Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shadowverse - Online CCG


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Ilk once linkler;

Oyunun sitesi:https://shadowverse.com/
Meta sitesi: https://shadowverse.gamepress.gg/
Topluluk sitesi: https://shadowverse-portal.com/
reddit: https://www.reddit.com/r/Shadowverse/

Sonunda online CCG'mi buldum. Oynadiklarimin en iyilerinden. MtG hala kral elbette ama bu Shadowverse ondan sonra en sevdigim, hatta buyuk ihtimalle kisaligi ve ucuzlugu nedeniyle ondan daha cok oynayacagim bir oyun.

Tum ortamlarda var, iOS, Android, Steam (Mac/Win). Tarz olarak Hearthstone'da daha yakin ama daha kompleks ve kartlar daha bir Magic-vari. Ilk bakinca Japonlar HS'nin kopyasini yapmis gibi gorunuyor, ama icine girince cok daha farkli oldugu gorunuyor.

Bir bakin derim, epey sevdim ben.

RNG olabildigince dusuk tutulmus, ekonomik olarak da cok iyi. Single kismini bitirince elinizde Tier-1 bir deste kuracak kadar kaynak oluyor. Uc gunde iki Tier-1 deste kurdum ben para harcamadan. Sonrasi yavas ama. Bu nedenle basta iyi karar vermeniz gerek kuracaginiz desteye. Metanin en gicik kontrol/combo destesini kurdum ben tabii =)

Gameplay epey zevkli. HS'ye daha yakin dedigim gibi ama kartlar farkli. MtG kartlariyla HS oynuyormusun gibi sanki. Bir deneyin. Zaten 3-4 gun de Tier-1 bir deste ile ladder'da takiliyor olursunuz, begenmezseniz kapatisiniz.

Bunun icin Single kismini oynamaniz (guzel bir oykusu var, eglenceli) gerekli, zaten karakterler HS'dekinden cok daha farklilar birbirlerinden, oynamaniz faydaniza olur. Sonra da pratik maci olarak her karakteri en yuksek zorluk seviyesinde yenmelisiniz. Sirf boyle 60-70 booster aciyorsunuz. Arena icin de 10-15 tane ucretsiz giris hakki kazaniyorsunuz.

Parayla almak isterseniz bir booster 5,5TL iTunes'de. Ama hergun ilk aldiginiz booster yari fiyatina.

Aha bu da anlatan vidyo:

https://www.youtube.com/watch?v=HqVcCeu8owU

Yeni CCG'mi buldum ben. Oyun daha yeni cikti, gecen 6m download diyorlardi, epey oyuncu var simdiden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Biraz daha anlatayim dedim oyunu.

Ilk once MtG'den sonra en sevdigim kart oyunu oldugunu soylemeliyim tekrar. Scrolls olsun, YuGiOh olsun, Faeria, Hearthstone olsun epey oyun da denedim.

Bir oyun 5-15 dakika arasi suruyor, sure olarak iyi bence. MtG gibi bir saat suren oyunlar olmuyor en azindan.

Oyun tarzi olarak Hearthstone gibi dusunebilirsiniz. Benzer. Sadece kendi tutunda oynuyorsun, kaynak sistemi ayni, her tur bir artiyor. Benzer iste, ama daha iyilestirilmis.

RNG olayi once. RNG cok az. Draw mekanikleri her classda iyi, mulligan zaten var, random effecti olan kart yok gibi.

Destelerden bahsedeyim once, deste olarak cok cesitli ve ciddi ciddi MtG tadini verdi bana. Bunda da instant yok, yani sadece kendi turunuzda oynuyorsunuz, ama buna ragmen cogu MtG meta destesinin karsiligi var.

Kombo oynayabiliyorsunuz guzelce, Tier 1 kombo desteleri var. Yine Tier 1 kontrol, midrange, tempo ve aggro desteleri de var. Hearthstone'un aksine gercek combo desteleri var, unfair desteler yani. Instant win combolari var. You win the game diyen kart da var (engellenebiliyor tabii), ekstra turlar aldiran kartlar da var. Yine Hearthstone'da olmadigi gibi gercek boardwipe'lar da var, Destroy all followers diyen (minion iste).

Hearthstone ile kiyaslarken onda olup bunda olup onda olmayan mekaniklerden bahsedeyim. Oyunun daha bu yaz ciktigini ve PC versiyonun (Steam'de) bir aylik oldugunu da unutmayin. Bu ayin sonunda iki yeni mekanikle yeni set cikiyor, uc ayda bir yeni set cikaracaklarmis. Yeniligine ragman 6m kadar oyuncusu var su an.

Ilk once olum effectleri. Shadowverse'de karsinin boardindaki kartlari oldurmeniz gerekli degil, banish de var. Yani oldurmeden oyun disina atiyorsunuz, death effecti trigger etmiyor.

Shadowverse'de de totem olayina benzer bir sey var ama daha kapsamli burada. Amulet deniyor ve her sinif kullanabiliyor. Bunlar 3 tur sonra adam cagirmaktan, her heallendiginde adamlarina +1/+1 vermeye kadar gidiyor. Epey kapsamlilar. Bunlari kaldiran ozel kartlar da var tabii.

Taunt olayi da var tabii, instant ve block eksigini kapamanin pek baska yolu yok gibi zaten.

En onemli farklilik evolve olayi ama, bu ciddi bir fark ve taktiksellik katiyor. Ilk baslayan oyuncu iki, ikinci baslayan oyuncu uc kere kullanabiliyor bunu. Basit olarak +2/+2 veriyor ve oynandigi tur rakip askerlere (rakibe degil) vurmanizi sagliyor karakterler. Ama basit hali bu sadece. Cogu oynanabilir kartin ek evolve ozelligi var. Sunun gibi: https://shadowverse-portal.com/card/100721020

7 class var, daha da eklenecekmis. Bu classlar cok farklilar birbirlerinden, anlatayim.

[list]
[*] Forestcraft: Elf temali. Bunun kartlari tur icinde oynadigi kart sayisina gore gucleniyor. Toplam 10 kaynak oluyor en fazla, bazi kartlari 1 kaynaga oynanan basit 1/1 follower veriyor. Bazi kartlar bunlari 0 kaynak yapiyor. Asil kartlari da kendinden once 2-3 kart oynayinca ek ozellikle kazaniyor, OTB effectleri veriyorlar. Boyle ustunluk saglamaya calisiyor ucuz kartlari ardarda oynayarak.
[*] Swordcraft: Bu asker temali. Ana kartlari Officer ve Commander diye ayriliyor. Ve bunlar birbirlerine bonus veriyorlar, OTB veriyorlar.
[*] Runecraft: Buyucu sinifi. Bunun Spellboost diye bir mekanigi var. Yaptigin tum buyuler elindeki tum buyuleri guclendiriyor. Mesela ilk turdan beri elinde duran follower'a 1 vur karti oyun sonunda 10 vur olabiliyor. Ya da 10 kaynak eden bir karti 0 kaynaga oynayabiliyorsun. Guzel kontrol ve kombo desteleri var.
[*] Dragoncraft: Ejderha temali iste. Bu sinif 7 ve ustu kaynaga ulastiginda elindeki kartlarin bazilari ek ozellikler aliyorlar. Kaynak arttiran kartlari var var. Karsi adam 6 kaynaktayken 8-9 bile olabiliyorsun isler cok iyi gittiyse.
[*] Shadowcraft: Necromancer temasi. Kartlari Shadow veriyor, sonra o Shadow'lari kullanarak oynadigin kartlarin ek ozelliklerini aktive ediyorsan oynarken. Secim yapamiyorsun ama, oynadigin kart ege kullanabiliyorsa puanini kullaniyor. Biriktirip sonra kullanma yok yani, neyi ne zaman oynadigina dikkat etmen gerek.
[*] Bloodcraft: Vampir temasi. Bu high risk, high reward mantigini isliyor. Kartlarinin cok guclu efektleri var, ama aktive olmasi icin canin 10 olmali. Maksimum 20 zaten. Yani dikkatli gitmezsen instakill de yiyebilirsin.
[*] Havencraft: Rahibe temasi. Favorim bu benim. Heal ve countdown efektleri uzerinden gidiyor. 2 tur sonra 4-5 follower cagiracak bir sistem kurup ikinci turda boardwipe filan atiyorsun. Ya da kontrol oynuyorsun, kombo oynuyorsun. Bir suru farkli countdown kartlari var, totem gibi iste bunlar.
[/list]
Siniflar epey farkli yani gordugunuz gibi. Dengeler de cok iyi, ezici ustunlugu olan yok. 6 class'da Tier 1 desteye sahip su anda, orada bulunamayan tek class Runecraft da iki yeni desteyle turnuvalar kazanmaya basladi yeni. Denge iyi yani. Tas-Kagit-Makas olayi da yok gibi siniflar arasinda. Tum classlarin otekiler karsi winrate'leri %50 civarinda, iki asagi iki yukari iste. 2-3 tane istisna var ama maalesef.

Hearthstone'da oldugu gibi tarafsiz kartlar da var, ama bunlar nispeten az oynaniyor. Genelde mekaniklerden yararlanmak icin classlar kendi kartlarini kullaniyor.

Acikca Hearthstone'dan esinlenmisler yaparken, kendileri de soyluyorlar zaten. Ama eksiklerini kapatip daha zengin bir kart oyununa cevirmisler. Blizzard'in hep yaptigini bunlar yapmis bu sefer yani. MtG tadi var oynarken, daha taktiksel, daha cok dusunuluyor, RNG cok daha az, kartlar daha versatile.

Oyunun eli de cok acik ayrica. Bir haftada hic para harcamadan Tier 1 deste kurabilirsiniz 3 tane. Ben kurdum, ondan biliyorum yani. Cok fazla sey veriyorlar. Singleplayer kismi var epey odulu olan. Bazilyon tane achievement var kolayca tek tek alinan. Hearthstone'da bu dert bildigim kadariyla, para harcaman gerek. Ladder'in en ustundeki oyuncularin bile buyuk bir kismi f2p oyuncu. Her gun 3 gorev veriyor oyun, gorevler bitine kadar kalkmiyor ama 21 saatte bir bir gorevi degistirebiliyorsun. Ama genelde gorevlerin yapimi kolay oluyor, 3-4 farkli bitirme yolu olabiliyor. Shaman ile 5 oyun kazan gibi olmuyor yani. Gunluk hediye de var. Booster'den, kart craftlayacak kaynaga, arenaya girise kadar degisiyor bunlar da.

Ornek bir oyun bu da:

http://www.youtube.com/watch?v=j0GSwFoJXzg

Oynayayim, ucuza, cabuvak kurabilecegim bir Tier 1 deste ver derseniz su ikisi var, birinci cok daha ucuz ama ikinci daha iyi bence. Aggro ikisi de:

https://shadowverse.gamepress.gg/deck/rage-group-b-1st-place-royal-banner-swordcraft
https://shadowverse.gamepress.gg/deck/storm-havencraft-gamepress

Ilk destesi ilk oyunu girdiginizde verdikleri boosterlardan cikan kartlari yakarak bile kurabilirsiniz sanirim, baska gorev ve achievement almadan. Ilk once singleplayer bitirin ama, epey sey veriyor, her seyi ogretiyor, oykusu de fena degil.

Boyle iste, daha da tavsiye ederim dememe gerek yok sanirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
GERGE said:

Anime tarzina bu duzmanlik neden? Onun da seveni var hem =)

Oyundaki art efsane, zaten cygames elinden çıkma. Granblue fantasy ile bir sürü ortak karakter olduğu için bir denesem diyordum, iyi de yapmışım. Kart oyunlarıyla pek alakam yok ama sen böyle övdüysen iyi de seçim olmuş belli ki. Batılı bazı çöp tier artlı popüler oyunlara başarılı bir alternatif olması iyi olmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...