek istiyorum. Kafamda ki plan bu cuma saat 16:00 'da istifayi verme ve 17:00'da paydos. üstüne bir ay calisma zamani var. Son bir ayimda agzimdan burnumdan getirmez umarim.

off acayip gerildim ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Sana engel olabileceklerini düşünüyorsan, yalan söyle.
Memlekete gidiorm, sektörü bırakıorm vs vs. Kimseye zararı yok bunların.

ben bundan emin değilim ya :)
telekom sektörü göt kadar zaten, herkes birbirini tanıyor.
sektörü bırakıyorum diyip başka şirketle adamların karşısına müşteri olarak çıkmak tatsız olabilir :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...