Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun Yayıncılığı Önerileri

Aruzyon

Öne çıkan mesajlar

civ 2 civilopediadan aldığım tadı başka bişiden almadım inglizcede bu arada
eaeygaygea

neyse özetle türk streamerlığın bir capi var
epey accelerationun fazla belki ama max speed limitli türkçede
ingilizcede iyiysen limiti yok bu işin ama işte o biraz hayal
ikisinide kullanmak mümkün

bi de karakter önemli ya
yani gerizekalı olmadan eğlenceli olabilmek mümkün
Sosyal ağlarda paylaş

kayserili said:

applev0dka said:

kayserili said:

İnsanın çok boş ve amaçsız olması lazım stream izlemesi için.
İzleyeceğine oyna lan aynı oyunu.
Yada ben yaşlandım, anlamıyorum.

patide yapılmış en kötü tespitlere ilk 10'dan girdiniz tebrikler

kafanız güzelmiş

Sana ne lan benim kafamdan, değişik!?

sen yaşlı doğmuşsun muhtemelen
Sosyal ağlarda paylaş

Aklımda bir proje var aslında işin bilenleri de bu konuyu hazır takip ediyorken sorayım.
Üniversite'nin yanında iş yapıyorum malüm. Diyorum ki 5-10 Oyuncu öğrenci bulayım, bir xyz Gaming diye kanal açayım. Bulduğum kişilere belli bir ücret verip yayın yaptırayım. Ticari amaçlı düşünüyorum elbet. Ama ne derece tutar nasıl olur bir türlü bilemedim.
Yer sıkıntım yok, ekipman desen alırım ama attığım taş ne derece ürküttüğüm kurbağaya değer bilemedim.

/discuss
Sosyal ağlarda paylaş

Benim için "iş kendini kurtarsa bile yeter" durumunda netice de çok bi sermaye gerektirmeyen iş. 10-20k ile yapılır gibi duruyor. Marka değerine + getirisi olacağını da düşünüyorum. En azından lokal olarak iş yaptığım çevredeki tanınırlık daha fazla olacaktır.

Benim çekincem daha ziyade xyz gaming altında yayın yapan bir kişinin sonrasında kendi bireysel yayına başlaması tarafında açıkcası. Sözleşme ile böyle şeylerin resmi olarak önüne geçilebiliyor mu? Yoksa yasal bir boşluk söz konusu mudur?

Kanal için de teşekkür ederim inceleyeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün hayallerimi yıktın şu an Shean :(
Yok be anlatamadım ben tabi tam kafamdakini de hani bütün yayın programını falan ayarlamışken de birisi "cya" çekemesin istiyorum. Yoksa adamı köle gibi çalıştıracak değilim ama bir caydırıcılık olması disiplin için güzel olurdu :)
Sosyal ağlarda paylaş

dersin ki 1 sene boyunca bana içerik sağlayacaksın ve bu kadar para alıcaksın. seneye yeniler miyiz bilmem bakarız dersin. bunu dersin ve sana içerik sağlar ama bu içeriği -ki kendi yarattığı içerik- başka kanallarda kullanılmamasınıda eklersin ama etik olmaz ama profesyonelce olur. 1 sene sonrada yenilemezse sözleşmeyi yollar ayrılır.
Sosyal ağlarda paylaş

ya adam oyunu zorla mi oynicak sdfsdfsdf

kaldi ki buldugun adamlarin agzi laf yapan oyunun konseptini bilen kisiler falan olmasi gerek.

omru pes cafe de gecmis adama tutup battlefield oynatirsan, dadada diye gecer gider mal gibi.

oyunun konseptine gore yan bilgiler vermesi, hatta ara ara suyunu cikarmadan ince espiriler yapmasi falan kitleyiciyi baglar.

zaten dun cikan oyunu walk through diye aratinca bugun videosunu bulabiliyosun.

bir de oyun stream edip, diger stream edenleri cekemeyen hazimsizlar var sdfsdf onlara hic bisey diyemicem. sankin o toplara girmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Oynayacak dedim o kadar! Oynamazsa vuracam kırbacı! :P
Herhalde sokaktan adam toplayıp "gelin la oyun oynayın" demeyeceğim :)
İş o noktaya gelince yine buralardan gerekli kriterleri size de danışırım. Şu an sadece teorik olarak konuşuyorum.

İstediğim şey işte değişik oyunlar oynayan değişik insanlar olsun. Hem oynadığı oyundan zevk alsın hem de oynadığı oyundan para kazansın vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

multiplayer live filan yapıyo o işi de
hani gerçekten ske sürülmeyecek aklı olan insanlar ve bi iki sadece kız oldukları için izlenen tip var

para kazandıklarını sanmıyorum çok fazla
bi miktar izledim yayınlarını ama gerçekten ne zevkli ne muhabbet iyi
saçma sapan "abi abi abi" diyen veledi zina kaynıyo
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

senin kirbacin daha cok rating alir..hem izleyenlerin zevk almasi da daha mumkun olabilir..

Mantıklı her donationa kırbaç vuruyum ben yayıncıya canlı yayında dsgsdfgsd

mulgear6 said:

para kazandıklarını sanmıyorum çok fazla

Ben maliyetini çıkartsam yeter geriside yayını yapan çocuklara kalsın işte biz oyun oynayıp para kazanamadık onlar kazansın :)
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

BonePART said:

Karlı bir iş için ingilizce yapmak laızm bence.

şu başlıkta çok sayıda şu tavsiyeyi görüyorum. bence aşırı büyük saçmalık ya.

elin adamı niye amerikalı, isveçli, hollandalı düzgün ingilizce konuşan 1000 tane yayıncı varken oturup seni izlesin kıçı kırık ingilizcenle? ha çok iyidir, gayet akıcı ve susmadan falan konuşabilecek kadar vardır ingilizcen, olabilir belki o zaman. ama işte asıl sorun bu dediğim de değil, asıl sorun şu:

ingilizcede rekabet inanılmaz fazla. türkçe yayın yapan hepi topu 100 tane düzgün yayıncı vardır. ingilizcede herhalde bunun en az 50 katı falan yayıncı vardır diye düşünüyorum. diğer 1000'lerce kişiden çok daha iyi ve çok daha farklı bir şey sunman lazım ki millet seni izlesin.

o iş öle "ingilizce yap yeaaaaa" diyecek kadar kolay değil yani.

ha türkçe yapınca da bizim ülkemiz insanının gelenek görenekleri gereği ve çoğu izleyicinin öğrenci falan olmasından dolayı donation, sub falan alma oranınız baya düşük olacaktır.

20 yıldır aktif olarak ingilizce kullanıyorum. Aşırı sohbet etmeyi seven biri olarak da ingilizcem de türkçem kadar eğlenceli ve akıcı. Yeni tanışan yabancıların hepsi "ingilizceyi nasıl bu kadar düzgün konuşabiliyorsun ? " diyerek şaşırır..

Lakin donation parasından daha çok yerli gamer kitleye biraz boy gösterip bir süre sonra ingilizce yayınlara da geçebilirim bakacağım . Daha yeni kurdum oyun makinamı. Yıllar sonra rahat rahat oyun oynayacağım biraz elim açılsın sonra bakarız yayıncılığa.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

kayserili haksız değil ya. turnuva,maç vs dışında ya da oyunu almadan önce neymiş diye bakmak dışında sürekli stream takibi çok saçma geliyor bana. ergenken de kafede millet oyun oynarken izlemekten nefret ederdim. stream online yancılık bildiğin sdfs.

Şu açıdan bakın.. Paticikte hemen hemen hepiniz gamersınız ya da öylediyniz. Burada açtığım topikler bile deli prim yaparken video bültenlerim nasıl kapış kapış gider belli değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...