Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Vergi?

Genwa

Öne çıkan mesajlar

paradan farklı mevzular var baskan
1. si mecburi para biriktirme. Eninde sonunda o aabayı sattıgında toplu paran oluyor
2. konfor, hanım manımda varsa taksicilerle dalaşmak hiç tat vermiyor yağmuru çamuru eşya taşıması vs vs
senko said:

dana22 said:

valla araba fiyatlari 15 20 di 30 oldu bu sefer kesilir dendi..yollar yiginla sifir araba..50 oldu yeni araba..80 oldu yeni araba..100 seviyesini zorladi gecti hala yeni araba.. 200 dese de millet cildirmis gibi saldirir..

memurda yok aldigi belli 3 arti 3 ..tuccar agliyor..beyaz yakalilar zaten sirket arabasinda..kim aliyor bunlari..

millet aliyor
adam yeni ise girmis, kredi ile 2016 leon aliyor.
5 yilda geri odiyecek herhalde.

ben oturdum hesabini yaptim, kredisiyle kaskosuyla periyoduk bakimiyla arabayi hesaplayinca, taksi daha uyguna geliyor. eger istanbulda merkezi yerde oturuyorsaniz.
hele bir de ise servisle gidiyorsaniz, gani gani kardasiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Arabayı her meslek grubu alıyor. Beyaz yakalı iş yerinde mercedesi, mini copurı, bmwsi olan tipler var. Aldıkları maaş 3-4k anca.

Hadi onlar baba parası, kuzen polis memuru (6-7 yıllık) mercedes c aldı. Babam 90ların polisi en lüks arabamız kartal olmuştu o da kısa bi süre. 20 yıllık polisliğinin 5 yılında falan anca arabası vardı.

Adamın teoride 130binlik araba almasının imkanı yok. Ama biliyorum ki herif yıllardır ne para harcar ne gezer tozar. Meğerse doldurmuş yastık altını.

İşyeri sahipleri zaten affetmiyo. Eniştemin tekstil fabrikasına hergün icra geliyo, ışıkları söndürüp yokuz numarası çekiyorlar ama tüm çocuklarında araba var hala.

Bi de 2. el başlı başına sektör, araba resmen yatırım gibi bu ülkede. E insanlar da evim olsun arabam olsun modunda olduğu için yemiyor içmiyor alıyor. 2. el satanlar bu kadar denetimsiz, bu kadar şerefsiz dolu olunca az bi sıkar sıfır alırım diyen çok. Sıfır arabadan pahalı satanlar var "galeri 2 ay bekletiyor, keyfi isteyen alsın bende anahtar hazır" diye.

Filo olaylarını saymıyorum bile. Açıklıyorlar yok vosvogen şu kadar satmış falan ama kaçı filo bilmiyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

abi araç nasıl konfor ya. parkı ayrı dert, trafiği ayrı dert, bakımı ayrı dert, otu boku ayrı dert. araba olduğu halde sırf bazen parkla markla uğraşmamak için arabayı yakın bi yerde bırakıp taksi çağırıyorum. taksi lükstür abi en kralı o.

hahahha 8/10 çomarla muhatap olmanın fukara arabada gitmenin nesi lüks abi.

hepsinin avantajı dezavantajı ayrı işte, toplu taşıma, hususi oto, taksi, gitmemek falan.
Sosyal ağlarda paylaş

abi hala yapiyorlar..neredeyse sinop a kadar dogru durust araba satilmiyormus karadenizde..yerlesik duzen var..adam gurcistandan aliyor arabayi gurcu birinin ustunde..giriyor ulkeye senede 1-2 gunubirlik cikis yapip kumarini oynayip geliyor geri ..burada egea bilmemneye verecegin parayi orada neler neler alabiliyorsun..bir de ustune orada - gurcistan ab nin calinti yada ikinci el luks araclarini getiriyorlarmis makas iyice aciliyor..

ole olunca vergin yok muayene yok ..trafik cezan yok..sirf oralardan yirttiklari bile dusun ne kadar kar..
Sosyal ağlarda paylaş

abi iste para degil mesele.
metroya kadar bizim evden taksiye binince bi suru laf
e yagmur yagiyo musteri artiyo bulamiosun

ben cok cektim taksicilerden. skimin keyfine gore bisi degil kesinlikle, o yuzden araba kesinlikle ozgurlestiren bisey.

E anne baba durumu var, e cocuk olursa cocugu iett ile gezdirirsen ayri bir rezillik. Arabasizlik hayat standardini coook dusuren bisey, tabi 25 yasimda bole dusunmuodum ama simdi bole artik.

Bide zaten son zamanlarimizda haftasonlari hep istanbul disina cikioduk, araba cok ise yariyordu bu konuda.

Ek olarak, ilk arabayi aldiktan sonra 2. el saolsun, diger arabalari almak cok kolay. Aralarindaki fiyat farki az cnku.

hic hayatin boyunca almayacaksan ok, ama gunun birinde alacam illaki diosan, simdiden giris krediye. 2 sene sonra sat yine bi 0 al. mecburi birikim oluyor

mesela, gecen kis paraya ihtiyacim oldu, NSA da param olmayacakti gidip kredi cekecektim falan. Ama motorum oldugu icin, onu sativerdim elime hazir para gecti. Biz o motora harcadigimiz parayi hayatta kenara koymazdik yani heh.

senko said:

Ben illa araba istiyorum diyen bir eş varsa olmaz tabii,
Diger turlu istanbulda park ucreti ile taksi ucreti basa bas olabiliyor bazi durumlarda :)

Benim araba garajdan gecen bayramdan beri cikmadi, ise gitsem arabayla otoparka 15tl aliyorlar, taksi ile 20ye gidiyorum sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Anne baba cocuk varsa yapcak bişiyin yok. Araba olucak.

Araba birikim aracı haline geldi o konuda haklısın da, araba olmadan da yaşayabiliyorum.
hoş araba var zaten :) ama garajdan çıkarmıyorum.

kış sonuna doğru bi tane fiddle2 fln alsam kadıköye - spora git gel. bana yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

6 yıldır arabanın üzerinden inmeyen insandım. 3 dk yürüme mesafesindeki migrosa bile arabayla giderdim.
bu dediklerim göktürk'te otururkendi tabi.

şişliye taşındım, otopark dert, sokakta yer bulmak imkansız, bulsan bile adam çakıyı vurup geçiyor, ya da kamyon mamyon sürtüyor. kro otoparkçılara versen içime sinmiyor vergisiz algısız elin adamına araç bırakmak. bi de anahtar istiyorlar illaki.
sadece devlete ödediklerim illallah dedirtti zaten,
376TLx2 MTV,
ölücü kaskosu bomboş 850TL,
zorunlu sigorta 540 TL,
her ay yıkatsan 25TLx12 (sağolsun istanbulda kendim yıkayayım diyebileceğin yer bulmak zor, bulsan da gitmek için yakacağın yakıt aynı paraya geliyor),
periyodik bakım, 250 TL (ki normalinde servis 900 istiyor)
yıllık discounted zorunlu muayene, ~100TL
yıllık 4-lastik discounted, ~300TL
ağır bakımları sktret, ağır bakım istemeden sattım zaten.

dedim zaten şişlide park yeri bulamıyorum, satayım gitsin. bu parayı taksiye falan verir rahat ederim dedim.
baktım taksici esnafı da çakal, iett personeli it, yolcular çomar.
artık zorunlu olmadıkça uzak yerlere gitmiyorum. işe yürüyerek gidiyorum 25 dk. civar yerlerde de yürüyorum. çıkıyorum evden 40 dakkada yürüyorum beşiktaşa. varsın zaman kaybı olsun, sanki kaybetmesem artan zamanda atom mu parçalayacam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...