Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AMD Zen İşlemciler

KillJoy

Öne çıkan mesajlar

her şeyiniz oyunsa alın 7700k tabii. ama hani oyunlarda alacağınız artı 10-15 fps'yi monitörünüzün hz oranı 144 falan değilse bunun çok bi anlamı kalmıyor. çünkü minimum değerlerde ryzen çok stabil yani 60+ genelde ki bu da oyun kısmında gerekeni karşıladığını gösteriyor.

fakat diğer yandan intelin muadil işlemcileri ve rakip olarak gösterilenlere karşı workstationlarda, multithread'lerde vs iki kata yakın performansı var.
fiyat olarak da daha uygun olması cabası.

yani bu ince kısmı düşündüğünüzde aslında 7700k almak çok da mantıklı değil. kim oyunları 140 fps üstü oynamıyor zaten anlamsız yani.
kaldı ki ileride oyunlar çoklu işlemcilere uyumluluğu arttığında ryzenler evladiyelik olacaklar.

ben açıkcası şu an kağıt üzerindeki tatminden çok mantık üzerine yoğunlaşıyorum o yüzden ryzen bir kaç adım önde duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

her şeyiniz oyunsa alın 7700k tabii. ama hani oyunlarda alacağınız artı 10-15 fps'yi monitörünüzün hz oranı 144 falan değilse bunun çok bi anlamı kalmıyor. çünkü minimum değerlerde ryzen çok stabil yani 60+ genelde ki bu da oyun kısmında gerekeni karşıladığını gösteriyor.

fakat diğer yandan intelin muadil işlemcileri ve rakip olarak gösterilenlere karşı workstationlarda, multithread'lerde vs iki kata yakın performansı var.

yani bu ince kısmı düşündüğünüzde aslında 7700k almak çok da mantıklı değil. kim oyunları 140 fps üstü oynamıyor zaten anlamsız yani.
kaldı ki ileride oyunlar çoklu işlemcilere uyumluluğu arttığında ryzenler evladiyelik olacaklar.

ben açıkcası şu an kağıt üzerindeki tatminden çok mantık üzerine yoğunlaşıyorum o yüzden ryzen bir kaç adım önde duruyor.

bold kısım doğru da, senin olayın full render değilse veya render sırasında oyun falan oynamıyorsan bunun pek bi anlamı yok yani :D yani günlük bizim 1 excel 1 word açık olsun, chrome'da 30 tab açık olsun modunda takıldığımız sırada ryzen ile 7700k arasında 2 kat farkı geçtim, %10 fark bile olacağını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

sanssizsansli said:

bold kısım doğru da, senin olayın full render değilse veya render sırasında oyun falan oynamıyorsan bunun pek bi anlamı yok yani :D yani günlük bizim 1 excel 1 word açık olsun, chrome'da 30 tab açık olsun modunda takıldığımız sırada ryzen ile 7700k arasında 2 kat farkı geçtim, %10 fark bile olacağını sanmiyorum.

SP oyun oynuyorsan olmaz da CPU'ya yüklenen BF tarzı hem MP hem de multi-threaded oyunlarda fark olur
Sosyal ağlarda paylaş

Düzgün review az ya, karıştırmak lazım, şu an telefondan zor.

Dikkat edeceğin şey RAM hızı ve OC.
Ryzen 3,9-4,0 ve 3200 MHz RAM'le çalışacak, 7700k 4,9-5,0 olacak.

7700k 5,1-5,2'yse veya Ryzen 2133-2667 RAM'le çalışıyorsa geçecen o review'i

İdeal olarak da 1080ti GPU kullanılacak
Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

Bilgisayar kullanıcılarının %90'nı Steam istatistiğine göre 2 çekirdek ve altı kullanıyor. İntel'de 6/12 Z Chipsete işlemci çıkarırsa işler kar topu misali büyüyebilir belki. Oda anca 2020 başlarında toparlar. 2018-2017 oyunlarının ne ile geleceğini görebiliyorsun şimdiden ve DX12'de bile planlanan adam akıllı bir şey yok. 4/8leri bu kadar gömmeye gerek yok yani. Gerek ram sorunları, gerek bioslar, dandik oem görünümlü anakartlar, düşük oc performansı, +3.7 ghzde oluşan aşırı güç tüketimi derken hype peşinde ihtiyaç dışı 8/16'ya atlamamak lazım.

6/12, 4/8 Ryzen işlemciler de benzer oyun performansını sunacak. Onları tercih etmek daha f/p olacaktır. 7700k'nın yetmediği(oyun) yerde muhtemelen R7'de düşük ghz ve single core performansı nedeniyle ileri de çıkacak işlemcilere kıyasla ekran kartından iyi performans alamamanıza ve değiştirmenize neden olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

ama işte söylediğin şeyin karşılığı yine üst seviye kullanıcı için geçerli.

yani bu işin en iyisi yok, artısı eksisi var ve ortadaki rakamlara göre makul olanı seçme durumu var.

postumda zaten belirttim insanların oyunlarda ne kadar fps aldığını ve bu fpslerin ne kadar etkili olduğuna dair. hayır herkes 140 fps üstü alsa anlarım da yani öbür türlü fantazi yapmanın alemi yok. öte yandan bir ton da artısı var.

kötülenecek yanları olduğu kadar iyi yönleri de var işte, ihtiyaca göre tercih yapılır olur biter.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...