Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ehliyet yenileyek mi

Mrlee

Öne çıkan mesajlar

Yenilemenin iki avantajı var;
- En ufak boy servis (D sınıfı) araçları kullanabilmek,
- Yurtdışı -özellikle AB- araç kiralamalarda sorun yaşamamak.

Bu ikisine niyetiniz yoksa 2019 beklenir, son yıla/aylara bırakmamakta fayda var, yumurta kapıya gelince herkes üşüşür. Ben ilk ay almıştım ultra dandik sağlık raporu bile geçiyordu, 2 saatte falan hallettim. Sonradan biraz yükseldi raporların taslak standardı falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Son günlerde sosyal medyada; “2017 Ocak ayından itibaren sürücü sağlık raporlarının Devlet Hastanelerinden 350-400 TL. civarında bedel ödeyerek alınacağı” şeklinde haber ve duyurular paylaşılmaktadır. Sürücü sağlık raporları; “Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik” hükümleri kapsamında, Aile Hekimliği, Devlet Hastaneleri veya Özel Hastanelerden alınmaya devam edilecektir. Sosyal medyadaki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi; bu yönde Genel Müdürlüğümüzce herhangi bir çalışma yapılmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.!!!
Sosyal ağlarda paylaş

ekşi said:

aklımın almadığı saçmalıklar silsilesi.
yurtdışında kullanabilmek için yeni ehliyet almaya karar verdim. ilk sıkıntı randevu almaya çalışmakla başladı. sistem 6 ay sonrasına randevu verdiği için nerdeyse tüm istanbul'daki randevular iki ay için dolu. sayfayı sürekli yenileyerek şansa bir hafta sonrasına beykoz'da randevu buldum. sıra geldi sağlık raporuna. aile hekimine gittim. hastaneye sevk ediyorum oradan kbb, göz, psikoloji vs raporu alman gerekiyor ama fsm hastanesi 200 tl alıyor dedi. yani 15 lira diye bize yedirilmeye çalışılan ehliyet ücreti bir anda 215'e çıkıyor. önce aile hekimine gidiyorum o hastaneye sevk ediyor, sonra hastaneye 200 lira ödüyorum, en son tekrar aile hekimine gidiyorum o raporu veriyor. hadi hastaneye yönlendirdin zırt pırt aile hekimine gönderip bana niye sıra bekletiyorsun. işin saçmalığı özel bir tıp merkezini aradım. biz 66 liraya direkt veriyoruz dedi. arkadaş bu ehliyet 15 lira değil miydi? ehliyeti olan adamın bu kadar çile çekmesi niye? ayrıca sgk'si olan adamın devlet hastanesinden 200 liraya bu rapor için tetkikleri yaptırması niye? insanlari 15 lira diye niye kandırıyorsunuz? özel sağlık merkezinin tek seferde 66 liraya verdiği raporu devlet nasıl olur da 3 sağlık merkezi gezdirerek 200 liraya veriyor. aklım yetmiyor malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

Mrlee said:

ekşi said:

aklımın almadığı saçmalıklar silsilesi.
yurtdışında kullanabilmek için yeni ehliyet almaya karar verdim. ilk sıkıntı randevu almaya çalışmakla başladı. sistem 6 ay sonrasına randevu verdiği için nerdeyse tüm istanbul'daki randevular iki ay için dolu. sayfayı sürekli yenileyerek şansa bir hafta sonrasına beykoz'da randevu buldum. sıra geldi sağlık raporuna. aile hekimine gittim. hastaneye sevk ediyorum oradan kbb, göz, psikoloji vs raporu alman gerekiyor ama fsm hastanesi 200 tl alıyor dedi. yani 15 lira diye bize yedirilmeye çalışılan ehliyet ücreti bir anda 215'e çıkıyor. önce aile hekimine gidiyorum o hastaneye sevk ediyor, sonra hastaneye 200 lira ödüyorum, en son tekrar aile hekimine gidiyorum o raporu veriyor. hadi hastaneye yönlendirdin zırt pırt aile hekimine gönderip bana niye sıra bekletiyorsun. işin saçmalığı özel bir tıp merkezini aradım. biz 66 liraya direkt veriyoruz dedi. arkadaş bu ehliyet 15 lira değil miydi? ehliyeti olan adamın bu kadar çile çekmesi niye? ayrıca sgk'si olan adamın devlet hastanesinden 200 liraya bu rapor için tetkikleri yaptırması niye? insanlari 15 lira diye niye kandırıyorsunuz? özel sağlık merkezinin tek seferde 66 liraya verdiği raporu devlet nasıl olur da 3 sağlık merkezi gezdirerek 200 liraya veriyor. aklım yetmiyor malesef.

Saçma görünse de aslında saçma olmayan bir olay bu. Aile hekiminin duvarında renk körlüğü testine dair dandik bir tabela var, onun dışında hiçbir şeyini test etmesi mümkün değil. Ta 2000'lerde uygulanan "eli yüzü düzgün, bi çömel kalk bakayım, hop al sağlık raporu" tarzında oluyordu verdikleri raporlar. Devlet de "muayeneyi yapacak ekipmanınız yoksa olan merkeze yönlendirin" diye değiştirdi onu haliyle. Her devlet kuruluşunda da her bölüm/cihaz olmadığından gezilmek zorunda kalınan yer sayısı değişebiliyor.

En temizi pintilik etmeden 50-100 TL'ye kıyıp özelde tek bir binadan yarım saatte almak. Bedava ve daha kolay olması gerekirdi tabii zorunlu tutulan bir sosyal hizmetin ama hiç kontrol etmeden birilerinin trafiğe salınmasından iyidir.

bLackcha0s said:

ben kaybettim ehliyeti gittim dilekçe verdim polise

araba da yok lazım da olmuyor
motor ehliyeti istiyorum

kaçı bekleyeyim? :)

Kartın ne formda olduğunun veya kaç yılda bir yenilendiğinin senin için bir önemi yok, sonuçta sınava girmek zorundasın. Bence en erken zamanda al.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Şimdi aile hekimliğinden rapor almak yeterliyken

2017 ye bırakırsan

PET Scan
MRI
f-MRI
Ultrason vs. içeren çok kapsamlı bir tetkik yaptırman ve sonuçlarını en az üç üniversiteden profesörlerin oluşturacağı senin için özel olarak teşkil edilecek bir kurula onaylatman gerekecek.

(Geyik bu ama Facebook ta bir ara böyleydi muhabbet)

Hiç bişi değişmiyor 2020 ye kadar. (Ha ıvır zıvır ücretlere yeniden değerleme oranı nispetinde zam gelir ama o da negligible)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...