Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1080p 144hz Monitör Tavsiye

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abi geçen hafta colormunki kalibrasyon şeysi aldım, yeni monitöre uyguladım allah bozmasın tanrı parçacığı gibi oldu iyicene, renkler saçma sapan iyi. ofisteki tasarım için alınan monitorlere yaptım kalibrasyonu bu kadar iyi renk veremiyor.
Mesaj tarihi:
quixef said:

-Crawler- said:

firmware mi farklı acaba bende blue light diye birşey yok.
http://i.hizliresim.com/Er5rR9.jpg

Bu arada o Lightboost inaktif gözüküyor ya, Strobelight (Beta 4) diye ufak bir program var, onu kullanııp strobing i aktive et, hakikaten VG248QE ekran bir başka oluyor renkler falan anlayamazsınız.

tüh ya mg279q'da olmuyo bu sanırım
Mesaj tarihi:
Shean said:

iris'te var alternatifi. 30 dakikada 1 bilgisayara pause koyuyor git 5 dakika dolaş gel lan diye. + f.lux gibi ekran rengini ayarlıyor

iris güzelmiş. yılların fluxçısıyım, iris alıcam sanırım. işte patide bütün mesajları skimlemenin faydaları
yalnız yazan ingilizce bilmiyor bi de biraz mal
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Bir ara elim buna gitti sonra vazgeçtim(Dell S2417DG) :
https://www.amazon.de/gp/product/B01KZIOSSQ/ref=ox_sc_sfl_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

1100tl ye VG248QE buldum teşhir ürünü , yapıştırdım direk , şimdilik herhangi bir sorunu yok.
Mesaj tarihi:
Dark_Soul said:

Bir ara elim buna gitti sonra vazgeçtim(Dell S2417DG) :
https://www.amazon.de/gp/product/B01KZIOSSQ/ref=ox_sc_sfl_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

1100tl ye VG248QE buldum teşhir ürünü , yapıştırdım direk , şimdilik herhangi bir sorunu yok.

Haberin olsun diye alıntılıyorum,

Strobelight Beta 4 indir, VG248QE bir başka güzel oluyor.
Mesaj tarihi:
Abi ikiniz de hakli olabilirsiniz sdfg

Renk kalitesi azalmasi kimi renklerde contrastin da bozulmasi demek, over contrast olmasi da degredation sonucta
Mesaj tarihi:
Esh said:

Marka bilinirligi acisindan iiyama ve eizo top graphic designer monitorculeriydi.

evine alan icin onlar zengin ve enthusiast monitoruydu abi. designer her isini gordugu budget monitorle devam edip gozluk numarasi degistiriyordu.
Mesaj tarihi:
Olm 2 dakka kavga etmeyin lan , parlaklıktan gözlerim kör oldu zaten , blue light filter hödüsünü level 4 yaptım bu da çok karanlık oldu , custom profile gibi birşey yapıp tek tuşla değiştirmek lazm sanırım.

Edit: Strobe iyiymiş , surf vs yaparken güzel oldu.Ekranın tam ortasında 1 adet ölü pixel var :( , backgroundu siyah yapınca belli oluyor sadece.
Mesaj tarihi:
strobe fln parlak kullanım için mi iyi yoksa benim gibi ışıktan rahatsız olup sıfıra yakın parlaklıkta kullananlar için de renklerde vs düzeltme yapıyor mu? vg248qe kullanıyorum ben de.
Mesaj tarihi:
Parlaklığını yok ediyor monitörün, flicker'dan rahatsız olmazsan ve red tint yoksa sendeki modelde kullanabilirsin VG248QE'i. Tabi ona göre renklere kalibrasyon veya uygun bir profil bulman lazım.
Mesaj tarihi:
df said:

strobe fln parlak kullanım için mi iyi yoksa benim gibi ışıktan rahatsız olup sıfıra yakın parlaklıkta kullananlar için de renklerde vs düzeltme yapıyor mu? vg248qe kullanıyorum ben de.

Abi bakma şu cahile Allahaşkına, ayarı var ister 100% de kullan ister 10% a çek, ne kadar azaltırsan o kadar motion blur azalıyor ama brightness da azalıyor. Ama sen keyfine göre ayarlayabiliyorsun.
  • Yeni Oluştur...