Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

müsvedde kağıt diye bir ifade kalmamış

sostizm

Öne çıkan mesajlar

şu nosyon olmasaydı farsça iyi dildi lan asılnda.

evet şu posttan sonra arapça kelimeleri bırakmaya başlıyorum. elle pilav mı yiyelim bu saatten sonra. mefhum değil nosyon diyeceğim artık. siz istediniz ibneler.

ibne arapçaymış lan.
((ﺍﺑﻨﻪ) i. (Ar. ibn “oğul” > ubne’den) Erkek erkeğe olan cinsî münasebette pasif durumdaki sapık erkek)

GULÂMPÂRE
(ﻏﻼﻣﭙﺎﺭﻩ) i. (Fars. ġulām “genç oğlan” ve bāre “dost” ile ġulām-bāre) Homoseksüel aktif erkek, lûtî, oğlancı, kulampara.

gulampare misin abi?
gulamparelik yapıyorsunuz.
öyle mi dedim gulampareler?

olmadı ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Biz bile ilkokuldayken mektup kültürünü aşılamak için birilerine falan mektup yazdırttırıyordu hocalar. Kalmadı ki mektup olayı çocuk bilsin.

Yalnız "e-mailin bilgisayarsızı" tanımı da biraz garip olmuş. Mektup birisi tarafından başka birisine gönderilen yazılı mesajdır deseydi keşke. Neticede aşk mektubu diye bir kavram da var.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:

su doldur diyorum önce suyu aç diyorum açmıyor musluğun tepesine basıyor

sonra musluğu nasıl açması gerektiğini öğrensin diye gerçek musluğun başına ulan evdeki tüm musluklar tepeden bastırmalı :)

tepeden bastırmalı musluk mu?

http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225/m/mZkS54DVBR_trOcspw3DUIg.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Çocuklar bir yana, ben aile büyükleriyle konuşurken kullandığım kelimelerden bazılarını burada kullanmıyorum. Onlar da bazen dediklerini açıklıyorlar bana lol.

Gençliğe hitabe ben çocukken bile zor anlaşılıyordu, şimdi anlayabilen çocuk pek kalmamıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

Cokomantis said:

@möri o zaman çocuklar kağıda yazılı her şeyi mektup sanar falan, bilgisayar üzerinden tanımlamasına kıl olmuş gibisin ama bilgisayarsız e-mail tam karşılamış bence sdfg

Yok da baya aptal bir nesil var, eminim e-posta'nın tanımını sorsa ablan onu da bilemezler, bilseler bile ifade edemezler. Bu nesle en iyisi sade sade tanım yapmak o yüzden dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

stimpak said:

Geçen hafta öğlen yemeği sonrası çay içiyoruz iş arkadaşlarıyla. Birisi iki tane 1 tl bıraktı, ama pırıl pırıllar. AA hatırlıyor musunuz, 1992 basım bin liralara altın karışmış diye bi rivayet vardı, millet satın alıyordu falan dedim.

Adamlar boş boş bakıyor yüzüme. Parayı bırakan arkadaş "Abi 91 doğumluyum ben, muhtemelen altıma sçıyordum o zamanlar" dedi. Msaya bi daha baktım, en büyüğü 86 doğumlu, hatırlayan yok benden başka.

Kısacası, oluyor öyle.

wat
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...