Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iPad Pro ve Dijital Pazarlama


Mithat

Öne çıkan mesajlar

Şuan çalıştığım büyük bir ihtimalle bir ömür boyu yapmak istediğim iş olabilir. Dijital Pazarlama şirketinde çalışıyorum , wordpress ile site yapıyoruz , seo sem falan yapıyoruz , blog postu kasıyoruz seo için , sosyal medya falan , bi grafik ben yapmıyorum anlamadığım için ama geneli bu.

Arada çok nadir html css falan elle yapmamız gerekiyor ftp ile (filezilla benim şuan kullandığım) .

Kısacası bu tarz bir iş için iPad Pro alsam laptop yerine çok mu eksik kalır , ne gibi sorunla karşılaşabilirim? Neyi yapamam iPad Pro ile normalde laptopla yapabileceğim?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iPad'i bende ekstra benefit olarak o kafayla almıştım bir de klavyeli kılıf almıştım ama baya yalan oluyor. Codeanywhere kullanıyorum app'i var gayet güzel falan ama mouse'un olmadığı yerde özellikle front-end development olmuyor. Ne bileyim 55px'lik marginin vardır 20px'e indirmen gerektiğinden eminsindir çok mobil bi anındasındır ve çok acildir bu değişiklik, bir kere editlersin bir kere check edersin biter ama deneme yanılma yöntemi yaparsan akşama kadar 20 satır kod yazarsın.

Bende macbook var çok seviyorum kendisini ama bir frontend developer olarak windows'a geçmeyi düşünüyorum. Kapasitesi yeterli olsa bootcamp yapıcam developmentı oradan sürdüreceğim ama zaten 128 gb.

Safariyi developer tools olarak kullandığında üzülüyorsun. Ama ipad ve iphone üzerindeki safariyi debug etme olayı başarılı. bir bu durumda macbook ihtiyacı duyuyorum bir de sitede herşey güzel bir de safaride nasılmış bakalım demek için.

Front end için macbook gereksiz ve yavaşlatıcı bence özellikle ftp kullanılan developmentlarda. git zenbook falan al çok böyle estetiksel bakıyorsan olaya.

Content editor, adwords manager falan olacaksan yeterli olabilir. Resim eklemek falan sıkıntı olur muhtemelen wordpress'e çünkü ios'un çok dandik bir depolama mekanizması var aleti depolama alanıolarak kullanmak için 40 takla atman gerekiyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeter mi işte , sıkıntı orda . Bu aletin bozuk çıkma ihtimali vs kısımlarını es geçiyorum , hırpalanmış olma gerçeğini kenara bırakıyorum , ne kadar uzun süre dayanacak? Ben kullanmaya başladıktan 1 sene sonra değiştir beni diye yalvaran alete 2 milyar vermek lüks.

17 milyara macbook alacak gücüm yok , ama alsaydım , 10 yıl belki giderdi , evet 10. çok bi *oka yaramazdı ama hala çalışırdı.

İngiliz atasözü mü neydi 'ucuz mal alacak kadar zengin değilim' 5-6 yılda bir laptop alıyorum , dolar artmamış olsa 1.8di ben en son aldığımda , şuan 17100 lira olan macbook pro , o zaman 5000 olacaktı ki gayet ödenir bi meblağ. Sırf dolar yüzünden 2 senede tırt olacak alet almiim diye bütçemi zorluyorum bende.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dijital Pazarlama sektöründe herkeste macbook var. Hayır 'ıyy macbook bile yok' diyecek müşteriler diye düşünmüyo değilim.

Acer falan alabilirim , i7 , 32 gb ram , 4 gb ekran , 3.0 ghz vs vs , canavar gibi bilgisayar , 7bin lira. Ömür boyu götürür lan o beni.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://forum.paticik.com/read.php?13,8544060,8546494#msg-8546494

insanlara kulak ver. 7 bini falan google çalışanı kasası anca görüyordur. gerçi o dolar olarak görüp geçirmiş de olabilir. bunlar, biz ubuntu'da falan kod yazıyoruz diye pejmürde bir izlenim veriyorlar sonra içeride soket falan mı ittiriyorlar birbirlerine n'apıyorlar olm bunlar o kadar parayı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İkinci el almayacağım kesin. Sıfır apple ürünleride pahalı ama işte illa macbook lazım. Bakalım , 16 hazirana kadar vaktim var , doğum günü hediyesi olarak alıcam kendime (daha doğrusu eşim bana ama laptopu ben seçtiğim için kendime gibi bişi olacak).

15 inç , i7 . Sadece şu ikisini istediğin zaman 8k+ ile başlıyor fiyatlar diğer bilgilere girmeden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...